Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Razzia hos fildelere i Sverige


Anbefalte innlegg

Jepp, jeg er klar over at NRK betaler avgift til TONO, men musikken blir jo alikevel spredt rundt (delt), og jeg kan høre den eller ta den opp gratis og lovlig..  ;)

Hvordan er dette forskjellig fra fildeling (Foruten TONO avgiften)? Resultatet blir jo det samme, jeg får gratis musikk...

 

Men når man skakker om TONO avgifter.... En bekjent driver en liten kiosk. Han har en liten monoradio som han bruker til å høre nyhetssendinger o.l som tidsfordriv. Plutselig en dag fikk han et brev og en regning fra TONO som fortalte at siden han hadde radio i sin kiosk måtte han betale en årlig avgift... Og beskjed at hvis radiolyden kunne høres utenfor kiosken måtte han ut med en mye høyere avgift! En avgift på musikk som allerede er betalt avgift på!

Er det rart man mister respekt for enkelte lover og regler...?  :hmm:

Hva i alle dager er dette?

Skulle TONO gått rundt slik til hver lille fillesjappe og avkrevd avgifter måtte de vel hatt 5-10.000 ansatte.

Dessuten er allerede TONOavgiften betalt på musikken en hører på radio. En skal ikke betale to ganger for denne. Regner med at du kan vise frem en avskrift av denne regningen. Ellers må vel dette kunne betraktes som sludder og vas, og et helt useriøst sidespor i debatten..

Hei Pornodotten..

 

Du er visst ganske så bråkjekk nå om dagen.... :hmm: Hva med å gjøre noen undersøkelser selv før du går ut så hardt som du gjør..? PS: Bare et vennlig tips ;)

Nok om det!

 

Quote fra TONO

Utskriftsvennlig versjon

 

 

Tariff for kundelokaler

 

Gjeldende fra 1. januar 2005

Mekanisk musikk (bånd-, Cd-spiller, radio, TV/video e. l.).

 

Vederlaget beregnes på grunnlag av kundelokalets størrelse i antall kvadratmeter etter følgende satser:

 

            -Minimumsvederlag :

              kr 594,- pr. år.

 

            -Kundelokaler fra 101 - 2000 m2  :

              Grunnbeløp  kr 594,- + kr 6,25 pr m2/år over 100 m2.

 

            -Kundelokaler over  2000 m2 :

              Grunnbeløp kr 12 469,-  + kr 3,12 pr m2/år over 2000 m2.

 

a)  For atypiske lokaler som møbel-, bil- og båtforretninger, friarealer i butikksenter etc. med salgsflate over  5000 m2:

Grunnbeløp    kr  21 829,- + kr 1,56 pr m2/år over 5000 m2.

 

b) Satsene omfatter også musikkhandlere/radio- og TV-forhandlere med spesielt installert anlegg for bruk av musikk i og/eller utenfor kundelokalet.

 

c) Hvis flere enkeltstående kundelokaler har et anlegg for musikkfremføring felles med overføring til en eller flere av disse, skal beregning skje for hvert enkelt kundelokale etter ovenstående tariff.

 

d) Kundelokaler med salgsflate inntil 500 m2 og mindre enn 6 måneders åpningstid betaler halvt årsvederlag.

 

e) Kundelokaler med salgsflate over 500 m2 og mindre enn 6 måneders åpningstid betaler vederlag beregnet på 12 deler av årsvederlaget.

 

TONOs representanter ute i distriktene

 

For å kontrollere fremføring av musikkverk, da særlig innenfor fremføringsområdet "tilfeldige tilstelninger", det vil si dansefester,tilfeldige konserter, tilfeldige revyer med mer, har TONO representanter ute i distriktene.

 

TONO's kontrollapparat på dette området er utbygget gjennom en samarbeidsavtale med politi- og lensmannsetaten. Gjennom denne avtalen er det i endel distrikter etablert en ordning som innebærer at tjenestemenn ved de lokale politimyndigheter, som på TONOs vegne utsteder den nødvendige tillatelse til offentlig fremføring av musikk.

 

TONO har i tillegg faste reiseinspektører, som kontrollerer markedet, og holder kontakten med representantene.

