Jump to content

MiSP

Medlemmer
 • Content Count

  4847
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MiSP

 1. Det er fremdeles e-post i feeden (og har vært det hele tiden).
 2. Supert! For ordens skyld, legg den også gjerne til i i <head>, for å inneholder siden fremdeles link til den gamle: <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Gamer.no - RSS" href="http://www.gamer.no/feeds/general.xml?sub">
 3. Fabelaktig! Men kan dere få opp en RSS-feed også? Det er utelukkende RSS-feeden som bringer meg videre til nettsiden, og i feeden dukker jo fortsatt e-sport opp.
 4. Jeg er fullt klar over at en må beskytte merkevaren sin for å unngå å miste rettighetene. Men vil alle spill med navn som begynner på «Prey» være en trussel for merkevaren til Bethesda? Det høres litt ekstremt ut, med tanke på at "Prey" bare er ett ord.
 5. Får man spille i nøyaktig 30 minutter (så langt man kommer), eller får man spille en gitt del av spillet uansett hvor lang tid man bruker?
 6. Takk for mange innspill, merker denne som løst.
 7. Er ute etter hjulblokker, altså kileformede objekter av fortrinnsvis billig sort som plasseres foran/bak hjul for å sørge for at bilen ikke ruller under reparasjon. Har ikke funnet på biltema eller Clas Ohlson, mulig fordi jeg ikke aner hva det egentlig heter. Kan noen peke meg i riktig retning? (Jeg vet at jeg kan bruke en hel rekke ting til dette formålet, men jeg har ikke egnet treverk, murstein e.l. liggende.)
 8. Dette forekommer meg ikke overraskende i det hele tatt. Stort sett alle som har hatt Steam og/eller vært PC-spillere før Steam OS kom, har jo spilt på Windows av ren nødvendighet. Da er det naturlig at flesteparten nå holder seg til det kjente, som fungerer bra, og ikke hopper over på et ukjent operativsystem med dårligere driverstøtte og (stort sett) dårligere spillytelse, og betraktelig dårligere spillutvalg, spesielt blant AAA-titler (selv om det stadig er på vei opp). Det blir først aktuelt for den ene prosenten som er ihuga "early adopters" og alltid må slite seg gjennom en haug med tekniske problemer og fiksfakseri, og så kommer øvrigheten etterpå når Linux faktisk blir et bedre alternativ enn Windows som spillplattform (bedre, ikke jevngod - hvorfor migrere fra noe som fungerer til noe ukjent dersom man ikke vinner noe på det?) Helt subjektiv synsing fra meg her altså, men tror ikke jeg er langt fra sannheten. Jeg er fan av alt som er åpent og fritt og skulle mer enn noe gjerne ønske at Linux var spillplattform numero uno, men jeg holder definitivt ikke pusten mens jeg venter.
 9. Har solgt mitt gamle 5.1-anlegg grunnet plassmangel og er på jakt etter vanlige sterohøyttalere til PC. Jeg har gode hodetelefoner som jeg bruker mye av tiden, så jeg ønsker ikke å spandere mye, helst ikke over 1000 kr. Jeg er helt grønn i lydmarkedet og lurer på om noen har noen tips til hva det beste man kan få under denne prisen er. Angående størrelse, jo mindre jo bedre, men jeg har ikke noe fast grense.
 10. Takk! Prøvde ulike søk men tydeligvis ikke akkurat dette.
 11. Mener å ha sett en slags augmented reality-tjeneste (mener det var en nettside) hvor man skriver ut et ark med et symbol på, fester på veggen og tar bilde, og laster opp. Så kan man se hvordan en TV på xx tommer vil se ut i stuen din. Har ikke klart å finne denne igjen. Noen som vet om en slik tjeneste?
 12. Skjerp dere, Tek! Infografikken er jo nærmest ren reklame for Kaspersky. Undersøkelsen slik den er presentert her viser ikke at generell hukommelse blir dårligere, den viser bare at man ikke husker konkrete ting (som telefonnummer) som direkte overlates til digitale hjelpemidler (kontaktlister osv.). Ikke akkurat solid vitenskap dette her, og noe dere bør holde dere for god for å være talerør for.
