Gå til innhold

Den store hat-tråden om iPhone


Anbefalte innlegg

Rettigheten til å velge operatør. Nå kan jeg riktignok si opp mitt abonnement her i Norge, men jeg ser ingen grunn til at slikt tull skal være nødvendig.

 

Skal si meg enig i at den løsningen der er litt teit, og er nok et resultat av Apple sitt enorme ego. Men det er som du også sier ikke noe stort problem i og med at man kan si det opp. Men litt tungvindt er det ja.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Greit...så prisen på iPhone skuffet alle fjortisene stort som ikke haddde råd til den....huffda.

 

Hvis du ser på hva feks n95 8GB kostet ved lansering, så er ikke prisen på iPhone ved kansellering av abbonement så avskrekkende.

 

Hadde N95 selv, og HTC Touch Cruise før iPhone, og nå den siste iPhone 3G.

Det som Apple har skjønt....som av en eller annen grunn nær sagt alle andre produsenter ikke klarer og forstå er at det handler ikke om hvor masse teknologi og muligheter man kan stappe inn i en dingz, men hvordan brukeropplevelsen er av den teknologien som er der. Det nettopp brukervennlighet som er i fokus her. Mye kan man takke den store skjermen for det, men også en UI på OSét som er tilpasset fingerbruk. Enkelt og greit. Jeg snakker ikke om brukervennlighet ang medieformater her, men selve telefonen. Men personlig plager ikke formatlåsingen meg så mye siden jeg faktisk betaler for musikk, gjerne via iTunes eller ved å kjøper CDér som jeg koder i Apple Lossless.

 

iPhone er også milevis foran i kvalitet kontra skrangletelefonen N95, og plastfølelsen på HTCén. Volumknappen på HTCén skranglet fælt den og. Glassskjermen på iPhone er bare fantastisk i bruk.

 

Også har Apple App Store da. Det er jo helt utrolig at ingen har tenkt på dette før. Tilogmed piratversjonen, installer, er en stor forbedring over allle konsepter som har vært i bruk på Symbian og WM telefoner.

 

MMS mangler...og det er litt teit siden veldig mange bruker dette. Men egentlig er det kanskje starten på noe bra. Hvorfor i helvete skal man bruke ekstra penger på noe så dumt når man kan sende epost me det innholdet man selv ønsker? MMS er en tjensete som er skapt for å melke penger ut av folk...og spesiellt barn og ungdom.

Jeg håper at epost på mobilen er fremtiden, men for øyeblikket kunne jeg godt hatt MMS på iPhone, og det er direkte svakt av Telia Sonara/Netcom og ikke utvikle en MMS applikasjon og selge med abbonementene sine. Spesiellt med tanke på MMS sin populæritet her i Norge (vet ikke hvordan det er i Sverige og norden forøvrig).

 

Til sist vil jeg bare ha uttrykk for litt frustrasjon over alle iPhone hatere som har prøvd telefonen i maks 5 minutter. Dere aner ikke hva det handler om engang, og driter dere ut i deres egen uvitenhet. Men selv om det er evig frustrerende, så er det ganske bra underholdning avogtil.

 

Pesimisten: Nei nå kan det ikke bli værre!

Optimisten: Åjoda...det kan det!

 

Stå på folkens!

 

Greit, du har poenger, det skal jeg nekte på.

 

Men det med MMS klarer jeg bare ikke bli enig med.

Jeg bruker selv MMS opptil flere ganger om dagen.

Det med at folk kan bruke epost istede for MMS er enn ting, men det er fremdeles ett dårlig argument. Ettersom f.eks. jenter/kvinner sjelden setter seg inn i verken epost, og derav hvertfall ikke på mobilen. Jeg har selv ikke satt meg inn i epost på mobilen heller. Det tar meg max 5 tastetrykk å få sendt en MMS, og det er inkludert å ta bildet. Jeg ser ikke hvorfor jeg skal bruke epost istede, greit nok at det er gratis, men MMS er fremdeles bare 2 kr eller noe i den duren.

