Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hvorfor er thai-kvinner så populære?


Anbefalte innlegg

Narsissime vinner på datingmarkedet i Norge. 

"Narsissisme i økning: – Å opptre narsissistisk skaffer deg den neste daten"

"– Vi lever i et samfunn som i større grad enn tidligere er narsissistisk. Det er et stadig større fokus på individet og selvrealisering og dette gjenspeiler seg også i relasjoner, sier Roland.

– Det er et større fokus på hva den andre kan gjøre for meg når man jakter på den store kjærligheten i datingappene, ikke så mye hva kan jeg gjøre for den andre, sier forskeren."

https://www.nettavisen.no/narsissisme/dating/helse/narsissisme-i-okning-a-opptre-narsissistisk-skaffer-deg-den-neste-daten/f/5-95-1662241

 

Endret av DukeNukem3d
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 4.3.2024 at 12:31 AM, Guest 219e3...fe5 said:

Nå vet ikke jeg om du leste gjennom innleggene til han anonyme her som ønsker å finne seg en fattig asiat fra bygda, som ikke skal ha mulighet til å ha styring på sin egen økonomi, slik at hun ikke skal ha mulighet til å gå fra han. 

Menn med slike holdninger forer ikke småfiskene utenfor grensen med luksus slik at de skal bli selvstendige og stå på egne ben.  Og nettopp menn med slike holdninger fører til at man får et dårlig syn på de som fisker utenfor grensen...

Men positivt å se at du ikke tenker det samme som han da, og forhåpentligvis er de fleste som deg og ikke som han :) 

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

Ekstreme holdninger fra randoms kan være hvem som helst. Venn av en av de andre i tråden for alt vi vet. At man får stereotypisk forsterkede meninger fra randoms på internett er bare å forvente.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 4.3.2024 at 12:15 PM, Guest 219e3...fe5 said:

Man blir jo nettopp "valgt bort" når man klager på at norske kvinner er så kravstore fordi "feminisme"...

Det er ingen som blir valgt bort pga. dette. Med mindre du ser etter aktuelle kandidater her.

Quote

og at det er derfor man drar til Asia (eller andre land og verdensdeler) for å finne seg en kvinne man kan presse inn i tradisjonelle kjønnsroller uten særlige protester...

Dette er misandri rett og slett. At man finner kjærligheten i utlandet gjelder både kvinner og menn.  Kvinner som drar til kenya, middelhavsområdene osv. for å finne "mannen de ønsker seg". For det første er det ikke så mye galt med dette. Det gale er de som skal mene så mye om dette fra sin egen giftige sofakrok. Jeg har en meget god kompis som fant kjærligheten på phillipinene. Han hadde datet og vært sammen med mange norske kvinner men det var først når han fant henne at han slo seg til ro. De er fortsatt forelsket etter over 5 år sammen nå. Det handler ikke om at "norske kvinner er dritt" men hva man individuelt ønsker i livet sitt - akkurat som kvinner. Dette er ikke snakk om rasshøl av menn som du og dine likesinnede vil ha det til men tvert i mot er denne karen den mest ålreighte jeg har blitt kjent med gjennom 30 år av voksenlivet. I tillegg har han det meste norske kvinner vil ha så han er en damemagnet. Damer i 20 årene flokker til denne karen på jobb.

Quote

Sorry, men jeg ser dessverre ikke noen særlig endring på kjønnsroller slik de var for 20 år siden og slik de er i dag. Menn jobber fremdeles mer overtid i småbarnsperioden mens kvinner går ned i stilling. Det er en endring i forhold til hvem som tar mest høyere utdanning, men likevel så er kjønnsrollene der i hovedsak likevel når man får barn. 

Man kan mene hva man vil men følgende endringer har skjedd. Personlig mener jeg det er viktig å lære av historien for å se dagens utfordringer.

