Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+2534

Noen flere som fikk med seg denne kommentaren fra politimesteren i Oslo?...

Politimesteren bør heller se til Nederland og Portugal hva som skjedde der etter legaliseringen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å legalisere noe som umodne ambisjonsløse unge menn synes er kult eller godt når det en gang kan stilles spørsmålstegn til hvorvidt det er skadelig er ren idioti... nei, strengere straffer for raffinert sukker spør du meg. 


 


Å innføre som strengt kontrollert legemiddel er en god ide dersom det er en god dokumentert effekt. - om ikke så kast faenskapen i fengsel.


Feite ungdommer er ikke noe mine barn skal behøve å oppleve på offentlig plass.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Så ingen kan fortelle meg hva det faktisk er godt for?

 

Jeg vil da anta at tusenvis flere i året vil bli hasjbrukere hvis det blir lovlig, folk/ungdom som vanligvis ikke hadde begynt.

Frihet over eget liv. Burde være mer enn nok. 

 

Om det blir 90% av befolkningen som begynner med det har ingenting å si. Det betyr vel bare at folk har blitt undertrykt i alt for mange år. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg vil da anta at tusenvis flere i året vil bli hasjbrukere hvis det blir lovlig, folk/ungdom som vanligvis ikke hadde begynt.

Neh, ungdom synes ikke det er kult når de kan sitte og toke lovlig med bestemora si. Hasj er ikke noe for ungdom, annet enn at det blir kult når det er ulovlig da. 

 

Sånn utover det så ser jeg ikke noen argumenter mot at voksne folk skal få røyke weed når de selv ønsker. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Å legalisere noe som umodne ambisjonsløse unge menn synes er kult når det en gang kan stilles spørsmålstegn til hvorvidt det er skadelig er ren idioti... nei, strengere straffer for weed spør du meg. 

Skremmende hvor uvitende man kan bli.

 

Ja ikkesant! weed røykes alt for ukritisk av unge uvitende menn som synes det er kult! skummel utvikling

Endret av Henrik2k
Lenke til kommentar

Cannabis er for de aller fleste ett unødvendig tilskudd og har lite godt for seg, er ikke holdbart for å kriminalisere det. Røyk, alkohol, chips og sukker har også lite for seg og kan skade oss brukere. Burde ikke dette sammen med ulike ekstremsporter kriminaliseres ettersom det har lite for seg?

 

Så forbudet, fungerer det?
Dersom vi ser på statistikken (https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/kripos/Vedlegg_2822.pdf) var det 10 000 antall cannabis beslag i 2005, ni år senere var det det 16 000 beslag. En økning på "kun" 50% på under 10 år, syns vi skal gi politiet en klapp på ryggen for denne forfølgelsen av cannabisbrukerne, istedenfor å bruke ressursene på pedofile, overgrepssaker, voldtekter ol.

Funfact, i 2013 beslagla politiet 2900 kg cannabis som tilsvarer en joint per nordmann. Dette tilsvarer da en verdi på over 300 millioner kroner, mon tro hvor stor andel av markedet som ble beslaglagt 2-3% kanskje? 

 

Så hvorfor mener jeg at cannabis bør bli legalisert og da statlig regulert? 

1. Cannabis er og vil forbli lett å få tak i, der langerne tjener grovt på svart arbeid. Langerne som selger ulovligt den dag i dag vil miste store deler av markedet sitt til statlig regulert salg. 

2. Vi kan innfører aldersgrense, ettersom det ikke anbefales å røyke når hjernen er i utviklingsfasen. Hva hindrer en langer fra å selge til en 15 åring? dårlig moral? Har ikke legg med seg?
3. Staten kan få inntekter ved salg av cannabis, ressurser som eks. kan brukes til at borgerne kan bli riktig opplyst og få en slutt på all propagandaen. 
4. Som frie selvstendige borgere bør vi få kunne gjøre som vi vil når det ikke går ut over andre enn oss selv. Selv om staten skal beskytte borgerne mot oss selv er den påståtte skaden av cannabis særs omstridt. Det er mye annet som burde stå før i køen til å kriminaliseres dersom alt som kan skade oss skal kriminaliseres.
5. Hovedårsaken som gjør cannabis samfunnsskadelig den dag i dag er nettopp, forbudet. 
6. Akkurat som forbudet med alkohol er heller ikke dette forbudet særlig effektivt, and i quote: Insanity, doing the same thing over and over again and expecting different results. 
7. Ressurssløsing av staten å politiet, all den tiden og pengene som blir brukt på ta disse farligt kriminelle cannabisbrukerne. 
8. Det at cannabis kan brukes som medisin og være helende for en god del, bør vel også være med

Så til dere som er så sterkt imot regulering av cannabis, hvis det er individet (og ikke staten) som eier sin egen kropp, hvilken moralsk rett har staten til å straffe vedkommende for hva han gjør med den?
Dette spørsmålet er spesielt i tilfeller hvor straffen er mer skadelig enn den aktiviteten man blir straffet for (f.eks bruk av cannabis).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

 

Så... ikke ETT eneste godt argument for å legalisere da altså.

Du synes ikke folk skal få gjøre som de selv vil når det ikke går utover noen andre enn dem selv?
Helsebehandling koster penger. Trenger du mer helsebehandling pga rusmisbruk så blir det skattebetalernes sak også Endret av jjkoggan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...