Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er helikopteret der fortsatt? Jeg er nysgjerrig.

 

AtW

vet ikke om de er der i dag, men det tror jeg egentlig ikke. Helikopteret kom i 19-tida i går og dro igjen i 21-tida. satt i 13. Etasje på sentralbygget og tok bilder, samt litt fra bakkenivå ved parkeringsplassen. :) tok vel drøyt 400 bilder. Skal se om jeg får gjort noe artig med de bildeseriene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det som overlapper er motstander, kondensatorer, spoler, Kirchov og effektberegninger. Dersom du var generelt dårlig innenfor disse emnene vil kretsanalyse gi deg en voldsom fordel. Men dersom du fikk dårlig karakter pga dioder og transistor-delen av pensum så tror jeg ikke det er noe særlig å hente i kretsanalyse. Men det er jo klart, all trening er god trening, og du får jo et bedre overblikk over hele elektrofaget når du har tatt kretsanalyse.

Lenke til kommentar

I kretsanalyse er alt lineært og greit. Selv halvlederene (op-amp) er lineære. Fokuset ligger mest på frekvensavhengige responser, og det brukes derfor mye Laplace.

I kretsanalyse er alt lineært og greit i begynnelsen, og det er få eller ingen frekvensavhengige problemer (kun sprang som er enkle å løse med diff.likning). Så kommer de ulineære halvlederene og klusser til det meste. Men så lenge du tenker deg om et par ekstra ganger løser det seg fint. Etter hva jeg har hørt har det også kommet litt digitalteknikk (AND, OR, NOT, XOR, osv.) inn i faget.

 

Felles for begge fagene er at de bruker grunnleggende teknikker og transformasjoner som Kirchoff, Thevenin, Norton, nodespenning, maskestrøm og enkle diff.likninger. De samme teknikkene blir faktisk gjennomgått i begge fagene, men kanskje mer grundig (saktere) i kretsteknikk.

Endret av endrebjo
Lenke til kommentar

Hvilke tekniske komitéer finnes egentlig her i Trondheim? Tenker da på gjenger som Forsterkerkomiteen, Akademisk Radioklubb, Revolve NTNU o.l. Noen som er med på noe slikt og kan fortelle noe om arbeidsmengde som forventes og hva dere egentlig driver med?

 

EDIT: Søkefunksjonen suger virkelig balle her. Jeg søkte nettopp på revolve og fikk opp to treff, søkte så på revolve ntnu og fikk fem treff. Ingen av søkene viste min post..? :dontgetit:

Endret av haarod
Lenke til kommentar

Hvilke tekniske komitéer finnes egentlig her i Trondheim? Tenker da på gjenger som Forsterkerkomiteen, Akademisk Radioklubb, Revolve NTNU o.l. Noen som er med på noe slikt og kan fortelle noe om arbeidsmengde som forventes og hva dere egentlig driver med?

Her har du i alle fall en oversikt over de forskjellige gjengene på Samfundet. ;)

Av de mest tekniske kan det nevnes Regi, IT-komiteen, Forsterkerkomiteen, Diversegjengen, Akademisk Radioklubb, Fotogjengen, Student-TV og Radio Revolt.

 

Det varierer fra gjeng til gjeng hvor mye arbeid som forventes, men det typiske er gjerne 10-15 timer i uka. Det blir i stor grad hva du gjør det til, de fleste bruker nok en del mer tid rett og slett fordi man trives godt med både folkene og arbeidet, og det blir mye sosialt ved siden av.

 

Anbefaler alle å søke under opptaket til høsten, så får du vite mer om hva det går ut på når du er på intervju. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...