1. Før sentralisering og internett var arenaen for valg av partner -helt- annerledes.
Man var ofte begrenset til de mindre samfunnene man var en del av eller i de områdene man ferdes. 
De som bodde i små bygdestrøk dro kanskje til "byen" på fest og fant en partner der. De færreste var mye på reisefot utover små områder hvor man fant en partner utover de små samfunnene man vokste opp i.

2. Man valgte i større grad partner av nødvendighet.
Ble man tilfeldigvis gravid på 50-60-70 tallet var det fortsatt en skam å være ugift. Derfor ble man ofte "frivillig tvunget" til å gifte seg med hverandre og på den måten forbli partner i lang tid.

3. Man valgte i større grad partner basert på trygghet/sikkerhet.
Frem til 60 og 70 tallet var det fortsatt ikke uvanlig å være hjemmemødre eller å ha en lavtlønnet jobb som kvinne.
Kvinner dominerte en del av disse yrkene den gang. På 50 tallet var det mer sjeldent å være i jobb som kvinne.

Det var ikke uvanlig å høre på besøksrunder "Ja, han er formann på den nye ringnes fabrikken. Jeg traff han gjennom onkelen min som er regionsjef på østlandet og ofte ute på forretningsreiser", når de andre konene lurte på hvordan og hvorfor de ble sammen. Det foregikk mye spleis i små kretser.
Fant man noe slikt var man heldig som kvinne den gang. Folk traff hverandre omtrent utelukkende basert på de små samfunnene man rørte seg i og dermed ble også utvalget vesentlig mer begrenset. Når det ikke var denne "forsørger nødvendighet" dealen brukte man også mer tid på å bli kjent med personene man hadde i omgangskretsen og det kunne være man ikke likte vedkommende de første 5 årene. Men etterhvert som man ble bedre kjent våknet man for ting man likte i hverandre. Utvalget var vesentlig mindre og dermed vurderte man annerledes. I dag foregår også dette, men er vesentlig sjeldnere og som regel kun i skolestadiet.

Dette er ingen vanskelig teori, det er opplagt at samfunnet har endret seg drastisk for unge voksne og godt voksne i dag.

Så kan vi spole frem til starten på dagens digitale samfunn.

Vi har vært igjennom ~30 år med internett dating. Det startet på tidlig 90-tallet og folk kunne plutselig chatte med folk fra hele norge og verden fra sin egen personlige datamaskin (hopper over text-tv og avisannonser og brevdating perioden som var forløperen). Mange dro på langs og tvers av landet får å treffe noen de hadde chattet med lenge. Dette medførte at utvalget økte. Men likevel det var ikke uvanlig at de som befant seg i disse chat miljøene prøvde seg gjennom kandidatene som var tilgjengelig der og kom det nye inn (som i gamle bygdestrøk) fikk man gjerne mer oppmerksomhet. De fleste ba om bilder av hverandre først når det var mulig, men likevel ble det brukt en del tid på å bli kjent med mennesket.

Så kom  videochat med plattformer som ICQ, CuCme og webchats med videostøtte med lavoppløste webkameraer. 
Utvalget økte igjen og man begynte å legge mer vekt på hvem man så på kameraet fremfor tiden man brukte til å bli kjent. 
Selv om man så hverandre i små bygdesamfunn var da utvalget mindre og man fikk gjennom hverdagen tid til å bli kjent med "kandidatene". Men med disse nye verktøyene så vi forløperene til dagens digitale dating.

Det var også i løpet av denne tiden det begynte å bli mye billigere å reise. Det var ikke lenger de rikeste med moteklær som kunne dra på ferie til "syden" eller weekendsturer til europeiske storbyer. Utvalget økte igjen og man begynte å treffe mennesker i utlandet eller reise til mennesker man chattet med i utlandet.

Nåtiden 2010 - 2024

Den store omveltningen skjedde etter smartmobilens inntog i 2007. Dette skapte også grobunn for "instant" kulturen vi nå har. Alt er tilgjengelig ved et lite trykk på en liten skjerm du alltid har med deg. Utvalget ble nå nærmest uendelig.
Så fort apper som Tindr, grinder, happn ol. kom kunne man velge aktuelle datingkandidater like enkelt som vi kunne kjøpe noe i nettbutikker. 

