Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 100 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Noen andre steder jeg burde stikke innom i Oslo for å kjøpe espressobønner? Har prøvd Kaffebrenneriet, Stockfleths, Meny og Wendelboe. Er det noen andre som har nye spennende smaker?

Tim kan sine saker, men har valgt en særegen stil. Jeg var f.eks. på siste Nordic Barista Cup og da skulle vi kåre det beste brenneriet. Det var seks-sju brennerier som vi blindcuppet. Jeg gav min stemme til den som jeg syntes var best, den vant og jeg "viste" at det var en av Tims kaffer, og det var det. Han har funnet en særegen stil som utmerker seg i forhold til det meste. Tim ble Nordic Roaster for 3. året på rad!

 

At spesialkaffeverdenen har "gjenoppdaget" svart kaffe er meget posetivt siden det er den måten folk flest drikker kaffe. Det er sandelig på tide at kvaliteten på "vanlig kaffe" blir løftet en 10-20 hakk. At mye fokus er på svart kaffe betyr ikke at Tim eller noen andre glemmer espresso, men espressobrygging har også forandret seg de siste årene. En av de mest markante tingene er dosering og volum. For noen år siden brukte jeg 14-16 gram til 60 mil espresso, i dag bruker jeg 23g bønner til 45g espresso. Smaken blir etter min mening mye søtere, fruktigere og renere. Tims kaffer kommer også bedre frem med slik dosering. Når det er sakt så tror jeg ikke at Tim fokuserer så mye på melkedrikker. Hans espressoer er nok mest tengt til å drikkes ublannet!

 

Selv putter jeg alle typer kvalitetsbønner i espressomaskinen og drikker dem også som svart kaffe brygget på forskjellig vis. jeg er fasinert av hvordan samme bønne/brenning/dato får forskjellig karakter etter hvordan du brygger den. Det er klart at mange av disse vare, florale, søte og fruktige kaffene ikke kommer så klart igjennom i melk, men jeg har lært å gjenkjenne de subtile og fantastiske smakene som kan finnes i en cappuccino laget på en av desse nymotens kaffene. Hvoror skal en espresso hoppe opp å slå deg i kjften? Jeg liker heller en kaffe som kjennes som et vått kyss mot leppene ...

 

Du skal teste ut kaffe fra Suprime Roastework. De selges flere steder i Oslo, du finner stedene om du sjekker ut nettsiden deres. I morgen skal jeg til KAFFA for å finne kaffe til NM. Kaffa er min personlige favorittbrenneri og de har i alle fall én bar i Oslo under navnet Java.

 

God jakt!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Han kan absolutt brenne kaffe, men han har valgt en smaksprofil som jeg syns er for svak.

Jeg merker han har prioritert å fjerne bitterheten fra espressoen, som er manges største fiende. Og det har han klart, men muligens på bekostning av andre smaker som eksisterer i bønnene.

 

Det virker som de fleste espressodrikkere nå liker den typen franskbrent bønne fra brasil som har en sjokolade og nøtteaktig aroma. Jeg har drukket veldig mye av det, og selv om det er godt, ønsker jeg meg noe nytt nå. Og litt skuffende oppdaget jeg at Wendelboe la seg på akkurat samma nivået som jeg var vant til. Uten å ha noe mer særpreg i espressoen sin.

 

Når smaken i tillegg er så svak, så blir rett og slett kaffen hans litt kjedelig. Selv om den overhodet ikke er bitter. Det har litt med at det perfekte kan bli kjedelig, og noen gang verdsetter man litt mer upollerte produkter.

Lenke til kommentar

Har du prøvd kaffe fra S&H, da? Se om espressoutvalget der kan være noe av interesse. Kaffa har for øvrig veldig god kaffe, men kan kun uttale meg om å brygge kaffen på trakter - trakterkaffetilhenger som jeg er.

 

Neste kaffe til innkjøp nå må nok bli fra Supreme Roastworks.

Lenke til kommentar

Kommer du her og sier at du er glad i kaffe, bor i nærheten av St.Hanshaugen og ikke har vært på Java? FY! :mad:

 

Litt mer seriøst, det selges på Java i Ullevålsveien, Mocca på Briskeby og på Kaffa (rett ved siden av Mocca) i tillegg til Gutta på haugen. Solberg og Hansen selges i omtrent alle kaffebarene i Oslo.. Supreme Roastworks selges på Fuglen nederst i Pilestredet, er det nært nok for deg?

Lenke til kommentar

Jeg bestiller på nett som regel. Men det er ei lita sjappe i førsteetasje på Oslo S som selger kaffe fra S&H. På motsatt side av en matvarebutikk (usikker på om det er Kiwi eller Bunnpris). Lurer faktisk på om S&H eier det lille utsalgsstedet selv.

 

Kaffa på Java som Abrahamsen antyder.

Endret av Onyx
Lenke til kommentar

Kommer du her og sier at du er glad i kaffe, bor i nærheten av St.Hanshaugen og ikke har vært på Java? FY! :mad:

 

Litt mer seriøst, det selges på Java i Ullevålsveien, Mocca på Briskeby og på Kaffa (rett ved siden av Mocca) i tillegg til Gutta på haugen. Solberg og Hansen selges i omtrent alle kaffebarene i Oslo.. Supreme Roastworks selges på Fuglen nederst i Pilestredet, er det nært nok for deg?

