Jump to content

abcosv

Medlemmer
 • Content Count

  1190
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)

About abcosv

 • Birthday 11/22/1983

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg er svoren PlayStation-fan, og har lite til overs for Xbox-kontrolleren. Ser imidlertid at jeg muligens velger Xbox i denne runden på grunn av støtten for Dolby Atmos og Dolby Vision. Jeg har et 5.2.4-oppsett i mitt spillerom, og Sony sin «emulering» av 3D-lyd er skivebom i mine øyne (ører). Forstår ikke hvorfor Sony, som både eier utallige typer utstyr med Atmos-støtte og produserer filmer der Atmos perfeksjoneres, ikke ser verdien av støtte for dette i PS5. Xbox vil kunne brukes som Blu-ray-spiller for 4K-innhold, som er et område med veldig få tilbydere av spillere i dag, og begriper ikke at Sony ikke tar denne muligheten for å bli en mediaspiller i tillegg til alt annet, som de valgte da PS3 kom. Venter med å bestille noe som helst før nærmere reviewer, men per nå har PS5 tapt på alle andre områder enn spilleksklusivitet hos meg.
 2. Jeg har bilde av en flodhest jeg tok bilde av i Afrika. Vet ikke helt hva det blir i pyramiden. Selvrealisering kanskje?
 3. Er en kjent "feature" med RiksTV-dekoderne at man kan gå på kjøkkenet og lage kaffe før kanalen er byttet. Det er laget for ekstra brukervennlighet, og er på ingen måte et resultat av et monopolistisk system med antikvarisk teknologi.
 4. Jeg stemmer for en GTA: San Andreas remake. Jeg har en følelse av at alle GTA-spill vil være en skuffelse sammenlignet med SA.
 5. Jeg bruker Chrome med Flashblocker for å fjerne alle forferdelige Flash-ads, og det er egentlig en fantastisk kombinasjon. Jeg har også Firefox med adblock-addon, og den brukte jeg lenge kun fordi det ikke fantes adblock til Chrome, men etter at jeg fant flashblocker var det ingen vei tilbake. Det jeg ønsker med en nettleser, er surfing, enkelt og greit. Alle addons og slikt er et forstyrrende element i det store og det hele, og gjør oftest ikke så mye mer for min opplevelse enn å gjøre nettleseren tregere. Det må sies: jeg har, på alle PC-ene jeg bruker, installert Firefox, Chrome OG Opera, da det alltids finnes nettsider der en eller flere av dem ikke fungerer. Har ennå ikke møtt en side der ingen av dem fungerer. På min iPhone sverger jeg til Opera Mini. Safari til iPhone er den aller verste nettleseren jeg har testet, uavhengig av system/format, og jeg kan ikke forstå hvordan noen frivillig velger å bruke programmet.
 6. En som jeg elsket da jeg fant den var rett og slett: Mouse 3 (musknappen i midten)= Åpne i ny bakgrunnsfane. Funker i alle nettleserne jeg har testet i, og er enklere enn shift+mouse 2.
 7. Jeg kan tenke meg (forsøker å distansere meg fra pirat-"bransjen" her) at det i veldig mange tilfeller blir lastet ned piratkopier fordi man ønsker å prøve spillet før man kjøper det. Et eksempel kan være et spill som Mafia 2. 1-eren av spillet var fantastisk i sin tid, jeg både kjøpte det og spilte igjennom det. Jeg ventet så på oppfølgeren i år etter år, leste alt som var om rykter og slikt om spillet, i forventning om å fortsette spillopplevelsen jeg fikk fra det første spillet. Når så spillet endelig kom, var jeg egentlig fast bestemt på å kjøpe det, usett. Så var jeg så dum at jeg leste diverse anmeldelser rundt om kring først (disse kommer gjerne 2-3 dager eller mer før spillet slippes til offentligheten). Jeg ble umiddelbart noe mer skeptisk: ville spillet vise seg å være underlegent det første i serien? Tvilen slo meg så hardt at jeg valgte å ta den omtalte snarveien for å teste spillet; jeg tenkte at dette ikke ville bety noe uansett, da jeg fikk prøve spillet noen dager før det ble sluppet i butikkene uansett. Jeg testet spillet, ble skuffet, og la det fra meg igjen. All denne forventningen for ingenting. Spillet var rett og slett ikke så bra som jeg hadde håpet. Om dette skyldes forhold fra min side (jeg er tross alt en del år eldre enn jeg var da det første kom) eller det skyldes spilldesignen vet jeg ikke. Det endte uansett opp med at jeg ikke kjøpte spillet. Sannsynligvis ville jeg ha fått nøyaktig den samme konklusjonen om jeg hadde lastet ned en spillbar demo av spillet og testet denne. Nå er det dessverre slik at de aller fleste spillutviklere har sluttet med demoer, og i de tilfeller de fortsatt har dem, kommer de ut lenge etter at selve spillet er ute. Konklusjonen? Tja, det er vel sannsynlig at piratene sørger for inntektstap for spillbransjen. At demoutvikling kan medføre et tap av inntekter er vel ikke usannsynlig heller, da det jo kan forklare at de færreste av utviklerne har dette lenger.