Det mange ikke forstår eller ikke ønsker å forholde seg til (realiteten)

Hver gang utvalget øker er det flere kandidater som også blir valgt bort. Det er dessverre ikke slik i en "instant" kultur som moderne vesten at alle vil ha like gode muligheter til å finne seg en kandidat.

Mange psykologer har forsket på dette og kommet til følgende konklusjon til hvorfor mange menn i dag blir deprimert i søken etter valg av partner. I dette ligger det at man må forstå kvinner.

Quote

 

Menn blir forvirret når de hører kvinner si at de bare ønsker noen som:

- elsker dem og viser kjærlighet og omsorg
- er trofaste og lojale
- prioriterer dem og bruker tid på dem
- får dem til å føle seg trygge og verdsatt
- bidrar i hjemmet i en travel moderne hverdag

Mange menn vil da tenke - Men jeg er jo en gylden kandidat her? Jeg skårer jo kjempehøyt på disse punktene kontra en del av disse 1% playboysa mange sikler på.... hvorfor sliter jeg da med å finne noen?".

 

Så kommer hele nøkkelen til hvorfor så mange menn i dag ikke forstår hvorfor de sliter med å finne en partner.

Quote

Det mange menn da ikke forstår er at dette ikke er noe kvinner ønsker fra alle menn. Kun menn de allerede finner attraktive og tiltrekkes av. Det inkluderer ikke deg. Det er derfor en liten andel menn de ønsker dette fra. Hva er den potensielle løsningen? Du må jobbe med deg selv, gjøre deg mer attraktiv i dagens enorme utvalgsmarked og bli en person dagens kvinner blir tiltrukket av.

Og det legges vekt på at hver gang markedet vokser så blir det vanskeligere å være blant mennene kvinner blir tiltrukket av. Det blir litt som alle andre valg. Hvorfor ikke velge blant det beste utvalget hvis man kan og det er tilgjengelig.

Den psykologiske biten av dette har vi allerede sett siste 30 år gjennom en ekstrem vekst i "kosmetisk" kirurgi, som bekrefter hvordan dette har utviklet seg til å bli. I fremtiden vil få få fremvekst av genetisk manipulasjon og babydesign.

Slutt å bash/mobbe/trakasser menn som sliter i dag, dette er faktisk et problem! Det blir ikke noe bedre av andres mentalitet aka "hvis vi trakasserer overvektige ofte nok så blir de slankere". Dette er et resultat av det moderne digitale samfunnet kombinert med menneskelig psykologi. Jeg har heller empati med disse menn og sikkert kvinner som blir taperne i dette.

Derfor støtter jeg også menn som @Colin. som har forstått dette og tar sin egen skjebne i egne hender med de best intensjoner. Han skaper det livet han ønsker seg på tross av alt det giftige han støter på fra andre. Å trosse det å bli fordømt av andre for å skape seg livet man ønsker er ekte mot, noe vi sjelden ser i dag. Derfor blir jeg glad når jeg ser menn som han som har fått den kjærligheten og tilværelsen de ønsker seg - med de beste intensjoner.
 

Endret av Theo343
  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Colin. skrev (På 4.3.2024 den 8:45 PM):

Noen gjør det vel fordi de har latt seg forlede av en tankegang om man fortjener mindre enn andre, f.eks.

Jeg skjønner ikke hva du mener.

Sitat

Trenger ikke å se på YT-videoer for å forstå dette her. Statistikk + erfaring har formet mitt syn.

Som sagt, ditt syn på dette virker veldig mekanisk og fjernt fra hvordan mennesker faktisk fungerer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Problemet er jo at disse mennene kun drar til områder hvor det bor mange fattige som leter etter bedre økonomiske rammebetingelser, og har andre insentiver enn kjærlighet for å f.eks. flytte til Norge. Hvor mange av Thai-kvinnene (eller andre kvinner fra Østen) er det som går inn i et forhold med en nordmann som har lavere inntekt enn dem selv? Ikke mange. Det betyr ikke at det i noen tilfeller faktisk er gjensidig kjærlighet, men det er naivt å tro noe annet enn at det ofte handler om å sikre familien økonomisk. Litt som vi hadde det her hjemme før i tiden, hvor man hadde ulike varianter av "fornuftsekteskap".

