Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Klemme på med tang og teipe ende. "hint hint"

Nokk å brette tuppen og teipe over så blir det rakettmotor. Mer trykk inni, blir mer kraft.

Går sykelig høyt noen ganger.

 

Liker å eksperimentere med slike, så har kjøpt inn 600.

Klem sammen kobberrøret helt og brett det, ha et lite hull til lunte (som du selvfølgelig borrer før du har kruttet oppi), så har du en rørbombe som smeller no J***********. Flyr splinter rimelig langt og så pass øya. Men vær forsiktig når det er fyllt, ikke bank løs på det med en hammer.

darwin_awards_hdlg.jpg Endret av Cannibal Helsekost
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mr.A; jeg mener totalt for alle bitene i en hel twistpose. Og da er det plutselig litt stress å begynne å måle selv...

Hvis alle papirene til de forskjellige typene er like, er det jo bare å regne ut. Hvis ikke, mål alle de forskjellige, regn ut gjennomsnittlig kvadratcm og gang med antall i posen.

Lenke til kommentar
Hvis jeg bretter aluminiumsfolie rundt glasset på ei lyspære, og skrur den på, blir det da kjeeempelyst inni der?

Og hvor blir lyset av til slutt?

Aluminiumsfolie reflekterer ikke 100% av lyset. Det forsvinner nok en del, kanskje 20% for hver refleksjon som blir absorbert i aluminiumsfolien i form av varme. Samme med speil, det forsvinner mye der og.

 

Med andre ord, aluminiumsfolien din blir bare veldig varm. Skjer ikke stort mer enn det.

 

Du opplever lignende hver dag, det er ikke uten grunn at et rom med hvitmalte vegger er mye mye lysere enn et rom med mørke farger. Fordi samme lyset er der mye lenger før det blir absorbert vekk.

Lenke til kommentar
Bare lurte på en ting jeg leste i *hoste* Nemi.

Der en jente spør, hva som skjer om du flyr i lysest hastighet og slår på frontlykta. Høres litt snålt ut.

Man kan ikke fly i lysets hastighet, men teoretisk er det mulig å reise i nesten lyshastigheten (f.eks 99,99999999999% av lyshastigheten). Så la oss si at man reiser i et romskip eller noe i 99,99999999999% av lyshastigheten og slår på frontlykta. Lyset fra den vil forlate frontlykta i retning framover med 100% av lyshastigheten, målt i forhold til romskipet. Og (hold deg fast): Hvis noen står stille "i veikanten" på en planet eller noe og måler hastigheten på lyset fra denne frontlykta så vil lyset ha en hastighet på 100% av lyshastigheten, målt i forhold til veikanten eller planeten, verken mer eller mindre.

 

Lyshastigheten (i vakuum) er nemlig alltid 100%, uansett hva man måler den i forhold til, enten målestedet eller lyskilden eller begge beveger seg eller ikke. Og selv om dette høres totalt avsindig og umulig ut, så er dette virkeligheten og sannheten, man har i ulike forsøk målt dette en rekke ganger og med ulike oppsett, og det stemmer hver bidige gang.

 

Og forklaringen ble beskrevet av Albert Einstein, i den såkalte spesielle relativitetsteorien, som ble publisert for litt over hundre år siden (1905).

 

Det at ingenting annet enn lys kan oppnå lyshastigheten forklarer han i den generelle relativitetsteorien, som ble publisert i 1915. Det er der han bruker den berømte ligningen E=mc², der E er energi, m er masse og c er lystigheten i vakuum. Kort fortalt betyr ligningen at hvis man har tenkt å akselerere noe med masse opp til lyshastiheten, selv et enkelt knøttlite atom, så trenger man en uendelig mengde energi, det vil si at selv om man klarte å tømme hele det ufattelig digre universet for absolutt all energi som fantes der, så ville dette antagelig ikke være nok energi til å gi det ene atomet lysets hastighet 100%.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...