Gå til innhold

Politi - for de som vurderer å søke politihøgskolen.


Anbefalte innlegg

Foreløpig bare fått en innbetalingsnotifikasjon ang. forsikring på 375,- men det kommer nok mer etterhvert. Tror ikke det kommer til å mangle på informasjon når det gjelder innbetaling ;)

 

Ikke lenge igjen til skolestart nå! Gleder meg vilt:) Noen som vet hvordan fadderuka i Oslo ser ut? Har fått med meg ett arrangement; blålystreff med sykepleiestudentene på Velvet med fargekode (blå for PHS stud og rød for nursene).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, stemmer nok at administrasjonen jobber med å få lagt ut betalingsinformasjon på studentweb. Jeg begynner på praksisåret mitt om ei ukes tid, og det eneste som er i "veien" for at jeg ikke får utbetalt studielånet mitt, er jo at skolen enda ikke har lagt ut noe betalingsinformasjon. Der henger politihøgskolen litt etter i forhold til andre utdanningsinstitusjoner. Studentweb var først oppe å gikk i slutten av juni mener jeg og huske - så de bruker vel litt tid på å få på plass alt, men kjedelig at det skal hindre oss i å få låna våre.

 

Uansett vil jeg ønske de som har kommet inn til lykke med yrkesvalget, og gratulerer med en generellt veldig god skole. Mye bra lærere og mye spennende temaer dere skal gjennom.

Lenke til kommentar

Hei! Jeg lurte på en ting ang. opptakskrevene til poltihøgskolen! Tenkte kanskje jeg skulle spør her ført jeg startet et nytt emne.

 

På utdanning.no så står det at krevene er:

 

* Norsk statsborgerskap

* Plettfri vandel

* Generell studiekompetanse fra videregående utdanning. Minst karakteren 3 i gjennomsnitt for norsk hovedmål skriftlig eller tilsvarende nivå i nytt karaktersystem.

* Førerkort klasse B

* Fylt 20 år det året de tas opp

* Gode svømmeferdigheter

* God helse, dvs. tilfredsstille de til enhver tid gjeldende helsekrav (normalt fargesyn og synsstyrke uten korreksjon på begge øyne som ikke er dårligere enn 5/10, 6/12, 0,5)

* Nødvendig modenhet og personlig skikkethet for tjeneste i politi- og lensmannsetaten

* Bestått fysisk test fastsatt av Politihøgskolen

* I tillegg vektlegges også muntlig og skriftlig fremstillingsevne, modenhet, empati, vurderingsevne, motivasjon for politiyrket, og god selvinnsikt.

 

mens på hjemmesiden til potihøgskolen står det :

 

* Norsk statsborger

* Plettfri vandel

* Generell studiekompetanse fra videregående utdanning

* Karakteren 3 i norsk hovedmål, skriftlig*

* Førerkort klasse B

* Fylt 20 år det året de tas opp

* Gode svømmeferdigheter

* God helse, dvs. tilfredsstille de til enhver tid gjeldende helsekrav

* Nødvendig modenhet og personlig skikkethet for tjeneste i politi- og lensmannsetaten

* Bestått fysisk test fastsatt av Politihøgskolen

 

Jeg har veldig dårlig syn på det ene øye, og har derfor trodd at jeg aldri kunne bli f.eks polti, men siden det ikke står noe på hjemmesiden til poltihøgskolen om synskrav, lurte jeg på om det som faktisk står på utdanning.no stemmer??

Lenke til kommentar

hei! Starter selv på phs nå i Oslo. Hadde -1,0 på det ene øyet og - 1,25 på det andre. Måtte laseroperere. Så det stemmer det som står om synskrav der! Kjipt å vente et år, men har du det andre i orden, så er det bare å operere og vente :) Lykke til ! :)

Endret av susilu
Lenke til kommentar
Har Politihøgskolen egne hybler for studentene sine i Oslo? Er på desperat utkikk etter et sted å bo før skolestart, men det ser mørkt ut!

 

Nei, de har ikke egne lenger. På skolen ligger det en perm hvor man kan legge ut tilbud om ledige hybler, men det forutsetter jo at du allerede er der.

 

Om du tar kontakt med noen fra finn og nevner at du er PHS - student, vil det hjelpe endel. Veldig mange som foretrekker PHS - studenter.

Lenke til kommentar
Er ganske interessert i å bli politi sjølv, dei fysiske krava blir ingen problem, men synet mitt (-4,25 venstre -5 høgre blir eit problem), må ta laseroperasjon sant? Vet nokon om kostnaden?

 

Ja, du må ta laserkorreksjon. Prisen for et slikt inngrep varierer, men ligger fort i nærheten av 20 000 kr.

Du kan forhøre deg med optikeren din for mer info. :)

Lenke til kommentar
Er det noen som har fatt noe saerlig info fra phs? jeg haket av for at jeg kun skulle faa mail paa samordna opptak og det har jo fungert siden jeg har krysset av foer a ta plassen i kongsvinger ol. Men jeg har aldri fatt noe i posten fra phs. flere som har det slikt?

 

Ikke fått noe annet enn det brevet som fulgte med SO med litt småinfo. Fikk det kun på SO sine sider og ikke posten da jeg heller ikke huket av for det. Eneste annen info jeg ellers har sett er oppmøtetidspunkt og sted, på PHS sine sider.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...