 

 

Håper dette gir deg svar på dine spørsmål..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Nei, det er det ikke. Eller er det et tap hvis du laster ned en sang du ikke hadde tenkt til å kjøpe?

Disse som skryter av å ikke ha kjøpt en sang de siste 5-8 årene, tror du at disse kun har sanger de ikke synes det ville vært verdt å kjøpe? Og dersom de laster ned istedet for å kjøpe, er det ikke da et tap for de som ville fått denne betalingen dersom personen hadde kjøpt produktet istedet for å laste det ned?

 

Du beskylder andre for å være kverulanter, men den eneste som sitter å vrir og vrenger på ting for å kunne kverulere her nå er deg.

Det er ikke relevant hva enkeltpersoner gjør, at salget til en enkelt person har gått ned er uviktig, poenget er det totale salget, og det er lite som tyder på at piratkopiering stagger det totale salget.

 

Og om det gjør det, så synes jeg ikke det er ett problem, det ville tvinge de store selskapene til å omstille seg etter teknologien eller dø. Så kunne eventuelt noe bedre reise seg opp fra asken.

 

AtW

Endret av ATWindsor
Lenke til kommentar
Disse som skryter av å ikke ha kjøpt en sang de siste 5-8 årene, tror du at disse kun har sanger de ikke synes det ville vært verdt å kjøpe?

Det kan ikke jeg spekulere i.

 

Og dersom de laster ned istedet for å kjøpe, er det ikke da et tap for de som ville fått denne betalingen dersom personen hadde kjøpt produktet istedet for å laste det ned?

Nei, det er ikke et tap, fordi ingen har mistet noe. Du kan ikke si at noe du ikke har fått er et tap.

 

Du beskylder andre for å være kverulanter

Når har jeg gjort det? Hvis ikke jeg tar feil er det andre gang du kommer med slike utsagn om meg i løpet av et døgn eller to. For litt siden kom du med påstander om at jeg mente at forslaget til ny åndsverkslov inneholdt et forbud mot MP3, noe jeg aldri har påstått.

Lenke til kommentar

Tee: Tror nok at uansett hvordan du vrenger og vrir på det og stadig vekk peker på de som "ALDRI" kjøper noe fordi de laster ned alt, så er disse i et mindretall og befinner seg uansett innen den gruppen som uansett ikke hadde villet tilført industrien en krone fra sin lomme da de heller hadde fått tak i musikken på annet vis (kjøpe piratkopier på gata, kopiere fra venner etc).

 

Og hva med all den lovlige kopieringen som foregår da? PR dags dato så kan jeg låne hele cd-sammlinga til kameraten min og ta en kopi av den helt lovlig, det samme gjelder alle dvd-filmene han/hun har, påfører jeg selskapene et tap her? Kun et teoretisk tap, men selskapene vet at de ikkke kan få alt i pose og sekk men de klager høyt fordi de er de stakkars offrene som kun tjener inn en film/musikk 2 til 40 ganger.

 

Av dere som skriker ulv så høyt og klart, dere tar aldri i betraktning de positive ringvirkningene Fildeling har, mange ukjente artister som blir kjent gjennom at noen har lagt albumet deres tilgjengelig med en bitrate på 128kbs og det har vært nok til å gjøre artisten kjent nok til at han faktisk ikke forble ukjent.

 

Det eneste dere har rett i er at moralen til noen av de som laster ned og ikke kjøper er dårlig, jeg laster ned x antall filmer og musikk i året men så bruker jeg også et fire sifret beløp på musikk og underholdning i året. Kan ikke kjøpe mer enn det jeg gjør pr dags dato og det er der fildelingen kommer til sitt rette da det hjelper meg å være mer selektiv når jeg kjøper musikk og filmer.

