Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg gjør tydeligvis ett eller annet ganske feil når jeg gjør markløft. Stanga kommer så nærme skinnleggene at den skraper langs, og lager røde striper, og til og med sår. Har lagt hodet i bløt for å finne ut hva det kan være, men kommer virkelig ingen vei.

 

Anyone? :)

Ikke noe stress, jeg merker jeg er ganske mye borti selv, men om valget er løfte med stanga noen cm lengre frem sånn at det blir en snål variasjon av strakmark er det greit nok.

Lenke til kommentar

Takk for svar folkens :)

 

Jeg har aldri vært noen røver på teknikk, så skal ikke utelukke at jeg gjør noe feil. Men, har spurt et par folk på senteret, og teknikken har blitt "godkjent" av samtlige. Men da er det greit å vite at det nødvendig ikke er føkka teknikk som gjør at det skraper litt.

 

Skal ha i bakhodet det du skrev wingeer, kan hende det er der jeg gjør noe feil.

 

Kommer nok ikke til å bytte til trenibgsbukse, pga skrapinga Sno, da satser jeg heller på å løse problemet/herde huden etterhvert/leve med det. Å trene i bukse blir altfor varmt og klamt.

 

:)

Lenke til kommentar

Så alle har sikkert hørt påstanden "knebøy og markløft trener mage/kjerne", men hva ligger bak dette? Annet enn at man spenner opp så klart. Er det noen undersøkelser som kan gi innblikk i hvor effektiv kjernetrening det faktisk er?

Jeg tenker også at det er mange som ikke vet hvordan de skal spenne seg opp og derfor ikke får så mye ut av dette. Så skal det også nevnes at kjernen sjeldent er det svakeste leddet i disse bevegelsene, i.e. det er mulig å løfte mer enn kjernen egentlig tåler av belastning => unødvendig mye slit for ryggen.

Så, trener dere kjernen i tillegg? Eller mener dere at knebøy+markløft er god nok trening? Hvis ja, hvorfor?

Lenke til kommentar

Som folk sikkert har skjønt har jeg ingen inngående fagteknisk kjennskap til emnet, utover en stadig voksende interesse, og en gedigen lærelyst.

 

Men for meg føler jeg det holder med bøy og mark. Om ikke boksing og løping teller som kjernetrening. Etter å ha innført bøy og mark føler jeg meg generelt sterkere og mer "solid".

 

:)

Lenke til kommentar

For å snu på det: Hvis du faktisk klarer å spenne opp kjernen i bøy/mark tre ganger i uka, hvilken effekt vil planken/crunches noengang gjøre?

 

Det er svært få som klarer å spenne opp og bruke kjernen ordentlig, i motsetning til å løfte stanga og la muskelgruppene fordele seg som de selv vil (som ofte ender opp med en korsrygg som bærer veldig mye vekt)

Endret av Kevlar
Lenke til kommentar

Høret jo ut som at de som får plager ved markløft i ryggen da løfter for tungt i forhold til hva kjernen klarer og stabilisere i forhold til hva ryggen klarer og dra opp ? (Hvis vi ser bort fra dårlig teknikk)

 

Shitt det var dårlig norsk, men jeg tror du skjønner hva jeg mener :p

Lenke til kommentar

Føler det blir et litt misledende spørsmål da det finnes enormt mange flere kjerneøvelser enn crunches og planke. For å si det slik: Hvorfor ikke trene kjernen slik at den tåler MER belastning enn nettopp hva du løfter? Jeg tenker det er litt "sjangsespill" å la kjernen være en flaskehals.

Det er jo selvfølgelig individuelle forskjeller også.

Lenke til kommentar

Fins det mange øvelser som man faktisk ser på gymmen som er mer effektive på å trene statisk anti-fleksjon/anti-ekstensjon i kjernen?

 

Når jeg hører den "tar du mark og bøy ordentlig kan du drite i kjerneisolasjon" tenker jeg at det vil stemme for mannen i gata; Klarer han faktisk oppspenn, kommer det til å være den beste treningen han kan få for den bestemte bevegelsen.

Lenke til kommentar

Hvis man skal begrense seg til øvelser en faktisk ser på gymmet er det litt usikkert på hvorvidt en bør snakke om knebøy og markløft i det hele tatt. :p

Det sagt, redcord-systemet har jeg sett noen steder. Det er jo glimrende trening for kjernemuskulaturen.

Jeg vil være litt forsiktig med så generelle påstander. Hvem vet hvorvidt "mannen i gata" sliter med dårlig kontakt med kjernen/svak kjerne fra før av. Dersom en allerede har en ubalanse i muskulaturen vil det ikke hjelpe stort å øke all muskulatur i likt tempo. Da vil noen områder ha godt av litt ekstra oppmerksomhet. For den generelle mann i gata vil jeg også tro at kjernemuskulaturen er noe dårlig og erstattet med overaktiv/stram psoas. Men det blir jo bare spekulasjoner.

Mitt poeng er vel egentlig bare at påstanden "baseøvelser er nok for kjernemuskulatur" er en påstand med manglende premisser. Ja, det vil være slik dersom en forutsetter at:

1. Personen vet hvordan en skal spenne seg opp.

2. Personen har ikke muskulære ubalanserer mellom mage/rygg.

 

Det er svært få som klarer 1, og det er ikke uvanlig med 2 heller.

Gir det mening hva jeg skriver her?

Endret av wingeer
Lenke til kommentar

I benkpress kan dei fleste løfte meir med stang, men totalt sett er det nok ikkje den heilt store forskjellen. Ein ulempe med manualar er at du må bruke krefter på å få dei opp og ned. Fordelen er at du løfter meir fritt og får brukt meir støttemuskulatur. Kjør gjerne begge delar, periodevis.

 

På resten av øvingane går eg ut frå at du brukar stang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...