 

Greit nok, du blir fremdeles ikke å synes at MMS er noe tess, selv om jeg skriver side opp og side ned om det, men det jeg helst hever ett øyenbryn for, er at de gir ut en telefon i 2008 som ikke kan sende MMS, seriøst, hva faen ? Man skulle tro at det var 100% standar. Greit nok at man kan hacke seg til MMS, men det skulle vel aldeles ikke være nødvendig ?

 

Priser veier ikke opp til hva man får, for å være ærlig.

 

Selvfølgelig kan noen av dere bryte ut "LOLOLOLHANERBARESJALUFORDIHANIKKEHARRÅDHAHAHALOLOLTAPER" eller noe i den duren. Saken er ikke at jeg ikke har råd, saken er vel heller det at jeg ikke klarer å få det til å gi mening at den koster så mye som den gjør.

For det første, jeg sender lett oppimot 2000 sms i mnd, det blir jo gøy sammen med en mndavgift på 1099 kr, og 0.79øre per sms.

Og, tenk over hvor mye annet vi får for den prisen ? Du får glatt enn overmiddels brukbar PC, du får deg enn TV, bare for å nevne noe.

Lenke til kommentar
NetCom gir det mulighet til å bryte operatørlåsen i det sekundet du er ute av butikken. Bare ringe inn, si opp abonnementet og du er fri.

 

Men det er ikke noe du trenger MMS til. Dette ville jeg heller sendt på mail. Så jeg ser fremdeles ikke poenget med MMS. Jeg har fri bruk av datatrafikk, så det er for meg "gratis" å sende mail, men jeg betaler for å sende MMS. Hva velger jeg?

 

Det gjelder operatørlåsen også? Ikke bare bindingstiden?

 

Det er mange jeg kjenner som ikke mottar e-mail på mobilen.

Operatørlås og bindingstid. Du er helt kvitt NetCom.. og kan bruke akkurat hvilken leverandør du ønsker.

 

Fri og fri.. alt er relativt. Hvis du sier opp abonnementet ditt fra dag 1 så vil jeg faktisk påstå at du har kjøpt den dyreste telefonen i verden (som ikke er dekket i diamanter eller gull/platina) og tydeligvis har litt for mye penger å brenne bort.

 

Forøvrig har jeg ikke noe mot iPhone2 som mobil i seg selv, bortsett fra at den er svindyr og gir for lite for pengene. At folk gidder bruke så mye på en forbruksvare (ja mobil er forbruksvare!) skjønner jeg ikke.

 

ca 4000 vel?

Lenke til kommentar

<Til sist vil jeg bare ha uttrykk for litt frustrasjon over alle iPhone hatere som har prøvd telefonen i maks 5 minutter. Dere aner ikke hva det handler om engang, og driter dere ut i deres egen uvitenhet. Men selv om det er evig frustrerende, så er det ganske bra underholdning avogtil.

 

Jeg har iPhone

Lenke til kommentar
Og, tenk over hvor mye annet vi får for den prisen ? Du får glatt enn overmiddels brukbar PC, du får deg enn TV, bare for å nevne noe.

Det er vel akkurat her Apple skyter seg selv grundig i foten. De hever "standarden" ganske ettertrykkelig for hva man aksepterer å punge ut med for en telefon, noe som øker spillerommet for de andre aktørene, ivertfall så lenge som iPhone "mangler" en masse teknologi.

 

Men uansett, saken er jo den at for amerikanerne så er iPhone (Apple generellt) noe de er skikkelig stolte av. Her har et amerikansk selskap tatt opp kampen mot "utlendingene", dvs Nokia, Samsung, LG, HTC, SE osv. Aple har tross alt gått inn 100% for å lage en "superkul" sak, og har lyktes mer enn 100%. Dette har skjedd samtidig som Motorola og Palm mer eller mindre har spillt fallit, ene og alene på grunn av korttenkt profitt-tenking. Dette gjennomsyrer forbrukerne, og ikke minst amerikansk media og spesielt teknomedia som engadget og co. At Amobil kritikkløst hopper på denne "bandwagon" sier vel mer om Amobils tankeløse "journalistikk" enn om noe annet. Jeg mener, at amerikansk media hyper opp iPhone, er tross alt forståelig, at norsk presse gjør det samme, er ikke forståelig.