Lenke til kommentar
Disse som skryter av å ikke ha kjøpt en sang de siste 5-8 årene, tror du at disse kun har sanger de ikke synes det ville vært verdt å kjøpe? Og dersom de laster ned istedet for å kjøpe, er det ikke da et tap for de som ville fått denne betalingen dersom personen hadde kjøpt produktet istedet for å laste det ned

Hva med å ta i betraktning at den nye "musikkrevolusjonen" som faktisk nedlasting representerer, fører til flere kunder som er mer interessert i musikk enn før. Og selv om de da ikke kjøper hver eneste låt, ihvertfall jevnt over kjøper mer. Du begynner jo akkurat som bransjen selv, å se spøkelser og tapte rundt hvert hjørne, istedet for å faktisk få fingeren ut av RASSHULLET der den har vært en stund nå, og faktisk begynne å gjøre noe konstruktivt.

 

Når tok mp3 nedlasting av? I 98 kanskje? Vi skriver 2005 og enda har faen meg ikke de gamle rottne pampene klart å lage en eneste god nettbutikk for musikken sin. Istedet kaster de bort tiden på saksøksmål og føre krig mot egne kunder, kopibeskyttelser som aldri virker, klaging og syting, økonomiske overslag man ikke vet om man skal le eller gråte av. Og når produktene ikke holder mål, reagerer man selvsagt instiktivt med å skylde på fildelingen uten å engang gå i seg selv for FEM flate øre.

 

I mine øyne ser det ut som de har hatt det ALT for godt i bransjen, for de ser jo f*** meg ikke istand til å utrette en dags ærlig arbeid, som mangelen på innovasjon og kreativitet viser. De har levd som lottovinnere der pengene siler inn en stund. Og de kan de forsåvidt fortsatt gjøre (de gjør det jo for f***, bare se på salget), men dersom det skal fortsette, krever en helt annen innstilling enn den de har nå.

 

Jo mer jeg leser av klaging og syting og angrep på kundene, jo mer fristet blir jeg til å aldri kjøpe en jævla skive igjen. Men da går det dessverre ut over artistene. Vi skulle opprettet et fond og sendt rett til artistene, så kunne de produsert seg selv.

 

Tenk, bare TENK dere; om bransjen heller hadde sett på fildeling som en konkurrent og en utfordring som tilsa at man må fornye seg og tenke litt innovativt istedet for å sitte å syte og forfalske rapporter som faktisk viser at man tjener mer penger enn før. Men slik det bærer hen nå klarer jo de jammen å gjøre dette om til en elvoppfyllende dommedagsprofeti HELT på egenhånd. Spørsmålet er om de noengang vil være ærlige nok med seg selv til å innse det.

Endret av bsman
Lenke til kommentar
TONOs representanter ute i distriktene

 

For å kontrollere fremføring av musikkverk, da særlig innenfor fremføringsområdet "tilfeldige tilstelninger", det vil si dansefester,tilfeldige konserter, tilfeldige revyer med mer, har TONO representanter ute i distriktene.

 

TONO's kontrollapparat på dette området er utbygget gjennom en samarbeidsavtale med politi- og lensmannsetaten. Gjennom denne avtalen er det i endel distrikter etablert en ordning som innebærer at tjenestemenn ved de lokale politimyndigheter, som på TONOs vegne utsteder den nødvendige tillatelse til offentlig fremføring av musikk.

 

TONO har i tillegg faste reiseinspektører, som kontrollerer markedet, og holder kontakten med representantene.

Skremmende.

Lenke til kommentar
Tenk, bare TENK dere;  om bransjen heller hadde sett på fildeling som en konkurrent og en utfordring som tilsa at man må fornye seg og tenke litt innovativt istedet for å sitte å syte og forfalske rapporter som faktisk viser at man tjener mer penger enn før.  Men slik det bærer hen nå klarer jo de jammen å gjøre dette om til en elvoppfyllende dommedagsprofeti HELT på egenhånd.  Spørsmålet er om de noengang vil være ærlige nok med seg selv til å innse det.

We have a winner!

 

Og man trenger ikke nødvendigvis basere seg på å selge musikken i seg selv. Hva hadde skjedd hvis all musikk i utgangspunktet var helt gratis?

 

Hva skjer med open-source i dag? Det er en trussel mot kommersielle programvarefirmaer, men det får stadig større kommersiell suksess. Hvorfor? Fordi firmaer baserer seg på open-source, ikke nødvendigvis for å selge selve programmene, men for å selge tjenester rundt open-source!

