Jump to content

MrJavalava

Medlemmer
 • Content Count

  507
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

About MrJavalava

 • Birthday 08/07/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. For meg virker det er to ting som er imponerende med neste generasjon: Ytelse - ting laster fortere Økt FPS i 4K/8K oppløsning Ellers går det mest på hvor mye "garnish" maskinen takler å vise samtidig sammenlignet med tidligere generasjoner. Grafikkmessig på en 2D skjerm, er det kanskje ikke så mye å hente. Kanskje det vil være mer å hente i VR spill?
 2. Ble 2x https://www.komplett.no/product/1090437/datautstyr/skjermer/skjermer/samsung-27-curved-gamingskjerm-c27jg50 Forhåpentligvis funker det til det bruket jeg har tenkt. TN panel er definititv ikke spesielt bra nei. Btw. Tvunget til hjemmekontor fraogmed i morgen, så det er jo spennende - håper Komplett og Posten ikke blir Coronarammet også. Takk for hjelp og kommentarer
 3. Akkurat nå så jeg mest på den skjermen siden det er på tilbud. Egentlig burde jeg ha presisert at 1440p er også et minimum, så 4k skjermer er ok. Kanskje en gamingskjerm og en annen type i kombinasjon kan være bra. Jeg prøver å finne en ok skjerm som funker i lengden til det jeg skal bruke den til, og da har jeg også begynt å se på 4K skjermen som https://www.komplett.no/product/1135613/datautstyr/skjermer/skjermer/asus-28-4k-gamingskjerm-vp28uqgl#
 4. Jeg ser etter 2 skjermer jeg kan bruke til hjemmekontor og jeg må innrømme at jeg vet ikke helt hva jeg skal velge. Bruken jeg ser for meg er: Programmering og Office Gaming Krav: Minimum 1440p og 27". Håper på å bruke maks 5000. Komplett kjører kampanje på https://www.komplett.no/product/1090437/datautstyr/skjermer/skjermer/samsung-27-curved-gamingskjerm-c27jg50 Og det er litt blandede tilbakemeldinger på hvor bra den skjermen er, samt at den kanskje muligens mangler FreeSync. Ifølge Elkjøp har den FreeSync, mens anmeldelser sier noe annet.
 5. Heisann. Jeg lurer på om forumet vet om gode kjølebrett for 14" / 13" laptop. Jeg har et kjølebrett jeg kjøpte fra Elkjøp av merket Targus som jeg ikke er noe særlig fornøyd med. https://www.elkjop.no/product/data/ovrige-dataprodukter/AWE8001EU/targus-lap-chill-pro-stativ-til-barbar-pc Viftene på brettet kommer ofte borti flaten de er festet på, dermed blir det ekstra støy hvis viftene taes i bruk. Jeg finner ikke all verdens tester på nett om kjølebrett, men når jeg finner noe så er det gjerne merker som har fått god kritikk og selges selvfølgelig ikke i Norge. https://www.laptopmag.com/articles/best-laptop-coolers Kjølebrettet fra https://www.komplett.no/product/798475/pc-nettbrett/pc-tilbehoer/kjoeling/cooler-master-notepal-u3-plus-nb-kjoeler# virker ok, men jeg vil gjerne ha erfaringer fra folk her først før jeg bestemmer meg.
 6. Slik ser listen ut med komponenter. https://www.prisjakt.no/list.php?l=446230&view=l evt. https://uk.pcpartpicker.com/list/88P9xY
 7. Jeg diller litt med å bygge opp en OK liten formfaktor HTPC som skal brukes til alt mulig egentlig (primært spill, men også film programmering og annet jeg finner på). Jeg har så langt foretrukket ATX, men jeg bruker ikke CD-ROM (husker ikke engang når jeg sist brukte CD-er eller ordet heller) eller annet input og det aller aller meste finnes jo på hovedkortet allerede og trengs ikke å ettermonteres. Jeg har satt opp en liste med komponenter jeg vurderer å ha i kabinettet https://www.komplett.no/wishlist/shared/75a4090e-d740-4748-a777-d9600049b5c5 (jeg er ikke lojal mot komplett, men kommer sånn nogenlunde okay ut fra det med kompletts priser). Jeg vil helst