Gå til innhold

Komplett.no og Lian-li


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel, om det er Espen som prater sant, eller det er komplett som prater sant, vil ingen få vite.

 

At slike diskusjoner ikke hører hjemme på offentlig forum? vel, det kommer ann på øynene som ser det. I mine øyne er det bare greitt å ha slike diskusjoner her.. Så får vi se hva som foregår.. Men desverre blir ingen slike diskusjoner objektiv, da den ene kommer med anklager mot den andre og den andre mot den ene.

 

Men EN ting er nå sikkert.. om komplett.no klarer å selge Lian Li kabinett (som er helt vanvittig overpriset) så er jeg sjeleglad for det.

At microplex.no har stempelet som godkjent Lian li forhandler, og dermed har muiolgheten til å klage direkte tilbake til Lian Li ved reklamasjon og komplett pluteselig kommer på banen med billigere Lian Li kabinett, men uten muligheten til å klage direkte til Lian Li ved reklamasjon ? Hvor ofte blir det direkte feil på ett kabinett? veldig skjelden.. hvem vinner da? jo komplett.no som kan selge dem videre, grunnet dem ikke blir å få så mange klager..

 

Det var min teori.. :)

Lenke til kommentar

OM ikke robbie kommer hjem til deg å synger da!, Tha free AFter service hehe

 

Enig! når vi har så bra komunikasjon som vi har i dag er det helt gull at vi bruker det, vi får mulighet til å se hva som foregår bak kulisenne, det gjør det nesten umulig for webshoppene å komme unna med noe som helst (om du bruker mediet selv da). Så dette er bare gull. Litt usaklighet har ingen dødd av, bare det ikke blir for mye.

 

Edit;enig med stig arne

Endret av simalarion
Lenke til kommentar

Uten å vite med sikkerhet alle fakta i "krangelen", syns jeg kompletts oppreden på forumet her var både uforskammet og til en viss grad useriøst, det kunne dere spart dere for. Espen sitt innlegg åpner ikke akkurat for diskusjon, men det oppklarer jo en hel del.

 

At komplett selger lian li kabinetter til en rimeligere penge enn microplex har jeg ikke noe imot som kunde, tvert imot. Ja, microplex er dyre. Men hvis lian li er så bitre på kompett-konsernet, hvorfor besluttet de derfor å la komplett importere kabinetter, når de har en (les:en "godkjent") importør i Norge? :hmm:

Lenke til kommentar

Jeg må si meg totalt uenig i at slike ting ikke hører til i et offentlig fora.

 

Etter min mening burde det omtrent vært en forbruker RETT å se slikt, dette er selvsagt forbeholdt at webshopene forholder seg saklige i sin kritikk.

 

Å frykte offentlige fora slik som dette, virker jo bare som at man har noe å skjule.

 

Hvis man mener alt man foretar seg er kjempeflott for alle, kunne man jo lagt alt rett ut i offentligheten med en gang, og tjent kunder på det, så ... derfor lyser det merkelig av å ikke ville snakke offentlig.

 

Hadde kanskje blitt litt værre om det var komplett.no som startet tråden og slengte dritt. MEN sånn var det nå ikke...

Lenke til kommentar

I denne saken er det egentligbare to ting å si:

 

JA TIL PRISKRIG! :yes::thumbup:

og

NEI til forumkrig... :thumbdown:

 

At Lian Li gjør sitt for å sabotere Komplett tror jeg bare virker mot sin hensikt...

Stå på Komplett... Håper dere fortsetter å ta inn Lian Li. Gjerne flere modeller.

Er dere billigst når jeg etterhvert skal bytte kabbis så ser jeg ikke bort i fra at det dumper en bestilling inn hos dere.

 

Er forresten totalt borti natta hvis en vare KUN skal bli solgt av en forhandler i Norge. Da blir det jo ikke konkurranse. Så jeg har ingen forståelse for at Microplex klager på at komplett driver paralell-import. I teorien skal alle (også du og jeg) kunne gjøre dette fritt. Det er dette som kalles konkurranse og og frie markedskrefter...

Lenke til kommentar

Enig i at komplett beveger seg på grensen til å være for frekk (gjør ikke meg noe, men jeg kan forstå at noen synes det). På den andre siden er Microplex sitt svar et langt syte brev, alt de prøver å forsvare beviser kunn i mine øyne at komplett ikke farer med løgner å fanteri, som min far sa. (nei han lever ikke mer, gud være med ham :innocent: )

Endret av simalarion
Lenke til kommentar
Nå er situasjonen slik at dere startet parallellimport uten engang å ha forespurt oss på pris.

 

Håper ikke at det er vanlig at Microplex ringer rundt til andre nettbutikker og forteller dem hva de skal ta for et Lian-Li kabinett.

 

Fra konkurranseloven:

§ 10. Konkurransebegrensende avtaler mellom foretak

 

       Enhver avtale mellom foretak, enhver beslutning truffet av sammenslutninger av foretak og enhver form for samordnet opptreden som har til formål eller virkning å hindre, innskrenke eller vri konkurransen, er forbudt, særlig slike som består i

a) å fastsette på direkte eller indirekte måte innkjøps- eller utsalgspriser eller andre forretningsvilkår,

 

Fra http://www.konkurransetilsynet.no:

Loven gir konkurransemyndighetene adgang til å ilegge betydelige bøter ved brudd på lovens forbud, samtidig som den gir adgang til å redusere bøtene for bedrifter som bistår konkurransemyndighetene med oppklaring av overtredelser.

 

Kan ikke si annet enn at microplex tydelig inviterer til prissammarbeid.

 

Edit: BOLD

Endret av Chris_Henrik
Lenke til kommentar
Men hvis komplett får kjøpt kabinett av microplex til en bra pris slik at de kan opprettholde den prisstruktur de har i dag er vel alt ok? Ta hverandre i hender og alt det der :)

Om de gjør dette så subsidierer de jo en direkte konkurent så jeg kan skjønne godt hvorfor de heller satser på egenimport...

 

EDIT: WORD, Chris_Henrik!!!

Endret av L4r5
Lenke til kommentar

Det virker ikke akkurat som Microplex lider noen nød når det gjelder omsetning.

 

Gasellelisten fra DN.no

 

Gasellelisten til Dagens Næringsliv er kort fortalt en oversikt over de norske bedriftene som har hatt størst prosentvis økning i omsetning. Microplex havnet på en 8.plass med 1831,6% økning i perioden 2000-2003. Det er mulig dette har en sammenheng med det tilnærmede monpolet Microplex har hatt på mange produkter og derfor de høye prisene.

 

Så tror ikke det vil skade med litt konkurranse fra komplett.no på disse Lian-Li kabinettene. ;)

 

-klammeform-

 

Edit: skriveleif

Endret av klammeform
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...