Gå til innhold

Asus EEE tråden


Cursio

Anbefalte innlegg

Har nå testet eee 1000 40gb SSD linux versjonen og er meget godt fornøyd. Jeg merker at den er en god del større en min tideligere eee 900, men jeg syns det er verdt det i form av større skjerm og tastatur. Teksten på 900 ble ofte for smått, slik at øyenene mine slet med å lese bokstavene, på 1000 har jeg ingen problemer. Det er utrolig hva 1,3" på skjermen har å si.. Tastaturet er MYE bedre. Feiltastingen fra 900 er helt bort og touch går som en drøm. Dessuten så er enter tasten vanlig størrelse!

 

Batteriet er overlegent 900. Med pcen på power-savingen mode(som faktisk er nok til å se youtube filmer, surfe raskt osv) var den i over 6 timer med surfing. Dette er over dobbelt så lenge som 900(versjonen med 5800mah, den som selges i norge er vel 4400mah?). Pcen generer meget like varme og er mye kaldere enn 900.

 

Jeg har et par ting som trekker litt ned og det er at viften går ofte, men den er rimelig stille. Faktisk så går viften oftere her enn på 900, noe jeg syns er rart. Jeg sikker på at en BIOS oppdatering fikser dette. Lokket på pcen er glossy og tiltrekker seg MEGET for fingeravtrykk.

 

Etter min menig er dette den ultimate mini-pcen, skjerm og tastatur er såpass stort at den er behagelig å bruke(i motsetning til 900), dessuten er batteritiden bedre enn alle andre(MSI Wind varer bare i 2,5t).

 

Legger med et par bilder av saken :)

 

 

og hvor kan man gaa til anskaffelse av dette vidunderet?: ) er det jeg sliter med, ingen av pcene er inne pa nettbuttikker og nesten ingen er kommet til norge. hjelp meg.

 

legg ut linker folkens, er saa irriterende og lese noen som har pcen men ikke vil vaere saa snill aa hjelpe andre folk! legg ut link :D

 

Jeg kjøpt min på Clove, etter å ha sett flere som har gode erfaringer derfra.

Bestilt på onsdags kveld, og fikk pc`n fredag. Rimelig kjapt :)

Endret av payneee
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så at noen spurte om hastighetene på SSD diskene.

Jeg brukte hdparm for å sjekke lesehastigheten, og her er resultatet:

 

4GB SSD: 30,68 MB/sek

16GB SSD: 28,05 MB/sek

 

Som man kan se er det ikke så stor forskjell i lesehastigene på SSD i forhold til "vanlige" 2,5" 5400RPM disker.

 

Jeg har ikke testet skrivehastigheten, men den er ca. 25% lavere på 4GB SSD og 50% lavere på 16GB SSD

 

Se her for test i windows xp: Disk benchmark eee pc 900 og 901

Lenke til kommentar
Bare et raskt spørsmål hvordan er ssd'en? Er den delt opp i en rask ssd og en treg? Er det 8gb og 32 gb?

 

Det stemmer 8GB på OS og 32GB på /home. Jeg opplever disken(e) som like rask som den på eee 900(20gb). Meget rask boot(20-25sec) og ellers oppleves den rask i vanlig bruk. Jeg har ikke funnet noe benchmark program for linux enda.. Hadde vært interessant å testet ytelsen på begge diskene.

 

 

Edit:

Testet nå leseytelsen med hdpalm:

8GB = 30.91MB/sec

32GB = 33.86MB/sec

Endret av payneee
Lenke til kommentar
Er det noen måte å unngå at Hibernate filen blir 2gb når en har 2fgb ram?

Nei, egentlig ikke. Hibernatefilen er en kopi av alt som ligger i ram slik at alt kan gjenopptas når PC-en starter. Jeg vet ikke om det er mulig å legge hibernatefilen på et komprimert volum. Hvis det går så får du krympet hibernatefilen på bekostning av ytelse. Komprimert volum er når man konfigurerer en partisjon (f.eks F:) til å være komprimert med f.eks zip. Det var en del brukt på 90-tallet men er en sjeldenhet nå som harddiskplass er såpass billig.

Lenke til kommentar

Vis du gidder å følge nLite guidene som ligger rundt om kring så fungerer det helt konge.

 

nLite XP og word 03 og ellers vanlige programmer tar ca 1.8gb. Kjører uten swap fil og med Hibernate, er akkurat nok plass på 4gb disken. Uten hibernate er det Enorme mengder plass ledig.

 

Dokuments flyttes naturlig nok til den andre disken.

Lenke til kommentar

Har fått meg EEE 900 nå. Genial liten sak, veldig fonøyd med taster, størrelse og kvalitet. Men, linux kan jeg IKKE. Hadde redhat på en pc for 4-5år siden. Men alt er glemt. Klarer ikke oppdatere firefox så jeg kan installere fireFTP (FTPklient) Klarer heller ikke legge inn NVU (WYSIWUG editor) Dette er to programmer jeg MÅ ha. Hva er løsningen? Beklager et litt dumt spørsmål, men er sliten i hodet av å prøve å installere noe som helst på denne lille saken.

Lenke til kommentar

Jeg har nå hatt min EEE 1000 40gb ssd linux-versjon siden torsdag, og har hatt maskinen med på en liten helgetur.

 

Den har blitt brukt på forskjellige trådløse nettverk, surfet litt, testet ut de forskjellige Staroffice-programmene og de medfølgende, avhengighetsskapende småspillene.

