Jump to content
Sign in to follow this  
Sigmund_Freud

Den store hat-tråden om iPhone

Recommended Posts

Jeg er lei iPhone. Skikkelig lei.

 

Etter at det ble bekreftet at iPhone kommer til Norge har antall artikkeler om iPhone på Amobil mangedoblet seg. Også antall artikkeler med en unødvendig iPhone-vinkling har fått en kraftig oppgang. Som fast Amobil-leser irriterer det meg at Amobil bevisst bruker iPhone-navnet i overskrifter for å trekke flere lesere (noe daglig leder Øystein W. Høie indirekte innrømmer).

 

Nok er nok! sier jeg, og lanserer idag en tråd for oss som trenger å få ut litt aggresjon når vi ser en Amobil-forside dekket av saker om iPhone. Apple-fansboys er også hjertlig velkommen da de som regel kaster bensin på diskusjonene. Men husk: personangrep utgår!

 

Som en liten start kaster jeg ut noen inspirerende påstander:

 

1) Amobil bruker iPhone for hva det er verdt

 

Det er en kjent sak at Amobil har blitt mer tabloid de siste årene. Selveste tabloid-kongen VG har tatt Amobil inn i tabloid-varmen og poster nå Amobil-artikkeler på VG Nett. Amobil lider av RAZR-syken, og presser iPhone inn i enhver overskrift fordi det har vist seg at det gir flere lesere.

 

 

2) iPhone er en møkkatelefon

 

* iPhone kan ikke sende filer med blåtann

* Du må hacke den for å sende MMS

* Man kan ikke skifte batteri selv

* Den må hackes om du vil installere tredjepartsprogrammer

* tredjepartsprogrammer kan ikke kjøre i bakgrunnen

* Den er bred (61mm) og tung (135g)

* Den mangler UMTS (3G) og HSDPA (super-3G)

* Minijacken er så dyp at den ikke passer de fleste headsett

* Du kan ikke bruke sanger fra MP3-spilleren som ringetone

* Den er overpriset

* Den mangler Flash-støtte

* Kameraet kan ikke ta opp video

 

Apple har stort sett tatt en kul MP3-spiller (iPod Touch) og bygd inn en dårlig telefon. Allikevel er den "det største som har skjedd i mobilverden"? Forbanna tull sier nå jeg.

 

 

3) iPhone er ikke en smartphone

 

Et minimum for å kalle noe et smartphone er installasjon av programmer som ikke opererer i såkalt sandkassemodus, samt multitasking. Ut av esken mangler iPhone det første, og kun programmer fra Apple kan kjøre i bakgrunnen. Ergo er en uhacket iPhone ikke en smartphone.

 

Allikevel skal alle ha en iPhone fordi du kan installere så mange fantastisk programmer på den.

 

 

4) iPhone-kjøpere vet ikke bedre

 

Utenom multi-touchskjermen er det bare en stor ting med iPhone, nemlig markedsføringen. Jeg tror så mange som halvparten med en S60-telefon ikke er klar over at man kan installere avanserte programmer som knuser iPhones programmer. iPhone-kjøpere dyrker derimot kunsten å installere programmer, og pleier iPhone'en bedre enn et husdyr.

 

Tilstanden heter Reality Distortion Field (RDF), og har vist seg vanskelig å behandle. Den går kort og greit ut på at kunden opplever en nærmest religiøs vekkelse ved Apple-lanseringer; gammelt nytt blir i RDF-brillene forvandlet til revlusjonerende nyskapning. Vanlige symptomer er fanboyisme, fornektelse, ekstrem merketrofasthet og kundetilfredshet på tross av store tekniske mangler.

 

Oppdatert: Et RDF-eksempel som traff tråden fra klar himmel.

 

 

---------------------------------

Post gjerne flere påstander så skal jeg kopiere de til første post. :)

Edited by Sigmund_Freud

Share this post


Link to post

Hehe, fin tråd. Blitt litt lei iPhone selv, par andre ting jeg ikke synes noe om på iPhone;

 

Selv om det er en mp3 spiller man kan ringe kan man ikke bruker sanger som ringtoner.

 

Og den er overpriset, man får telefoner med langt mer teknologi enn det iPhone kommer med, og til en mye lavere pris.

 

Internett hastigheten er elendig, mangler støtte for flash sider, selv om telefonen skal være den super på internett surfing.

 

Kamera er elendig, og kan heller ikke ta opp video.

 

iwont.jpg

Edited by Dain Bramaged

Share this post


Link to post

Vi har allerede en tråd med det underholdene navnet: iPHONE kan gå å DØ.

