Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Det er dog litt trist å se strømkabelen, her er det ingen "MagSafe" / magnetkontakt i det hele tatt. Denne strømkabelen sitter veldig godt i så om noen snubler over ledningen så vil maskinen forsvinne med den. Det er den liten tvil om.

 

USB-C med MagSafe hadde vært "drømmen". Men det ville vel vært med på å gjøre kablene dyrere, i tillegg til at Apple måtte gitt ifra seg et patent.

 

Kan riktignok se for meg at det ikke har så mye å si om vi går noen år frem i tid. Når batterilevetiden på laptoper kommer nærmere et døgn, så blir det hovedsakelig snakk om å lade laptopen om natten. I tillegg så blir antakelig lading via overflater/QI forholdsvis vanlig (med skrivebord, kjøkkenbenker, kommoder, osv som har dette).

 

Lurer også litt på hva Apple tenker om MagSafe i MBP serien. Dvs, ser de et behov for å gjøre den enda slankere, eller vil de fokusere på å øke batterilevetid og ytelse med den størrelsen MBP har nå.

Endret av blured
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kanskje Apple sløyfet Magsafe i Macbooken siden den ikke har mekanisk harddisk og burde tåle et fall fra bord osv.?

Den er jo ganske lett og nett tross alt   :)

Så vidt jeg er bekjent har ikke retina macbook pro eller macbook air/macbook "sudden motion sensor" (den som beskytter intern hdd av den gamle typen under fall). rMBP og Air har jo også SSD, men har magsafe.

 

Jeg hadde vært mer nervøs enn for en intern harddisk når den faller fra et bord, ihvertfall hvis skjermen er åpen. Noe som den regel er når laderen er tilkoblet. 

 

Hvis en telefon kan bli skadet av et fall fra en sånn høyde, så kan man jo se for seg hva som kan skje med en laptop som har betydelig høyere vekt.

 

----------------------

 

For meg er Macbooken et merkelig produkt. Du taper så mye kraft som gjør den brukelig omtrent bare til å surfe, og gjøre lett kontorarbeid. Samtidig har du noe du må koble til må man ha adaptere. Som gjør at den ikke er så ultraportabel lenger. Dog kjøper jeg aldri førstegenerasjon Apple produkter. For meg, så forstår jeg ikke hvorfor folk velger den over fks en 13" rMBP.

 

Men kan jo forstå at folk har andre prioriteringer. 

Endret av henrikrox
Lenke til kommentar

Det store flertallet klarer seg nok med den datakraften en MacBook tilbyr. Slik jeg ser det:

 

Oppgaver som krever mye (MBPr 15" takler ikke dette godt nok):

Rendering av høyoppløselig 3D-grafikk

Redigering og post-processing av HD-video

Spill med svært avansert grafikk

 

Oppgaver som krever endel (MBPr 15" takler dette):

Arbeid med vektorgrafikk, CAD-programmer osv

Produksjon av 3D-grafikk (man må ha ekstern skjerm og mus+tastatur for effektivt arbeid, og rendering bør utføres på annen maskin)

Mer avansert bilderedigering (PS-filer med mange lag)

Musikkproduksjon

Enklere Gaming

 

Oppgaver som krever lite (og som Macbooken fungerer fint til):

Se film/streaming i HD

Enkel redigering av bilder (inkludert PS)

Officeprogrammer

Surfing på internett

Programmering

Mindre grafiske spill (Football Manager, osv)

Endret av blured
Lenke til kommentar

Poenget mitt var at hvorfor begrense deg. Når Fks en rMBP 13" kan gjøre alle de tinga en Macbook kan og en hel del mer. Jeg vet ikke hvorfor du sammenligner en 15". Har ikke nevnt 15" i det hele tatt.

 

Skal du redigere bilder på en Macbook er du jo pent nødt å ha adaptere. rMBP veier jo noen gram mer og er noen mm tykkere men er en bedre laptop. Skal du gjøre litt mer en basic greier. Fks vil du spille LoL, redigere bilder osv så er det en mye bedre opplevelse på en rMBP.

 

Men igjen. Spennende er jo når nye CPU kommer i fremtiden som kutter ned Strømbruken som gjør at vi kan dytte inn noe annet en ULV i sånn laptop. Skylake som snart kommer er jo allerede spennende med trådløs lading, trådløs videooverføring etc

 

Macbook er for all del et flott produkt, men syntes det per dags dato er "flawed". Men igjen 1. Gen.

Endret av henrikrox
Lenke til kommentar

Tja, tror folk flest overvurderer hva de trenger av maskinvare, eventuelt undervurderer hva Intel Core M faktisk klarer. Nå har jeg brukt MacBook 12", gjenopprettet fra TimeMachine Backup fra min rMBP 15" og så langt er jeg veldig imponert og overrasket.

 

Kan ikke si jeg har merket noen reell forskjell på ytelsen fra min rMBP 15" og nye MacBook 12" så langt, men merker jo naturligvis hvor absurd liten og lett den er. Nå har jeg riktignok ikke utført oppgaver som krever så voldsomt av maskinvaren, men det tror jeg faktisk det er færre og færre som gjør til det daglige av den jevne forbruker også.

