Gå til innhold

Zepto Znote 6214W erfaringstråd


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Da har jeg endelig fått tilbake laptopen min etter reprasjon. (kom for et par dager siden, men ganske travelt for tiden)

 

Kan først ta samtalen med reprasjons-duden jeg hadde på telefonen. Det som Zepto hadde sagt var at varmeproblem kun skyltes i monteringsfeil. Det Netshop gjorde var hovedsaklig første gang å remontere, skifte pasta og kanskje skifte en kjøleribbe. (etc) Han fortsatte at de hadde en ekstra måte å gjøre dette på og dette var å skifte hovedkort. Dette fordi man da byttet ut skjermkort som var mye av problemet til varmeutviklingen. Slik jeg forsto det så gjorde de bare førstnevnte endringer på min.

 

Nå når jeg har fått den tilbake har jeg testet med CivIV og NWN2 (som problemet opprinnelig ble oppdaget med). Slik det ser ut har ikke problemet forbedret seg noe spesielt hos meg da begge spillene fikk biosen til å skru av PCn etter kort tid. (rundt max. 30min)

 

Har nå sendt mail tilbake til Netshop og spurt hva som skjer videre fra deres side. Fra min side er det uholdbart at jeg må sende den inn på nytt etter å ha hatt den i et par dager for nok 2-3 uker uten den. Spesielt mtp. hvor avhengig jeg er av den i skole-sammenheng. I tillegg til at frakt for å sende den inn også koster litt, noe Netshop vel egentlig skal betale. De har vel også to forsøk i forhold til loven å fikse slike ting på, men når den ikke har forbedret seg noe som helst etter de sier den har fikset seg så er jeg skeptisk.

 

Skal holde dere oppdatert videre i hva som skjer i saken.

Lenke til kommentar

Har varmeproblemer med denne pc'n jeg også. Har sendt en del mail med support hos netshop, men har egentlig ikke fått noen forklaring på hva som er feil. Sist jeg var i kontakt med den påsto de at problemet var en plastbeskyttelse på kjølepastaen som de hadde glemt å fjerne. Dette virket jo veldig talentløst og jeg hadde opp for å se etter og skifte kjølepasta. Det satt ikke noe beskyttelse på kjølepastaen der!

 

Jeg har nå sendt litt mer mail til support, og de har nå en annen forklaring på problemet.

 

vi har funnet ut av det største

problemet med maskin typen deres. Pga. av en plast beskyttelse under tastaturet

går de varme. Dersom dere vil ha hjelp med fjrneing av denne tar dere direkte

kontakt med [email protected]. Tror han har laget en ferdig mail som han sender ut.

Kan hende han alt har sendt ut til dere.

 

Jeg har sendt mail til jul så får vi se hva han svarer.

 

Tror forresten ikke at det vil hjelpe noe spesielt å fjerne plastbeskyttelsen under tastaturet (anntar at de snakker om den gjennomsiktige plastsaken over vifta). Det er ikke prosessoren som er problemet hos meg. Jeg kan kjøre stress tester som setter prosessor under 100% belastning uten at temperaturen stiger til mer enn 60 grader etter 2 timer. Når jeg spiller stiger temperaturen på cpu'en til 80-90 grader på 15-20 min. Det virker som om det er gpu'en som er problemet og at varmen derifra går tilbake til cpu'en gjennom den felles kjølingen. Det virker helt merkelig, men det er den eneste forklaringen jeg kan komme på!

 

Noen andre forslag?

Lenke til kommentar

Jeg har jo som tidligere nevnt skiftet kjølepasta på prosessoren, men at det skal haså mye å si da.. merkelig..

 

Jeg klarer ikke å få mer enn 62 grader jeg altså! har kjørt super Pi og NHC sin CPU stability check samtidig i over en time nå og har ikke mer en 62 grader.. og Ja jeg har bios v 1.17 og patch til NHC :)

 

EDIT: Kjørte 3D mark 06 en runde nå og CPU temperaturen spratt opp til 81 grader med en gang.. Rimelig opplagt hva som er årsak til overopphetingsprobleme på disse pc'ene...

