Gå til innhold

GamePro anmelder MGS4 "Et av tidenes beste spill"


Anbefalte innlegg

Jeg har selv spilt spill som jeg ser er gode, har godt gameplay osv osv, men som ikke er noe for meg. Så jeg skjønner ikke helt den at det skal være umulig å synes at et spill er bra uten å selv like det.

 

Det å skrive subjektivt, betyr ikke at en ikke skal se etter kvaliteter man ikke selv setter høyest - en god anmelder gjør nettopp dette. Det vil også ha mye å si at riktig anmelder blir satt til å anmelde riktig spill. Det ville for eksempel blitt en heller skrall omtale om jeg skulle skrevet om Britney Spears' siste skive, selv om det det helt sikkert finnes de som mener det er det beste som noen sinne er gitt ut.

 

Det er uansett ikke "hva er en anmeldelse"-tråd dette er, så beklager at jeg har fått den helt av sporet. Men vi har i det minste fått fastslått at anmeldelser er subjektive, noe som ikke er så verst i seg selv.

 

 

Enig der.. Så en som ikke liker måten Kojima forteller historien sin i Mgs spillene bør kanskje ikke skrive en omtale av MGS4. Lange cutscenes og dyp og komplisert historien er ett av Mgs sine sterke kort.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
En omtale er, til tross for hva flere brukere her ser ut til å mene, fullstendig subjektivt. En objektiv anmeldelse eksistere ikke, da er det ikke lenger en anmeldelse.

Du prøver å trumfe igjennom noe som en selvfølge, mens faktum er at det er ugjennomtenkt idioti. En anmeldelse må ikke være fullstendig subjektiv. Den vil heller aldri være fullstendig objektiv, men en balansegang mellom de to.

 

Det sier seg selv at man ikke bedømmer ting som f.eks. grafikk og lydeffekter 100% subjektivt. Hvis man etter å ha spilt Gears of War sier "jeg syns ikke spillet hadde noe god grafikk", så har man ikke sin egen mening, da har man bare ikke peiling på hva man snakker om.

 

Nå er det selvfølgelig en diskusjonssak HVOR objektiv en anmelder skal være. Enkelte sier det ikke går, men erfaringsmessig kan man være nokså objektiv når man bedømmer et spill. Har selv spilt spill jeg har mislikt totalt, men allikevel ikke har hatt noe i veien for å anbefale andre. Da har jeg åpenbart sett noen objektive kvaliteter i spillet.

 

Til tross for uenighetene og at enkelte spillanmeldere selv sier de er 100% subjektive, så motsier de seg selv ved å være objektive til tider. Det fins da ingen tvil om at særlig subjektive meninger, f.eks. homofobi eller politisk standpunkt, ikke skal virke veldig inn på resultatet i en spillanmeldelse.

 

La oss si at jeg f.eks. skal omtale en CD. Hvordan skal jeg da klare å anmelde den objektivt? Skal jeg gi en Tokio Hotell CD masse skryt fordi jeg vet at massene vil elske den eller skal jeg slakte den fordi jeg synes den er håpløs? Og når vi snakker om det, hva er objektivt? Er det noen som har objektiv smak?

Det er stor forskjell på musikk og spill. Musikk i seg selv er åpenbart et mer snevert medium enn spill, men selv her finner man objektive kriterier, for eksempel om artisten synger "on pitch".

 

Men vi har i det minste fått fastslått at anmeldelser er subjektive, noe som ikke er så verst i seg selv.

De er subjektive og objektive. Vi lever ikke i en sort-hvit verden.

Endret av Geofrank
Lenke til kommentar
Du prøver å trumfe igjennom noe som en selvfølge, mens faktum er at det er ugjennomtenkt idioti. En anmeldelse må ikke være fullstendig subjektiv. Den vil heller aldri være fullstendig objektiv, men en balansegang mellom de to.

 

Det sier seg selv at man ikke bedømmer ting som f.eks. grafikk og lydeffekter 100% subjektivt. Hvis man etter å ha spilt Gears of War sier "jeg syns ikke spillet hadde noe god grafikk", så har man ikke sin egen mening, da har man bare ikke peiling på hva man snakker om.