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Gjest 219e3...fe5
knopflerbruce skrev (4 timer siden):

Problemet er jo at disse mennene kun drar til områder hvor det bor mange fattige som leter etter bedre økonomiske rammebetingelser, og har andre insentiver enn kjærlighet for å f.eks. flytte til Norge. Hvor mange av Thai-kvinnene (eller andre kvinner fra Østen) er det som går inn i et forhold med en nordmann som har lavere inntekt enn dem selv? Ikke mange. Det betyr ikke at det i noen tilfeller faktisk er gjensidig kjærlighet, men det er naivt å tro noe annet enn at det ofte handler om å sikre familien økonomisk. Litt som vi hadde det her hjemme før i tiden, hvor man hadde ulike varianter av "fornuftsekteskap".

Godt oppsummert. 

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

Lenke til kommentar
9 hours ago, Theo343 said:

Derfor støtter jeg også menn som @Colin. som har forstått dette og tar sin egen skjebne i egne hender med de best intensjoner. Han skaper det livet han ønsker seg på tross av alt det giftige han støter på fra andre. Å trosse det å bli fordømt av andre for å skape seg livet man ønsker er ekte mot, noe vi sjelden ser i dag. Derfor blir jeg glad når jeg ser menn som han som har fått den kjærligheten og tilværelsen de ønsker seg - med de beste intensjoner.

Dette var fint sagt. Tusen takk. 🥰 Jeg blir også glad når jeg ser dette. Hadde jo en her for litt siden på forumet som møtte ei ifra Asia, som så ut til å stortrives ilag.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
15 hours ago, knopflerbruce said:

Problemet er jo at disse mennene kun drar til områder hvor det bor mange fattige som leter etter bedre økonomiske rammebetingelser, og har andre insentiver enn kjærlighet for å f.eks. flytte til Norge. Hvor mange av Thai-kvinnene (eller andre kvinner fra Østen) er det som går inn i et forhold med en nordmann som har lavere inntekt enn dem selv? Ikke mange. Det betyr ikke at det i noen tilfeller faktisk er gjensidig kjærlighet, men det er naivt å tro noe annet enn at det ofte handler om å sikre familien økonomisk. Litt som vi hadde det her hjemme før i tiden, hvor man hadde ulike varianter av "fornuftsekteskap".

Selvsagt. Det er jo en selvfølge at alle ønsker å ta vare på seg og sin familie? Jeg oppsummere mye av det samme i mitt innlegg så jeg forstår ikke helt at dette er et motargument.

Men jeg har større respekt for en thaikvinne som oppriktig kun ønsker å ta vare på sine gamle foreldre og barn ved å gifte seg ut av fattigdom med noen man faktisk liker. Enn en vestlig gold digger som kun er et narsisistisk bortskjemt vesen.

Nå er det heller ikke slik at brorparten av de som finner kjærligheten i Asia eller andre deler av verden finner seg en såkalt "bargirl" eller plukker opp en analfabet på landsbygda. Som protestkoret nok liker å fremstille det som. Thailand har mange høyt utdannede kvinner som søker aktivt etter en livspartner slik alle andre gjør. 

Tankemønsterer man ser blant kritikerne bærer preg av et nedlatende syn på linje med at jeg skulle påstått at alle kvinner som drar til Hellas, Tyrkia, Kenya, land i sør amerika og en haug andre land kun gjør det for å utnytte kjekke menn i fattigdom. Det et mange menn som fortrekker asiatiske kvinner fra ulike kulrurer pga.ulike kvaliteter akkurat som det er kvinner som foretrekker menn fra Irland, Hellas, Iran, Kenya ol. Og de hverken skjuler det eller behøver å skamme seg over det.