 

Selv sammenlignet med samboer sin rMBP 13" så kan de egentlig ikke helt sammenlignes når det kommer til vekt og størrelse, nye MacBook 12" er utvilsomt langt mindre og lettere. Spørsmålstegnet du stiller deg med; "Hvorfor begrense seg?" går jo begge veier. Hvorfor begrense seg på vekt og størrelse om du kan få en såpass slank og lett 12" om du ikke merker store forskjellen fra rMBP 13" hva gjelder ytelse? Det er jo dette som er tilfellet for min samboer hvertfall, der går det i 99% skolearbeid og nettsurfing. Det å kjøre dokumentbehandling (Word, PowerPoint osv..), nettleser og diverse applikasjoner hun benytter i skolesammenheng osv er jo null problemer på denne. Ikke er hun avhengig av noen flere "adaptere" enn hun vanligvis er da hun måtte ha en overgang fra mini-displayport til VGA uansett da projektorer på skoler storsett kun kjører VGA, så om hun har en overgang fra USB Type-C til VGA eller mini-displayport til VGA spiller jo forsåvidt ingen rolle. Utover dette så har vel verken jeg eller hun benyttet noe annet enn strømporten på våre MacBook Pro maskiner på flere år.

 

 

Nå er vi kanskje i en litt annet situasjon enn de fleste andre, vi har begge en stasjonær maskin hjemme. Så selv om MacBook'en blir vår "primære" maskin så avlaster vi jo alle "tunge" oppgaver til de stasjonære. Hvorvidt en rMBP 13 eller 15" kan kjøre League of Legends bedre enn hva MacBook 12" kan spiller ingen rolle, vi ville aldri kjørt det på våre bærbare uansett.

 

Når det kommer til bærbar, spesielt for samboer som drar den med til og fra skolen hver dag så det to ting som viktigst; størrelse / vekt og batteritid (den må holde igjennom en hel dag på skolen så hun slipper å tenke på strømadapter) og på dette området så er jo MacBook 12" bedre enn rMBP 13" på egentlig alle områder. For min del så er ikke portabilitet like viktig, men jeg har rett og slett ikke behovet for maskinvarekraften til en rMBP 15" så jeg har valgt å gå over til MacBook 12" fordi jeg ser på den som en generelt mer hendig maskin.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg har brukt det nye tastaturet en del nå siden demomodellene ankom Eplehuset, og jeg må si at jeg liker tastaturet mer og mer. I starten var det veldig uvanlig. Bredere taster gjorde at jeg skrev feil ganske mye, men i det lange løp liker jeg veldig godt den nye ordningen. 

 

Jeg føler at det nye tastaturet føles mye mer solid. Jeg får en mer kompakt følelse når jeg hamrer løs på tastaturet. Jeg ser frem til at Apple viderefører de nye tastene til deres andre bærbare maskiner også. Fem stjerner fra meg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Etter å ha brukt MacBook 12" endel siden fredag så må jeg si at jeg liker tastaturet svært godt, det har en ekstra kvalitetfølelse over seg som jeg ikke har opplevd på noen annen bærbar, inkludert Apple sine egne og Lenovo ThinkPad med sine solide tastaturer. Det har nok noe med stålbryterne, de føles veldig solide og gode å skrive på. Tastetrykkene oppleves også mer stabile, om det gir noen mening. Men ja, keytravel er jo veldig kort og det føles veldig rart til å begynne med men tok meg ikke lange tiden å bli vandt med det og nå skriver jeg avgårde på dette nye tastaturet helt uten problemer og det føles meget bra.

Lenke til kommentar

I dag kjøpte eg meg ein Macbook Pro retina 13¨ for å erstatte min Macbook Pro 13¨ frå 2010. Ein hærlig følelse med ein ny mac mellom henda. Sto lenge og vurderte Macbooken, men likte ikkje tastaturet, og frykta den blir litt raskare utdatert enn ein pro. Satsar på eg har dinna her med i 5 år før eg trenger å skifte.

Lenke til kommentar

Hvordan fikser de da 2GB/s overføring på den nye rMBP 15?

 

http://www.itavisen.no/nyheter/s%C3%A5-rask-er-ssd-en-i-nye-macbook-pro-397364

"Like the 2015 13-inch Retina MacBook Pro and 13-inch MacBook Air, the revamped 15-inch Retina MacBook Pro uses a solid state drive manufactured by Samsung. As noted by MacGeneration, it does not use the faster NVM Express SSD protocol, suggesting future machines could see even greater performance improvements with a swap to the next-generation protocol and with continued leaps in SSD technology."

 

http://www.macrumors.com/2015/05/21/15-inch-retina-macbook-pro-2gbps-throughput/

 

Såvidt jeg vet er det bare Macbook (12") som har NVM, ikke 13"/15" Macbook pro retina. For folk med de nye 13"/15" Retina er det bare å ta en rask tur under systemrapport og sjekke om det står noe under NVM.

 

Dog er jeg 99% sikker på de bruker en standard Samsung ACHI kontroller fra Samsung, og ikke NVM.

Endret av henrikrox
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har skrevet her i denne tråden før ang. kjøp av ny mac til skole og kom frem til at rMBP 13 sen 2014 modellen ville være det beste valget (kontra MBA 13).

 

Uheldigvis så er det bare komplett som selger 2014 modellen til en rimelig pris (10 499,-). Men ser nå at jeg kan skaffe meg 2015 modellen til ca 500 kr mer. Er det noen vits? Kommer hovedsaklig til å bruke den til skolearbeid og litt LoL dersom min nåværende pc tar kvelden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...