 

Jeg er enig i at iPhone er en annerledes telefon, men jeg ser på det som noe positivt.

 

 

Tør jeg spørre hvorfor du har bestemt deg for å gå ut på en hat-tokt mot iPhone? Hva er målet med det?

Share this post


Link to post
man [kan] ikke bruker sanger som ringtoner, [...] den er overpriset, [...] mangler støtte for flash sider, [... ]Kamera [...] kan heller ikke ta opp video.
Og jeg som mente å ha husket det verste. Legger det til nå. :)

 

Tør jeg spørre hvorfor du har bestemt deg for å gå ut på en hat-tokt mot iPhone? Hva er målet med det?
Som tråden starter, jeg er lei iPhone. Jeg er lei at Amobils RAZR-tendenser fyller forsiden med iPhone. Jeg er lei av kunder som venter på iPhone fordi "de vil ha skjerm man kan trykke på" og "intallere egne programmer" når jeg har butikken full av telefoner som gjør dette bedre. Jeg er generelt lei, og trenger en tråd som en motvekt til dette.

Share this post


Link to post
Som tråden starter, jeg er lei iPhone. Jeg er lei at Amobils RAZR-tendenser fyller forsiden med iPhone. Jeg er lei av kunder som venter på iPhone fordi "de vil ha skjerm man kan trykke på" og "intallere egne programmer" når jeg har butikken full av telefoner som gjør dette bedre. Jeg er generelt lei, og trenger en tråd som en motvekt til dette.

Altså du er lei av oppmerksomheten, men ikke selve telefonen?

Share this post


Link to post

Jeg har ikke noe konstruktivt å komme med, jeg bare stemmer i: jeg er luta lei av alt maset om iphone og ipod. Slutt å bruke iphone som referanse for alle mobiltelefoner med touchskjerm, og slutt å bruke ipod som et generisk begrep for mp3-spillere! :hrm:

Share this post


Link to post

Jupp. Kom over en artikkel som var test av 6 forskjellige mobiltelefoner, men overskriften var "Bedre lyd en Iphone". Javel? Dere hadde en test av 6 mobiler, men den overskriften dere kom på var "bedre lyd en Iphone". Har vært en haug av andre artikler med iPhone her nå

Share this post


Link to post
Guest Slettet+89234341

Hel enig i at dette overhypes... er amobil drevet av samme folk som lager ipo...itavisen? Der og vinkler de ALT(!!§§))! til ipod og iphone. Helt latterlig. Iphone og ipod touch er ganske like, de har veldig fine menyer og alt flyter fint, men når det kommer til tekniske spesifikasjone rligger de så langt etter at man må ha teleskop for å se dem baki der.

Share this post


Link to post
Jeg har ikke noe konstruktivt å komme med, jeg bare stemmer i: jeg er luta lei av alt maset om iphone og ipod.
Denne tråden er til nettopp dette. Velkommen. :)

 

jeg er ikke lei Iphone, er den kuleste mobilen jeg har hatt. Veldig fornøyd.

 

Men for ikke å være konstruktiv kan jeg si at N95 er en overpriset dritt.

Share this post


Link to post

Kudos til trådstarter for bra initiativ :thumbup: Er selvfølgelig helt enig!

 

Skrev en lengere post om hva jeg mener er topp20 manglene i iPhone for en tid tilbake. Føler at den passer bra inn i denne tråden.

 

- Kamera -

1. Dårlig kamera. Kun 2MP og det er ikke spesielt bra sammenlignet med andre 2mp kameraer. I tillegg er kameraet totalt strippet for innstillinger.

 

2. Ingen mulighet for å ta opp video med kameraet. Kun bilder altså.

 

3. Ingen blits eller flash overhodet. Altså kan du glemme å ta bilder om kvelden eller natten.

 

- Meldinger -

4. Ingen mulighet for å lese eller skrive informasjon til eller fra SIM-kortet som står i telefonen. Dersom du vil overføre melding eller kontakter mellom 2 mobiler ved å flytte det til SIM-kortet kommer du altså ingen vei med iPhone.

 

5. Ingen mulighet for å slette enkelt meldinger fra innboksen. Du kan slette alle meldinger du har mottatt fra én kontakt, men du kan ikke slette en enkelt melding. Kanskje ikke så ille sier du, men se punkt #6...

