Gå til innhold

Hardwarekaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Acer gemstone maskinene er et prakteksempel på hvordan å ikke bygge maskiner, men etter det har acer fint passert HP pavillion (uten at det i seg selv er en imponerende bragd), men av billigmerkene fremstår de som de beste, i hvert fall med timelinex modellene.

Funfact om HP: Sjef for consumermaskiner fortalte meg i 2009 at "hans" produkter (bærbare consumerlaptoper) ikke var konstruert for å fraktes. De er laget for å stå på en pult med laderen i.

Lenke til kommentar

Hva er egentlig grunnen til at P4-kontakten er plassert øverst på alle nye hovedkort? Nå som det blir vanligere og vanligere å ha strømforsyningen i bunnen av kabinettet er jo dette ganske upraktisk. Er det spesifisert i ATX-standarden?

 

Enklere hovedkort's messig og kortere kobberbaner i HKet ved leding av strøm til spenningsregulatorene til CPUen som sitter rundt CPU sokkelen.

Kan også møte problemer om den er innkoblet i bunnen og de må strekke kobberbaner opp til CPU sokkelen da det er en god del annet snacks på hovedkortet som skal ha sine baner.

Og det å legge i flere lag er dyrt, det var grunnen til at 1366 hovedkortene var dyre i sin tid og at socket 2011 fryktes å bli svindyr.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Skal ommøblere litt på harddiskene i hovedmaskinen. Har tenkt å pensjonere en gammel traver. En WD 320gb disk. Skal ha en 2tb disk, men er usikker på hvilken. Har til nå 3 stk Samsung F4 disker som jeg er ganske fornøyd med. På denne disken skal jeg kun ha musikksamlinga, og derfor lurer jeg på hva som er viktigst med tanke på valg av disk. Har cachen mye å si? her snakker vi om 25k+ sanger i diverse størrelser. Står mellom Seagate Barracuda® Green 2TB og Samsung F4, den førstnevnte har 64mb cache, mens den andre har 32mb. Den første er sata 600 og den andre sata 300.

 

Tenkte å slenge to stk på dette kontrollerkortet.

Lenke til kommentar

Interessant å lese på forumet hva folk bruker på datautstyr, med tanke på hvor ofte man oppgraderer. Hva er egentlig hemeligheten bak å kunne forsvare et så høyt forbruk på datautstyr? Har man noe oversikt over hvor ofte folk oppgraderer? Var selv med på karusellen frem til P4. Kjører enda med en P4, 3,4GHz (s478) på et Asus P4B533-E kort. Et kort med et påskegg som lot deg, med en flip av en dipswitch, endre forholdet på bus'en mellom cpu'en og minnet. På den måten kunne du kjøre med pc3200 minne, før overclocking. Best board , ever.

Lenke til kommentar

Det blir en del penger på hardware gjennom året ja. Min egen erfaring er hvert fall om en bygger seg en maskin av nyere type idag går den ikke like raskt ut på dato som tidligere. Husker før da jeg satt med socket A prosessor på 1 ghz og 256 mb ram. Når har jeg like stor cpu i mobilen og mer ram :p Det var da man merket om man fikk er par hundre ekstra mb med ram eller et par hundre mhz høyere klokkefrekvens på prosessoren.

Nå blir oppgraderingene mer "kjekt å ha", enn nødvendig. Det morsomste er vell all googlinga i forkant og selve byggingen.

Endret av Teac
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=958594&su=69668994-7562-47B0-8B50-7A812259C0FC

 

Noen innspill? Tenkte jeg skulle kjøre igang å kjøpe dette oppsettet til BF3 kommer. Regner med det feier over ganske greit(Sitter på en AMD1055T prosessor nå). Mulig jeg må slenge på en strømforsyning(Har bare 650w). Eventuelt ghetto-mekker jeg noe sammen med 500watteren jeg har i tillegg.

Lenke til kommentar

650w holder vel til å kjøre greiene uten problemer. Greia er at jeg sitter på 4-5 HDD's pluss litt diverse. I tillegg har jeg planer om å kjøre overclock på CPU'en, rundt 4Ghz, som trekker litt ekstra. Mulig jeg slenger på en overclock på skjermkorta også. Regner med jeg bruker litt mer da, amiright?

 

Ender vel opp på dette. Asus sitt kort er litt klokka fra fabrikk og hovedkortet er byttet ut. Trenger rett og slett ikke fler enn 2 PCIex 16x spor. Samtidig er det tomt for det andre hovedkortet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...