Gå til innhold

Dummeste pc spørsmål du har fått?


johna

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Well, I had one event happen to me, where one lady had just bought a Apple IIc and complained that she was having problems with her monitor, so we told her to bring her monitor in, and we'd check it out. So she brings her monitor in, and we plug it in, and it works without a flaw. We tell her that the monitor isn't the problem, and to bring her CPU in. She stares at us blankly, and asks, "What's the CPU?" Joe explains that it's the piece of equipment that all your devices plug into. So about twenty minutes later, she returns and walks in carrying the surge supressor. When we explained to her the item that we needed her to bring in, she replied, "Oh you mean the keyboard!" (On Apple IIc's, the CPU box and keyboard are part of the same unit.) And to make this all the more interesting, she was a gradeschool computer class instructor.

Det er litt latterlig at mennesker - på en nettside som gjør narr av mennesker som kan lite/ingenting om data - ikke vet hva en CPU er.

Lenke til kommentar

Jobber på Clas Ohlson, og får mange bra. "Har du en sja/sjar/sjart (SCART)-kabel" er en gjenganger. I dag var det en som skulle ha en kabel med aux-plugger. Det hadde jeg ikke hørt om, men han mente bestemt det fantes. Etter hvert viste det seg at det sto AUX bak på stereoanlegget hans (han ville ha RCA-minijack).

 

Var også ei i dag som skulle ha MP3-plater, og en som skulle ha DVD-kassett. Vi fant heldigvis frem til slutt :)

Lenke til kommentar

Innimellom henger jeg på datakjeden, og titter i hyllene og spankulerer fram og tilbake bare for å overhøre alt det dumme som kundene spør om. Jeg er egentlig glad for at jeg ikke fikk jobb der, jeg har ikke blodtrykk tilovers for noober.

 

-Dame kjøper laptop med trådløst modem, og har allerede trådløst internett hos typen. "Kan jeg da ta med denne ut i parken og chatte nå ?"

 

Eldre kar som kommer inn med et ødelagt AGP-kort, og må ha et nytt et til en jobb-pc. Tør ikke sette seg inn i hva PCI-kort er for noe, og må (grunnet lagerbeholdning) ut med 1400 kr for et nytt kort, i stedet for et PCI-kort til 349 kr. Snakk om en jobb-pc med Win98 og tilsvarende hardware. Bortkastet penger grunnet ren frykt.

Endret av Ulkesh
Lenke til kommentar

Kan huske i hvert fall en gang en kunde har kommet til meg og klagd på at wlan-kortet hans ikke har fungert, hvorpå jeg spør åssen det står til med den trådløse routeren hans. "Router?" fikk jeg da til svar. Jeg forklarer at for å få trådløst nettverk hjemme holder det ikke bare med et nettverkskort, man må også ha en sender av noe slag. Denne kobler man så til bredbåndslinja si. Det var da det kom fram at fyren ikke hadde bredbånd heller. Han satt på ISDN, og trodde han skulle få DEN hastighetsøkningen med det stakkars Wifi-kortet sitt ... :no:

 

Det er også mye som tyder på at noen folk tror at ordet "trådløst" er synonymt med "nettverk".

Lenke til kommentar
Innimellom henger jeg på datakjeden, og titter i hyllene og spankulerer fram og tilbake bare for å overhøre alt det dumme som kundene spør om.

:ermm:

 

-Dame kjøper laptop med trådløst modem, og har allerede trådløst internett hos typen. "Kan jeg da ta med denne ut i parken og chatte nå ?"

Hva var galt med spørsmålet, og hva er et trådløst modem?

 

Jeg er egentlig glad for at jeg ikke fikk jobb der, jeg har ikke blodtrykk tilovers for noober.

6528848[/snapback]

Nuvel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...