 

Noe slikt kunne man gjort med musikk. Hvis man fjernet plateselskapene, ville all den masseproduserte søppelmusikken forsvinne, og markedet ville ikke lenger være nær et metningspunkt. Dette ville gi en enorm mulighet for artister å komme ut til folket!

 

Og disse artistene hadde ikke trengt å basere seg på salg av musikken sin, selv om de selvsagt kunne gjøre det og. De kunne tjent penger på sponsorer, konserter, effekter, m.m.

 

Altså: Bygge opp et marked rundt musikken! Og siden den masseproduserte søppelmusikken ikke lenger dominerer, vil langt flere artister oppleve økt salg og økt fokus.

 

Det finnes også de som faktisk selger open-source-programmer, og på samme måte ville artister fortsatt kunne selge CDer. Ja, det er faktisk en del artister som gjør det den dag i dag: De har ikke platekontrakt, men de legger ut musikken gratis på sidene sine, og så legger de ut CDer for salg.

 

Dette ville vært en langt mer demokratisk prosess enn å måtte fortsette å utsettes for masseprodusert søppelmusikk, som markedet er mettet av i dag.

 

I et slikt marked, der salget ikke bestemmes av markedsføring, men av dyktighet, ville artister som faktisk jobber hardt og er dyktige lykkes.

 

Kvalitet over kvantitet!

Lenke til kommentar
TONOs representanter ute i distriktene

 

For å kontrollere fremføring av musikkverk, da særlig innenfor fremføringsområdet "tilfeldige tilstelninger", det vil si dansefester,tilfeldige konserter, tilfeldige revyer med mer, har TONO representanter ute i distriktene.

 

TONO's kontrollapparat på dette området er utbygget gjennom en samarbeidsavtale med politi- og lensmannsetaten. Gjennom denne avtalen er det i endel distrikter etablert en ordning som innebærer at tjenestemenn ved de lokale politimyndigheter, som på TONOs vegne utsteder den nødvendige tillatelse til offentlig fremføring av musikk.

 

TONO har i tillegg faste reiseinspektører, som kontrollerer markedet, og holder kontakten med representantene.

Skremmende.

Virkelig skremmende, men nå er det endelig noen som har tatt til vettet:

 

http://nrk.no/programmer/radio/pa_dansefot/4533877.html

 

http://www.politiforum.no/artikkel.jsp?id=481

 

For å oppsummere kort fra NRK.no artikkelen: "Politidirektoratet (POD) stopper avtalen mellom lensmennene og TONO om at lensmennene tipser TONO om all offentlig bruk av musikk i distriktene. For denne tjenesten har TONO betalt fagforeningen til lensmennene 800.000 kroner i året."

 

Er flott eksempel på at pengesterke grupper kan kjøpe ekstratjenester fra politiet.

Lenke til kommentar
TEE og Hishadow regnes vel mer som de to største kverrulantene her inne på HW.........

Får du mindreverdighetskomplekser som det her hver gang du ikke har noe å komme med?

Hehe, bra du tror du er morsom i alle fall. Skulle gjerne deltatt for fullt i diskusjonen jeg, problemet er bare at jeg ikke har like mye tid til dette som det du har, har faktisk et utrolig trangt skjema om dagen. Ikke alle som har tid til å "kverrulere" hele dagen lang slik som du, noen som faktisk har bedre ting å gjöre.

Lenke til kommentar
TONOs representanter ute i distriktene

 

For å kontrollere fremføring av musikkverk, da særlig innenfor fremføringsområdet "tilfeldige tilstelninger", det vil si dansefester,tilfeldige konserter, tilfeldige revyer med mer, har TONO representanter ute i distriktene.

 

TONO's kontrollapparat på dette området er utbygget gjennom en samarbeidsavtale med politi- og lensmannsetaten. Gjennom denne avtalen er det i endel distrikter etablert en ordning som innebærer at tjenestemenn ved de lokale politimyndigheter, som på TONOs vegne utsteder den nødvendige tillatelse til offentlig fremføring av musikk.