 8. Angående flere kommentarer om koblingen til GeoHot: Jeg har veldig vanskelig for å tro at det er noen sammenheng i det hele tatt. Hadde kontoinformasjonen og alt som hører med blitt lagt ut kryptert på samme måte som WikiLeaks som et "ha ha, se hva VI har!" til Sony, ville jeg ha trodd på sammenhengen med GeoHot. Jeg tror nok at dette er organiserte "skurkehackere", som er noe helt annet enn den OpenSource-typen som GeoHot er. Det er hackere med kun penger som motiv som sannsynligvis har valgt Sony som offer etter å ha prøvd de andre alternativene (Microsoft og Steam) uten å lykkes. Om dette ender opp med å peke i retning av russisk mafia eller en eller annen høyteknologisk halv-skurkestat blir jeg ikke overrasket
 9. Det ser ut til at marginene i bransjen er for små til at butikker av den størrelsen som AmentioDatakjeden var kan overleve. Ser at både Multicom og Netshop kan vise til solide underskudd de siste årene, og Netshop fikk da også kriseinnsprøytning av kapital rett før nyttår. Med de marginene man opplever nå må man ha en veldig stor omsetning for å kunne dekke over de øvrige kostnadene, og sånt får man bare ikke over natten, så det er vel ikke sannsynlig at Amentio prøver igjen med ren netthandel. Det er kjedelig for forbrukerne, da færre nettbutikker i realiteten betyr mindre konkurranse og mulighet for de gjenlevende butikkene til å ta seg bedre betalt. Jeg vet iallefall at jeg er så usikker på selskapene i bransjen nå at jeg kun vil handle hos "gigantene" fremover, som Komplett og Elkjøp/Lefdal. Litt småskeptisk til dustin og netonnet også, da jeg ikke aner hvordan den norske delen av de selskapene går, men må nesten anta at butikkene er trygge med så solide selskap i ryggen. Ikke at det nødvendigvis betyr noe, som vi så på de danske butikkene SHG/Itbutikken som i teorien var i samme situasjon, men uansett gikk over ende. Min mening er iallefall at man må være skeptiske til nettbutikkene man handler hos, da butikkene som selger billigst tilsynelatende ikke klarer seg i lengden.
 10. Etter DRM-påfunnet ved videoavspilling på PS3 (http://en.wikipedia.org/wiki/Cinavia) har jeg sluttet å anbefale PS3 som en kombinert spill- og multimediamaskin til mine bekjente. Nå anbefaler jeg heller å velge konsoll kun for spillene sin del og å kjøpe en HTPC utenom for multimedia. Er ellers ganske så fornøyd med min første generasjons PS3. Går som en klokke fremdeles, uten støy- eller varmeproblemer, etter snart fire år med rimelig aktiv bruk.
 11. Beklager, jeg mente så klart at Netshop og Microplex var fusjonerte, som det ble påpekt, ikke Multicom.
 12. Jeg liker det. Jeg vurderte Onkyo-forsterker sterkt forrige gang jeg kjøpte, men endte opp med Yamaha i stedet på grunn av noen smådetaljer. Ved neste korsvei er det nok fullt mulig at jeg velger Onkyo, da Spotify-integrering i forsterkeren rett og slett er genialt.
 13. Jeg venter på et Rockstar-spill i sjørøver-settingen. Red Dead/GTA på de syv hav.. Om vi bruker argumentasjonen fra denne analytikeren Pachter er gjerne forklaringen på at dette ikke er på vei at det kraftigste våpenet vil være en kanon som krever to+ mennesker for å operere, samt at alle skytevåpen krever et halvt minutt preparering for å avfyre neste kule. Jeg mener imidlertid at dette er småproblemer som en gjennomtenkt spillmekanikk vil kunne løse greit. Og angående bruk av vikingtiden i spill, hadde jeg faktisk bestemt meg for å spille Midgard fra Funcom etter at jeg så konseptbildene og leste om spillet, men det ble dessverre kansellert.. Muligens etter markedsundersøkelser om hvorvidt konseptet ville selge? Første april for noen år siden ble det lagt ut en NFO på det største NFO-biblioteket på den tiden fra en anerkjent nettpiratgruppe: Bird Simulator mener jeg at de kalte det. Et spill der man kunne velge hvilken fugl man ville og spille som denne i en åpen sandkasse. Nå var så klart dette en aprilspøk, men det er nytenkende om ikke annet. Simulere et falkestup i 350 km/t mot et intetanende offer kunne ha vært veldig interessant. Varigheten i et slikt spill for brukerne er så klart et spørsmålstegn, og hvorvidt familielivet til fuglen, med ruging og oppgulping av mat er noe man ønsker å bruke tid på i et spill er et annet spørsmålstegn, men grunnidéen er iallefall interessant.
 14. Jeg må si at jeg bekymrer meg litt for nettbutikkene i Norge (med unntak av Komplett).. Netshop går også med store årlige underskudd og har heller svake nøkkeltall å vise til. Riktig nok fikk de inn frisk kapital rett før jul var det vel, men jeg har vanskelig for å tro at dette er noe investorene vil holde på med jevnlig. Så vidt jeg vet er Netshop/Multicom (samme selskap) den største rene nettkonkurrenten til Komplett/MPX (samme selskap), så det ville jo være veldig synd om både de og Amentio gikk over ende.
 15. Uff, det var skuffende nyheter. Jeg syntes de øvrige rolleansettelsene var veldig interessante, med De Niro og Pesci, men jeg har vanskelig for å tro at Wahlberg kan gjøre en god Drake. Jeg ser det virkelig bare ikke. Går Mark Wahlberg inn for å bli skuespillernes svar på Uwe Boll? En garantist for dårlige filmatiseringer av spill?
×
×
 • Create New...