Lenke til kommentar

<Noen som forresten tør gjette på hva WM kopien kommer til å hete? "Prog Store" kanskje....med grønt ikon? tongue.gif

 

Det finnes to-tre butikker for software til symbian og windows mobile og de var der før iPhone. Å kunne instalere egne programmer er ikke noe nytt. Hiphone er en kopi. Ikke alt det andre som blir påstått

Endret av Limbeck
Lenke til kommentar
Støtter alt som er sagt her. Oppskrytte MP3-spiller med SIM-kort... :fun:

Konstruktivt...

Takk! :)

 

Musikkdelen er faktisk rimelig brukbar. Flott grensersnitt og god lyd. Mer enn man kan si om feks N95 og alle HTC telefoner jeg har prøvd, på lyddelen iallefall.

Selvfølgelig, lyden er utmerket den, men vil jeg høre på musikk kjøper jeg heller en iPod.

 

På WM telefonene kan man i det minste skifte melom forskjellige avspillere, men INGEN har den lettbrukte funksjonaliteten og integreringen med programmer som iTunes som iPhone har.

Du snakker tydeligvis om ting du ikke vet noe om, for det finnes flere programmer til WM som har samme funksjonalitet og design som musikkavspilleren i iPhone.

 

Jeg vil ikke si at den er oppskrytt...men rost i skyene av fornøyde brukere.

Jeg vil si den er oppskrytt, fordi den ikke er så god som mange vil ha det til. Som tidligere sagt er Apple meget gode til å kun belyse de positive sidene, mens de negative blir gjemt.

Lenke til kommentar

Apple har ikke klart noe spesiellt bortsett fra å selge en mobil som har De dårlige sider som man ville styrt langt unna for 10-20 år siden. Og det er vi som sitter her og diskuterer i det smale og det breie som lager allt oppstyret rundt telefonen (eller pc'en om man ønsker å kalle den det) og ikke Apple.

 

Jeg for min del har lyst på en iPhone, men er sinnsykt skeptisk over hele greia fordi jeg har lest en artikkel som trekker frem alle De punkter som gjør at mine penger lander hos en annen produsent.

 

Iphone er sexy design messig, virker som den har et bra brukergrensesnitt, rask, støtter exchange, samtidig har den andre søte funksjoner som jeg ikke kommer på i farten.

 

MEN IPHONE er "Broken by Default" fordi at Apple ønsker det.

 

Apple ønsker å kontrollere hvordan du skal bruke telefonen din, den har blandt annet innebygget GPS som du alldri kan skru av, teoretisk og praktisk kan De som har eller gir seg selv tilgang spore deg uansett hvor du tar med din Iphone. Hvorfor iallverden skal de ha denne muligheten uten å i det minste informere kundene om dette og samtidigt oppgi hensikten med at funksjonen er som den er?

 

Du må altså hacke din iPhone for å kunne kjøre 3. parts programmer som ikke er godkjent av apple, Apple vil mest sansynlig fortsette å oppgradere firmware som gjør det vanskeligere å hacke dingzen din.

 

For meg så virker det som at det som gjør telefonen "wow" hos massen generellt er at man kan "hacke" den. WOW!!!!!, hvorfor i allverden må man hacke dingzen sin for å kunne bruke den fullt ut eller som man selv ønsker å bruke den?

 

Andre produkter som har hatt stor suksess are pga hacking er den første XBOX. Når den ble åpnet for 3. parts program så fikk man jo XBMC som nå er portet til andre Operativ Systemer. Kjempe BRA!

Et produkt som er genialt og har stor suksess men som man slipper å hacke er jo Dreambox.

Lynrask kanalbytte, bare synd kanalleverandørene fryser den ut og ikke omfavner den.

 

Poenget er at gir man brukerene muligheten til å gjøre ting selv så blir produktet suksess om alle andre forutsetninger ligger til rette for det.

