Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Den store bilpleietråden!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fikk litt forskjellig porno fra Scandicshine i dag, bl.a. JetSeal. Mange advarsler og "for professionals only!". (Men selv om det hele ser fryktelig farlig ut på pakka er det er vel ikke værre enn bare å smøre tynt og jevnt på, tørke av etter en knapp halvtime og kjøre på en runde til etterpå?) Behandlet som nevnt bilen min med skikkelig lakkforsegling m.m. på BoS tidligere i år, har ikke kjørt på med annet enn vanlig vask og litt Ultimate Quick Detailer siden da. Er det overkill å hive på JetSeal og en runde Pinnacle Souveran voks før vinteren da? Lurer på å droppe JS og bare hive på voks.

Endret av -Teddy-
Lenke til kommentar

Hvis den voksen som er igjen er naturlig, så vil ikke JetSeal sitte så godt oppå. Syntetiske stoffer setter seg ikke godt over naturlige, mens naturlige fester seg godt over syntetiske;)

 

Mompen: Hva med å bruke en sterk lommelykt? 3M Sungun og Brinkmann Dual Xenon er gode, men dyre. Men uansett kan en sterk lommelykt gjøre jobben. Eventuellt leke med blitzen på kamera.

Lenke til kommentar
Hvis den voksen som er igjen er naturlig, så vil ikke JetSeal sitte så godt oppå. Syntetiske stoffer setter seg ikke godt over naturlige, mens naturlige fester seg godt over syntetiske;)

 

Har "frisket opp" med Meg's Ultimate Quick Detailer et par ganger, sist gang var vel for rundt tre uker siden. Aner ikke hva som anses som syntetisk eller naturlig, men regner med at dere kaller den for syntetisk. :p Vasker bilen omtrent annenhver uke, kommer an på været. Er omtrent fire måneder siden den fikk pakka hos BoS. Aner ikke om det var naturlig eller syntetisk voks den fikk der.

 

Bra jobb på den VW'n ^^

Lenke til kommentar

Etter å ha lest masse innlegg om polering her, på DCN og Scandicshine (bl.a.) bestemte jeg meg for at tiden var inne for å teste på min egen bil. Har en Toyota Avensis der lakken hadde ganske dårlig glans pga. masse swirls (fra forrige eier...) Jeg kjøpte Biltemas doble DA-maskin, og orange, grønne og hvite Cyclo-pads + ei flaske Optimum Polish.

Bilen var clayet for ikke så lenge siden, så den trengte bare en avfetting og grundig vask før jeg kunne starte poleringen. Hadde tenkt å ta flere bilder, men uheldigvis døde begge(!) arbeidslampene jeg hadde med innen det var gått en halvtime, så jeg måtte ta resten av jobben med bare halvdårlige lysrør som belysning. Blir spennende når sola kommer... :)

Pga det dårlige lyset fikk jeg ikke tatt så mye bilder, men fikk sett at maskinen virket bra på de minste ripene. Hadde nok ikke vært noe i veien for å tatt en grovere polish/pad for å fjerne de litt større ripene, men det får jeg eventuelt ta neste gang. Legger med et før-bilde, og noen bilder av bakskjermen jeg testet på.

 

Ikke rart den så litt matt ut:

post-3889-1220744664_thumb.jpg

 

Maskerte bare med en stripe tape, og kom litt over den, så det er egentlig et 48/52-shot... ;)

post-3889-1220744720_thumb.jpg

 

Nærbilder:

post-3889-1220744745_thumb.jpg

post-3889-1220744757_thumb.jpg

 

Så neste gang (til våren?) tror jeg at jeg skal prøve med litt grovere kombinasjon for å se om jeg får av de siste ripene. Og starte tidligere på dagen så jeg ikke trenger til å holde på til 2 på natta.... ;)

Morsomt var det uansett, spesielt når jeg så at det ble forbedring!

Endret av asdfteam
Lenke til kommentar

Jeg hadde egentlig tenkt å ta en runde med orange pads først, og så grønne pads etterpå, men pga dårlig lys og tid gadd jeg ikke bruke annet enn de orange putene (testet grønne først, men de tok ikke nok).

Det var digg å legge på voks med maskin da (hvite puter). Ble så tynt og jevnt lag at det var en drøm å ta av voksen når den var tørr.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...