Endret av 74869340
Lenke til kommentar

Det er mange som har problemer med overoppheting angående 4214w. Jeg var desverre en av de. De fleste spill jeg prøvde førte til at pc'en slo seg av etter en kort stund, og jeg blei selvsagt mektig lei dette. Men å sende inn til netshop\zepto virket veldig tungvint og ville ta veldig mye tid. Etter å ha google over lengre tid fant jeg en tråd som kunne forklare problemet veldig greit. Her er link til bilde:

 

6214w med inmat og diverse lure innretninger

 

Som dere sikkert ser så er det en plastikkbit på undersiden av keybordet som skal i følge zepto hindre kortslutning da keybordet kan komme i kontakt med vifta. For en genial teknisk løsning tenkte jeg! Vifta blir jo pottetett og kvalt, og dette resulterer i overoppheting. Ja det er andre luftinntak, men disse er svært små og kan ikke tilføre nok frisk luft. Men ettersom kortslutning faktisk kan være et problem valgte jeg ikke å bare dra vekk hele plastikken. Jeg skjærte vekk plastikken der det var hull og vips var problemet borte. :thumbup: Jeg såg samtidig etter støv, ofte kan jo dette vere problemet til ting og tang. I mitt tilfelle var det ingen hybelkaniner å finne.

 

Pc'en blir fortsatt ganske varm på undersida, men lufta som kommer ut er ikke lengre uholdbar varm og jeg kjenner at friskluft kommer inn ved keybordet i mye større grad en tidligere.

 

Håper dette kan løse problema til mange. Likevel så burde dere kanskje være litt kritiske. Garantien skal vist i følge zepto bli brutt ved å fjerne keybordet, forså det den som kan. Må jo være bedre å la oss kunder ha muligheten til å fjerne støv og eventuelt andre ting istaden for å sende den inn for en lengre periode.

 

link til tråden jeg fann:

forum.notebookreview.com

Lenke til kommentar

Ja, tror GPU-load har en stor del av "æren" for temperaturøkningene. Jeg får så og si alltid over 80 grader, bare etter 5 min med BF2, men opplever sjeldent at maskinen restarter som følge av dette.

 

Jevnt over ligger maskinen min på 50 grader, noe jeg synes er rimelig høyt...Eller er det egentlig det?

Lenke til kommentar
6214w med inmat og diverse lure innretninger

 

Som dere sikkert ser så er det en plastikkbit på undersiden av keybordet som skal i følge zepto hindre kortslutning da keybordet kan komme i kontakt med vifta. For en genial teknisk løsning tenkte jeg! Vifta blir jo pottetett og kvalt, og dette resulterer i overoppheting. Ja det er andre luftinntak, men disse er svært små og kan ikke tilføre nok frisk luft. Men ettersom kortslutning faktisk kan være et problem valgte jeg ikke å bare dra vekk hele plastikken. Jeg skjærte vekk plastikken der det var hull og vips var problemet borte.  :thumbup: 

8117769[/snapback]

 

Du er ikke den første som har kommet fram til denne konklusjonen :p Denne løsningen varer bare midlertidig... det tar ikke lang tid før varmeproblemene er tilbake. Men Zepto sine påstander om kortslutninger tror jeg ikke du kommer til å se noe til :roll:

Lenke til kommentar

Så overopphetingsproblemene fortsetter å komme tilbake likevel? Lages plastikken på nytt da eller? :p

 

Har et lite spørsmål; hvor mye dekker harddisken. Dekker den "piltastene" på tastaturet og? Kunne jeg fått sett et bilde av hele område fra "Prt Sc" til høyre piltast på høyre side? Vil og ha et bilde av hvordan det fortsetter under "Graphics by nVIDIA", eller er det bare en vegg der? Ikke spør hvorfor jeg lurer er dere snille... :wee:

Endret av The Strategy-player
Lenke til kommentar
Så overopphetingsproblemene fortsetter å komme tilbake likevel? Lages plastikken på nytt da eller? :p

