Gå til innhold

Lurer du på hva meningen med livet er..?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er poenget med denne tråden å finne opphavsmannen til sitatet, eller å diskutere meningen med livet? Jeg forstår ikke helt.

 

Jeg vet dessverre ikke hvem som er opphavsmannen til sitatet ditt, men når det gjelder meningen med livet så har jeg et synspunkt. Livet har ikke noen annen mening enn å utvikle seg. Vi har kommet dit vi er i dag gjennom evolusjon, og vi skal komme oss videre på samme måte.

 

EDIT: Skrivefeil.

Endret av Mimir
Lenke til kommentar

Meningen med mitt liv lever jeg hver dag... :)

 

Helt nede på gen nivå er meningen med livet å bevare genene du selv innehar ved å lage barn med et eller flere mennesker for å spre genene du består av mest mulig. Det er derfor vi er her. Vi er gen beholdere, som alle andre levende vesener som noen gang har vært på denne jorden. Det at vi i dag er mennesker som kan tenke og snakke er et produkt av 3,7 milliarder år med evolusjon med gener, som har til oppgave å overleve. Det er primær oppgaven med livet, sånn helt nede på gen nivå. Hvis vi ikke overlever, vel, da dør de genene ut, som 99% av alle gener har gjort før oss. Det at vi er her i dag skyldes ikke gud eller noen stor plan, det skyldes ren skjær overlevelse for gener....

 

Det er primær oppgaven for meningen med livet. Så kan dere bli rocke stjerner, rør leggere, arbeidsledige, trygde brukere, statsministre astronauter osv, you pick and choose, men det blir alltid i annen rekke av det som er meningen med våre liv. Det er det vi fyller livene våre med..... :)

 

Jeg er bare en haug med gener som utvikler seg, evolverer, gjennom meg og videre mellom mine barn. Har du barn er jobben egentlig gjort, har du barn med flere damer/menn har du gjort det helt glimrende fra gen synspunkt! Der ligger også grunnen til at vi er utro, nemlig å spre våre gener til flest mulige partnere for å få strerkere gener.... Flere "genben" å stå på for å si det sånn. Vi er alle et produkt av naturen og det er hva vi er her for.

 

Fasinerende å tenke på at alt som vi ser av busker og trær og dyr og fisker har samme mening med livet, vi er her fordi genene evolverer i mellom oss.... Og så påstår noen at bibelen er fantastisk i sine fortellinger? Nope, dette med gener er fantastisk lesning, for det går opp for deg underveis når du leser og forstår at det må være den eneste forklaringen vi har som stemmer. Det stemmer ihvertfall så langt med alt vi har funnet....

 

Så meningen med livet blir feil spørsmål kanskje? Kanskje vi skulle spurt om hva du har tenkt å fylle livet ditt med som gir deg mening.... :?

 

:)

Lenke til kommentar

Hva betyr mening? Så fort man dra inn mening så synes jeg det blir ett religiøst spørsmål. For ved en mening, anser jeg det som en bevissthet som setter noen rammer for hva som skal skje. Med mindre du da selv er bevisstheten, og da er det jo bare deg selv som vet hva meningen med ditt liv er.

 

Hvis vi spør; Hva er livet?

 

da er svaret "det å overleve og føre genene sine videre"

Lenke til kommentar
Dere trenger ikke lete lenger, for jeg vet hva som er meningen med livet:

 

Å overleve og bringe genene sine videre.

 

Det er alt og det gjelder for alt liv på jorden.

 

Jeg vil si meg sterkt uenig.

 

Dette er absolutt ikke meningen med livet; det finnes ingen overordnet mening med livet, selv reproduksjon er valgfritt. Livet er akkurat det du gjør det til.

 

Jeg synes at en skal bestrebe seg etter å legge til noe til den akkumulerte menneskelig viten, men ikke alle har forutsetningen for å klare dette (vet ikke om jeg er i stand til det selv, men jeg håper at noen av idéene mine vil etterhvert kunne brukes til noe viktig)

Men i verste fall, så holder det å bare gjøre så godt en kan, være en grei person og hjelpe andre ved riktig anledning. Lev for fellesskapets beste.

 

Det er ihvertfall mitt livssyn.

Lenke til kommentar
Dere trenger ikke lete lenger, for jeg vet hva som er meningen med livet:

 

Å overleve og bringe genene sine videre.

 

Det er alt og det gjelder for alt liv på jorden.

 

Jeg vil si meg sterkt uenig.

 

Dette er absolutt ikke meningen med livet; det finnes ingen overordnet mening med livet, selv reproduksjon er valgfritt. Livet er akkurat det du gjør det til.

Joda, forsåvidt. Men en kan ikke nekte for at fra naturens side har vi instinkter som tilsier at vi skal reprodusere oss for at menneskene som rase skal leve videre.

Endret av bazukh
Lenke til kommentar

Nei; eller vi har instinkter ja, men de har en funksjon, men ingen hensikt.

Stor forskjell, hensikt forutsetter en abstrakt mening, funksjon vil bare si at de instinktene er tilstede, og de gjør en jobb (som også selvsagt er ganske viktig) men de har ingen hensikt på samme måten som en "mening med livet" ville betydd.

 

Ikke det at folk ikke skal reprodusere, men det er ikke den overordnede hensikten med livet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...