 

Jeg har brukt linux veldig lite tidligere, og er veldig overrasket over hvor brukervennlig Xandros er. Jeg vil påstå at det er mye enklere å komme i gang og bruke denne pcen enn det har vært på noen av windowspcene jeg har hatt.

Trådløst internett med wpa-tilkopling funka på første forsøk, det samme å spille av youtube-vidoer i firefox. Det ligger inne både googledocs og Staroffice, så hittil har jeg funnet at alt jeg trenger av programmer allerede er ferdig installert.

 

Maskinen virker som en magnet på alle teknologiinteresserte jeg kjenner :p De som har sett maskinen har hatt vanskelig for å holde hendene borte fra den.

Batteriet holder til ca 5 timer med dataspilling, med trådløs nettverk aktivert og lysstyrke på 90%

Lenke til kommentar

Hei igjen! Vurderer sterkt å kjøpe meg en Asus Eee. Stilte noen spørsmål litt tidligere i tråden, men har siden den gang lest ca 70sider av denne tråden, så har litt annerledens spørsmål. Prøver derfor på nytt. Setter veldig pris på innspill! :)

 

Det er 900-serien jeg har sett for meg. Pc-en skal brukes til å skrive notater i forelesninger på skolen. Greit nok at den er vanskeligere å skrive på enn en vanlig bærbar, men det er uansett bedre enn å skrive for hånd. Det at den er liten og at linux-støtten er god er avgjørende for meg.

 

Det står mellom 900 og 901. Positivt med 900 er jo at jeg kan kjøpe denne i Norge. 901 må derimot kjøpes i en utenlandsk butikk, men den har jo mye bedre batteritid. Samt at 900-utgaven som selges her til lands mangler denne 4gb-OS-disken. Dette gjør meg veldig usikker.

 

- Hvor tregt går det å ha OS på denne 16gb-disken? Er vel uansett raskere enn en vanlig harddisk?

- Hvordan er støynivået på disse? Mener jeg leste noe om at 900 bråket veldig? Stemmer dette? Er støynivået passende i en forelesningssal?

- Har sett at flere her har kjøpt 901 fra Clove. Regner derfor med at dette er en trygg butikk. Hos Clove koster 901 med Linux £271.48, men £318.99 inc VAT. Har ikke bestilt mye fra utlandet, så skjønner ikke helt dette. Greit nok at VAT er noe momsgreier, men må jeg betale det? Og hvor mye kommer dette til å bli totalt før jeg får den hit? Regner med jeg må betale frakt i tillegg. Samt noe moms i tollen. Noen som har bestilt mye fra utlandet som kan si meg hvor mye jeg må betale for alt dette? Har uansett ikke stort mer enn 3500kr å bruke.

 

Edit: Kan det stemme at jeg ikke må betale VAT, men at jeg må betale frakt. I tillegg til dette må jeg betale 25% av varens verdi i toll. Noe som betyr at jeg må betale følgende:

£271.48 = ca 2760kr.

2760kr * 1,25 = 3450kr.

+ frakt.

 

 

Hva tror folket om dette? Kjøpe 900 i Norge med dens mangler eller kjøpe 901 fra Clove?

 

Setter som sagt veldig pris på innspill! :)

Endret av qweac
Lenke til kommentar
Tenkte på å legge inn XP på min 900. Legger dere det på den interne hardisken på 4gb eller den eksterne? Har XP lite.

 

Jeg tenker ikke spesifikt på deg, men lurer på om de som velger å legge inn XP istedenfor å beholde Xandros på maskinene sine, overhodet har prøvd å kjøre Xandros i advanced mode? Jeg er helt enig i at Xandros i simple mode er litt kjedelig og litt lite konfigurerbart, med om du starter den i advanced mode får du med en gang en "helt annen" maskin. Og Xandros i advanced mode er et operativ system som du enkelt kan leke deg litt med, samt at det allerede fungerer på den. Alt virker som det skal.

 

Jeg har i gamle dager slitt med å kjøre Windows på små 4gb disker. Det fungerer greit, en liten stund... men etter X antall oppdateringer på ting og tang så er disken full. Og da er det absolutt ikke så greit lengre! Likedan er vel denne litt svakere maskinen bedre egnet til å kjøre Linux enn Windows som etter all erfaring krever litt mere hardware enn linux.

 

Tror at endel kanskje blir litt oppgitte når de har med et nytt opperativsystem å gjøre, for i Linux gjøres enkelte ting litt anderledes enn i Windows. Men ikke mere enn at alle kan lære seg det etter litt lesing og prøving (slik var det vel når du lærte Win også)

 

Det skulle vært laget en ny tråd med ASUS Eee Linux - How to hvor man kunne legge inn How to oppskrifter (og ikke ha 100 vis av "jeg synes" meldinger). Det kunne ha hjulpet massevis av nybegynnere til å få gjort det de trenger å gjøre i Linux og dermed ikke ta den lette vrien med å legge inn Win på Eee'n sin.

Lenke til kommentar

Takk for innspill. Er jo akkurat innenfor rimelighetens grenser det da. Ser den faktisk er billigere med Windows hos Clove. Er vel mindre harddisk der, men ikke så viktig for meg. Linux skal inn uansett!

 

Har egentlig aldri vurdert 1000x, og den blir jo hakket dyrere også. Skal utvilsomt undersøke den litt mer nøye.

Endret av qweac
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...