 

Har et lite spørsmål; hvor mye dekker harddisken. Dekker den "piltastene" på tastaturet og? Kunne jeg fått sett et bilde av hele område fra "Prt Sc" til høyre piltast på høyre side? Vil og ha et bilde av hvordan det fortsetter under "Graphics by nVIDIA", eller er det bare en vegg der? Ikke spør hvorfor jeg lurer er dere snille... :wee:

8119911[/snapback]

 

Harddisken ligger nedenfor piltastene. Hvis du skal ta den ut er det bare å åpne luken på undersiden. På bildet er det bare området under tastaturet som er tilgjengelig, og DVD brenneren dekker området fra "Prt Sc" til høyre piltast. Det er sikkert mulig å åpne hele maskinen ved å skru opp alle skruene under, men jeg tror ikke jeg vil gjøre dette så lenge det er garanti på maskinen.

Lenke til kommentar

Du er ikke den første som har kommet fram til denne konklusjonen :p Denne løsningen varer bare midlertidig... det tar ikke lang tid før varmeproblemene er tilbake. Men Zepto sine påstander om kortslutninger tror jeg ikke du kommer til å se noe til  :roll:

8119618[/snapback]

 

 

hva mener du med midlertidig løsning? hvordan kan det bli like ille igjen da? det må jo skyldes støv osv i vifte/kjøleribbe det da.

 

Noen som har noen tanker om hva man kan gjøre for å kjøle grafikkchipen bedre?

Lenke til kommentar
hva mener du med midlertidig løsning? hvordan kan det bli like ille igjen da? det må jo skyldes støv osv i vifte/kjøleribbe det da.

8120707[/snapback]

 

Når man fjerner plastikken blir det bedre kjøling akkurat i vifteområdet. Men omgivelsene ellers i laptoppen blir varmere enn de var før. Dette veier så og si opp mot den kjølingen akkurati vifta. Dette er litt vanskelig å forklare :ermm: Det skal ikke mye støv i vifta før du synes kjølingen er like dårlig som før.

 

Noen som har noen tanker om hva man kan gjøre for å kjøle grafikkchipen bedre?

8120707[/snapback]

 

Jeg tror ikke det finnes så mange alternativer. Muligens skifte ut både vifte og heatpipes. Jeg har kikket litt på slike "silence performance" vifter. Som vist nok skal være mere stille og mere effektiv enn den viften som allerede er i laptoppen.

 

Jeg er ennå ikke sikker på om dette lar seg gjøre... men jeg skal gjøre nærmere undersøkelser på dette så fort jeg får tid.

 

Her er den viften jeg tenker på: Vifte

 

Jeg vet ikke om den har de rette målene ennå eller om den blåser unna mere luft enn den som allerede sitter i laptoppen. Jeg skal sende en e-post til Zepto hvor jeg spør litt om spesifikasjonene til viften som er i laptoppen.

Lenke til kommentar

Tror ikke den vifta kommer til å passe så godt. Den vifta som sitter i znote'n har innsug ovenfra (som alle vet) og har utblås på siden! så du må nok finne en annen vifte.. Jeg har lekt litt med tanken på å skifte vifte jeg også.. hadde ikke gjort noe å få en litt mer effektiv vifte..

Lenke til kommentar

Kan forresten si hvordan jeg har løst problemet midlertidig. Ved å klokke ned skjermkortet litt så unngår jeg at spill låser seg på grunn av varme. Jeg bruker RivaTuner til formålet og har klokket ned 50 mhz på både kjerne og ram.. Det er ingen god løsning, men den virker i hvertfall.

Lenke til kommentar
Åssen har du klart å knekke vifta?

8105646[/snapback]

 

vet faktisk ikke hvordan det skjedde, jeg satt med pcn på fanget så etter kanskje 10 min med msn så hørte jeg en fæl lyd. Skrudde pcn av i panik og så fant jeg senere ut at det var vifta som hadde mistet 4 av bladee sine :/

Endret av xorxa
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...