Gå til innhold

Spørreunderøkelse den 11. Februar


Anbefalte innlegg

I dag når jeg gikk inn på hw.no, fikk jeg opp et poput. Det lød på følgende:

 

Hei! Hardware.no holder for øyeblikket en liten spørreundersøkelse. Ved å klikke på "Ja" kan du hjelpe oss til å lage en bedre side, det tar bare noen få minutter!

 

Dette var en ren undersøkelse om telebutikker, og det jeg da lurer på er om dette virkelig hjelper hw.no med å lage en bedre side? Dette var ikke noe feedback, bare en ren markedsundersøkelse om leverandører av mobil og teleutstyr.

 

Er dette en undersøkelse hvor resultatet blir solgt til en eller annen butikk, eller er dette rett og slett snikreklame i hw.no's navn?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

IGJEN?

Vel, de hører iallefall ikke på brukerene da, forige gang så tror jeg vi brukerne gjorde det ganske klart at pop up er unønsket og ett veldig lite antall brukere vill svare da de aller aller aller fleste snusfornuftige pc brukere har pop up blokker.

tråden er forøvrig her: http://forum.hardware.no/index.php?showtop...eunders%F8kelse

 

Hvilken seriøs hw side bruke pop up for leser undersøkelser, da godt over halvparten bruker pop up blokker?

Selv merket jeg ingenting tin denne pop upen, heldigvis

Endret av Stig-Arne
Lenke til kommentar
Nå vet jeg ingenting om denne undersøkelsen, men det er forskjell på pop-up-reklame, og en spørreundersøkelse.

What ever....

 

Vil tippe 99,9% av de mer "avanserte" brukerene stopper popups, og da blir det vel ikke akkurat noe hjelp fra dem til å lage en bedre side ?

 

Jeg bruker opera, og den blokkerer alt uønsket.... og mange (de fleste) har ett eller annet som stopper slikt tull.

Lenke til kommentar

Spørreundersøkelser generelt bør jo ta utgangspunkt i et tilfeldig utvalg, slik at man får et best mulig fordelt svar, som gir det beste grunnlaget for en konklusjon som kan gjelde hele populasjonen. Ved å bare ta utgangspunkt i de som fremdeles ønsker å se popups, vil man få et skjevt bilde av virkeligheten av de svarene undersøkelsen gir.

 

Om hw.no virkelig ønsker svar på slike ting, kan de jo f.eks. trekke ut et gitt antall e-mail-adresser fra forum-databasen og sende undersøkelsen dit. Regner med mitt forslag også ville gitt en del klager, men det var bare et eksempel på hvordan de korrekt kunne lage spørreundersøkelsen. Det er også et problem ved at ikke alle hw.no-brukerne er forum-brukere, menmen. :)

Lenke til kommentar

ja, sant at pop up reklame faktisk er verre, men nå er det en gang sånn at pop up blokkeren ikke bryr seg om forskjellene på reklame og undersøkelser (takk og pris).

 

Jeg tror (for de som var med i den tråden jeg linket til ovenfor her) vi ble enige om at pop up undersøkelse ikke gir godt nokk grunnlag til å få ett godt resultat.

 

Visst hw.no skal gå på grunnlag av disse undersøkelsene, så ser jeg allerede døden til denne siden.

 

blir provosert av ei seriøs side som hw.no klarer å lire ut av seg en sånn undersøkelse, selv itavisen.no klarer ikke det.

Endret av Stig-Arne
Lenke til kommentar

Hehe, lurte litt på hvilken popup som ble blokkert ja. Fryktet at jeg hadde fått spyware når det ble meldt om en blokkering på hw.no, for der hadde jeg ikke ventet det.

 

Bortkastet, og senker seriøsiteten, som andre skriver lenger opp. Pussig at de ansvarlige ikke skjønner at klientellet som ferdes på siten faktisk er i kategorien som lettest blir provosert av pop-ups.

 

Ikke for det, de fleste mennesker av denne typen kjører jo med popup-stoppere...

Lenke til kommentar

For det første var grunnen til at jeg i det hele tatt gadd å se på popup-en at den kom fra hw.no... De bruker ikke popups til vanlig, og jeg bel nysgjerrig.

