Gå til innhold

Tråden om katter!


Anbefalte innlegg

Men jeg er litt heldig nå da. For akkurat nå så er søstra mi på flyttefot og har med seg katten dem eier til oss. Siden hun blir hos oss sånn inn til videre til hun har funnet seg en leilighet.

 

Så da har jeg fått oppgaven i å passe katten i ca 2 uker. Og det vil hjelpe på for min del på humøret med å ikke være helt uten selskap av et dyr man elsker og er vandt til å være i selskap med ofte. Blir ikke så tomt her alikavel. Men minnet om Leo (katten min) vil nok ikke forsvinne uansett.

 

Så da har jeg denne katten her helt til jeg skal hente meg en ny katt om ca 2 uker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siden vi kan, kan vel de også. Skulle ønske de kunne kommunisere så kunne de fortelle om de awesome kattedrømmene de har.

 

Ellers ga vår et lite skrekkvelde da hun plutselig forsvant om formiddagen og kom ikke før 8 tida. Katter og deres nysgjerrigheter altså, skal utforske alt og alle. :p

Lenke til kommentar

Kan katter drømme?

Katter kan drømme ja. Ser det flere ganger at det rykker i potene, værhårene eller halen. De har nok mareritt på lik linje som oss, men lurer litt på akkurat hva de drømmer. Kanskje de ble jaget av et annet dyr dagen før, og har mareritt om det?

 

Lurer på hvordan de oppfatter en drøm, når de våkner opp. "Tenker" de at de ble reddet, på en måte "teleportert" hjem, eller vet de at det var en drøm?

 

Hunder kan også drømme, og sikkert de fleste andre dyr også.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Katta til naboen av en venn av meg har for uvane å hoppe inn vinduer....."spider cat , spider cat , goes where ever a spider cat goes......" :D

Lenke til kommentar

Er det noen her som har erfaring med å slippe ut voksne katter som har vært inne hele sitt liv?

 

Vi har to burmesere som er livredde for transport med et hvilket som helst kjøretøy så vi kjøpte bånd slik at vi kan ha de på fanget når vi reiser. Problemet er at den ene (hannkatten) har fått smaken på å være ute og står nå og mjauer konstant i en til to timer hver kveld. Det er veldig plagsomt både med tanke på lyden og at man får helt vondt av ham siden det er helt tydelig at han vil ut. Vi har tatt han med ut på kveldsturer innimellom og da blir han helt superglad og gir seg som regel med mjauingen om kvelden.

 

Vi bor imidlertid i et relativt traffikert område relativt sentralt i Oslo (ved Valle Hovin) og leiligheten vår ligger i andre etasje, dvs han kan bare slippe inn når vi kommer inn eller ut døra.

 

Jeg er også redd for at han kommer til å stikke av eller at noen stjeler ham. Hva ville dere gjort i en slik situasjon? Han blir 3 år til sommeren forresten.

Lenke til kommentar

Veldig trist å høre om katten din.. Men så fint at du har gitt et godt hjem til en som ikke hadde ett fra før! Han ligner hunnkatten min, Zobeda på en prikk! Hun er nesten et år nå, men det er som å se bilder av henne når hun bare var en liten søt hårball:)

Lenke til kommentar

Når er egentlig katter gamle?

Vår eldste er 7 år, og vi har lagt merke til at hun er blitt mye "eldre" i det siste om dere skjønner, hun ser dårlig og går litt stivt og sakte. Litt vandskelig å forklare, men hun virker med ett så gammel. Hun er ellers glad og fornøyd, så det virker ikke som om det er noe som er gale med henne ellers.

Lenke til kommentar

Når er egentlig katter gamle?

Vår eldste er 7 år, og vi har lagt merke til at hun er blitt mye "eldre" i det siste om dere skjønner, hun ser dårlig og går litt stivt og sakte. Litt vandskelig å forklare, men hun virker med ett så gammel. Hun er ellers glad og fornøyd, så det virker ikke som om det er noe som er gale med henne ellers.

Katter blir jo eldre de også, akkurat som mennesker. Det sies at mennesker når sin høyde, fysisk sett, når man er rundt 30. Derfra er det nedoverbakke.

 

En katt som er 7 år, er ca. halvveis i livet. De kan leve til de er over 20, men gjennomsnittsalderen til en huskatt er vel 15-16 år, mener jeg å ha lest. Man vil derfor vanligvis merke at katten blir litt stivere, og litt latere, når den nærmer seg 10 år. Men dette er individuelt, og vil variere kraftig fra katt til katt... akkurat som med mennesker.

 

Uansett er det ikke dumt å ta katten med til dyrlegen for en sjekk. Om ikke annet, vil dyrlegen sikkert ha gode tips til hva slags mat en "aldrende" katt bør få, og andre ting det kan være greit å tenke på.

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar, Marekatten og Sk!ppy.

Ja, tror et lite besøk hos dyrelegen hadde vært nyttig, får begynne å overtale mamma og de. De har visstnok hatt noen dårlige opplevelser med dyrelegene her i nærheten, og ser ut til å mene at det ikke er nødvendig å ta den til lege. "Det som skjer, skjer." Hærlig.

Lenke til kommentar

Si at det er ikke bra at katten evt pines om det er noe. Jeg tror dessverre katten vår led den siste perioden, jeg prøvde å få katten til dyrlegen, og klarte det 4 mnd før den døde - det var da dyrlegen konstanterte at den var helt frisk og hadde minst 10 år igjen. Oppsann, hun glemte å ta blodprøver, eller hun tok dem. Men testet dem ikke. Hadde hun gjort det hadde jeg muligens fått mer tid med katten min, evt. gjort så den ikke led.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...