Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har vendt meg til å ha en pause i bunnposisjon når jeg tar knebøy, slik at øvelsen blir nesten lik knebøy til boks, bare at jeg holder spennet i musklene. Er dette dumt? Bør jeg lære meg å gå fort ned? 

 

På ingen måte - bare fortsett med det du gjør.

En stopp i bunn fører utrolig mye godt med seg - løftet blir automatisk mer kontrollert hvilket er det beste for både teknikk og skadeforebygging.

 

Sammenligner det med BP m/stopp - løftene blir mye bedre teknisk + det aktiviserer flere muskelfibre kontra om man spretter.

 

Klart - om du har planer om å konkurrere bør du kjøre litt bøy uten stopp også, f.eks annenhver bøy-økt.

Endret av Countryman
Lenke til kommentar

Bedre å ha det den vegen en de som ikke stopper og må ned på vektene for å få til det der det kreves. 

 

Stopp er bra saker, mye mer kraft må til fra bunn.

 

Neste steg blir vel kjetting, bruke 100% kraft opp vs sånn det ellers er med 70% siste delene hvor man senker farten mot slutten for å ikke hoppe med vekta. 

Lenke til kommentar

Hva vil dere si er best for ren kraftstyrke, repetisjon eller vektmengde? Holdt på en stund med trene styrke nå skjønner dere, men føler ikke jeg er blitt sterkere selv om progresjonen er god. Vurderte å starte egen tråd om dette men vil gjerne høre hva dere har å si her først. :)

Lenke til kommentar

Jeg er litt skremt av hvor press det har på dagens ungdom i forbindelse med vekt og diett. En venn av meg som er 17år (spiller samme futsallag som han) fortalte meg at han skal gå opp i vekt pga han er for tynn, så lever han kun på 2400kcal daglig!!!

 

Er det ikke rett og slett for lite? Jeg sa til ham at han bør spise mye som han orker og det er lov å spise kebab i ny og ne, bare vær flink med litt mindre dressing.

 

Men til spørsmålet mitt, er 2400kcal ikke for lite for en gutt på 17år, som gjerne trener fotball fire i uka. Han er 174cm høy og veier 65kg. Jeg mener at han må opp til 3000kcal. Men hva vet jeg egentlig? For ti år siden var jeg på hans alder og spiste hva jeg ville, uten å bry meg om kcal.

Endret av Fox
Lenke til kommentar

Det går ikke an å sammenligne slikt fra person til person.

 

2400kcal er overskudd for meg - 3000kcal så eksploderer jeg.

 

 

Sant nok, jeg er egentlig ikke denne rette personen til å uttale seg noe om kosthold, kcal og sånt. Men for en ung gutt på 17år som er veldig aktiv, trener fotball 4 ganger i uka og samtidig går på breddeidrett linje på VGS? 2400kcal høres sykt lite ut.

Lenke til kommentar

Ja, jeg og tenker at det er litt lite for ham, ihvertfall om han er på bulk. Det var mer en presisering av at vi er fryktelig forskjellige. :)

 

2400 er ihvertfall ikke et helsefarlig lavt inntak.

 

Edit- Et annet poeng er kvaliteten på telling da. Folk tror de er flinke, så glemmer de å telle 2 store smørklatter i stekepanna og melkeglasset de hadde til frokost - dermed tenker enkelte at de spiser mye færre kcal enn det de egentlig gjør.

Endret av Countryman
Lenke til kommentar

Har noen her sett FML episode 1? http://sumo.tv2.no/programmer/underholdning/fml/sesong-1/fml-1-program-1-975542.html

Meget interessant som setter ting i perspektiv angående dette med dagens press, idolisering og nettet som et sted å søke kunnskap for.
Vil i samme slengen tipse om FB-siden "spis nok", som er siden til Thomas (doktorgrad-stipendiat i ernæring og styrkeløfter). Siden tar for seg seiglivede myter innen treningsmiljøet etc. Lik den gjerne : https://www.facebook.com/spisnok1/?fref=ts

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...