At dere forsøker generalisere dette som noe skittent på bakgrunn av hva en minoritet av menn og kvinner gjør, sier mer om deres egne tankemønstre enn de det gjelder.

At thaikvinner er populære er et testament til deres kvaliteter som familieoverhode. Ikke tråddeltakeres skitne rennestein mentalitet. Noen av de foretrekker også menn fra ulike vestlige kulturer pga. de kvaliteter de har. I grunn er man kompatible, som valg av livspartner dreier seg om.

Så får de kvinner og menn som ikke klarer annet enn å kritisere andres valg av partner jobbe med seg selv fremfor å la egen usikkerhet, ensomhet, bitterhet og følelse av å ikke være bra nok resultere i konstant eder og galle.

Endret av Theo343
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (4 timer siden):

Selvsagt. Det er jo en selvfølge at alle ønsker å ta vare på seg og sin familie? Jeg oppsummere mye av det samme i mitt innlegg så jeg forstår ikke helt at dette er et motargument.

Men jeg har større respekt for en thaikvinne som oppriktig kun ønsker å ta vare på sine gamle foreldre og barn ved å gifte seg ut av fattigdom med noen man faktisk liker. Enn en vestlig gold digger som kun er et narsisistisk bortskjemt vesen.

Nå er det heller ikke slik at brorparten av de som finner kjærligheten i Asia eller andre deler av verden finner seg en såkalt "bargirl" eller plukker opp en analfabet på landsbygda. Som protestkoret nok liker å fremstille det som. Thailand har mange høyt utdannede kvinner som søker aktivt etter en livspartner slik alle andre gjør. 

Tankemønsterer man ser blant kritikerne bærer preg av et nedlatende syn på linje med at jeg skulle påstått at alle kvinner som drar til Hellas, Tyrkia, Kenya, land i sør amerika og en haug andre land kun gjør det for å utnytte kjekke menn i fattigdom. Det et mange menn som fortrekker asiatiske kvinner fra ulike kulrurer pga.ulike kvaliteter akkurat som det er kvinner som foretrekker menn fra Irland, Hellas, Iran, Kenya ol. Og de hverken skjuler det eller behøver å skamme seg over det.

At dere forsøker generalisere dette som noe skittent på bakgrunn av hva en minoritet av menn og kvinner gjør, sier mer om deres egne tankemønstre enn de det gjelder.

At thaikvinner er populære er et testament til deres kvaliteter som familieoverhode. Ikke tråddeltakeres skitne rennestein mentalitet. Noen av de foretrekker også menn fra ulike vestlige kulturer pga. de kvaliteter de har. I grunn er man kompatible, som valg av livspartner dreier seg om.

Så får de kvinner og menn som ikke klarer annet enn å kritisere andres valg av partner jobbe med seg selv fremfor å la egen usikkerhet, ensomhet, bitterhet og følelse av å ikke være bra nok resultere i konstant eder og galle.

Jeg forstår ikke at du mener at jeg prøver å kommentere det at noen forsørger sin familie. Det er forståelig, sett fra den fattiges synsvinkel. Det som er tåpelig, er at noen insisterer på å bevege seg inn i det lendet hvor slike hensyn vektes opp mot kjærlighet. Poenget er at du slett ikke vet at dette er noen "de faktisk liker" nettopp fordi det er så mange andre insentiver til å gifte seg. Det er jo faktisk en fordel med moderne datingkultur her i Norge, at man kun dater fordi man liker hverandre - de fleste har en god inntekt og de som ikke har det overlever greit på sosialstønader. Da får man sjeldent vikarierende grunner.

Det blir som 20-åringen som gifter seg med 100-åringen med 500 millioner på bok og erklærer sin ubetingede kjærlighet på tvers av aldersgrupper. "Alder er bare et tall". Kanskje mange 20-åringer syns det er sexy å være olding? Kjøper du den? Umulig å overprøve definitivt, men for meg (og tilsynelatende flere) er det klink åpenbart at det er andre åpenbare motiver enn kjærlighet. Og, det folk som henter fattige koner/menn fra Afrika/Asia  gjør, er bare en variant av det samme.

