Gå til innhold

Den Store Hundetråden


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+3165

Er det vanlig å lære/bruke huskey og lignende hunder til jakt?

Vil jeg ikke tro, men er ikke akkurat noe som det er lett å finne statistikk på.

 

De har vel en del raseegenskaper som gjør at de ikke akkurat er veldig egnet.

Syns denne oppsummerer det hele ganske greit:

 

 

I currently have an Alaskan husky who is a great hunting dog. we walk him out on the tundra, take off his leash and then spend the next 12 hours hunting him down.

https://trapperman.com/forum/ubbthreads.php/topics/5121836/Re:_pure_Siberian_Husky_as_a_h

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva med Labradoodler? Allergivennlige+ Så søte og snille hunder skal man lete lenge etter. Barn-Gamle  ja uansett om du går på 2,4,6,8 ben så møter de deg med et smil og helst nusse i ansiktet, Fåes i forskjellige størrelser og type pels/hår

 

Mine er frivillige rehabiliteringshunder som jeg i ny og ne tar med til gamlehjem slik at gamlingene kan få kose noen skikkelig mini bamser

 

Jeg er overhodet ingen ekspert og har ikke trent mine hunder noe spesielt, Hadde første jenta på dressurkurs men det gjorde lite iht hva logikken sier til deg ^^

 

Så må ærlig si at jeg har nesten ikke lagt arbeid i hundene mine, men de er virkelig hva de går for å være.. Nemlig en "god kompis"

Smarte og veldig forståelige, Veldig bra gemytt er det også.

Her i norge er det en relativt ny "rase"..men i Australia har de hatt disse med på surfing i mange 10år ^^ 

 

Har du dager der du ikke rekker lange turer, så blir de ikke helt hyper heller,

 

Rett å slett fantastisk blanding, 

 

WARNING:  Lær deg å klippe disse ^^ Blanding av en rase som røyter og en som ikke røyter resulterer i en rase som får hår som vokser å vokser og blir nærmest til ull hehe

Lenke til kommentar

Daily Mirror lagde en "Top 100 breeds in the UK" etter at folk hadde stemt. Basenji ble nr 74 (forståelig, lite kjent rase). Det morsomme er at de valgte instagram-en til vår Houdini for å representere rasen. Fikk noen ekstra følgere :D 

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/top-pups-countrys-favourite-100-11858005

https://www.instagram.com/houdinithebasenji/

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg er ganske redd for hunder. Av og til går jeg gjennom en park i en storby, i parken er det båndtvang. Ikke få ganger har jeg observert løse hunder i parken, og jeg har skyndtet meg ut. Om en løs hund skulle oppsøke meg en gang, hvordan kan jeg da opptre for å få minimalt med oppmerksomhet?

Er du sikker på at det er båndtvang der? Det er mange steder mange tror det er båndtvang, eksempelvis tror mange det er båndtvang innenfor Ring 3 i Oslo, noe som ikke stemmer.

 

Å snu seg med ryggen mot hunden, se en annen vei og gå videre med hendene i lommene er stort sett ganske effektivt.

 

Jeg vil ellers anbefale at du forsøker å oppsøke mennesker med trygge hunder slik at du forhåpentligvis kan gjøre noe med frykten din.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Jeg er ganske redd for hunder. Av og til går jeg gjennom en park i en storby, i parken er det båndtvang. Ikke få ganger har jeg observert løse hunder i parken, og jeg har skyndtet meg ut. Om en løs hund skulle oppsøke meg en gang, hvordan kan jeg da opptre for å få minimalt med oppmerksomhet?

Gå rett frem og ikke bry deg om hundene. Hunder er mer opptatt av andre hunder, de kunne ikke bry seg mindre om folk som ikke bryr seg om dem (eller har mat).

Lenke til kommentar

Takk for gode svar.

 

Snylter: Dette er en park med skilting om båndtvang. Parken omfattes også av de generelle bestemmelsene om båndtvang i kommunen.

 

En annen ting er at min nabo skaffet seg hund for omtrent ett år siden, og i det siste har den stått i bånd utenfor naboens hus store deler av dagen. Huset har omtrent ikke uteareal, så hunden blir stående utenfor inngangspartiet, som ligger like ved veien. Jeg går forbi omtrent daglig, og blir som regel møtt av intens bjeffing og av at hunden løper etter meg i det lange båndet sitt og faller tilbake i det lange båndet sitt. Den løper etter meg, men innenfor naboens eiendom som ligger tett til veien. 

 

Jeg prøver å snike meg forbi, men den legger alltid merke til meg og gjør mye ut av seg. Noen tips til å få den til å roe seg?

Blir det rart om jeg tar kontakt med naboen (som jeg ikke kjenner så godt) og forklarer situasjonen? Jeg kan ikke kreve noe, sålenge den er i bånd, men det er veldig ubehagelig å bli bjeffet etter hver gang jeg passerer. Det virker ikke som at den er selskapssyk, men heller litt aggressiv for å markere sitt territorie. Jeg kan forstå at den sikkert er litt redd for alle forbipasserende, ettersom at den står så mye ute og er så nærme veien.

Lenke til kommentar

Nabohunden vil bare ha oppmerksomhet. Ikke gidd å gi den det, da begynner den bare å ville ha mer oppmerksomhet. Ignorer den. Den vil ikke slutte, men det er den beste løsningen.

 

Den er sannsynligvis ikke aggressiv, det er ikke slik aggressive hunder oppfører seg.

Endret av Shruggie
Lenke til kommentar

Den bjeffete hunden vil aldri gi seg. Det er noe han gjør pga kjedsomhet eller at han vokter oppkjørselen.

 

Kjøp noen hundekjeks på butikken og kast en til hunden hver gang du går forbi. Etterhvert vil den forbinde deg = mat og heller bli glad når du kommer :)

... men det er jo det motsatte av det TS vil. Han vil ikke ha oppmerksomhet fra hunden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...