 

Men det som jeg spesielt reagerte på var spørreundersøkelsesn innhold. Dettte kan ikke være en undersøkelse som hw.no bruker selv for å forbedre side, men dette resultatet blir solgt videre. Og da er det i samme kategorien som reklame. Hvis hw.no ikke selv kan nyttiggjøre seg av resultatet, og bare gjør det for å tjene penger, kan jeg ikke se forskjellen mellom reklame og en undersøkelse. Jeg vil ikke ha noen av delene i popup-format!

Lenke til kommentar

huff og huff *riste oppgitt på hodet*

Jaja, HW får gjøre som de vil. Synes jeg har sagt ganske klart ifra om det her ikke akkurat er vegen å gjøre det på. Mange har popup-blokk installert både som 3.parts programvare og/eller igjennom SP2 for WinXP. Man treffer en ytterst liten gruppe, og de har etter min mening ikke spesielt mye datakunnskap med følgen at de gjenspeiler overhode ikke den gjennomsnittlige brukeren av HW.

 

Edit: Ja, og vi nevnte at hvis man ikke er veldig oppmerksom så installerer man en popup-blokker ved installasjon av MSN Messenger? En MSN-verktøylinje blir nemlig som standard installert med mindre man fjerner haken for det. Riktig nok fungerer den bare i IE, men det er vist den nettleseren flest bruker på HW så ...

Endret av Ernie.
Lenke til kommentar
Dette var en ren undersøkelse om telebutikker, og det jeg da lurer på er om dette virkelig  hjelper hw.no med å lage en bedre side? Dette var ikke noe feedback, bare en ren markedsundersøkelse om leverandører av mobil og teleutstyr.

 

Er dette en undersøkelse hvor resultatet blir solgt til en eller annen butikk, eller er dette rett og slett snikreklame i hw.no's navn?

 

Hei,

 

Vi kommer til å bruke informasjonen internt, men den vil også bli delt med andre som har interesse av den. Den vil ikke bli solgt videre. Uansett har jeg endret på teksten. Undersøkelse går egentlig på Amobil.no, men for å kunne sammenlikne tallene med noe kjører vi den på Hardware.no også som en referanse. Jeg antar at dere ser at dette er relevant informasjon for Amobil.

 

Når det gjelder avveiingen mellom pop-ups (som gis ut helt tilfeldig) eller å legge ut en en link til undersøkelsen så har vi denne gangen valgt å kjøre pop-up. I fremtiden vil dette trolig endre seg, da så mange blokker pop-ups. Poenget er å få mest mulig korrekte undersøkelser og enn så lenge tilsider vår informasjon at pop-up fortsatt gir best mulig informasjon. Men, som sagt vil vi trolig bruke linker fremover på siden vår.

 

Håper det oppklarte litt.

 

 

Mvh,

 

Per Øivind

Endret av pgressum
Lenke til kommentar

Kan jeg komme med et forslag til neste undersokelse. Jeg for min del leser alti privat posten som kommer til mitt bruker navn, jeg vet ikke hvordan det er med andre brukere her paa hw.no. Det kunne vel kanskje vere en ide aa sende sporreundersokelsen pr privat post til brukeren, denne kan saa in neholde en link til en side hvor testen kjores.

 

En annen ide er aa bruke php eller mysql eller hva som helst til aa generere en knapp som blinker (hva som helst som vil fange brukerens oppmerksonhet), da kan brukeren selv velge om han eller hun vil trykke paa knappen som vil komme opp med et nytt vindu eller ny side. Siden php og mysql er saa fleksibelt saa kan jo denne knappen komme i en hvilken som helst rekkefolge, helst til forskjellige brukere....

 

...Bare en tanke liksom.

 

Frankie

Singapore

 

BTW: Jeg har ikke noe imot en pop-up sporreundersokelse, jeg svare paa de fleste jag har faatt fra Hw.no, Tomshardware.com db.no (eller var det vg.no?)

Lenke til kommentar
...Men, som sagt vil vi trolig bruke linker fremover på siden vår.

 

Håper det oppklarte litt.

 

 

Mvh,

 

Per Øivind

Det var fint å se at den kom... :p

 

Har lurt på hva f£@$ det har vært som har blitt blokket når jeg har vært innom HW.no, men har aldri tatt meg bryet med å sjekke :D

 

Pop-ups er slimete og en uting i en hver form :thumbdown:

Endret av Calm
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...