Jeg skulle ikke sagt noe om kona man "henter" fra Thailand faktisk tilhører eliten der og det like gjerne er slik at det er HUN som er den mest bemidlede i forholdet. Da gjelder ikke problemstillingen. Men hvor ofte skjer det? Jeg bare spør. Thaikvinner med et par millioner NOK i verdier er da like gode som familieoverhoder som noen annen.

Forøvrig gir jeg blaffen i om du stikker hodet i sanden her. Det er de som henter disse damene som føler på såkalt "stigmatisering", og det jeg kommer med er bare råd for å unngå den biten av det. Når man med viten og vilje går inn i dette selv etter å ha blitt fortalt hvorfor det sees på som et problem, får man bare tåle såpass. Som man sår, høster man.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (2 timer siden):

Jeg stikker på ingen måte hodet i sanden her men ser på de fleste negative holdninger het som forsøk på å svartmale majoriteten som ikke faller inn under det dere argumenterer for.

Du har allerede fått begrunnelsen for hvorfor man ser på dette som et problem. En annen analog er når sjefen ligger med sekretæren. Eller læreren med eleven, om du vil. Det blir et særdeles skjevt maktforhold, hvor det ikke er kjærligheten som bestemmer. Men for all del, det betyr jo ikke at det er slik i alle tilfeller - men det virker bare helt unaturlig at man aktivt går dit hvor den problematikken er gjeldende. Det er heller ingen grunn til å anta at dette med å være "tradisjonell husmor" er noe unikt for fattige land i Østen. Alt kritikerne ber om er at man ikke velger seg økonomisk vanskeligstilte. Er det virkelig for mye forlangt?

Endret av knopflerbruce
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Colin. skrev (19 timer siden):

Hadde jo en her for litt siden på forumet som møtte ei ifra Asia, som så ut til å stortrives ilag.

Jeg kan skrive under på at min erfaring er at flere land i asia har en helt annen kultur.
Når man ser hvordan folk behandler hverandre i SØ Asia kontra "vesten" er det merkelig at ikke flere ender opp med partner fra slike land.
At jeg fikk fra å mene at alle som hentet damer fra thai og filipinene var folk som kjøpte koner, til selv å ha dame fra filipinene, er noe jeg er ekstremt glad for.

Og for å være ærlig, om økonomien tillater det er det ikke umulig at man rømmer den veien om noen år.
Kulturen er der borte er mye mer "oss" og ikke "meg først" som i vesten.

Folk tar vare på hverandre på et helt annet vis.
Folk behandler hverandre med respekt uavhengig av "status"

Alt er ikke like fint der borte som i Norge, men det er mye som er bedre der også.

Har blitt kjent med så mange som har damer fra Asia nå, og jeg kan trygt si at dem er lykkelige og ingen angrer på at dem ville bli en del av kulturen.
Dette gjelder megselv også. Jeg er ekstremt glad jeg fikk åpnet øynene mine.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Eskove said:

Jeg kan skrive under på at min erfaring er at flere land i asia har en helt annen kultur.
Når man ser hvordan folk behandler hverandre i SØ Asia kontra "vesten" er det merkelig at ikke flere ender opp med partner fra slike land.
At jeg fikk fra å mene at alle som hentet damer fra thai og filipinene var folk som kjøpte koner, til selv å ha dame fra filipinene, er noe jeg er ekstremt glad for.

Og for å være ærlig, om økonomien tillater det er det ikke umulig at man rømmer den veien om noen år.
Kulturen er der borte er mye mer "oss" og ikke "meg først" som i vesten.

Folk tar vare på hverandre på et helt annet vis.
Folk behandler hverandre med respekt uavhengig av "status"

Alt er ikke like fint der borte som i Norge, men det er mye som er bedre der også.