 

6. Begrenset inboks på 100 kB. Dette tilsvarer ca 200 meldinger. Når du har kommet til dette antallet, må du begynne å slette meldinger. D.v.s slette ALLE meldinger fra EN kontakt. [Rettet opp fra og med FW 1.1.3]

 

7. Ingen maler, (templates), utboks, eller kladde funksjon (lagre usendte meldinger). Du kan heller ikke sortere meldingene dine i mapper.

 

8. Ingen vCard, vContact eller vCalender støtte. Hverken over SMS eller over Bluetooth.

 

9. Ingen MMS. Det finnes et 3.parts program som kan sende MMS. men du kan bare glemme å kunne motta. [swirlyMMS kan nå også motta, men programmet har store mangler og er overhodet ingen fullverdig MMS funksjon]

 

- Underholdning -

10. En nedfelt minijack. Du må fram med skalpel e.l. dersom du ønsker å bruke ditt eget headset med iPhone. Vanlige headset som følger minijack standarden passer ikke.

 

11. Ingen bluetooth stereo støtte (A2DP). Faktisk fungerer ikke bluetooth funksjonen i iPhone med spesielt mye i det hele tatt. Du kan bare glemme å sende musikk, filmer, bilder eller andre filer over bluetooth til en annen telefon.

 

12. En filmviser som er svært kresen på formater. DivX og lignende kan du se langt etter. Ikke finnes det 3.parts programvare som fikser dette heller.

 

13. Ingen Java støtte. Ta en titt på www.getjar.com for å se hva du går glipp av.

 

14. Ikke Adobe Flash. Du kan altså ikke spille flash-spill heller. Den har heller ikke flashstøtte i nettleseren så tusenvis av flash-sider på nettet vil ikke fungere i det hele tatt.

 

15. Ingen muliget for å velge MP3-filer som ringetone. Apple synes det er bedre at ringetoner er i et helt eget format, som gjerne koster penger.

 

- Teknologi -

16. Kun EDGE. Ikke UMTS (3G) eller HSDPA (super-3G). Er du på farten må du altså benytte deg av teknologi fra 2003 når du skal surfe.

 

17. Ikke GPS. Dette hadde jo vært genialt med multitouch, men Apple ville tydligvis ikke dette.

 

18. Ikke stemmegjenkjenning. Du kan heller ikke ringe noen ved å si navnet på personen du vil ringe. Alle high-end telefoner de siste årene har hatt denne muligheten. Alle mid-end telefoner også egentlig.

 

19. Et batteri som du ikke kan ta ut av telefonen eller bytte ut når batteritiden reduseres.

 

20. Et lukket OS. Du kan selvfølgelig hacke det, men for hver FW som slippes setter Apple nye kjepper i hjulene for deg.

 

Poster ikke dette for å slenge dritt om iPhone, men heller for å informere om alle manglene så folk er klar over det før de betaler 5000 kr for telefonen på finn.no. iPhone mangler funksjoner i alle kategorier. Kjøp heller N95 8gb eller N82. Jeg kan personlig skrive under på at samtlige av punktene over ikke stemmer for disse telefonene.

Edited by Symbian_Pro

Share this post


Link to post

Jeg er forholdsvis enig i angrepet på oppmerksomheten rundt telefonen. Den ekstreme oppmerksomheten fører bare til at folk blir mette og dermed ender opp med å opprette slike tråder som dette. Det kan fort bli for mye av det gode.

 

iPhone JE (Jailbreak Edition) er en god telefon med mange muligheter man ikke finner hos andre produsenter. Telefonen Apple ville vi skulle ha er derimot omtrent bare en forholdsvis god men dum PMP med epost og nettleser. Altså en rimelig kjedelig dings.

 

Og si meg, Symbian_Pro, er det ikke litt sent å trekke fram 20-punkterslisten din når telefonen ikke selges lenger og det er én uke til det lanseres en oppdatert modell? Førstegenerasjons-iPhone er jo snøen som falt i fjor. Hadde vært bedre å kun angripe oppmerksomheten denne gangen, og heller ventet med å angripe telefonen til den nye er lansert.

Edited by Marasmus

Share this post


Link to post
iPhone JE (Jailbreak Edition) er en god telefon med mange muligheter man ikke finner hos andre produsenter.

 

Hva da?

Share this post


Link to post

Helt enig med dere her. Kan ikke skjønne hvorfor alle absolutt skal ha iPod og iPhone. Veldig plagsomt at folk sier iPod istedenfor mp3-spiller også (burde vel egentlig hatt et annet navn siden de fleste spiller mer enn mp3). Det er vel ikke lenge til folk begynner å si iPhone istedenfor mobil...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...