Gå til innhold

TEST: Dell Inspiron XPS gen2: Bærbart monster


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For et monster av en maskin!

 

Sikkert bra for de som liker "råe" bærbare :)

 

For meg skal en bærbar aldri erstatte en stasjonær...4kg blir litt tungt til forelesninga for å si det sånn..men da kunne jeg jo spilt bf2 istede for å fulgt med.. :p

 

Alt i alt en lekker maskin..litt mye lys og annet dill på den for meg da :)

Lenke til kommentar

DETTE er et Realt BEIST!!!! :)

 

hadde jeg hatt 35k å brukt på en Bærbar så har XPS gen2, blitt en hit hjemme hos meg :)

 

Vi får se når noen ringer fra Hamar (lotto) :whistle:

 

Som "iceraven" sa... forlesninger, kan bli nokså artig vist man har en sånn en :!:

 

Bare å vente på hva "Tom Waits For Alice" har å si om denne maskina... trosalt han er jo en identisk en :D

Endret av Åsmund@ATi
Lenke til kommentar

Med en vekt på hele 4 Kg (!) så er dette absolutt et monster, selv mesteparten av dagens slepbare (les: skriveborderstattere) blir merkbart lettere i sammenligning :wow:

 

Jeg stiller forøvrig et stort spørsmål ved det dere skriver om skjermen. Selv har jeg hørt at de 17" WUXGA-skjermene som Dell leverer med sine "bærbare" er av svært variabel kvalitet, bl.a. problemer med baklys, dårlig kontrast, kornete og uskarpe bilder ("sparkling"). Kanskje Dell sendte dere et eksemplar med skikkelig skjerm, mens de skjermene folk vanligvis ender opp med ikke holder mål? :hmm:

Endret av snorreh
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

"O Hildrande du!"..

Man kan si en del om Dell, men "versting-laptops".. det kan dem!

Må ha.. MÅ HA!.. ..eeeh.. kr.30k.. uffda.. får vente til neste "hjemmepc-ordning" fra Dell dukker opp..

:)

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar
Jeg stiller forøvrig et stort spørsmål ved det dere skriver om skjermen. Selv har jeg hørt at de 17" WUXGA-skjermene som Dell leverer med sine "bærbare" er av svært variabel kvalitet, bl.a. problemer med baklys, dårlig kontrast, kornete og uskarpe bilder ("sparkling"). Kanskje Dell sendte dere et eksemplar med skikkelig skjerm, mens de skjermene folk vanligvis ender opp med ikke holder mål? :hmm:

Hva er det du vil fram til? At Acer ferarri er mye bedre? (ups beklager, jeg skulle ikke sporet av fra emnet her) Hvor er det du har hørt alt dette negative om skjermene? (link til forum etc)

 

Kanskje Tom Waits for Alice kan fortelle om han er fornøyd med sin skjerm på samme måte som artikkelforfatter eller om det er avvik slik som snorreh har hørt noen si.

Lenke til kommentar
Med en vekt på hele 4 Kg så er dette absolutt et monster, selv mesteparten av dagens slepbare (les: skriveborderstattere) blir merkbart lettere i sammenligning :wow:

Nja... Relle konkurrenter veier stort sett mer. Ja vist finnes det letter maskiner som fungerer som skrivebordserstattere, om du mener maskiner med 15" skjerm og "normal" grafikkytelse. Men XPS2 konkurrerer i en annen klasse. Og vekten kan tilskrives solid utførelse. Ingen plastic fantastic følelse over denne.

 

Jeg stiller forøvrig et stort spørsmål ved det dere skriver om skjermen.  Selv har jeg hørt at de 17" WUXGA-skjermene som Dell leverer med sine "bærbare" er av svært variabel kvalitet, bl.a. problemer med baklys, dårlig kontrast, kornete og uskarpe bilder ("sparkling").  Kanskje Dell sendte dere et eksemplar med skikkelig skjerm, mens de skjermene folk vanligvis ender opp med ikke holder mål? :hmm:

Dette "spørsmålet" har du stilt før, og fått svar på også:

 

Dette er den desidert skarpeste skjemen jeg har sett noensinne. (Samme skjermen som sitter i min XPS2.) Den er ingen match for min LaCie når det gjelder fargebalanse og så videre, men på skarphet tviler jeg på at du finner noen bedre.
Men Snorre da. Dette er da ikke Dell sin feil. Alle andre leverandører ville få akkurat samme problemet om de valgte samme teknologi og så høy oppløsning. Dell sine skjermer kommer fra Samsung og LG, og begge har problemet, men i sterk varierende grad fra skjerm til skjerm. Det er et problem med produksjonsteknologien, rett og slett. Skulle de luke at all skjermer som ikke var perfekte så vill prisen bli urimelig høy. Men som du vet siden du har lest på notebookforums så bytter Dell skjermer for folk som er misfornøyd helt gratis.

 

Min skjerm har ikke synlige sparkles. Med mindre jeg setter hele skjermen i knallgrønt og myser mot den på 5 cm avstand.

Jeg kan legge til at jeg ikke har baklysproblemer å snakke om. Det er såvidt en stripe nederst, men ikke merkbar. (Jeg har testet på helt svart skjerm i et mørlt rom.)

 

Dårlig kontrast vet jeg ikke hvor du ha fra.Den er ikke verdens mest lyssterke skjerm, men kontrasten er utmerket. Om du kjører på batteri så skrus lysstyrken ned for å spare strøm, og da blir det ikke like bra, men det er ingen svakhet med skjermen.

 

Det virker ellers ikke som det er mange som har fått skjermer med dårlig produksjonskvalitet her i Europa, så kanskje det var et forbigående problem.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...