Gå til innhold

Den analoge diskusjonstråden


Anbefalte innlegg

EDIT: Etter en del googling ser det ut til at kameraet er et Voigländer VSL1 + Voigtländer Color-Ultron 50mm f/1.8 (M42). Er det noen som har en formening om objektivet og/eller kamerahuset?

 

Francis

Hei Fransis

En objektivtest fra 70 tallet av Rollei sin 50mm/1,8 var like skarp og kontrastrik som en Summicron 50mm/2 i senrum ( ikke i kantene). Det er samme objektivet som Voigtländer Color-Ultron 50mm f/1.8 (M42)Dette objektivet tilhører øverste hylle.

Endret av 3G
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørs hvordan Pentax det er. Om det tar 135 film. Eller vanlig småbildeformat-film, får du vel tak i det i stort sett alle fotoforretninger. Om det tar 120 film, brudet det også være rimelig greit å få tak i. Men kanskje lettere om du skriver hvilken Pentax du har?

Lenke til kommentar
Noen som vet hvor jeg får kjøpt film til et Pentax fra -79? Hadde vært kult å fyrt det opp og knipsa litt retro-bilder. :)

 

Du vil ikke få noe "retro" bilder i hele tatt med vanlig film.

Ok. Må jeg ha spesiell film da? Er litt ivrig etter å få tatt litt retro, men analog refleks er jo morsomt bare det.

Lenke til kommentar
Noen som vet hvor jeg får kjøpt film til et Pentax fra -79? Hadde vært kult å fyrt det opp og knipsa litt retro-bilder. :)

 

Du vil ikke få noe "retro" bilder i hele tatt med vanlig film.

Ok. Må jeg ha spesiell film da? Er litt ivrig etter å få tatt litt retro, men analog refleks er jo morsomt bare det.

 

Du må nok definere "retro", hva du er ute etter. Som du f.eks ser av de to bildene ebola la ut, ser bildene fra film helt ut som "vanlige" bilder :)

 

Men om du kjøper en svart/hvitt-film eller fem, blir det straks et annet preg,Kodak Tri-X eller Ilford HP-5 gir greit med korn og vil se "retro" ut. Ev. knall til med Ilford Delta 3200 for plenty korn.

 

Når det gjelder fargefilm, er stort sett alt av film du får i dag av svært god kvalitet, med gode farger og ingen vil gi noen umiddelbar "gammeldags" feel, meeen om du kjøper en fargefilm med høy ISO , som Fuji 800 eller 1600, vil det kanskje være nærmere hva du er ute etter. Ellers får man jo en godfeel med et Holga kamera , men da er du jo på et annen filmformat, med de ulempene det medfører(færre plasser å få det fremkalt og kopiert)

Lenke til kommentar

Men hvis du ikke har tilgang til mørkerom for å få fremkalt selv, er det greit å vite at både Ilford og Kodak leverer gankse grei svart/hvitt-film (begge ISO 400, men bør eksponeres som om de var 250-300) for C-41-prosess (som er den vanlige som alle fotobutikker fremkaller med).

 

Ellers har Fuji og Kodak også noen fargeportrettfilmer med lav kontrast og lav fargemetning - så hvis du med retro mener et litt dempet uttrykk, så kan de være noe å prøve?

Lenke til kommentar
Begrepet " Retro", Hva er det egentlig?

Jeg oppfatter "Retro" som et forsøk/ønske om å gjenskape en stil, uttrykk eller mote fra "gamle dager".

Jeg har oppfattet det slik at man på femtitallet brukte sølvhalidfilmer som var mindre sensitive for rød (eller en av de andre fargene :p ) enn de andre "kanalene" (i photoshop-lingo), og som skapte et uttrykk som er ganske kjennetegnende for old-skool film.

 

Men når det gjelder retrostilen som Wiciwato snakker om over er det vel fargefilm det snakkes om. Tror det er typisk looken på gammel Hi-8 (videofilm) fra syttitallet, med rødstikk, skraper, og alt det der. Eksempler på utgått fargefilm med rødstikk: http://flickr.com/photos/sucka74/373592955/

Gammel film fra sekstitallet: http://flickr.com/photos/costus/2931361304/

Blåstikk: http://flickr.com/photos/richard314159/2123019092/

Endret av 8086
Lenke til kommentar

Scanning av dias går bedre og bedre med V700 og Vuescan (se guiden). Har gått i mest Provia til nå, men skal teste noe Ektachrome så snart kombinasjonen fritid og fine farger ute oppstår.

3319297713_b18f42f6cc.jpg?v=0

Får fortsatt litt varierende resultater med svart-hvitt, men det blir nok bedre etterhvert.

Endret av Freem@n
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...