Gå til innhold

Den store Dell XPS m1330 tråden v.2


Anbefalte innlegg

Hvor lang tid bruker det å ta, fra du bestiller til du har PC-en?

 

Trodde dette tok noen uker!

Bestilte min om mandag, men i dag står det: Fase:5. Ekspedert

Bestillingen din er underveis med vår leveringspartner (speditør) / posttjeneste

 

:ohmy: Det var raskt!

 

"Dette er en tråd for teknisk hjelp/hjelp til kjøp, IKKE en tråd for å klage på at det tar lang tid for at du får maskinen din!"

 

Vær så snill å ikke ødelegg tråden med hvor lang tid det tar å få PC-en! Den kommer når den kommer....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ny kupong kode på 15%, gyldig fra 05.06.08 til 11.06.08

N09871MC92DNBS

 

Og jeg får feriepenger den 10.06 så da blir det nok en fullspec'et M1330 til sånn ca 8100kr om hoderegninga mi fortsatt fungerer. Fantastisk pris spør du meg!

 

Forresten, så en review av denne maskinen på YouTube og der var det noen som skrev at man måtte ikke finne på å trykke på Dell Media Connect knappen om man hadde installert XP? Noen som kan utdype eller forklare dette litt bedre? Hadde planer om å legge inn XP på dag 1.

Endret av KEELr
Lenke til kommentar

Jeg tror jeg satser på det tilbudet jeg og, min pc faller på 6800kr etter rabatt. Blir spennede å se hvordan den yter i forhold til min nåværende stasjonære. Dessuten skulle jeg så gjerne hatt den i hvit, synd de har slutta med den fargen.

Endret av Barbie og Ken
Lenke til kommentar

Da har jeg snart hatt min m1330 i ett år og tenkte kanskje det var på tide å komme med litt tilbake meldinger.

Først og fremst, jeg har ikke hatt noen problemer, ingen CPU whine og må si at jeg er veldig fornøyd. Spesielt fornøyd er jeg med at jeg kan ha to eksterne LCD skjermer koblet til den. (Noen som klarer å aktivere laptop skjermen i tillegg, slik at det blir tre skjermer?)

 

Her om dagen var det på tide med en formatering. Dualboot med Vista og Ubuntu. Vista inn først og Ubuntu etterpå. I Vista brukte jeg windows update, men i ettertid ser jeg at det hadde vært raskere å laste ned hele SP1. For nvida drivere så fant jeg denne posten; http://www.laptopvideo2go.com/forum/index....showtopic=18912 .

 

I ubuntu så fungerte det meste, har ikke testet så mye ennå. Nærmere bestemt har ikke testet; kortleser, webkamera, fingeravtrykk leser eller fjernkontroll)

Fant en blogg om hvordan jeg fikk aktivert nvida drivere og aktivert twinview (sorry finner ikke til bake til linken akkurat nå).http://www.funnestra.org/ubuntu/hardy/#nvidia-driver

For standby problem brukte jeg den første /etc/default/acpi-support filen på denne siden; http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-781153.html

For dinovo BT settet mitt brukte jeg denne siden;

https://help.ubuntu.com/community/BluetoothSetup

bruker ikke dongel.

Ellers fant jeg denne linken nettopp; http://blog.higherthings.org/borghardt/article/3633.html

 

..men er det noen som har et tips til hvordan jeg skifter mellom 2 LCD skjermer og bare laptop skjermen?

 

Trenger også en erstatning for UltraMon's funksjon for å sende aktivt program til den andre skjermen (ikke workspace)

 

Og til slutt vil jeg spørre igjen om noen vet hvordan man kan bruke mediaknappen(den med huset på) til å starte feks en ubuntu installasjon. Da hadde jeg sluppet å måtte velge mellom Ubuntu og Vista i oppstarten. Det hadde vært kult:)

Endret av benlen
Lenke til kommentar

hailgodset91, har du fått løst problemene dine? Jeg sliter med akkurat de samme problemene som deg, BSOD "Hardware malfunction

call your hardware vendor for support

NMI: parity check/memory parity error

The system has halted". Får ikke startet maskinen i det hele tatt lenger. Lang ventetid på support så jeg vurderer rett og slett å kjøpe nytt minne til maskinen hvis det er minnebrikkene som er problemet. Har også hatt mye problemer med skjermbildet, muligens noe driverrelatert, men selv etter å ha prøvd ulike skjermkortdrivere så ble jeg aldri kvitt problemet.

 

Til slutt vil jeg si at jeg er litt overrasket over alle positive tilbakemeldinger som denne maskinen får. Av de fire bærbare maskinene jeg har hatt er denne den jeg soleklart har hatt mest problemer med, kan nevne CPU-whine, støt fra aluminiumsfronten, restart etter programendringer samt varmeproblemer (maskinen kan bli brennhet bokstavelig talt).

Lenke til kommentar

Hei.

 

Skal kjøpe denne maskinen nå og lurer på at par ting i forbindelse med dette.

Tenkte jeg skulle kjøpe den topp spekka med ultimate, men over til spørsmålene.

 

ER whine noe problem med den 2,5GHZ cpu'en som sitter i maskinen?