Har blitt kjent med så mange som har damer fra Asia nå, og jeg kan trygt si at dem er lykkelige og ingen angrer på at dem ville bli en del av kulturen.
Dette gjelder megselv også. Jeg er ekstremt glad jeg fikk åpnet øynene mine.

👍Du tenker nok nokså likt meg, min erfaring tilsier også dette. Grunnen til at mange må holde på gamle stereotyper som gjelder for de aller færreste, er for å kontrollere en større gruppe til å holde seg i ro. Det er som du sier, det er merkelig at ikke flere får opp øynene. Man søker jo ekte lykke. Da er det viktig å ta nøye gjennomtenkte valg.

Jeg er også glad på dine vegne. 😊

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Eskove skrev (2 timer siden):

Jeg kan skrive under på at min erfaring er at flere land i asia har en helt annen kultur.
Når man ser hvordan folk behandler hverandre i SØ Asia kontra "vesten" er det merkelig at ikke flere ender opp med partner fra slike land.
At jeg fikk fra å mene at alle som hentet damer fra thai og filipinene var folk som kjøpte koner, til selv å ha dame fra filipinene, er noe jeg er ekstremt glad for.

Og for å være ærlig, om økonomien tillater det er det ikke umulig at man rømmer den veien om noen år.
Kulturen er der borte er mye mer "oss" og ikke "meg først" som i vesten.

Folk tar vare på hverandre på et helt annet vis.
Folk behandler hverandre med respekt uavhengig av "status"

Alt er ikke like fint der borte som i Norge, men det er mye som er bedre der også.

Har blitt kjent med så mange som har damer fra Asia nå, og jeg kan trygt si at dem er lykkelige og ingen angrer på at dem ville bli en del av kulturen.
Dette gjelder megselv også. Jeg er ekstremt glad jeg fikk åpnet øynene mine.

Og det er også fornuftig - tar man seg jobb lokalt i Thailand (eller der man finner sin utkårede) og i praksis lever som en lokal Thai-mann (han Bamsegutt fikk vel stønader fra Norge, som blir litt annerledes) gjelder jo ikke det økonomiske argumentet lenger. I alle fall i mindre grad.

Lenke til kommentar
Colin. skrev (41 minutter siden):

Da er det viktig å ta nøye gjennomtenkte valg

Om jeg skjønner deg rett og du også har lyst å bli kjent med den kulturen,
Prøv å bli kjent med noen som allerede har hentet seg partner derifra.
Det er mye å lære, for det er en helt annen kultur, på godt og vondt.

Og det er store forskjeller på hvor dem kommer fra, også internt i land.
Mennesker i Manila er helt annerledes en familier som bor i Cagayan de Oro sør i landet.
(Bare en kort tur som fra en større by for eks Manila, og San Fernando som er ikke langt unna vil vise kulturforskjeller)

Samme gjelder for Thailand, det er flere regioner og kulturene er ikke alltid like.

Men kan på det varmeste si: Bli kjent med kulturene, om så bare for å få flere venner.
Du vil ikke angre. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
knopflerbruce skrev (45 minutter siden):

gjelder jo ikke det økonomiske argumentet lenger.

for min der er dette argumentet ugyldig også i Norge.
Hun jeg er sammen med tjener mer en meg.
 

knopflerbruce skrev (45 minutter siden):

tar man seg jobb lokalt i Thailand (eller der man finner sin utkårede) og i praksis lever som en lokal Thai-mann

Kan ikke snakke for Thailand, men i Filipinene er det faktisk regler som gjør at det er ekstremt vanskelig for en "innvandrer" å få seg jobb.
Det er lover som sier at man skal prioritere Lokal befolkning når man ansetter noen.
Så de fleste "vestlige" som bor og jobber i Filipinene eier enten bedriften (normalt vaskeri, bar eller overnattingsplass)
Lønna er også ekstremt lav, så for min der er det ikke aktuelt for meg å flytte dit for investeringene gir nok passiv inntekt til at man kan leve et normalt liv. (ca 10k NOK for en familie pr mnd)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest 219e3...fe5
Eskove skrev (2 timer siden):

for min der er dette argumentet ugyldig også i Norge.
Hun jeg er sammen med tjener mer en meg.