ha WIFI og mulighet for å putte i en m.2 disk senere, men jeg er veldig usikker på hvilken veg en m.2 settes og om det er egentlig er plass (mest fordi jeg har ikke brukt m.2 disker før). Jeg tenker å bruke Z370 chipsettet, kan sikkert komme mye billigere ut av det med forrige generasjon, men eh. I tillegg virker strømforsyningen som kabinettet kan komme med, dårlig, går heller for en modulær strømforsyning som er litt dyrere. Det jeg tenker mest på nå, er kjøling. Etter å ha sett og på kan det være en tanke å etterhvert legge inn mer kjøling. Det som slår meg mest er kanskje ikke å hoppe på vannkjøling med en gang, men kanskje heller bruke standard kjøleren til prosessoren og legge inn 2 120 mm vifter som den ene videoen viser. Noen flere her i forumet som har bygd seg en liten form faktor pc med Fractal Desgin Node 202?
 8. 1. Skruene var ikke spesielt løse, prøvde å dra i litt til, men de var godt skrudd i utgangspunktet. Jeg har ikke rørt spenningen, men burde kanskje vurdere det ... 2. Det har jeg ikke tenkt på. Jeg skal sjekke det ut. 3. Jeg har et http://www.hardware.no/artikler/lian_li_pc-p50bscand/76221 kabinett, det skal i utgangspunktet være ganske kjølig i seg selv. Jeg har ikke spesielle høye temperaturer i det i allefall.
 9. Nå har jeg fått anledning til å bruke kortet en stund og nå ser jeg at: Kortet blir jævlig varmt Viftene øker ikke særlig i fart for å få kjølt ned kortet Får artifacts i spill (Far Cry 3, Assassin's Creed 3, Dirt 3 .. jævlig med 3 tall ..) PSUen er en 650W Mist, den burde ha nok sprut i seg for å kunne kjøre kortet. Kabinettet tangerer kanskje 50 grader når skjermkortet jobber hardt .. så det er ikke der det ligger. Jeg har oppdatert driveren til skjermkortet, samt ikke rørt overklokkingen what so ever. Så nå aner jeg ikke hva som må til for at kortet skal være stabilt.
 10. Der var tilbudet fra Dustin tilbake igjen, så da ble kortet just bestilt. Får så være at kortet er forrige generasjon, men det er langt kvassere enn det jeg har idag.
 11. Ja, det er et shaite stort grafikkkort. Jeg har et Lian Li PC-P50BSCAND kabinett, http://www.hardware.no/artikler/lian_li_pc-p50bscand/76221 burde få plass til kortet der. Æsj, ser tilbudet fra Dustin falt bort nå. Litt synd,men det får så være. Månedstilbud er ikke et månedstilbud der >>
 12. Tar helga på å tenke hva jeg vil gjøre. Kjøpte 5850en på samme tidsrom for 3 år siden, uten at jeg har angret noe særlig på det. 7979en vil jo være et grassat hopp uansett, greit nok uten finurlighetene til 280X
 13. Det skal sies at jeg blir litt usikker når neste generasjon kommer iløpet av neste måned, hadde det vært snakk om 6 måneder .. da hadde det stilt seg litt annerledes.
 14. Tydeligvis at jeg har falt av litt i forhold til oppløsning Har sett på 7970, det er den som gir mest mening av de kortene som er i dag. Å være bleeding edge, betyr stortsett bare problemer. Bedre å kjøpe noe som fungerer ganske bra
 15. Per dags dato har jeg et ATI RADEON HD 5850 med 2GB RAM, den er koblet opp mot tven som kjører opp mot 1920x1080 i oppløsning. Jeg har begynt å legge merke til at 5850'en begynner å slite noe. Dermed har jeg lett litt etter en erstatter. Har noen krav: - lavt strømforbruk særlig under idle (strømforsyningen er bare på 650W) - støy bortsett fra det så kan skjermkortet være fra NVIDIA eller ATI. Skjermkortet kan ligge opp mot 3000 kroner i pris. Finnes det noen gode forslag? Edit: Foreløpig ser jeg på sider som http://www.hwcompare.com/11645/radeon-hd-5850-vs-radeon-hd-7950-3gb/ der jeg sammenligner mitt kort mot eventuelle oppgraderinger.
×
×
 • Create New...