Gå til innhold

Diskusjonstråd for kosttilskudd


Gjest Slettet+9817234daf

Anbefalte innlegg

Jepp, ta det med mest K i før du legger deg og motsatt eller 50/50 ved trening.

Om du skal ha flere typer.

 

Drikker du melk også så kan du jo slenge mfactor oppi melka.

Evt ta mfactor hjemme pga den ikke smaker så godt, da kan du skylle munn med vann osv mens du på trening og skole kan drikke noe som smaker bedre.

 

 

Det zma-greiene er relativt.

Det kan til nød øke verdiene til normal om du har fått et underskudd pga treningen.

Dvs du etterfyller bare litt.

Behøver ikke analysere dosene formye, selv tar jeg en kapsel pr dag.

Endret av War
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er vel litt delte meninger om ZMA funker for hormonbalansen eller ikke, men mikronæringsstoffene den inneholder er uansett bra og ta med seg. Jeg vil påstå at jeg over litt bedre med ZMA + at jeg får noen syke drømmer/husker drømmene bedre etterpå. Litt morsomt :p

 

Det er hverken vidundermiddel eller sovemedisin, men det har nok en liten effekt uansett :) Vil ikke si det er spesielt dyrt heller. 399 for 1,5 års forbruk ca?

Lenke til kommentar

Hva med kreatinen? 99kr for 500g er ganske billig, og det står jo tross alt at det er 100% kreatin monohydrat. Er vel kanskje litt mer urent enn Creapure, men det er tross alt halv pris. Og hvis jeg får med meg en til får jeg gratis frakt ettersom det er fri frakt på x-life for handel over 2000kr.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Link:Nye generelle kostholdsforslag

 

 

Utdrag:

 

Som forbruker kan du stole på de norske offisielle kostrådene, mener Jøran Hjelmesæth.

 

I utkast til nye kostråd anbefales en maksmengde på 500 gram rødt kjøtt i uken.

 

To nye, store studier fra Harvard School of Public Health i Boston, publisert i anerkjente, amerikanske medisinske tidsskrifter,

viser en sammenheng mellom animalske fett- og proteinkilder, og økt forekomst av dødelig hjerte- og karsykdom, samt forhøyet,

generell dødsrisiko. Helserisikoene knyttes særlig til daglig inntak av rødt kjøtt.

 

 

Trolig ikke på grunn av det mettede fettet, men fordi produksjonsmetoder i storfekjøttindustrien og bearbeidet kjøtt kan ha en rekke helseskadelige effekter.

 

De siste årene har både fagfolk og legfolk i stor grad akseptert at det kan være hensiktsmessig å redusere karbohydratinntaket.

 

Lege Katarine Lien mener at det foreligger nok dokumentasjon til å konkludere med at reduksjon av karbohydrater i det norske kostholdet i dag, vil ha en

god effekt på folkehelsen.

 

I utkastet til de nye kostrådene er poteter fjernet som en av de fem daglige porsjonene frukt og grønt.

Arbeidsgruppens begrunnelse er ikke at potet er usunt, men at det ikke finnes tilstrekkelig vitenskapelig dokumentasjon på en positiv helsegevinst av å spise poteter.

 

- Forskning på høyt inntak av mettet fett, viser overveiende at det mest sannsynlig er skadelig for oss i det lange løp.

 

 

 

 

Jaja her ble det jo så mange utdrag at det ikke skulle være nødvendig å lese artikkelen en gang :!:

Men uansett jeg trener en del ganger i uka og spiser derfor ganske mye kjøtt generelt somregel kyllingkjøttdeig eller av svin kan fort bli 2 kg på en uke, dette er jo 4 ganger anbefalt selv om ikke alt er rødt kjøtt da. Reagerer også på overskiften på artikkelen når artikkelen virker så ensidig negativ mot kjøtt og animalsk fett. Angående farene ved mettet fett/animalsk fett har vel pjjus her på forumet noen synspunkter angående dette.

Spennende og se hvordan treningsdelen av forumet reager på 500 g kjøtt i uken - 15g prottis fra kjøtt om dagen det :dontgetit:

Lenke til kommentar

Vet ikke hvor relevant dette er i forhold til kosttilskudd men... :p

 

Jeg orker ikke se gjennom selve studiene nå, men skulle gjerne likt å vite litt mer om denne delen:

- Trolig ikke på grunn av det mettede fettet, men fordi produksjonsmetoder i storfekjøttindustrien og bearbeidet kjøtt kan ha en rekke helseskadelige effekter. Rødt kjøtt er også jernrikt, og for mye jern er en av flere risikofaktor for hjerte- og karsykdom og kreft, sier Lindberg.

 

I hvilken grad dette gjelder storfeproduksjon i Norge, og akkurat hva/hvilke stoffer det er som gjør dette helseskadelig? Når det gjelder for mye jern så er vel dette knyttet opp mot at kroppen vil produsere mye mer frie radikaler ved for høye doser av jern.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

Dette handler først og fremst om at storfekjøtt inntas i bearbeidede former som er forbundet med høyere kreftrisiko (stekt mat, fete halvfabrikata osv). Det er svært få av oss som får i oss rødt kjøtt som er magert og kokt eller ovnsbakt ;) Det er ikke nødvendigvis det animalske fettet i seg selv, men når det for det absolutte flertallet av befolkningen involverer mer hamburgere, mer kjøttdeig og pølser for å øke inntaket av rødt kjøtt, er ikke det å oppfordre til en reduksjon i inntaket noe dumt, synes jeg.

