Gå til innhold

Er bad sectors nok til å få ny disk på garanti?


KAS

Anbefalte innlegg

Har en maxtor ide-disk innenfor garanti (i alle fall fra produsent) som sliter litt. Når jeg skal kopiere over noen filer fra en bestemt mappe til en annen lokasjon, kommer det noen høye klikkelyder fra disken, noe som fører til at den tilsynelatende slår seg av etter litt. Windows mister i alle fall kontakten med den, og jeg får en melding á la windows delayed write failed. Når jeg prøver å formatere disken, kommer den til ca 35% før det stopper. Lot den gå i 5 timer uten at den kom videre. Så, det er tydeligvis noen skambanka sektorer ute og går her. Dermed føler jeg for å levere disken der den ble kjøpt, i håp om å få en ny på garanti.

 

Jeg er ikke ute etter en lavnivåformatering, "fiksing" via diagnoseprogram eller andre "lure triks". Godt mulig at dette kan løse problemet der og da, men man kan jo ikke stole på disken lengre, så jeg ønsker derfor en splitter ny disk. Kan jeg kreve dette?

Endret av KAS
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Garanti på de mest kjente merkene i dag er: (alle her er for s-ata disker 7200rpm vet ikke om garantien kan være andreledes fra s-ata til ide?)

(info hentet fra diverse norkse nettnutikker)

 

-Hitachi - har egen side der du legger inn serienummert på disken for å skjekke om du ennå har garanti http://www.hitachigst.com/portal/site/hgst...fa0466460e4f0a0

(men jeg fant ingen plass det stod generelt hvor lenge så hvis noen vet så får de bare si ifra)

-Samsung - 3år

-Western Digital - 3år

-Maxtor - 3år

-Segate - 3år

Lenke til kommentar

Takker så mye for svar! Høres oppløftende ut så langt, så da får vi se hva som skjer..

 

Har forresten en tilsvarende sak på gang, der gav diagnoseverktøyet en feilkode, går ut fra at det er nok i seg selv til å få erstattet disken. Fikk beskjed om at det ble funnet korrupte sektorer, og det stod "Defective device". Men hvem vet om Maxtor er særere på slikt enn Hitachi : P

 

Apropos garanti så pleier de fleste å operere slik at disker som har 2mb cache gis 1 år med garanti, de med 8mb 3 år. Unntaket svjv er Samsung, som har 3 år på begge.

 

Maxtoren min var det heldigvis 3 år på, for det har gått over to år alt : )

Lenke til kommentar
Noen som vet hva IBM har ?

 

IBM`en min tok kvelden min igår ser du..

prøvde samma triks som Thorsen, men Produktguiden ville ikke finne noen HDD`er som er av merket IBM.

(eller så har jeg gjort noe riv ruskende galt..)

Siden IBMs harddiskseksjon er kjøpt opp (?) og drives av Hitachi nå.

 

Mvh

Kjetil

Lenke til kommentar
Man har jo uansett to år reklamasjonstid. Kanskje til og med fem, dersom mtbf oppgitt fra produsent tilsier det. Kompisen min fikk medhold for 5 års reklamasjon på en cd-spiller som var oppgitt med mtbf på i overkant av fem år.

 

-Ko_deZ-

Det samme satt jeg og tenkte også. Forhandlerne har jo en tendens til å fnyse av 5-årsdelen av reklamasjonsretten, men harddisker har jo en definert mean time before failure, så det burde være en smal sak å banke i bordet med. De fleste hd'er har vel langt over 43800 timer mtbf ?

Lenke til kommentar
Det samme satt jeg og tenkte også. Forhandlerne har jo en tendens til å fnyse av 5-årsdelen av reklamasjonsretten, men harddisker har jo en definert mean time before failure, så det burde være en smal sak å banke i bordet med. De fleste hd'er har vel langt over 43800 timer mtbf ?

Jepp burde ikke være noe problem, hvis da ikke produsenten på en eller annen måte klarer å vri seg unna ved at det er din feil at disken er ødelagt.

Lenke til kommentar
Ok, når stjeler jeg sikkert "showet" fra trådstarter, men hva om jeg ikke har kvittering, bare en kontoutskrift , hva da ?

 

Kjøpte HDD`en på Expert.

Burde ikke være noe problem, hvis kontoutskriften bekrefter en overføring til expert er nok dette god nok kvittering. Koster iallefall lite å ta turen ned å spørre dem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...