Jump to content
Sign in to follow this  
ttt

Blogg: Kodar - øydelegg dei spelopplevinga?

Recommended Posts

Spørsmål som "Kvar finn eg koder til spel x" er ein gjengangar her på forumet. Og like sikkert som at nokon vil kome med ein variant av "Google it", dukkar det opp kommentarar om at koder øydelegg spelet.

 

Les mer

Share this post


Link to post

Synes koder er en intern sak som spillerne selv må bestemme om er "lovlig" eller ikke for dem.

Synes det er utrolig irriterende at når noen spør pent om de kan få koder eller en trainer til et spill (selv om at det som sagt bare er å "google" det frem) skal få slike sure kommentarer som "herregud da d uer så lame! bruker kooooder da! OMFGELOLLE!". Blir liksom det samme som Sex. "Herregud da, har du ikke hatt sex med kjæresten din enda? Dere har jo vært sammen i flere uuuuuker jo! OMFGELOLLE!".

Slike ting bør man bare svelge, og takle at andre ikke har samme synspunkter på som seg selv!

 

Koder i singleplayer-spill har jeg ingen ting mot, og jeg må ærlig innørmme at jeg av og til bruker dem (spesielt om et spill er veldig dårlig, og jeg bare vil bli fort ferdig med det), og jeg har ingen ting mot dem - Så fremt de ikke påvirker andre da (Les: Cheats for multiplayer-spill).

 

Om folk har lyst til å bruke koder så må de få lov til det, mener nå jeg. De som ikke liker koder, må bare spille uten kodene for min del, men de trenger da vel ikke å rakke ned på de som bruker koder? Hva er hensikten med det?

 

Det er nå min mening om saken. :)

Edited by MeTa][iC

Share this post


Link to post

Koder i f.eks strategispill har ingenting for seg, da du ender opp med å bruke dem til alle døgnets tider. Men det er artig i spill hvor du må bruke koder for å komme en bestemt plass, hvor det ofte er en overraskelse.

 

Koder i multiplayerspill er bare latterlig, da det påvirker spillopplevelsen hos andre.

Share this post


Link to post

Et fullstendig tullete og unødvendig innlegg om nynorsk er fjernet, og advarsler vil bli delt ut ved fremtidige lignende innlegg. Vi har to sidestilte skriftspråk i Norge, vennligst respektert det. Det er heller ikke spesielt vanskelig å lese nynorsk, hvis man allerede kan lese bokmål.

 

Kommentarer til dette innlegget rettes på PM til meg, ikke i denne tråden.

Share this post


Link to post

jeg har noenganger brukt koder enten når jeg er ferdig med et spill og vil leke meg, ( GTA :D ) eller hvis jeg ikke kommer videre. synes spillet er like morsomt for det.

Share this post


Link to post

Jeg har et litt delt syn på koder. Jeg står fast ved at første gang et spill "rundes", skal det ikke brukes koder. Men når man har rundet et spill en gang og skal spille det om igjen, kan det være artig. Jeg skal innrømme at det var gøyt å ha Gravity Gun fra begynnelsen av i Half-Life 2, for ikke å snakke om Rocket Launcher med uendelig mange raketter. :dribble:

 

Men det var selvsagt ikke før andre (eller kanskje tredje) gangen jeg rundet det.

Share this post


Link to post

Å bruke koder kort tid etter å ha kjøpt et spill blir som å kaste bort penger for meg. Er det derimot et bomkjøp bruker jeg ofte koder for å prøve å skvise litt ekstra underholdning ut av spillet.

 

Noen spill er kodebruk halve morroa, som feks GTA spillene og diverse racingspill. I strategispill blir det bare latterlig, med mindre en skal lage den ultimate by i Simcity da :)

Share this post


Link to post

Dette er da egentlig fryktelig enkelt. Spill skal være moro, om et element i spillet ødelegger for hvor underholdende det er for _deg_ så er det selvsagt bare flott om du har mulighet til å rette på det. Men da snakker vi selvsagt ikke flerspiller.

Share this post


Link to post

Jeg har spilt igjennom doom3 to ganger, første gangen med koder (våpen og godmode) da mistet jeg ikke liv men det fikk spillet og fiendene til å se vanskelig ut og jeg kunne ikke sjønne hvordan det var mulig å runde doom3 uten koder. Andre gangen spillte jeg uten koder og spillet var faktisk ikke så vanskelig, jeg døde maks 3-5 ganger, flest ganger av å dette ned i sprekker. Mistet knapt liv på sistebossen og.

 

Så jeg synes at koder ødelegger spilloplevelsen og har begynt å bruke koder først etter jeg har spilt igjennom spilla...

 

EDIT:Leifer...