 

Au og au. Om en sier "jeg synes ikke spillet hadde god grafikk", så er det nettopp en egen mening man har. Det er godt mulig du mener at personen ikke har peiling, men det blir igjen din mening.

 

En anmelder som faktisk våger å trekke frem ting som ikke er rosenrødt med alle spill, Yahtzee, har dette å si om saken:

 

http://www.escapistmagazine.com/videos/vie...ailbag-Showdown

 

At MGS-serien har en lang og innviklet historie, betyr ikke at den eneste måten å fortelle denne historien på er gjennom timeslange filmklipp og, etter min, subjektive mening, dårlig dialog. Trekker atter en gang frem Bioshock. Her fortelles store deler av historien gjennom omgivelsene, ting man plukker opp og lyddagbøker som høres på mens man fortsetter å spille. Det bør gå an å fortelle en historie som den i MGS på en mer aktiv måte enn ved å bruke filmsekvenser.

Lenke til kommentar

SDF har anmeldt MGS4.

mgs4score.gif

 

8/10? Neida. Bare vent, det kommer mer.

 

Virker som de har hatt en spennende tur til Japan også.

We were personally invited to Kojima’s luxurious resort in the mountain village of Nasu, Japan in order to play through the entire final version of Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Sound incredible enough?

 

After being fitted for our proper playthrough garbs, we now had the chance to meet the famous Hideo Kojima. When we walked into his office, he sat atop a throne of gold and was currently in the process of deep meditation as the Metal Gear Solid 4 Soundtrack played in the background. Never wanting to disrespect a master at work, we quietly made our way out of his office when Kojima abruptly eased our fears and told us to stay.

:D

Endret av theMar
Lenke til kommentar
Viktigt att gameplayet får 10/10 :D

 

Nå må PS3en min komme hjem snart fordi MGS4 nærmer seg forferdelig mye!!

"Väl långa mellansekvenser, långa spelavbrott " Dem 2 minusene der driter jeg i, jeg elsker cutscenes :D

 

Nettopp! Og når man liker lange cutscenes, så er det vel ikke akkurat minuser ;) Blir ca en 11 av 10 for min del dette :p Men man skal vel ikke selge skinnet før bjørnen er skutt. Men kan ikke tro noe annet enn at kojimas gavepakke til fansen skulle bli noe annet enn perfekt.

Lenke til kommentar
Vel, jeg likte ikke enern, så tror ikke det blir til at jeg spiller gjennom dem. Er nok for gamle for meg, hvertfall nr 1. I tillegg har jeg ikke råd eller tid. Youtube kutter ut irrelevant gameplay.

OMFG GTFO

 

:(

 

MGS1 er jo det beste i serien!

 

Tarvelig å se på at andre spiller, da.

Tarvelig? Hva betyr det?

 

Sjekk ut http://youtube.com/watch?v=FwINl_wqHDU&amp...80C&index=3

Er jo genialt og gratis. Kjedelig å spille gjennom "dritt"spill etter dagens standard (snakker bare av erfaring om mgs1)

 

Så det du sier er at du ikke er en ordentlig fan av serien?

Endret av Birkin
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+130498
Kjedelig å spille gjennom "dritt"spill etter dagens standard (snakker bare av erfaring om mgs1)

 

vil nå si at mgs1 er atskillig bedre enn dagens standar... er vel ingen andre spill som fenger meg så mye som mgs serien. men hvis mgs er dritt, hva er da dagens standar?

Lenke til kommentar

Dagens standard er myyyyye bedre grafikk, myyye bedre gameplay, bedre kontroll, bedre lyd og..ja... Jeg har ikke vært gamer tidligere, starta med PS3, så jeg klarer rett og slett ikke spille gamle spill. PS2-spill går, men PS1-spill blir for dårlig etter dagens standard imo.

 

Tviler ikke på at det er episk for dere som har vokst opp med gaming ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...