Jump to content

Magpal

Medlemmer
 • Content Count

  1440
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Takker for svar og tips! Siden en enkel rens eller de andre tipsene ikke gav noen gode resultater ble kameraet levert inn til reparasjon. Reparatøren fant feilmelding på blendermekanikk og foreslo at hele speilhuset måtte byttes komplett, da det ikke var tilgjengelig deler for reparasjon lenger. Prisen for dette var 5500kr, så da ble det plutselig litt mindre aktuelt alderen tatt i betraktning. Man kommer godt på vei til noe nyere brukt for denne summen. For øvrig foreslo reparatøren også at en SW-justering av blender kunne gjøre det noe bedre, men at det ikke var noen garantier for at det ville fungere. Dette kostet kun noen hundrelapper og jeg gav derfor dette en sjanse. Gleden var stor da det viste seg at problemet var borte da jeg hentet kameraet! Så da krysser jeg fingrene for at dette holder videre.
 2. Hei, Har en Nikon D3 med feilmelding og lurer på om noen her har opplevd noe liknende. Essensen i problemet er at jeg får "Err" feilmelding for alt annet enn laveste blendertall. Om jeg tar et bilde med høyere blendertall blir bildet undereksponert og meldingen "Err" kommer opp i display og i søker. Det virker dermed som om feilen er knyttet til selve blendermekanismen I kamerahuset. Bilder med laveste blendertall ser riktig eksponert ut. For ordens skyld så har kameraet samme feil uavhengig av hvilket objektiv som brukes (Testet med 14-24, 24-70 og 70-200). Har også prøvd å rense kontakter for å eliminere en enkel kontaktfeil. Kameraet har kun 30k eksponeringer, så her burde det i prinsippet være mye liv igjen! Takker for svar!
 3. Magpal

  Google Pixel

  Supert, takk for svar. Er det noen som har hatt problemer med at glassfeltet bak knuser lett eller bruker dere telefonen med casing? Det ser ut til at det er veldig mange som har problemer med dette i det store utland.
 4. Magpal

  Google Pixel

  Prismessig eller service. Fikk inntrykk av at det var blandede reviews.
 5. Magpal

  Google Pixel

  Er det unlocked mobiles fra UK som gjelder ved bestilling av Pixel fra Norge, eller er det noen andre butikker som er bedre?
 6. Magpal

  Google Pixel

  Original lader følger såklart med, og overgangsadapteren er jo bare et par centimeter tykk og koster vel knapt et par tiere. Ellers får man kjøpt fra Tyskland ja, eller man kan bruke alle andre vanlige USB-ladere med USB-til-USB-C-kabelen som følger med (riktignok ikke med hurtiglading om man ikke har noe spesielt). Jeg har en vanlig eldre 5V-lader under senga til nattlading, og har hurtigladeren koblet til et adapter bak tv-benken på stua for nødlading etter jobb om det trengs. Ladingen er liksom ikke noe stress, man finner alltid løsninger som funker. Merker du noe til problemene som rapporteres?
 7. Ingen skade skjedd! Det nikon advarer mot er å ha vr aktivert når du tar av objektivet eller skrur av kameraet. Løsningen er å skru på kameraet igjen og aktivere VR.
 8. Slå inn en vilkårlig zip-kode (eksempelvis zip-koden til BH) i New York når du er i handlekurven så får du opp sales-tax i totalsummen. Dette gjelder kun over disk, eller om varen sendes til en plass i new york. Om varen sendes over til en annen stat er det ingen sales-tax.
 9. Det aller beste er å bruke en dedikert pusseklut, linsepapir/væske eller "rensepenn". Med grovt papir etc. kan du være uheldig å ødelegge coatingen.
 10. Det har gått rykter om en ny 70-200 f2,8 siden D3 kom, men siden det ikke annonseres nye objektiver sammen med PMA denne uka, er det lite trolig at det kommer en erstatter før tidligst til sommeren (hvis det i det hele tatt kommer i år). Hvis man ikke er avhengig av meget god skarphet ut mot hjørnene sammen med et FX kamera yter det "godt nok" også samme med et FX kamera, samme med et DX kamera er det minimalt å utsette på det "gamle" objektivet i praksis. Ser ingen grunn til å ikke kjøpe det om du skal bruke på FX heller. Har tatt utrolig mye bra bilder med dette objektivet og kantskarpheten er ikke noe som sjenerer meg.
 11. Personlig hadde jeg nok gått for 200 eller 300 fast + TC istedenfor 200-400 med mindre du er helt avhengig av zoom. Muligheten til å bruke 2.8 er gull verdt i mine øyne og når kvaliteten dessuten blir omntrendt uendret ved bruk av TC 1.4 har du i prinsippet en 200-280 f2.8-4 eller en 300-420 f2.8-4. Ingen dum kombinasjon.
 12. Altså du vil handle LEE filter i metervare? Det finnes flere plasser i norge. Ta et søk etter Lyd/Lys firmaer i området rundt deg. Hvilke farger er du ute etter? Det er ikke alle som er like "standard", så enkelte farger må nok bestilles uansett. Om du uansett skal ha hele ruller (7m) kan du jo bare finne en nettbutikk i norge og handle derifra.
 13. Prøv med en blåsebelg. Om det ikke skulle fungere så må du nok til med swabs ja.
 14. Det er neppe noe som kommer i nærmeste fremtid. Nikon har jo nå helt fra 14-200mm i ypperste klasse. 14-24 er det råeste du får av vidvinkel om dagen og 24-70 er ikke et mindre varp. Grunnen til at 17-35 gikk ut av produksjon vil jeg tippe var pga. 14-24 og ikke en kommende oppgradering. 17-35 var tross alt meget god optisk og med AF-S i tilegg var det lite og oppgradere. Om du ønsker 17-35 kan du jo sjekke ut bruktmarkedet på foto.no. Der kan du være heldig å ramle over et eksemplar.
 15. Feil. D300 har faktisk høyere dynamisk omfang enn D3 ved lav ISO! Meget liten forskjell, men den er der. Fargegjengivelse ser jeg heller ingen forskjell på.
×
×
 • Create New...