Gå til innhold

Forby standby modus?


Bør standbymodus forbys?  

141 stemmer

  1. 1. Bør standbymodus forbys?

    • Ja
      56
    • Nei
      69
    • Vet ikke/ingen mening
      16


Anbefalte innlegg

Hva synes dere om saken?

 

Her er link til artikkel på VG nett

 

"Det britiske miljøvernedepartementet har regnet ut at hvis man slutter med standby-modus kan man redusere CO2-utslippene med 3,5 millioner tonn. Hele åtte prosent av strømbruken i landet går til standby."

 

Bruker dere standbymodus uten å tenke over det? Selv har jeg TV uten standby modus, men jeg innrømmer at jeg ikke "orket" å skru tven helt av før. Er mye lettere å bruke fjernkontrollen. Den Tven jeg har nå skrur seg av helt når jeg trykker på kontrollen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forbud vil vel bare gjelde nye produkter. (Eller må folk kaste TVene sine?) Da vil flesteparten beholde sine gamle TVer i mange år og problemet fortsetter.

 

Det burde være en smal sak å heller stille krav til strømtrekk i standby. Dagens teknologi tillater det, uten at det skulle koste noe særlig mye.

Lenke til kommentar

Folk ønsker naturligvis å fortsette å bruke fjernkontrollen, og så lenge man skal kunne skru av og på apparater via denne, så er apparatet nødt til å ha en eller annen standby-mulighet. Ellers må man gå frem og fysisk trykke inn en (mekanisk) knapp. Å fjerne standby-funksjonen helt ser jeg derfor ikke på som realistisk.

 

Ellers er jeg veldig enig med Feynman; en slags retningslinje for standby-strømforbruk burde man kunne utarbeide. Eksempelet med DAB-radioene som bruker like mye strøm i standby som om de er på, viser at det er et åpenbart behov for noe sånt.

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke standbymodus er den verste synderen. Tenk på alle ladere og batterieleminatorer som står i veggene. Jeg tror de tilsammen trekker mer enn en og annen skarve TV... Hvem ser på TV forresten? Er ikke det en utdatert medieform?

 

Jeg hadde en Grundig TV for noen år siden. Den kunne man stenge helt av ved hjelp av fjernkontrollen. Ett trykk på av-knappen på fjernkontrollen satte den i standby, og hvis man trykket en gang til slo den seg helt av (med et hjallende "klikk"). For å starte den igjen måtte man gå bort til den og slå den på med hovedbryteren.

Lenke til kommentar
Jeg tror ikke standbymodus er den verste synderen. Tenk på alle ladere og batterieleminatorer som står i veggene. Jeg tror de tilsammen trekker mer enn en og annen skarve TV...

Regnes kanskje som "standby-forbruk" det også?

 

Ellers savner jeg alternativet

"Nei, men ønsker retningslinjer for strømforbruk i standby."

eller noe lignende i pollen.

 

Å totalt forby standby-modus er helt urealistisk, så derfor stemte jeg nei.

Endret av klilleng
Lenke til kommentar
Å totalt forby standby-modus er helt urealistisk, så derfor stemte jeg nei.

8453011[/snapback]

Synes det er greit om de fra nå av forbyr tv selskaper å produsere tver med standby modus. Da trenger ikke folk som ikke orker å gjøre noe med det gjøre noe!

 

Om ladere i stikkontakten regnes som standby forbruk skulle jeg tro. Står ingenting om at det bare gjelder tver.

Lenke til kommentar
Å totalt forby standby-modus er helt urealistisk, så derfor stemte jeg nei.

8453011[/snapback]

Synes det er greit om de fra nå av forbyr tv selskaper å produsere tver med standby modus. Da trenger ikke folk som ikke orker å gjøre noe med det gjøre noe!

8453216[/snapback]

Ingen i Norge har myndighet til å forby TV-produsenter å lage noe som helst. Dessuten _vil_ folk kunne betjene apparatet sitt med fjernkontrollen. Å fjerne standby-modus helt, gjentar jeg at er helt urealistisk.

 

Det man kan gjøre, er å innføre retningslinjer for hvor mye strøm apparatet skal trekke i standbymodus. Det bør kunne være ekstremt lite, siden den eneste oppgaven er å sjekke om apparatet mottar signal fra fjernkontrollen.

 

DAB-radioene i artikkelen er åpenbart designet helt elendig.

Lenke til kommentar

De fleste i norge varmer opp husene sine store deler av året. Om en tv står av og fremdeles bruker strøm må denne effekten gå til noe, så lenge tv'n ikke lager lyd, lys eller em bølger burde vel effekten stråle ut som varme og forslaget vil dermed ikke lede til noe redusert forbruk. Samme med mobilladere o.l. Det er klart at i f.eks. spania kan dette forslaget ha en effekt, men i norge hvor store deler av det private strømforbruket går til oppvarming blir det ikke så veldig gjennomtenkt i mine øyne...

 

Et mye bedre alternativ kunne vært å ha et krav for f.eks. ce-merking at apparater skulle bruke mindre enn et visst antall watt ved standby. Da kunne folk spart litt om sommeren...

 

edit: presiserte litt

Endret av Raggie
Lenke til kommentar
Ser ingen problemer med at det forbys på forbruksvarer som tv radio osv osv, at en må opp av sofaen for å slå på kan saktens være en god ting for enkelte,har på følelsen at enkelte trenger det .

8453714[/snapback]

Heldigvis er det ikke slik at man blir påtvunget ditt og datt fordi noen tilfeldige personer mener at man "trenger det". :tease:

 

En forskrift for maksimalt strømforbruk i standby-modus anser jeg for å være ca en million ganger bedre enn et standby-forbud. ;)

Lenke til kommentar

Jeg ser jo også fordelen med å spare energi da,hvorfor bruke energi kunn for at folk skal slippe å reise seg ? For det er vel i realiteten det det handler om når det gjelder radio og tv apparater, i tillegg reduseres jo brannfaren og dermed muligheten for tap av menneskeliv , joda ser flere positive ting her :hmm:

Lenke til kommentar

Så har man det prinsipielle med forbud mot alt som er negativt, at elektronisk utstyr får kortere levetid når det skrus ofte på og av (hvem har ikke opplevd at noe klikker i det man skrur det på?) og dette gir økt forbruk, at en god del gjenstander har funksjonalitet i standby (PC'er, videospillere, klokkeradioer, TV med innebygd harddisk) og at forbudet kun har effekt deler av året.

 

Kanskje det finnes bedre alternativ enn å hoppe på forbud hver eneste gang det er noe?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...