Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Hvile pleier å være bra.

Så du gjorde rett i å droppe knebøyen i dag.

 

Ta det igjen i morgen, eller hvile til mandag?

 

Spørs hvordan du føler deg i morgen, om du føler du har vondt i ryggen og tror at bøy blir vondt, så dropper du det. Å utsette en trening eller to har ingenting å si i det lange løp. Føler du deg klar og kjenner ingenting, kjør på. Kanskje med en litt lavere oppvarmingsvekt første oppvarmingssettet, hvis du er usikker.

Finnes ingen fasit, du må bare kjenne deg fram.

Endret av Diskutant
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg kjører pronert. Litt meir biceps og lats med supinert, litt meir rygg og skuldre med pronert. Det er ikkje den store forskjellen totalt sett.

 

Las ein stad at pronert vart anbefalt sidan underhandsgrep kan bli ukomfortabelt for handledda, men har du ikkje problem så går det sikkert greit. Prøv begge og vel den du synest fungerer best. Eventuelt veksle mellom dei.

Lenke til kommentar

Hva foretrekker folket når det gjelder stangroing? Håndflatene vekk fra kroppen eller inn mot kroppen?

Har alltid kjørt med håndflatene mot kroppen, men var flere på senteret i dag som anbefalte å ha håndflatene ut fra kroppen.

 

Det spørs akkurat hvilken øvelse, for det finnes flere varianter av stangroing. Når det gjelder Yates-roing, foretrekker jeg å vende håndflatene utover. I foroverbøyd roing blir alt annet enn håndflatene vendt innover unaturlig for meg.

 

Dette kan sikkert høres dumt ut, men ved kjøp av et benkpress har jeg kommet fram til at man egentlig kan trene alle muskelgrupper. Hvorfor ikke trene hjemme da?

 

Det finnes mange grunner til å være medlem på et treningssenter framfor å kjøpe egen benk.

* Utstyr krever mye plass. Ofte vil man behøve et eget rom til treningsutstyr.

* Det koster mye. For prisen av en benk med stang og vektskiver vil man kunne betale for et års medlemsskap på treningssenter (hvis man ser på finn.no).

* Hvis noe blir ødelagt, må man selv fikse det. Et treningssenter ordner service hvis noe av utstyret deres blir ødelagt.

* Man begrenses til å bruke det lille utstyret man har. På treningssenteret kan man også bruke en tredemølle, sykkel eller hantler med en bestemt vekt hvis man plutselig får lyst til det en dag. Man kan selvfølgelig kjøpe inn det utstyret man savner hjemme, men igjen vil man ha behov for plass og penger. Dessuten ligger nok terskelen høyt for å bruke flere tusen kroner på nytt utstyr. Man kjøper seg ikke en tredemølle hvis man ikke er sikker på at man vil bruke den ofte. Det forutsetter så klart at man ikke er rik. På treningssenteret kan man bruke annet utstyr akkurat så ofte eller sjelden man vil uten at det koster noe mer.

 

Det er ikke dermed sagt at det ikke finnes fordeler med å kjøpe eget utstyr som man har hjemme. Men for de fleste som har tilgang til et treningssenter, vil det nok være enklere å skaffe seg et medlemsskap.

Lenke til kommentar

Har vurdert og trene hjemme jeg også. Men problemet er penger og plass. Tror uansett det ville vært best og trene borte der det er andre folk som kan hjelpe til med å spotte og sånt. Tror også det ville vært mer seriøst, har jeg først kommet meg bort fra pc'en skal det faen meg trenes også. :p

Endret av joakimz
Lenke til kommentar

Hm.. Etter to måneder med deff og alt for tung trening har jeg endelig truffet veggen. Økt ganske heftig i styrke og mistet mye fett, men de to siste ukene med trening har feilet helt, så regner med at jeg er nå overtrent. Tenker på å bytte til et litt mildere treningsprogram. Har kjørt tung fullkropp tre ganger i uken, så vurderer å gå over til splitt. Noen som vet om et bra femdagers-splitt med fokus på volum?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...