 

Hvor på haugen ligger Java?

Har vært borti så vanvittig mange kaffebarer i verden som heter Java, at det ikke ringer noen bjelle akkurat nå. De selger Roastworks eller Kaffa?

 

 

Oslo S er litt langt unna for bare kaffe syns jeg. Hadde de hatt Geisha espresso så hadde det gått.

Lenke til kommentar

Er ingen kaffeekspert, men kjøpte meg en Bialetti mokkakanne for noen uker siden, og har fra da av gjort det til et prosjekt å teste ut alle mulige kaffe-varianter som kan brukes i denne, og som jeg får tak i hos mine lokale kolonialer, som Meny, Kiwi osv. Har ikke begynt å gå i spesialbutikkene (ennå.)

 

Åkkesom. Var på tide å åpne en ny boks i går, og det var en fra noen som kaller seg "Gevalia". Syntes smaken var ørlite grann pussig, minte meg nesten om kanel eller noe sånt, et mikroskopisk hint bare. Googlet litt og ser at Gevalia faktisk lager noen "kaffe" med tilsatte smaksstoffer, bl.a. kanel. Kan noe ha lekket over i min standard-smak-kaffeboks??

 

Nåvel. Bare boksen blir brukt opp så prøver jeg en ny sort.

 

I denne forbindelse, er det noen som har noen anbefaling for hverdagskaffe til en slik mokka-prosess?

 

P.

Lenke til kommentar

Nå har jeg vært en tur på Java på St. Hanshaugen og kjøpt meg espressoblandingen "Crescendo", fra Kaffa-brenneriet. Den var faktisk dyrere enn Wendelboe sin kaffe. Syns det er veldig lite i disse posene for 100 kroner altså.

 

Har ikke prøvd den enda, men syns det er veldig spennende å prøve espresso fra norske brennerier. Er det noen flere jeg burde prøve ut? Etter Kaffa sin pose skal jeg prøve Roastworks.

Endret av Ramius
Lenke til kommentar

Er ingen kaffeekspert, men kjøpte meg en Bialetti mokkakanne for noen uker siden, og har fra da av gjort det til et prosjekt å teste ut alle mulige kaffe-varianter som kan brukes i denne, og som jeg får tak i hos mine lokale kolonialer, som Meny, Kiwi osv. Har ikke begynt å gå i spesialbutikkene (ennå.)

 

Åkkesom. Var på tide å åpne en ny boks i går, og det var en fra noen som kaller seg "Gevalia". Syntes smaken var ørlite grann pussig, minte meg nesten om kanel eller noe sånt, et mikroskopisk hint bare. Googlet litt og ser at Gevalia faktisk lager noen "kaffe" med tilsatte smaksstoffer, bl.a. kanel. Kan noe ha lekket over i min standard-smak-kaffeboks??

 

Nåvel. Bare boksen blir brukt opp så prøver jeg en ny sort.

 

I denne forbindelse, er det noen som har noen anbefaling for hverdagskaffe til en slik mokka-prosess?

 

P.

 

Med merket roberta har jeg oppnådd en svært god kopp med mocca, overraskende nok ikke bitter i det hele tatt!

Lenke til kommentar

Nå har jeg vært en tur på Java på St. Hanshaugen og kjøpt meg espressoblandingen "Crescendo", fra Kaffa-brenneriet. Den var faktisk dyrere enn Wendelboe sin kaffe. Syns det er veldig lite i disse posene for 100 kroner altså.

 

Har ikke prøvd den enda, men syns det er veldig spennende å prøve espresso fra norske brennerier. Er det noen flere jeg burde prøve ut? Etter Kaffa sin pose skal jeg prøve Roastworks.

Da du endelig skulle teste KAFFA, hvorfor endte du opp med den mildeste espressobladingen deres? Du synes også å være opptatt av pris, men Crescendo er den dyreste ....

http://kaffa.myshopi...ions/kaffebnner

 

Jeg beklager at jeg glemte LIPPE i farten forige gang. Han har nok en stil som kanskje passer deg bra. Han har blant annet en #5 som inneholder 10% Robuasta. Denne blandingen kommer garantert igjennom melk i alle former for melkedrikker, og det er ikke mange år siden jeg lovpriste den på dette forumet.

http://temperato.no/butikk/

Lenke til kommentar

Noen som har gode oppskrifter på hjemmelaget iskaffe? Tenkt å prøve meg til våren.. ser for meg at knust is, espresso og kakao kan være bra.

Finnes millioner av måter å gjøre dette på. Har jeg en fantastisk fruktig (gjerne bertørket) kaffe, setter jeg den bare i kjøleskapet og drikker den senere "on the rocks". Jeg kan kan også nyte islatte en varm sommerdag. Slik jeg lager den er et shot espresso, litt hjemmelaget vaniljesirup, noen isbiter og så heller jeg kald h-melk over. Etter å har rørt litt er det bare å nyte fruktene av ditt arbeid!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...