 13. Hvis dere skal hevde at det ene er bedre enn det andre, så må dere gjentatte ganger (på samme system) fjerne kjølepastaen, smøre/klatte på nytt, måle igjen, og så videre, mange ganger for begge metodene. Så kan dere bruke statistikk for å se etter en eventuell statistisk signifikant forskjell. Det kan fint hende dere vil se en forskjell i et par grader eller mer fra test til test på én og samme smøremetode. Riktignok er ikke Tek.no et vitenskapelig nettsted, men dette er egentlig ganske grunnleggende, så 1) dere kan fint gjenta forsøket noen ganger og oppgi helt nødvendig informasjon om hvordan tallene varierer innad i én metode, og 2) dere kan ikke hevde det er en forskjell når dere ikke vet om den skyldes tilfeldigheter eller ikke.
 14. Dette skriker jo "bytt til åpen kildekode", og det finnes mange gode alternativer.
 15. Nå holder jeg på med doktorgrad selv og har all forståelse og respekt for å gjøre sitering etter alle kunstens regler. Men når jeg leser artikler som denne på nett, så finnes jeg ikke interessert i om litteraturlister av Wikipedia-typen[1][2] er alfabetisk sortert eller ikke. Jeg er interessert i å se hvilken kilde ulike påstander er tatt fra for å kunne se nærmere på bakgrunnen for påstanden, og når det står [2] etter en setning, så går jeg til kilden merket nr. 2, og bryr meg lite om hovedforfatters etternavn begynner på A eller Z. Det eneste jeg er ute etter er å kunne gå en påstand nærmere i sømmene uten å måtte lese gjennom samtlige artikler og kilder i litteraturlisten. Om det er umulig for meg fordi dere vil gjøre det enten alfabetisk eller ikke i det hele tatt, så kommer formaliteter i veien for lesernes muligheter til kildekritikk, og det håper jeg du er enig i blir feil fokus. Bare litt konstruktiv kritkk her altså.
 16. Synes fint dere kan ha referanser i teksten, gjerne slik som Wikipedia gjør det. Da er det enkelt å se hvilke påstander dere har en kilde for, og følgelig hvilke påstander dere evt. konstaterer selv. Mer gjennomsiktig = bra.
 17. Prøver meg på en liten bump siden det har gått en stund.
 18. Interessant tema, men er det bare jeg som synes artikkelen brukte omtrent samtlige avsnitt på å si "vestlige rollespill er sandkasse og sanntid, japanske rollespill er historiedrevne og turbaserte"?
 19. Jeg snuser litt på ownCloud. Ønsker å sette dette opp på en VPS, men ønsker også redundans eller backup (slik at ikke alt forsvinner om maskinen som kjører VPS-en streiker). Trenger i utgangspunktet ikke mer enn 5-10 GB diskplass. Det er et hav av VPS-tilbydere der ute, og jeg har inntrykk av at man bør holde seg unna noen av dem. Er det noen som kan anbefale noen gode og rimelige alternativer innenfor disse rammene? Fortrinnsvis noe norsk, men det ikke et krav.
 20. Sindre, kan du kommentere på lydkvalitet på HF-3.0? Vurderer kjøp, men det er veldig avhengig av hvordan lyden oppleves, og det er alltid greit å høre flere erfaringer. Finn Jarle, du nevner DT 770 i et innlegg lenger oppe, men du kommer ikke med en sammenligning av lydkvalitet. Jeg digger beyerne mine og synes de leverer flott lyd og virkelig klarer å plassere meg inne i selve musikken, i lydrommet på en måte. jeg opplever at de gir meg rom til å puste, og rom til å oppleve musikken rundt meg. Jeg har prøvd annet som snarere gjør meg til en passiv "tilskuer" til musikken, og det var ikke noe kjekt å lytte på. Hvordan er HF-3.0 her, gitt at du har en god kilde? Gir de deg "pusterom" og trekker deg inn i musikken på samme måte? Har du god romfølelse når du hører på musikk i disse proppene? Er det anstrengende å lytte på over lang tid?
 21. Søkte på Google og fant flere DAC-er som funker fint til Android 4.1.1+ via USB OTG. Søkte litt mer og det ser ut som at Android stort sett funker fint med lyd via USB, men ikke nødvendigvis med spesifikke DAC-er. Android 5 skal støtte USB Audio ut av boksen.
 22. Takk for tips! Funker den til mobil også? Vet du hvor lenge den er på tilbud?
×
×
 • Create New...