Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Vet at man har muligheten til å ta opp eksamen én gang hvis det kun er for å forbedre karakter, men hvordan er det hvis man er misfornøyd med en karakter på eksamen, klager, og da får F - har man muligheten til å ta eksamen opp så mange ganger som trengs før man står igjen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har jeg noen gang sagt at en ikke kan dele frikortet i to?

 

Du kan bestille kopier av frikortet ditt, men det jo ikke slik at du deler opp frikortbeløpet på antall frikort.

 

Så for å svare på spørsmålet ditt: ja, du har sagt det. Og om du lurer på hvorfor jeg er litt frekk mot deg, så er det fordi du var litt frekk mot den som stilte det opprinnelige spørsmålet. Alle her vet hva et frikort er, og at grensen uansett er den samme når oppgjøret gjøres. De fleste vet nok også at frikortet kan deles opp i to ulike beløp, om det passer bedre. Jeg vet ikke om du visste det, men det kom ikke frem av svaret ditt.

Lenke til kommentar

Hei, har bytter fra maskin, 1 .år, til data og har allerede tatt matte3 og ønsker ikke å ta et ekstra år så jeg skal i tillegg ta ekstrafag, men hvilke fag?

 

hvordan type fag er TTM4100 - Kommunikasjon, TDT4145 Databaser, TDT4140 - Systemutvikling.

behøver man å gå i forelesningene, er det mye jobb, lab/øvinger, er det nødvendig med forkunnskaper. Skal ta objektorientert prog. samtidig og lurer på hvor mye forkunnskaper som kreves. Ønsker å ta et ekstrafag som man kan lese seg fram til.

Lenke til kommentar

hvordan type fag er TTM4100 - Kommunikasjon, TDT4145 Databaser, TDT4140 - Systemutvikling.

behøver man å gå i forelesningene, er det mye jobb, lab/øvinger, er det nødvendig med forkunnskaper. Skal ta objektorientert prog. samtidig og lurer på hvor mye forkunnskaper som kreves. Ønsker å ta et ekstrafag som man kan lese seg fram til.

TTM4100 (KTN) er et fag du veldig lett kan lese deg frem til, i hvert fall om de følger v12 opplegget. Pensum er rett fra boka, øvingene største delen avkryssning på itslearning fra boka. Interessant og ikke så alt for tungt fag. Trenger ikke særlig forkunnskaper. Har hørt foreleser var god, men var selv aldri i forelesning, gikk veldig greit.

 

TDT4145 database var en del tyngre synes jeg. Faget er delt i to deler, der det første går ut på mer praktisk bruk av databaser for å lagre og hente informasjon effektivt som en programmerer. Andre del går ut på hvordan selve databaseprogrammet kan hente ting effektivt fra minnet/disk. Altså forskjellige algoritmer, beregninger på ditt og datt osv. Interessant nok, men foreleser er alt for glad i alle mulige små detaljer. Ok forelesere, var bare i to forelesninger.

 

TDT4140 systemutvikling blir nok gjort en del om på nå, med ny foreleser og mange klager over lengre tid, så vet ikke hvor mye relevant jeg kan si. Er en del viktig informasjon pakket inn i masse svada. Boken er horribel, dveler alt for lang tid ved det åpenbare og gjentar seg selv ofte. Pensum veldig lett, var ikke behov for å gå i forelesninger. Omtrent ikke noe øvingsopplegg. Var aldri i forelesning, prøvde å spørre foreleser i salen under eksamen om jeg kunne gå på do..

 

Fikk samme karakter i alle fagene. Arbeidet minst med systemutvikling, men ville selv valgt KTN tror jeg, om jeg var i din situasjon. Du må vel ha alle fagene etterhvert uansett, så er kanskje ingen big deal.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Noen som har noen formeninger om Berg vs Nedre singsakerslette?

 

Hvis jeg søker allerede nå har jeg vel stor sjanse for begge, så lurer på hvilken om har best standard/beliggenhet. Evt andre anbefalte studentbyer.

 

Og er hybel eller hybelleilighet mest vanlig?

Endret av Potetmann
Lenke til kommentar

Begge er like nærme gløs. Nedre singsaker er litt nærmere treningssenteret, Samfundet og sentrum.

 

Vanskelig å si med standard. Berg er nytt og veldig bra standard. Nedre Singsaker er variabelt hva du får. Ok standard på det meste, enkelte veldig bra, andre ikke fullt så bra.

 

Hybel er mest vanlig, i hvert fall i starten, er min oppfatning. Også som regel billigere mot at man må dele kjøkken og kanskje bad med andre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nedre Singsakerslette har best beliggenhet, midt mellom sentrum og Gløs med under 5 minutter til Samfundet. Berg sin beliggenhet er ikke dårlig, men skal du til sentrum bør du ta buss eller sykle. Nedre Singsakerslette er nylig oppusset, men Berg er nybygget og er noe mer moderne. Kollektivene på Berg er større enn på Nedre Singsakerslette.

 

Den største forskjellen mellom dem er mer subjektivt, men noe jeg har fått bekreftet av andre som bor i de to studentbyene: på Berg er det mange førsteårsstudenter som gjerne er ganske festglade (gjelder også f.eks. Moholt), og i hvert fall kubene har stuer som gir mer fellesskap, mens på Nedre Singsakerslette er det mange studenter som er godt uti studiet, og det mindre fellesarealet gir mindre anledning til å holde fester/vors/o.l. Jeg har på Nedre Singsakerslette nesten utelukkende bodd med rolige sisteårsstudenter, som har sittet inne og lest stort sett hele dagen. Hvis du liker å kunne holde vors hjemme hos deg er neppe Nedre Singsakerslette studentbyen å satse på, men kan være det hvis du ikke liker å bli holdt våken til seint på kveld av at noen fester i stuen...

 

Hybelleilighet er mye dyrere og neppe noe så mange førsteårsstudenter satser på. Ville ikke fått meg en hybelleilighet uten fulltidsjobb eller samboer.

Endret av operg
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg bare spør om dette her. Gamle hovedoppgaver fra NTNU, går det an å finne de på nettet? Skulle gjerne hatt tak i en fra 2000, nærmere bestemt denne: ask.bibsys.no/ask/action/show?pid=01073502x&kid=biblioe

 

Kunne jo kanskje bestilt en fysisk kopi, men er redd det tar noe lang tid. Finnes det noen sjans for å få tak i en pdf hvis jeg får tak i forfatteren, kanskje? Jeg har ikke peilig på hvordan dette fungerer... : p

Endret av DexterMorgan
Lenke til kommentar

.Hybelleilighet er mye dyrere og neppe noe så mange førsteårsstudenter satser på. Ville ikke fått meg en hybelleilighet uten fulltidsjobb eller samboer.

Fulltidsjobb? I tillegg til studiene? :confused:

Det er ikke SÅ dyrt. Men med mindre man tar til takke med bøttekott på Berg, eller får noe billig på Steinan, så bør man nok ha i hvert fall litt inntekt. F.eks. en studass-jobb hvert semester eller en grei sommerjobb. Og liker man å bruke mye penger på byen, så bør man nok ha begge deler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...