Edited by stekri88

Share this post


Link to post
Dette er da egentlig fryktelig enkelt. Spill skal være moro, om et element i spillet ødelegger for hvor underholdende det er for _deg_ så er det selvsagt bare flott om du har mulighet til å rette på det. Men da snakker vi selvsagt ikke flerspiller.

5318290[/snapback]

Takker. Er så helt enig. Underholdning > alt. Hvis du vil bruke koder for å bli underholdt, go ahead. Så lenge du ikke ødelegger for andre :)

Share this post


Link to post

Ja, det ødlegger spilleopplevingen.

Eller, vist det er første gangen du skal spille spillet, så mener jeg det ødlegger det.Men la oss si du har rundet spillet flere ganger, da er det ok å leke seg litt.:

 

Men CS, vist du er på CS.. og noen jukser/cheater. Det ødlegger spillinga for alle..

Share this post


Link to post

Koder på SP er greit. Kan ødelegge spillopplevelsen, men det velger du selv. Bruker kun koder når jeg sitter fast. Koder som ikke hjelper deg, men som f.eks skifter skin er greit.

 

Husker så godt på Jedi Academy at man kunne skifte skin i multiplayer. Skinsene kunne modifiseres eller lages i paint. Det kom derfor mange morsomme spillere(headcrab, teletubbie, usynlig mm) på MP.

Share this post


Link to post

Når jeg tenker meg om så ønsket jeg veldig å ha flere liv i Rick Dangerous 1 & 2, men jeg runna begge likevel og det var digg!! Å skrive buckaroo i Bomber av og til eller colinwashere i wings of fury når man har lyst til å gå litt berserk synes jeg er helt ok. Når man spiller multiplayer og det ikke foreligger en uttalt samtykke av alle at cheats godtas, er det lavmål å cheate! :mrgreen:

Share this post


Link to post

Å bruke koder første gang jeg skal gjennom et spill er helt meningsløst for min del. Men etter jeg fullført spillet på den måten det er meningen at jeg skal gjøre det, kan jeg hoppe ut i det med all slags koder og tull.

Share this post


Link to post

Det jeg syntes er gøy, er når produsentene legger inn "gøye" koder - for eksempel i Age of Empires III, hvor du kan få en schwær Monstertruck som kjører over alt. Ganske artig, egentlig.

Edited by MiSP

Share this post


Link to post

Som MisP sa, slike koder er alltid dødsartige, som bigheads, smallheads, big guns, gore-cheats, etc.

Første gang jeg gikk gjennom Jedi Outcast og Jedi Academy brukte jeg ikke cheats.

Da jeg gikk gjennom det senere brukte jeg diverse cheats, som saberrealisticcombat (cheat som gjør det mulig å hugge av folk hoder, armer og føtter - Og dele dem på midten :D ).

Det var jo myyyye morsommere! Og når jeg brukte den cheat'en uten God-mode, ble det skikkelig challenging!

 

Det var også utrolig artig å spawne karakterer, slik at jeg kunne starte massive Jedi vs. Sith kriger! Så kunne jeg bare stå der og se på, kanskje kvele en og annen fiende når jeg syntes kampen gikk litt tregt. :devil:

 

Med andre ord synes jeg at JO og JA faktisk var morsommere med disse kodene enn uten. Selvfølgelig ville jeg ikke gått gjennom spillene først med cheats, men når man har gått gjennom det og fått med seg historien, da blir det utrolig artig å bare chille sånn andre og tredje gang du går gjennom spillet. :)

Share this post


Link to post
<Erfaringer om koder i JO og JA>

5320466[/snapback]

 

Har selv gjort akkurat det samme (med de samme spillene), og det var ganske artig. Men et av spillene jeg virkelig likte koder til, var Carmageddon. Trenger jeg å si mer? ;):p

Edited by MiSP

Share this post


Link to post

Hender at jeg tar fram koder til f.eks San Andreas når jeg kjeder meg.. Det ødelegger ikke spillopplevelsen.

 

Når jeg spiller videre på storyen derimot, bruker jeg ikke koder.

Share this post


Link to post

Jeg bruker koder. Er ikke redd for å si det heller. Men jeg spiller gjennom spillet først. Ingen ting kan måle seg med den følelsen du sitter igjen med etter å ha klart et spill uten å bruke koder 1 eneste gang.

 

Husker i CoD 2, som russer, tyskere stormet bygningen jeg var i. Og jeg fyrte av så det small, dukket unna granater og kuler og gjorde det jeg kunne for å knerte tyskere. Døde X ant ganger, og tenkte på å gi opp og ty til en kode eller 2, men jeg bet tenna sammen og kjørte på, og klarte det til slutt. Var i en lykkerus av dimensjoner.

 

Må være opp til en vær om de vil bruke koder eller ikke. Enkelte har det morsomt med koder, andre har det morsomt uten koder. Som med alt annet i verden, smaken er som baken, den er delt.

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...