 

Om Apple åpner for 3. parts programmer og gir brukerene muligheten til å kontrollere sin iPhone 100% som en selv ønsker. Først da har iPhone et potensiale som ingen andre mobiler har per dags dato.

Endret av rasgal
Lenke til kommentar

kan ikke du gi meg en gjennomgang av de negative sidene med iPhone. Og da snakker jeg om selve telefonen ikke apple. Jeg klarer ikke finne noe jeg savner. Og det er nettop det det handler om, det er smak og behag. Noen liker en telefon hvor du slipper å bruke stylus, hvor grensesnittet er det beste på en telefon hittil, hvor du kan installere programmer lettere enn på noen annen telefon. Og til deg som syns iPhone er dyr.. Hva hadde du forventet? 4000-5000 er egentlig ikke dyrt i det heletatt for en så god telefon. Mange betaler mye mer enn dette for telefoner som er dobbelt så store og er halvparten så gode i bruk. De har sikkert mms og kan copy/paste tekst. Men det er fordeler og ulemper ved alle telefoner, og dette var den jeg syns hadde minst ulemper og flest fordeler. Smak og behag, mitt valg og om du ikke liker den så får det være ditt valg. Men mye av det som kommer frem i denne tråden ser ut til å være ubegrunnet hat mot noe de fleste her aldri har prøvd.

Lenke til kommentar
kan ikke du gi meg en gjennomgang av de negative sidene med iPhone. Og da snakker jeg om selve telefonen ikke apple. Jeg klarer ikke finne noe jeg savner. Og det er nettop det det handler om, det er smak og behag. Noen liker en telefon hvor du slipper å bruke stylus, hvor grensesnittet er det beste på en telefon hittil, hvor du kan installere programmer lettere enn på noen annen telefon. Og til deg som syns iPhone er dyr.. Hva hadde du forventet? 4000-5000 er egentlig ikke dyrt i det heletatt for en så god telefon. Mange betaler mye mer enn dette for telefoner som er dobbelt så store og er halvparten så gode i bruk. De har sikkert mms og kan copy/paste tekst. Men det er fordeler og ulemper ved alle telefoner, og dette var den jeg syns hadde minst ulemper og flest fordeler. Smak og behag, mitt valg og om du ikke liker den så får det være ditt valg. Men mye av det som kommer frem i denne tråden ser ut til å være ubegrunnet hat mot noe de fleste her aldri har prøvd.

 

Det du kommer med her er subjektive meninger da. Folk kan være uenig

 

rasgal: Jeg må si at jeg ble litt redd den gps overvåkningen.

Endret av Limbeck
Lenke til kommentar

Eg likar ikkje iPhone, fordi den har kort batteritid og fordi den manglar funksjonar eg brukar på min gamle Nokia N70. Eg likar også å ha avanserte ting med mest moglegheiter og derfor er simple eple produkt ingenting for meg.

 

Eg synst det er latterleg å høyre på propagandaen til Apple fanboysen, dei snur og vender på alt slik at kvart einaste produkt med eple logo skal vere betre enn absolutt alt anna som finst. Også klagar dei heiletida over at alt anna frå andre produsentar er så vanskelege å bruke at dei aldri får det til å fungere. Og at eple produkta er det einaste som fungerer. Er Apple fanboysen folk som Donald duck, og må ha ting som er ekstremt enkle for at dei skal klare å bruke det?

 

Slik har fanboysa oppført seg på ITavisen, men no er den mest aktive Apple fanboyen suspendert der og då forsvann vel 50-60% av alle fanboy innlegga der.

Lenke til kommentar

gps overvåking. Hva er det for no tull, folk kommer med mer og mer latterlige påstander. Skal du komme med slike påstander så skal du ha bevis. Hva du tror og mener om noe slikt er rivende likegyldig, uten bevis blir det bare til at du latterliggjør deg selv. Og med bevis mener jeg ikke nettsiden til noen konspirasjonsteori aluminiums folie på hodet mennesker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...