Gå til innhold

Hvilken gitarist foretrekker du?


Skrufkongen

Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Kirk Hammett! :cool:

 

mange mener at han er ikke akkurat verdens beste gitarist men for meg er han det ;)

Uansett digger jeg spillestilen hans, og jeg synes han har en kul stil. han var jo faktisk elev av Satriani en gang i tiden :p

Jeg elsker gitarene hans også!! :D

 

Nr. 2 blir det nok Dimebag Darrel fra Pantera. Hvil i fred Dime :cry:

 

PS: Metallica er best!! :w00t:

post-126841-1179595772_thumb.jpg

post-126841-1179610933_thumb.jpg

Endret av Patrick1991
Lenke til kommentar

Magnus Robot Børmark som spilte i Gåte som nå er oppløst er mitt store forbilde. Han spiller veldig bra teknisk, har interresant lyd og ser utrolig rå ut når han spiller.

 

For å først se på det det tekniske er han en god gitarist. Det at han spiller bra er ikke mest interresant, men måten han bruker effektene sine på imponerer meg. Virkelig en pedalfreak som veit hvordan ting skal brukes. Utrolig hvor mye forskjellig lyd han får ut av en gitar.

 

Sceneshowet hans er en historie for seg selv. Han finner på mye rart på de energiske Gåte-sangene. Hopper rundt, er veldig levd inn i musikken, klatrer mens han spiller, holder en lyskaster mens han spiller og står i noen rimelig sinnsyke positurer.

 

Bryter reglene litt, men tar meg også friheten å skrive om bassist:

 

Shavo Odadjian i System of a down:

 

Shavo er egentlig gitarist, og ikke bassist akkurat som meg. Han bar litt preg av det før, teknikken var aldri perfekt før, men han spilte veldig bra fordet. Han spiller rått, og mye av det tidlige materialet til System blir hovedsaklig holdt oppe av en god bass.

 

Etterhvert har teknikken hans utviklet seg noe, og han spiller bedre nå. Ifølge intervjuer forholder han seg ikke så mye til noter og styr og mas, noe jeg også dessverre ikke klarer selv endå. Sånnsett minner jeg selv mye om Shavo, en gitarist som har måttet gå over til bass, og egentlig ikke liker det, men som etterhvert utvikler en kjærlighet for instrumentet

 

Han ser også kul ut, skjegget hans er fantastisk. Digger stilen, digger musikken, og håper å bli minst like god selv snart :D

Lenke til kommentar

Det må vel bli Jimmy Page, Jimi Hendrix og David Gilmour. Men favoritten er vel Gilmour. Han har så mange flotte lange soloer som foregår i pentaton skalen, dessuten bender han en god del som har har gjort det nesten umulig og kopiere soloene hans og han gjør veldig lite ut av seg på konsertene.. (Må jo innrømme at Hendrix sine soloer er enda mer avanserte :blush: )

Endret av ArnoldLayne
Lenke til kommentar

Steve vai

 

Han er et geni, spiller rent som bare det samtidig som han spiller fort.

Sangene hans er stilige også.

 

Ellers har jeg alltid likt kirk hammett på studio cd'ene. Synes ikek han kan spille live i det hele tatt. Bommer og ødelegger alt med wah-wah.

 

Alex Lifeson er også flink. Lager uvanlige ting.

Lenke til kommentar

Som Waits-fan er det vanskelig å komme unna Marc Ribot han har en bit av skylden for lyden på blant annet Rain Dogs og Frank's wild years.

 

Det er vel ikke til å komme fra at han ofte beveger seg inne hjørner av jazzen som er egnet til å skremme bort sarte sjeler, men får man først 'hull på' musikken hans er det en helt ny verden som åpner seg. Kan anbefale albumene med 'Los Cubanos Postizos'. Som en kompis beskrev det som 'Buena vista social club' - med store mengder fuzz....

 

Så får jeg se om jeg får ånden over meg til å skrive noe vettugt om Pat Metheny...

 

M.

 

PS ikke noe galt med Mark Knopfler heller... ;)

Lenke til kommentar

Må trekke fram Jimi Hendrix. Måten han leker med gitaren på i enkelte sanger er så ekstrem at jeg ikke kan annet enn å måpe. Hver gang. Tenker da særlig på Voodoo Child og hans live cover av Like a Rolling Stone.

 

Ellers er jo Knopfler nevnt, både han og de tre Yardbirdsgitaristene er også blant mine absolutte favoritter, det er også Gilmour og Randy Rhoads.

Det er så mange som er gode på sin måte at jeg egentlig ikke burde poste her i det hele tatt, når jeg tenker meg om :p

Lenke til kommentar

Må være Mark Knopfler! Han spiller så utrolig rent og vakkert.

 

Og Herman Li med den farten og alle de kreative lydene han klarer å få frem! :p

(

)

 

Vi kan jo ta et lite underspørsmål... Hvilke gitarister ville du ha satt sammen til en? :D

Endret av ikkespisgress
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...