Gå til innhold

Hva venter oss i 2007?


Anbefalte innlegg

Ser heller frem til billigere mellomklasse hd'er, slik at man kan kjøpe flere og sette i raid :thumbs:

7617670[/snapback]

Større harddisker i toppsjiktet presser prisen i midtsjiktet nedover. Den mest prisgunstige størrelsen å kjøpe er som regel 2-platers disker, mens toppmodellene er 5 plater. I dag gir ca 320GB mest for pengene. Når 1TB disker kommer så blir det vel 400GB som gir mest for pengene.

 

Jeg tror nok jeg kommer til å kjøpe flere disker i 2007, men da på ca 500GB pga pris. En SATA-kontroller og en SATA DVD-brenner kan det sikkert også bli.

 

_Ferrari_: Det stemmer. ULV = Ultra low voltage. Typisk prosessorer som er loddet på hovedkortene i 12" bærbare og bruker ~10W.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sitter å funderer på min neste stasjonære pc som skal kjøpes i starten av kommende semester..

 

Hvis jeg kjøper med LGA775 sokkel og billigste slaget C2D cpu, tror dere intels cpuer (også quad) vil støtte denne sokkelen de kommende årene?

 

Om man skal ha mulighet for R600 på sikt, hva er da viktig ved valg av hk?

 

 

Gleder meg til skikkelige flash-disker.. har vurdert iRAM en stund, men tror det kan bli litt vel dyrt.. :/

 

 

Cheers

Lenke til kommentar

du trenger ikke velge et hk ut i fra hvilket skjermkort du vil ha, bortsett fra om du skal kjøre SLI/Crossfire.

 

så vidt jeg vet så støtter bortimot alle 775 hk core 2 duo eller quad, eventuelt etter en bios oppdatering.

 

btw, du har en alt for lang signatur, reduser til 4 linjer før en moderator sletter alt ;)

Lenke til kommentar

Kan noen forklare setningen :

 

"For en oversikt over hva Windows Vista, sjekk ut vår guide"
Skrivefeil :
Brikkesett som Intel 965 leveres uten støtte for PATA, slik at hovedkortprodusenter eventuelt må ntegrere kontrollere fra tredjeparter dersom man ønsker slik støtte.

 

Fant en til, men den ble borte for meg :hmm:

 

Mvh, Erlend

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132
KDE4 kommer vel i år :) tror og håper at 2007 blir et godt linux & åpne platformer / åpne formater år!

7617280[/snapback]

KDE4 ja :D Noen som vet når en ny versjon av GNOME kommer ut?

Lenke til kommentar

Synes det er helt utrolig hvor stille det står med harddisker og lagring, har jo igrunn ikke skjedd noe vesentlig der på flere år.

 

Jeg vil gjerne ha større hd'r 750GB f.eks, men ikke til den prisen de koster nå, samt gjerne flere disker med 10 000 rpms.

 

med sata II grensesnittet, hvor mye er det i praksis mulig å hente ut fra en HD, ville f.eks en oppdatert raptor med 15000rpms blitt utnyttet fullstendig eller er båndbredde og andre ting flaskehalser?

 

Hybrid disker synes jeg egentlig ikke er noe alternativ i hele tatt, greit nok at det er spennende med noe nytt, men flash basert lagring er i grunn alt for usikkert sånn jeg ser det, tror det kommer til å renne over av feil på disse hvis de noengang kommer i bruk hos vanlige forbrukere. Har opplevd mange ganger at data blir uleselig ved bruk av flash selv ved pen håndtering og bruk av mediet, men selvsagt kan hybrid overaske og bli langt bedre enn hva jeg tror.

Lenke til kommentar
En av de store lanseringene vi venter på i 2007 er helt klart ATI R600. Dette blir ATIs andre generasjon grafikkprosessor med støtte for DirectX 10, men likevel den første versjonen som kan benyttes i vanlige datamaskiner. Første generasjon fra ATI sitter som kjent i Xbox 360.

 

Dette er vel strengt tatt feil. Xbox 360 GPUen har bare noen få DX10 elementer som unified shaders.

Lenke til kommentar

Det treigeste i en datamaskin i dag er jo harddisken, så SSD og hybride disker er virkelig det jeg tror vil være det som folk legger merke til i 2007. I begynnelsen blir det en dyr affære for de som vil ha ren SSD, men når folk begynner å erfare fordelene så vil de nok aldri gå tilbake til støyende, strømslukende, treige platebaserte harddisker som systemdisk i pcen.

 

Forøvrig ser det jo også ut som at en del fokus er kommet på å redusere effekten på alt i maskinen og på den måten få redusert støyen den evinnelige bråkebøtten. Med CPU som tar 100 watt og GPU som tar 150 watt så er det jo helt sykt hvor mye varme som må ut av boksen. Jeg syntes dette er et så stort problem at jeg ikke fatter at produsentene finner på noe smartere for å få varmen ut. Den som gjør det får mine penger (selv om jeg egentlig allerede har blitt frelst av passive kjøleløsninger nå da).

 

Og det mange vil merke er at Vista med alle bells and whistles = skjermkortet går på full guffe og bråker noe vanvittig. Mange skjermkort har ofte en kjip algoritme for viftestyring, noe ala:

 

if (3denabled) then fan.setSpeed(MAX);

 

SSD og passivt kjølte systemer, bring em on!

Lenke til kommentar

Ahhhhhhhhhhhhhh HALLOOOO ! Er det ingen hær som har hørt om de nye lcd skjermene på 100 hz da ! Som vist nok skal komme i 2007 en gang som jeg har forstått d.

 

Jeg håper sannelig det ihvertfall, for det er det største jeg venter meg av d nye året det er helt garantert, for min egen del da.

 

Siden jeg skulle tru en slik nyhet ville gjort dere like glade som meg så går jeg nesten utifra at dere ikke har hørt noe om dette, så da ang kilder til denne informasjonen må dere nesten finne sjøl siden jeg ikke husker hvor jeg fikk greie på d, men jeg innbilte meg at det var nevnt noe her på hardware da men.

Husker at han som anmeldte sa han testet lcd tv'er i 2006 en gang og at 100hz hva så mye bedre og spille på men ikke så bra til film, lcd montitorer(data) skulle ikke komme før en gang i 2007 og sånt o.s.v.

 

Trenger nytt grafittkort også jeg da så det gleder jeg meg også til (R600)

 

++Crysis :dribble: med ++ hestekrefter

Endret av AllColer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...