 

Dessuten er det en del bonuser med å redusere kjøttinntaket, både økonomisk og fra et etisk perspektiv (om vi alle spiser lavere på næringskjeden, blir det mat til flere). Så mange hjørner som i Norge kuttes for å kunne pøse ut kyllingkjøttdeig til 30 kr for 600 gram, burde også være et argument fra et rent dyrevernsperspektiv. En grunn til å ikke handle kylling på REMA, from me to you. De aller fleste vil uansett få en helsegevinst av å spise mer mat fra havet :)

Endret av Slettet-Axby2kEH
Lenke til kommentar

Vet ikke hvor relevant dette er i forhold til kosttilskudd men... :p

 

Jeg orker ikke se gjennom selve studiene nå, men skulle gjerne likt å vite litt mer om denne delen:

- Trolig ikke på grunn av det mettede fettet, men fordi produksjonsmetoder i storfekjøttindustrien og bearbeidet kjøtt kan ha en rekke helseskadelige effekter. Rødt kjøtt er også jernrikt, og for mye jern er en av flere risikofaktor for hjerte- og karsykdom og kreft, sier Lindberg.

 

I hvilken grad dette gjelder storfeproduksjon i Norge, og akkurat hva/hvilke stoffer det er som gjør dette helseskadelig? Når det gjelder for mye jern så er vel dette knyttet opp mot at kroppen vil produsere mye mer frie radikaler ved for høye doser av jern.

Akkurat hvordan det er i Norge har jeg ingen kjennskaper til.

Food inc. fra 2008 tar opp amerikansk kjøttproduskjon og ser mildt sagt ikke så lyst på den, anbefales hvis du er interesert.

food-inc-poster-736046.jpg

Lenke til kommentar

Hei folkens!

 

Her om dagen skulle jeg kjøpe Big Mass Gainer fra PF hos Sunkost i Oslo, men det var de tom for. Hun som jobbet der anbefalte meg å kjøpe en ny gainer som de har nettopp fått inn. Det er en gainer som kombinerer både kreatin (kreatin monohydrat) og BCAA (langkjedete aminosyrer).

 

Merket på gaineren kjenner jeg ikke til har ikke sett noe til det før. Merket blir distributert av Naturkost AS

 

http://www.kinsarvik.no/VarevisningDetalj.aspx?varekode=7100581080156&hkat=6&kat=64&grp=1

 

Kreatin har jeg lest en del om så jeg føler meg trygg på den. Men har ikke vært borti BCAA før. Inntak av BCAA er det noe dere kan anbefale med tanke på styrketrening og restituering dagen derpå? Og hvor lurt er det å "kombinere" whey protein, kreatin og BCAA i et produkt? Må virke sikker på produktet før jeg evt skal bruke det :)

 

Takker for svar

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

BCAA finnes i alle proteinkilder, så det hørtes ut som et salgstriks ;) Men det er uansett ikke et problem. Tilsatt kreatin er heller ikke noe problem i seg selv, men det er litt unødvendig da det er billig å kjøpe vanlig monohydrat og ta dette ved siden av, og jeg er litt usikker på doseringene når det er blandet inn, om det er tatt i beregningen at man skal drikke så-og-så mye av det daglig. Ingen av delene er problematiske i hvertfall, men den gaineren du linket til, inneholder kun myseprotein og maltodreksin, altså ikke kreatin.

 

BCAA i ren form er ikke lovlig å omsette i Norge.

Lenke til kommentar

BCAA finnes naturlig i protein, og særlig myseprotein har et høyt innhold av dette. Så alle proteinpulvere og gainere inneholder litt BCAA. Det der virka bare som en teit salgsgimmick. Tviler på at dosene av bcaa er spesielt høye.

 

Kreatin pleier jeg å putte i shaken min selv, så skulle ikke bli noe problem det. Men så har du som nevnt over, ikke oversikten over hvor mye en dosering inneholder.

 

Ville kikka litt mer rundt først.

 

endra: ææh, faen litt sein der... :p Men virker som vi er enige der, first best!

 

 

Forøvrig synes jeg det er teit at det ikke er lov å selge BCAA i Norge, da det bare er aminosyrer som er plukket ut fra proteinet. Det er lov til å selge proteinpulver som inneholder bcaa, men ikke bcaa i seg selv :ermm:

Endret av Sir-Andy
Lenke til kommentar

Trodde BCAA var lovlig i Norge nå jeg? Leste noe om det et sted.

 

X-life: Første ekte BCAA produkt er nå godkjent for salg i norge. Spennende tider!

http://www.x-life.no/ds_product_info.php/products_id/831

 

X-life Mattilsynet åpnet torsdag 14/10 for salg av frie aminosyrer i sportsprodukter!

 

Vi åpner med BCAA, L-glutamin og gaineren Nanox Exum Mass

 

http://www.x-life.no/ds_product_info.php/products_id/831

 

Edit: Fant det jeg snakket om, så la til linker osv.

Endret av LGT
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

Nei, det er enkelte produsenter som får lov å selge enkelte frie aminosyrer. Men dette lovverket var på plass i fjor, og det er ikke alle som har tillatelse.

Lenke til kommentar

Sånn ca. akkurat passe, justert fra dag til dag etter hva jeg spiser av proteiner ellers. Du vet, litt sånn som et kosttilskudd faktisk skal doseres.

 

Joa ser den, men har du en relativt strict kosholdsplan med relativt faste måltider pleier det som regel å være et mønster. Hva med forbruket i måneden da?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...