Gå til innhold

Cden eksploderte i dvd rommen!


Anbefalte innlegg

I går kveld etter å ha sett "Thin red line" på dvd ble jeg inspirert til å spille litt battlefield, mer nøyaktig 1942 modden til BF vietnam.

 

Jeg puttet vietnam cden i dvd rommen som foresten er en billig LG Bulk avspiller http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=119228&cks=PRL

 

Alt virket tilsynelatende normalt helt til jeg hørte et smell fra maskinen, jeg fryktet det verste. Men hadde aldri trodd det kom fra dvd rommen. Jeg skyntet meg å skru av maskien og dro ut dvd rommen for å ta en nermere titt på hva som hadde hendt. Luken sto såvidt åpent og ut tøyt deler av vietnam cden.

 

For å få ut cden måtte jeg inn i selve rommen for plukke ut alle smådelene som fløyt rundt. Jeg testet senere dvd spilleren med en brenne cd og da funket den helt fint. Nå tør jeg ikke putte i mine dyrebare kjøpe cder i frykt for at de også skal eksplodere.

 

Har dere opplevd dette :ohmy:

Endret av Gammelsko
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke opplevd noe lignende nei.

Det går en serie på Discovery Channel som heter "Myth Busters" (hva det går ut på sier vell navnet alene:P), der testet de myten om at CD plater kunne eksplodere inne i CD/DVD rommen. Konklusjonen etter mange tester ble at CD-plater kan faktisk eksplodere, men da i helt andre omstendigheter. De hadde vell 10 ganger så høy fart som en CD-plate kan oppnå (rpm) i en vanlig CD-rom før den eksploderte. Så etter som de sa, så fortalte de en CD-plate kan eksplodere, men ikke i en normal CD-rom. Men du har vell kanskje motbevist akkurat dette :p Hadde jeg vært deg hadde jeg sendt den inn til rep. (hvis du fortsatt har garantien i behold).

Lenke til kommentar

Har opplevd det samme med en noname brenne-cd, tror nok det er cd-en det har vært noe galt med, det er vanligvis det.

De testet dette i et program som går på discovery, mythbusters heter det, og det skulle sinnsykt mange RPM for å få cd-en til å ryke (betydelig mer enn hva en vanlig DVD/CD-rom kunne klare), noe som tyder på at det i de tilfellene er cd-en det er no galt med.

 

Edit: Ser at MinopiLus hadde nevnt akkurat det samme :blush:

Endret av jh_
Lenke til kommentar

om det er en brist i cd platen så er vel ikke det der så veldig utenkelig da, men jeg nekter å tro at den eksploderte pga fart hvertfall. som MinopiLus sa så har jeg sett det programmet der jeg å så det er nok heller produksjonsfeil på de platene det skjer med

Lenke til kommentar

Dette er en god grun alene til å bruke en "patch" for å slippe å bruke orginalplata over tid. Har en følelse at spillprodusentene prøver å kutte kostnader maksimalt og dermed går det utover kvaliteten på mediet som det skrives til.

 

HL2 konseptet er jo egentlig genialt, man trenger ikke cd, kun en ok tilkobling til internett for å kunne spille, trenger man å reinstalere så er det bare å laste ned på nytt igjen (så mange ganger man ønsker).

Lenke til kommentar

Det samme skjedde i PC'en til min bror. Hans Pioneer CDRW/DVD-combo spiller tok kvelden og cd-platen med The Sims var i tusen biter.

 

PS-data sendte en erstatningsspiller tilbake sammen med en pose med cd-rester.

Elkjøp nektet dog å erstatte spillet.

Lenke til kommentar

hehe... i følge mythbusters på discovery skal man opp i en rimelig saftigere hastighet enn en 52x cdrom klarer å levere for at dette skal skje, men det er selvfølgelig på plater som ikke har produksjonsfeil.

 

Du kan nok glatt få ny plate på reklamasjonsretten

Lenke til kommentar

Jeg har opplevd det samme, en cd "eksploderte" i leseren, ble ganske mange biter gitt :D

 

 

Tror ikke mythbusters programmet er helt relevant for denne saken. Det de testet var når *feilfrie* cder eksploderer. En cd med feil vil gå i oppløsning mye tidligere. Hvis mythbuster skulle laget et program hvor de undersøkte hvor ofte cder eksploderer i en umodifisert cd-spiller måtte de testet tusener av cder. Fullt mulig men det hadde blitt et mye kjedeligere program :p

(noen fler enn meg som synes at de gutta har verdens beste jobb forresten?)

 

Med tanke på hvor mange cd/dvder som lages hver måned er det egentlig imponerende at ikke fler går i stykker.

Lenke til kommentar

Har opplevd det samme.

Guttungen min satt og spilte Diablo mens jeg døset på sofaen. Så smalt det :ohmy: , og lokket på cd-spilleren fløy ut på golvet sammen med halve cd_en.

Måtte ta opp cd-spilleren og få ut alle restene av cd-en. (Det var mange små biter ja). Alt virket uten problemer etterpå. Cd-spilleren altså.

Tror det var en Aopen Cd-spiller.

Søkte litt på nettet og fant ut at det var noe som kunne skje, men dog ikke så ofte.

Fikk aldri noen forklaring på hvorfor. Regner med at det var en brist i Cd-en.

Endret av Forrest Gump
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...