 

TONO har i tillegg faste reiseinspektører, som kontrollerer markedet, og holder kontakten med representantene.

Skremmende.

Virkelig skremmende, men nå er det endelig noen som har tatt til vettet:

 

http://nrk.no/programmer/radio/pa_dansefot/4533877.html

 

http://www.politiforum.no/artikkel.jsp?id=481

 

For å oppsummere kort fra NRK.no artikkelen: "Politidirektoratet (POD) stopper avtalen mellom lensmennene og TONO om at lensmennene tipser TONO om all offentlig bruk av musikk i distriktene. For denne tjenesten har TONO betalt fagforeningen til lensmennene 800.000 kroner i året."

 

Er flott eksempel på at pengesterke grupper kan kjøpe ekstratjenester fra politiet.

Dette er ganske utrolig. Slikt burde være ulovlig, og de ansvarlige burde straffes hardt.

 

En "uheldig sammenblanding av roller" er en understatement!

Lenke til kommentar
Disse som skryter av å ikke ha kjøpt en sang de siste 5-8 årene, tror du at disse kun har sanger de ikke synes det ville vært verdt å kjøpe? Og dersom de laster ned istedet for å kjøpe, er det ikke da et tap for de som ville fått denne betalingen dersom personen hadde kjøpt produktet istedet for å laste det ned?

Det tror jeg du vet fryktelig lite om, dersom du ikke har gyldige statistiske henvisninger for det du her skriver. For det förste, vet du i det hele tatt noen ting om hvor mange som laster ned en skive de har fryktelig lyst på istedet for å kjöpe den? Ikke for at dette er relevant, men ta samboren min f.eks., kan si deg at det er få som laster ned like mye musikk som det hun gjör, og det er vel også få som kjöper like mange plater som det hun gjör. Hun laster ned platene först, hörer på de, liker hun dem så kjöpes de. Hun kjöper i snitt 5 plater i uka!!! Altså jeg har fryktelig mange kompiser som gjör det samme, laster ned veldig mye, og kjöper veldig mye. De önsker å ha orginalen, det er viktig for dem, samt at lydkvaliteten er betydelig bedre. De vil ha bra plater i samlingen sin. Tror det er fryktelig mange som tenker slik. Om de får stopp på fildelingen, så skal de bli frytelig intressant å se om salget faktisk öker eller om det kommer til å synke. For får man ikke hört platen på forhånd, så tror jeg faktisk folk "kvir" seg mer for å kjöpe den. Platen koster tross alt mye penger, og dersom kun en eller to av sangene på den er bra og resten dårlig, så vil kjöperen helt klart blir missfornöyd med kjöpet. Ergo, det blir vanskligere for kjöper å finne musikkplater han/hun vil kjöpe neste gang de har lyst på en plate. Da vil de heller kanskje droppe kjöpet, enn å risikere nok et bomkjöp.

Lenke til kommentar

Dersom du hadde tatt deg bryet med å lese det jeg skrev, så hadde du fått med deg at jeg presiserte de som laster ned ISTEDET for å kjøpe. Dermed er sammenligningen med samboeren din helt på trynet og ikke relevant i det hele tatt. Og dermed forsvant hele argumentet ditt.

 

Når du skal beskylde meg for å kverulere, så burde du for pokker prøve å komme med noe som i hvertfall kan ha et snev av relevans til det du svarer på.

Lenke til kommentar
Dersom du hadde tatt deg bryet med å lese det jeg skrev, så hadde du fått med deg at jeg presiserte de som laster ned ISTEDET for å kjøpe. Dermed er sammenligningen med samboeren din helt på trynet og ikke relevant i det hele tatt. Og dermed forsvant hele argumentet ditt.

 

Når du skal beskylde meg for å kverulere, så burde du for pokker prøve å komme med noe som i hvertfall kan ha et snev av relevans til det du svarer på.

Poenget er at enkeltpersjoner/hypotetiske enkeltpersjoner, ikke har ett snev av relevans, fordi det er det samlede salget som teller. Derfor er det at du drar fram enkelthendelser helt på trynet.

 

AtW

Lenke til kommentar
Utsagnet ditt blir jo kun spekuleringer.

