Jump to content

DesertGlow

Medlemmer
 • Content Count

  4229
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 :)

About DesertGlow

 • Birthday 05/11/1982

Recent Profile Visitors

9302 profile views
 1. Har en Corsair AX 850W PSU, som er mer enn kraftig nok til systemet, og som ikke ser ut til å være problemet. Min hovedteori er RAM-feil, men ser også stygt på hovedkortet (Asus P67). Feilene ser ut til å være for systematiske til at strømforsyningen er kilden Uansett, poenget var førsat og fremst hjelp til nye komponenter som snakker sammen
 2. Ut av det blå har min maskin utviklet seriøs ustabilitet, og fungerer ikke en reformatering, regner jeg med å måtte bytte ut alt det viktigste, siden jeg ikke har tid til å feilsøke ustabilitet som dukker opp etter 10-40 minutter. Tenkte å gå for Haswell i i7-utgave, 16 GB minne og et godt hovedkort, samt en ny SSD på ca 256 GB. Har et solid skjermkort fra før som jeg fortsatt håper er oppegående, og det samme med kabinett og strømforsyning - samt en gigantisk CPU-kjøler. Noen som har forslag til noen gode komponenter som fungerer bra sammen? Har ikke satt noe klart pristak, vil ha gode komponenter, men er ikke villig til å betale masse for absolutte toppmodeller.
 3. Ah, strålende tjenester. Takk for svar Da blir det nok en annonse på Finn i løpet av kvelden.
 4. Har nylig tatt skrittet fra crop til fullformat, og sitter nå med utstyr som jeg ikke er helt sikker på hva jeg skal gjøre med. Står mellom å brenne inne med det som et backupkamera, eller om jeg skal selge det. Det er som tittel tilsier et Canon EOS 50D med det svært gode objektivet 17-55 f2.8 IS, med UV-filter. Noen som har noen anelse om hvor mye en slik pakke kan være verdt? Antar at brorparten av verdien ligger i objektivet...
 5. Har lett litt etter en GPS med kart fra hele verden, og da Chile i særdeleshet. Så langt har det gått heller dårlig, da det meste ser ut til å være EU/US-sentrert, samt noen enkeltland som ikke passer på AppStore. Noen som har noen tips?
 6. Jeg har både mikrofon og videolys til et Canon videokamera (Legeria HF S10) med såkalt "Mini Advanced Shoe", som rett og slett er et blitzmount som er mindre enn den som sitter på vanlige speilreflekser. Har nå skaffet meg et 5D Mk2, og lurte på om det finnes noen adapterløsninger for å montere dette tilbehøret til kameraet.
 7. Oi, hva er grunnen til at trærne i øvre høyre hjørne fremstår så påfallende rette? Har du gjort korrigeringer? Fremstår mye mer korrekt i det hjørnet enn de tre andre...
 8. 8-15mm? tenker du omregnet fra crop til fullframe her? ellers, kvalitetsproblemene med sigma er vel hovedsaklig fokusproblemer på store blendere, så på en ultravidvidvinkel er det nesten ikke et tema. Jeg tenker aldri på crop Tenker på at prisen for 8-15mm er omtrent den samme som for 16-35 mm. Etter å ha sett på 16-35mm fremstår den mer fristende enn 8-15mm egentlig, litt mer anvendig siden en uansett må beskjære fisheye i de fleste tilfeller. Men igjen: 11-12k for et objektiv nå er mer enn jeg har råd/lyst til å betale.
 9. hehe, hvis du jobbet som fotograf da? Er det mye penger da? Det er ikke alle som har kostbart utstyr som bare bruker det til hobby Greit nok, men jeg skal altså bruke penger av egen lomme, og kommer neppe til å tjene et rødt øre