Men du forstår at din situasjon ikke kan overføres til hva som er mest vanlig? 

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

Lenke til kommentar
Eskove skrev (2 timer siden):

for min der er dette argumentet ugyldig også i Norge.
Hun jeg er sammen med tjener mer en meg.
 

Kan ikke snakke for Thailand, men i Filipinene er det faktisk regler som gjør at det er ekstremt vanskelig for en "innvandrer" å få seg jobb.
Det er lover som sier at man skal prioritere Lokal befolkning når man ansetter noen.
Så de fleste "vestlige" som bor og jobber i Filipinene eier enten bedriften (normalt vaskeri, bar eller overnattingsplass)
Lønna er også ekstremt lav, så for min der er det ikke aktuelt for meg å flytte dit for investeringene gir nok passiv inntekt til at man kan leve et normalt liv. (ca 10k NOK for en familie pr mnd)

Men man har da hverandre, er ikke det dette som er kjærlighet? Og du peker jo på poenget: hvis lønna er ekstremt lav, så har jo dem man involverer seg med alle insentiver i hele verden for å ønske seg ut av landet uten at det har noe med kjærlighet å gjøre.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, Eskove said:

Om jeg skjønner deg rett og du også har lyst å bli kjent med den kulturen,
Prøv å bli kjent med noen som allerede har hentet seg partner derifra.
Det er mye å lære, for det er en helt annen kultur, på godt og vondt.

Og det er store forskjeller på hvor dem kommer fra, også internt i land.
Mennesker i Manila er helt annerledes en familier som bor i Cagayan de Oro sør i landet.
(Bare en kort tur som fra en større by for eks Manila, og San Fernando som er ikke langt unna vil vise kulturforskjeller)

Samme gjelder for Thailand, det er flere regioner og kulturene er ikke alltid like.

Men kan på det varmeste si: Bli kjent med kulturene, om så bare for å få flere venner.
Du vil ikke angre. 

Riktig det du sier, og er helt enig. Har vært i Thailand før og det var da jeg innså virkelig hvordan jeg ble sett som medmenneske. Der betydde det ingenting at jeg var ufør. De så meg som meg og var som gode venner som passet på at jeg ikke ble lurt og sløste med mine økonomiske midler. Virkelig et friskt pust i en ellers grå tilværelse for en uføretrygdet mann som dette samfunnet jeg er en del av nå ikke kunne brydd seg mindre om. De var feminine på den måten man ønsker. Går gjerne tilbake der en gang, kanskje permanent i fremtiden. Nå er det Japan som står for tur først og fremst, så det gleder jeg meg til nå. Har kommet i kontakt med ei som jeg håper på skal bli til noe mer. 😊

Lenke til kommentar
Gjest 219e3...fe5 skrev (14 timer siden):

Men du forstår at din situasjon ikke kan overføres til hva som er mest vanlig? 

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

så du forstår at ingen situasjoner kan overføres til andre?
Og hva mener du er mest vanlig? og hvor har du det fra hva som er mest vanlig?

ALLE historier er ulike.
Og likevel blir jeg behandla som en horekunde og sett ned på for jeg har pina-dame.
Ennå det er hun som fant meg og hun som er "bredwinner" i vår husholdning?
Vi møttes til og med i Norge, hvor hun allerede var i full jobb med bedre lønn en jeg noen gang kommer til å få.

Kan du se på et par du møter på gata om dama er "kjøpedame"?
Eller tror du at alle damer som ikke er "vestlig" er "kjøpedame"?

Kan si så mye at flere at de nye vennene jeg har fått som har "kjøpedame" som folk kaller det, glatt kunne fått seg norsk dame, men gidder ikke maset.
Hvorfor er det bare mannen som skal forandre seg?
Det er alltid mannen som må tilpasse seg og bli bedre, aldri dama.

Og hvorfor tør du ikke diskutere som noe annet an anonym?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...