Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Jeg har en gymlærer som sier man kan miste fett, uten at det går utover muskelmassen. 

Da i form av kardio i store mengder. Som sykle i flere timer, da kroppen vil begynne å brukte fett som energi. 

Stemmer dette? 

 

Det er flere enkeltpersoner som kommer med historier om hvordan de har gjort dette, men som War m.fl. har sagt tidligere så krever nok det stålkontroll på kosthold og treningsvolum.

 

Angående kardio i flere timer så dreier dette seg om å ligge med såpass lav intensitet at kroppen henter mer energi fra fettlagrene enn glykogenlagrene, men da sier det seg selv at en må holde på desto lenger for å forbrenne like mange kalorier som f.eks. en intervalløkt e.l., som primært tar for seg glykogenlagre. Husker ikke nøyaktig, men mener en ikke skal ligge særlig mye over 50% av makspuls før kroppen tar mer fra glykogenlagrene enn fett.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

 

En kopp smoothie er 2dl. 2,5dl inneholder 47kcals av den typen jeg drikker. Så det blir ikke så mye som 300 kcals til kvelds. Men heller rundt 100kcals.

 

Er ikke mer aktiv enn det jeg forbrenner når jeg går til skolen (300-400kcals).

 

Så da er trekker vi fra 3-400 fra 1300-1500kcals.

 

Dette har jeg ligget på en måned. Og jeg går opp i vekt .... Mener jeg lå på 77kg begynnelsen av januar.

Da er det så enkelt som at du lyver for deg selv, noe som er veldig vanlig. Man kan ikke omgå termodynamikkens lover, med mindre det er noe galt med stoffskiftet eller lignende.

 

 

Han spiser ikke rett og slett for lite da? Jeg opplevde vektnedgang ved å øke inntaket mitt ørlite når vekta sto stille.

Lenke til kommentar

Det er mulig i en begrenset periode å legge på seg muskler og gå ned i fett. Det er godt dokumentert at mennesker er flinke til å lure seg selv, med variasjoner mot 1200 kcal per dag for befolkningen og 200 kcal +/- for personer som er utdannet innen ernæring. Det er vanskelig om ikke umulig å treffe 100% på kalori-inntaket. Konsekvensene er ofte et ikke forventet vekttap eller oppgang ved en allerede for simplisert utregning. Ketose-introdusert vekttap gir ingen metabolsk fordel sammenlignet med alternativene.

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Dette er ingen kontroversielle slik som VG prøver å fremstå det som. Å si at det er direkte usunt er om noe en direkte lite nyansert uttalelse og får det til å virke som at det er snakk om dop. Ungdommer er en gruppe under vekst og har både økt energi- og proteinbehov, sammenlignet mot andre befolkningsgrupper. Flere har ytterlige aktiviteter utover skolegym som både styrketrening og annet idrett. I en slik hektisk hverdag blir proteinpulver en fin strategi for å få dekket noe av behovet. På et mer generelt basis klarer en seg fint uten. Andre grupper med mer etablerte rutiner, som voksne styrkeløftere fokuseres ofte allerede på proteinrike matvarer, og får dekket behovet der. Foreligger det grunner som gjør det utfordrende å få dekket det via kosten er det en fair strategi. Selv klarer jeg meg utmerket uten og har hatt et boks her i snart to år som aldri blir tom.  

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...