Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En enkelt filmrull tiner i løpet av en halvtime. Har du en boks med hundre så kan det sikkert ta mange timer.

 

tow/Nautica: Hvorfor ikke fukt/kondens? Hva er det som er så døden med det? Film er jo konstruert for nettopp å ligge i vannbad i deler av sitt liv. Film går ikke i oppløsning selv om det ligger lenge i vann. Vannet er vel først og fremst et problem hvis man setter rullen inn i et kamera som har mange komponenter som kan korrodere.

 

Kondensen kan legge seg i dråper som ikke går bort under fremkallingen. Det er i hvertfall teorien. 

Lenke til kommentar

Sjekket den, men ser ut til at de er dårlige å oppdatere. Prisene der er fra 2010. Hva vil være realistisk idag?  8000?

 

Den finnes forstsatt ny til rundt 24-25K, men sær linse så det er vanskelig å vurdere. Er den i god stand og ikke alt for gammel ville jeg nok prøvd med litt høyere pris først.

 

Edit: Så på Ebay, og der ligger det flere 28-300. En del fra 11-15K ser det ut for, men også en god del med høyere pris.

Endret av se#
Lenke til kommentar

hmm. Takk for innslaget. Har en som er interessert, så spørs hva han tenker. Skal gå over objektivet og trippelsjekke standen på det. Vil være heelt sikker på at alt er i orden. Kan kanskje prøve 10k. Arvet det selv, så blir 100% fortjeneste uansett. Hvis jeg får byttet alt mitt utstyr mot et bra Fuji + 2-3 objektiv så er jeg vel nok fornøyd. Er mer opptatt av utstyret enn prisen på det.

Endret av Comma Chameleon
Lenke til kommentar

Hvordan står det til med Nikon ?

 

Kanskje ikke det beste stedet å ha en slik poll, men viser jo i hvert fall hva folk på Mirrorless rumors tenker.

 

Når det gjelder Nikon så har de jo mye bra hvis man skal ha speilrefleks og linser, men så vidt jeg vet er det ikke noe veldig stort firma med mange bein å stå på. Thom Hogan pleier å ha kommentarer om resultatene til Nikon og de er vel ikke katastorfalt dårlige for tiden, men heller ikke spesielt bra. Nikon er nok litt utsatt hvis det skulle komme et skikkelig crack, men med en så stor kundebase ville det være rart om de ikke ble kjøpt opp hvis det skulle gå virkelig ille.

 

Casio vet jeg ikke så mye om, men tror ikke de gjør noe seriøst forsøk på å selge kameraer i Europa eller USA og det kan jo være grunnen til at det topper listen - antar de fleste leserne kommer fra de områdene.

 

Ricoh er et ganske stort selskap og de kan nok holde liv i Pentax så lenge de vil og resten av fimaet gjør det OK, spørsmålet er vel mer om de vil. Pentax kommer med det ene interesante kameraet etter det andre, men de er nok nå for små til å kapre veldig mange nye kunder - og det er jo en ond sirkel som de helst må finne en vei ut av.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Noen som har et forslag til et billig stativhode til et Benro-stativ? Har to stativ, men bare ett hode, kunne vært greit en sjelden gang å kunne ha to. Men gidder ikke å bruke alt for mye penger på det.

 

Mye å velge i, men er du på jakt etter spesiell type hode? Har du f.eks kulehode fra før kan jo en anne type være fornuftig så du har noe å velge i avhengig av bruk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...