Er skjermen og tastaturet blitt bedre avstiet siden de første modellene?

Med variert bruk hvor lang batteritid kan jeg forvente da?

 

Takker for svar av heldige eiere av denne maskinen.

 

mvh

..christer..

Lenke til kommentar

@TottoT Har på en måte løst problemet, men aner ikke hvordan. Fikk starta maskina etter å ha kobla fra ekstern skjerm også innstallerte jeg ny skjemkort driver og dermed var problemet forsbunnet... Men jeg sliter også med varme problemer I8KfanGUI viser at den er oppi 86 grader IDLE! Hvis maskina bare blir stående og ikke gjøre noe, belastning 3-7 % på CPU så blir den bare varmere og varmere.

 

Så jeg kunne virkelig trengt hjelp til å finne ut hva nummeret til reperatør er... Har ringt til dell norge og de kunne ikke hjelpe meg siden det var en XPS og til india har jeg ikke råd til å ringe til da jeg brukte 350 på å sitte å vente forrige gang...

Lenke til kommentar
jeg sliter også med varme problemer I8KfanGUI viser at den er oppi 86 grader IDLE! Hvis maskina bare blir stående og ikke gjøre noe, belastning 3-7 % på CPU så blir den bare varmere og varmere.

 

Så jeg kunne virkelig trengt hjelp til å finne ut hva nummeret til reperatør er... Har ringt til dell norge og de kunne ikke hjelpe meg siden det var en XPS og til india har jeg ikke råd til å ringe til da jeg brukte 350 på å sitte å vente forrige gang...

 

Ring XPS Premium Support mellom 09:00 og 16:00, da havner du ikke i India men i Irland, og de gutta kan sine saker. Jeg er mest fornøyd med supporten derfra. De i India er software teknikere og prøvde stadig å oppdatere drivere til grafikkort og ting og tang, mens gutta i Irland gjenkjente problemet som hardware, og forstod ganske raskt at de burde bytte hovedkortet mitt. Det må man hvis grafikkortet ryker, det sitter på hovedkortet.

 

Ang. temperaturer: Mitt kort har røket og blitt byttet 2 ganger. Sist byttet de kjøleren også og det hjalp en god del. Teknikeren som var her var den samme begge gangene, og han vet at jeg er hardwaretekniker selv. Han fortalte meg at jeg helt fint kunne demontere kjøleren selv og rense den, og ha på litt Arctic Silver 5 for eksempel dersom jeg merket at temperaturene begynte å stige igjen, uten å risikere problemer med garantien. Det har jeg nå gjort, men likevel har jeg litt høye temperaturer iblant. AS5 har en innkjøringstid på 200 timer og de siste dagene har jeg sett snittemperaturen synke kanskje etpar grader.

 

Jeg aksepterer temperaturer under load opp til 80 på CPU og 85 på GPU, går den høyere enn det så kommer vi opp i temperaturer som førte til at hovedkortet mitt måtte byttes. Tidligere har jeg sett GPU gå så høyt som 102, og CPU oppi 90 grader, noe som er litt ekstremt og som førte til at maskinen måtte ha nytt kort innen 6 måneder.

Idle ligger CPU på 45-50 grader, og GPU på 65-70. Da tenker jeg på Vista desktop uten aktivitet. Det er jo egentlig ikke helt idle, det skjer noe nesten hele tiden i bakgrunnen i Vista da, f.eks. indekseringer og prefetch/superfetch osv. Idle er håndleddsstøtten til venstre omtrent ved kroppstemperatur, mens etter en times load har den nok steget 10 gode grader.

 

Nå i sommervarmen funker kjølingen dårligere enn ellers. Luften som blåses inn i kjøleren er kanskje 5-10 grader varmere enn normalt allerede før den kommer inn i maskinen. Min løsning, ihvertfall hjemme, har vært å ta en frysepose med en liter vann (dobbelt pose utenpå hverandre), legge i fryseren noen timer, og plassere under maskinen med et tynt håndkle rundt. Det senker temperaturene ca. 10 grader og holder den kald i mange timer. Håndkleet gjør at det ikke samler seg kondens på undersiden av maskinen. Passer nøye på at luftinntaket under ikke tildekkes, ellers kan komponenter som ikke er kjølt av heatpipen men av strøluft fra kjøleren bli for varm, f.eks. minne til grafikkort eller systemminne.

Hadde jeg giddet å bruke penger på det hadde jeg kjøpt meg en notebook cooler stand... sånt brett med vifte inni som blåser opp mot bunnen av maskinen. Det kan være nyttig i denne ekstra sommervarmen, men til vanlig burde jo maskinen tåle normal bruk i noen timer uten å trenge ekstrautstyr til å kjøle den.

 

Det er veldig mange som har problemer med høye temperaturer på M1330, og mange av dem har fått skade på grafikkortet på grunn av det. Dell bytter hovedkort og står i, men jeg regner med at noen før eller siden innser behovet for en kjøler med et bedre design som er tilsvarende kompakt, og forstår at en heatpad mellom GPU og heatpipen er altfor dårlig.

Det fins en effektiv løsning på dette med heatpad'en, men gjør man det vil nok garantien ryke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...