 10. Det er noen i denne tråden som seriøst har for mye penger. Om 120k til optikk var noe jeg hadde hatt råd til, ville det vært litt andre spørsmål jeg hadde stilt For å først rette opp en misforståelse - som jeg trodde var oppklart: Jeg er ikke ute etter crop-opptikk, og grunnen til at jeg viste til nevnte Tamron-objektiv var at jeg søkte på EF-fatning hos Komplett. Manglende Tamron-kunnskap gjorde at jeg ikke umiddelbart identifiserte det som et crop-objektiv. Har testet litt forskjellig optikk i dag, og ser jo at 16-35 ser veldig spennende ut - kanskje mest spennende av alt - men igjen havner jeg omtrent på 8-15mm-pris, og det er mer enn jeg har lyst til å betale for tiden. Sigma 12-24mm ser veldig spennende ut, men tenkte jeg skulle få testet den på kameraet først. Enkelte av testbildene jeg så det ble lenket fra den tyske fotosiden til gjorde meg ikke overbevist, fisheye hadde nesten å vært å foretrekke fremfor de kantene, men kjenner jeg lener mot dette. Alternativet er en fast 15mm Sigma Fisheye, og gi blaffen i zoom, men da mister jeg fleksibilitet selv om blenderen er betydelig bedre. Canon 17-40mm ser jeg både blir anbefalt og advart litt mot her. Prisen er betydelig hyggeligere enn 16-35, men mindre brennvidde, klaging på kvalitet og blenderen gjør meg usikker. (I tillegg har jeg planer om å kjøpe 50mm f1.8, men det er litt utenfor denne diskusjonen)
 11. Er ikke helt stødig på benevnelsene til disse billigleverandørene, så om det er et cropobjektiv er jo saken biff. Ser Sigma 12-24mm 2. generasjon blir nevnt her. Er det å anbefale? Har hørt rykter tidligere om at Sigma er litt bingo når det kommer til kvalitetsforskjeller. 17-40mm hadde sikkert vært fint, men det er ikke fullt så vidt som jeg gjerne kunne tenke meg.
 12. Har tatt spranget fra EF-S til EF, og trenger litt nytt kamerautstyr. Har kjøpt en Canon 24-105, men har lyst på en skikkelig vidvinkelsak også. Drømmen er Canon 8-15mm, men budsjettet sier stopp foreløpig. Ser at Tamron har et 10-24mm f/3.5-4.5 til en ikke like uoverkommelig pris, men ser ofte billigkamerar omtalt i samme slengen med mindre bildesensor. Noen som har tanker / erfaringer?
 13. Yepp, har bestilt dobbelt med minne, 16 GB er ikke så all verden dumt å ha når videoredigering slår inn, og 4-500 kroner ekstra på RAM er ikke det som velter budsjettet Skal ta en titt på de Kingston-brikkene. Hva tenker du på med SSD som flaskehals? At det er feil SSD-valg, eller bare generelt at systemet er vesentlig raskere enn en SSD klarer å levere uansett? Har forøvrig vurdert PCI-e-basert SSD for å komme utenom SATA-grensesnittet, men har skjønt at erfaringene der er litt varierende foreløpig - og dyrt?
 14. Da er spørsmålet enkelt: Er det en stillegående kjøler som er et bedre alternativ som det er plass til - evt minne som ikke koster skjorta som kan byttes ut? Treg write er litt underordnet på en systemdisk siden det er mest les, men Corsair SandForce er et bedre valg? Har vurdert OCZ 3-saken, men den koster jo over 2k for samme kapasitet.
 15. Trenger altså i grunn hele boksen ny, men vurderer å i første omgang beholde skjermkortet jeg har i dag, og tar med harddiskene. PC-en skal brukes til tre ting: - Videoredigering i Premiere Pro - Spilling - Diverse annet bruk. Siden PC-en står i felles stue, er det et ønske om at den skal være så stillegående som mulig. Har ikke noe fastsatt pristak, men uaktuelt med super-top-of-the-line-maskin. Dette er det nye forslaget: http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=950583&su=8CBAFEC6-F6DC-4C16-B61F-9FDD56B0E110 Nå lurer jeg i grunn aller mest på PSU og minnevalg, men valgt minne fordi det kommer med i oppgraderingpakken som ligger til grunn.
×
×
 • Create New...