Uansett, hva er forskjellen om de hadde kopiert disse fra venner eller internet?Eller fra radio(tv)? Salget er nøyaktig det samme.? Og hvrodan har det seg at salget har økt i den siste tiden, nå som "piratkopieringen" liksom er verre enn noensinne?

Lese hva jeg skriver når du skal svare kan være en fordel. Jeg presiserte de som laster ned istedet for å kjøpe. Altså ikke de som kopierer istedet for å kjøpe uansett, men de som ikke kjøper fordi det er enklere å laste ned fra p2p.

 

Det er her snakk om de som hadde kjøpt musikken dersom de ikke hadde funnet en piratkopi av den. Hvorfor du og andre da blander inn de som laster ned og så kjøper eller de som uansett bare ville kopiert av venner vet dere vel bare selv. Det har absolutt null å gjøre med det jeg skrev.

Lenke til kommentar
Utsagnet ditt blir jo kun spekuleringer.

Uansett, hva er forskjellen om de hadde kopiert disse fra venner eller internet?Eller fra radio(tv)? Salget er nøyaktig det samme.? Og hvrodan har det seg at salget har økt i den siste tiden, nå som "piratkopieringen" liksom er verre enn noensinne?

Lese hva jeg skriver når du skal svare kan være en fordel. Jeg presiserte de som laster ned istedet for å kjøpe. Altså ikke de som kopierer istedet for å kjøpe uansett, men de som ikke kjøper fordi det er enklere å laste ned fra p2p.

 

Det er her snakk om de som hadde kjøpt musikken dersom de ikke hadde funnet en piratkopi av den. Hvorfor du og andre da blander inn de som laster ned og så kjøper eller de som uansett bare ville kopiert av venner vet dere vel bare selv. Det har absolutt null å gjøre med det jeg skrev.

Det er fortsatt spekulasjon, du sier de laster ned istedet for å kjøpe, det er spekulasjon, at det i det hele tatt finnes mange folk som gjør det er spekulasjon. Det beste du kan komme med er en håndfull konkrete eksempler, og det er knekkende irrelevant i den store sammenhengen.

 

AtW

Lenke til kommentar
Det er ikke relevant hva enkeltpersoner gjør, at salget til en enkelt person har gått ned er uviktig

Kundemassen består av en haug med enkeltpersoner, så hva disse enkeltpersonene gjør er veldig viktig for totalen.

 

Eller for å illustrere det for deg. Dersom ingen enkeltpersoner skulle kjøpe musikk mer, hva tror du det ville gjort for totalsalget?

Lenke til kommentar
Det er ikke relevant hva enkeltpersoner gjør, at salget til en enkelt person har gått ned er uviktig

Kundemassen består av en haug med enkeltpersoner, så hva disse enkeltpersonene gjør er veldig viktig for totalen.

 

Eller for å illustrere det for deg. Dersom ingen enkeltpersoner skulle kjøpe musikk mer, hva tror du det ville gjort for totalsalget?

Da får du vise til statistikk som viser at dette er ett reelt tilfelle da. Bare fordi jeg vet om mange som skriver på hw.no, så betyr ikke det at hele landet gjør det? Det er vel ikke så vasnkelig å skjønne at enkeltpersjoners handlinger ikke nødvendigvis er representativt for ett helt land?

 

AtW

Lenke til kommentar
Det er fortsatt spekulasjon, du sier de laster ned istedet for å kjøpe, det er spekulasjon, at det i det hele tatt finnes mange folk som gjør det er spekulasjon. Det beste du kan komme med er en håndfull konkrete eksempler, og det er knekkende irrelevant i den store sammenhengen.

Jada, og det var jeg som var kverulanten.

 

Når du presterer å kalle det spekulasjon å si at mange laster ned istedet for å kjøpe kan du umulig ha fulgt med de siste 7-8 årene.

 

Da er det også spekulasjon at RIAA og MPAA jakter på fildelere. Du finner kun noen få konkrete eksempler på at folk har blitt saksøkt. Så å si at bransjen er på jakt etter fildelere finnes det ingen dekning for.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...