Jump to content

gixer

Medlemmer
 • Content Count

  1285
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)

About gixer

 • Birthday 03/26/1985
 1. FYI: Sony Nex-5n ser ut til å ha merkbart bedre iso-ytelse enn forgjengeren.
 2. Tror det bare fungerer om du har installert Mango betaen, fins guider på xda-developers om du er interessert i å installere den. MAngo beta? Hva i alle dager er det? Var ikke poenget med at marketplace ble åpnet i Norge at man skulle kunne bruke den uten no hækking?
 3. Min mor har en Samsung Omnia 7. Hun sliter med å komme inn på marketplace. Når man trykker på marketplace-ikonet får hun beskjeden: "markedplace is not yet available in your country/region" Noen som vet hvordan man fikser problemet?
 4. Jupp, motlysblenderen er av. Funker fint med M50mm F1,7. Jeg vet det er vanlig, men ville bare sjekke om det er et problem på K-7 (Som du sier, blitsen er montert høyere). Enkelt og greit så leter jeg bare etter enda en unskylding for å kjøpe K-7;) Men det blir nok heller en Sigma 30mm F1,4 for innebilder.. Edit: ekstern blits blir for stort og klumpete for meg.
 5. Og du har K-7? Grunnen til at jeg spør er at jeg sliter med skygge fra objektivet når jeg bruker den innebygde blitsen (har K200D og Tamron 17-50). Problemet oppstår kun på den vide enden, men alikevel ganske irriterende. Hvordan er det med K-7 og dette problemet?
 6. Hvor? Hvor?! Jeg er mer fan av å skyte vidvinkel enn tele, så jeg vet hva jeg hadde gjort..
 7. Oppdaget nettopp et gammelt Pentax-kamera hos min bestemor som tilhørte min bestefar før han døde. Det er veldig pent brukt, men jeg aner ikke hvor bra det er. Linsa (en Pentax-A 50mm F1.7) ser jeg får veldig skryt på pentaxforums. Hva må til for at den skal funke på min K200? Slenger ut et dårlig bildet tatt med min iphone..
 8. Bliss N Eso - Eye of the storm Den er en del annerledes enn reklamen, noe som får meg til å tro at dette ikke er orginalen.
 9. Ah! Flyfoto! Dette har jeg faktisk hatt som et yrke. Desverre brukte vi litt bedre utstyr, og kan derfor ikke komme med no tips om hvilke innstillinger man bruker på et vanlig DSLR (Vi brukte stort sett F8/F11 og 1-250/1-350/1-500). Hvis dere leier et fly hos en flyklubb (helt sikkert en C172), så ligger timeprisen på ca 1000kr i timen for flyet. Noen piloter flyr gratis (for å opprettholde timene), mens andre tar et par hundre kroner ekstra. Hvis du får piloten til å ta en par runder ekstra over skolen for å være sikker på at resultatet blir bra, øker totalprisen med maks et par hundre kroner. Det som koster penger er taxi og fergeflyging til og fra fotojobben. Lykke til!
 10. Kjøpte selv K200D for et par mnd. siden til 4999,- med ALII kit-linsa hos JP. Dette er mitt første DSLR og jeg er storfornøyd med huset, men oppdaga raskt at kit-linsa må byttes ut.
 11. Strålende! Da kan det se ut til at det blir en Tamron. Vil dere si at den er optisk på høyde med Pentaxen? Og at det eneste som skiller de er at Pentaxen er værtett? Setter også pris på andre anbefalinger og innspill hvis noen har det.
 12. Når du nevner at Tamronen har fått mye skryt. Mener du da normalzoomen, eller vidvinkelen? At linsa er værtett er jo selvfølgelig et pluss (det var en av grunnene til at jeg endte opp med K200D), men jeg får se om jeg tar meg råd til å legge ut så mye på linsa..
 13. Hei alle sammen! Kjøpte meg et Pentax K200D for et par mnd. siden og er storfornøyd. Jeg har utforsket mulighetene med kitlinsa og har kommet fram til at jeg vil bytte den ut med noe mer spennende. Jeg kunne tenkt meg to linser: Vidvinkel: 10-20mm området Pentax smc DA 12-24mm F4 ED AL [iF] Sigma 10-20mm F/4-5.6 EX DC for Pentax Tamron SP AF 10-24MM F/3.5-4.5 DI II LD ASPHERICAL (IF) for Pentax Normalzoom: 17-55mm-ish (F2.8 over hele fjøla) Pentax smc DA* 16-50mm f2.8 ED AL [iF] SDM Sigma 18-50mm F2.8 EX DC for Pentax Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di-II LD Aspherical (IF) for Pentax Har ikke no budsjett enda, men er veldig tilhenger av "bang for buck" prinsippet. Er Pentax-objektivene virkelig verdt prisforskjellen?
 14. Takk for linkene Kaffilars! Jeg skal sette meg ned å ta en titt på bildene nå. Om linsa har AF-motor eller ikke bryr jeg meg ikke om ettersom jeg har det i huset. trulsant: Jeg tviler ikke på at Tamron-linsa er mye bedre, men dette er et førstegangskamera for meg og 2000-3000 ekstra er ganske uaktuelt. Jeg har bestemt meg for å handle hos Japan Photo. Der selger de huset til 4700,- AL I kit til 4500,- og ALL II kit 5000,- Valget mitt står mellom de to sistnevnte.
×
×
 • Create New...