Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

UleDule skrev (16 minutter siden):

Apropos The Ninth Gate - nydelig film. Synes det er litt sjokkerende at den bare har 6.7 på IMDB. Den er liksom ikke så «alternativ» som mange av Polanskis tidligere filmer, derfor også litt overraskende at den er så misforstått.

6,7 er jo ikke så gærent, hvert fall med tanke på at det er ei grøsser/thriller (de pleier sjeldent å score høyere enn 7,0 eller så virker det på IMDb og lignende sider), og selv om filmen innehar flust av kvalitet foran og bakom kamera, kom det vel en del negativ omtale rundt filmen, da den ble utgitt.

Det var jo en del som mente at filmen forsøkte litt for mye, å melke millennium "paranoien" i hop med de utallige overnaturlige thriller-grøsseren som kom ut 1999, og, nei, det var nok en sånn film som aldri helt fant seg til rette der og da, men virker jo å ha fått et langt bedre ry med årene, og helt klart en som jo gjør seg bedre ved et nærmere gjensyn eller to.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Seven men from now  (1956)

Western med Randolph Scott og lee marvin. Scott jakter på 7 menn som ranet et wells fargo kontor og drepte hans kone under ranet. Veldig bra western dette fra radarparet Scott og Bud Boetticher. Filmen varer litt under 80 minutter, men er effektiv og gode skuespillerprestasjoner fra Scott, Marvin og vakre Gail Russell bidrog til en fin opplevelse.

Russell døde kun 36 år gammel, omringet av sine aller nærmeste. (En haug med tomme vodkaflasker)
Trist skjebne, men etterlot seg noen gode filmer.

4/5

Man from del rio  (1956)

Samme år på disse to..kanskje ikke så rart da dette var gullalderen for westernfilmen. Anthony Quinn i hovedrollen. Han er en meksikansk revolvermann som kommer til en småby og nesten umiddelbart havner i en duell med en gammel rival. Det viser seg at denne rivalen var blitt sheriff..Quinn ender selv opp som sheriff i byen etterhvert.

Likte denne også veldig godt.Katy Jurado spiller jenta Quinn prøver å fange..Hun var med i endel kjente westernfilmer.

3.5/5

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eurovision Song Contest (The Story of Fire Saga) (2020)
Var forberedt på det verste mtp. kritikk jeg har fått med meg den siste tida, men jeg og kona storkoste oss med denne. Nailet virkelig Eurovision-sirkuset på en utrolig bra måte. Overraskende god kinematografi (for en komedie å være), meget god musikk (i min bok, elsker Sigur Rós). 

Selvfølgelig stinker det her Will Ferrell lang lang lang lang vei. Så kan man ikke fordra fyren og humoren hans, så er det bare å gå videre. Men, for meg med min soft spot for nettopp Ferrell, så var dette midt i blinken.

For all del, filmen er forutsigbar og følger hollywood-oppskrifta til punkt og prikke. Men akkurat dette europiske innslaget med Eurovision, at filmen var filmet i Edinburgh og på Island, gjør opplevelsen til noe annet. 

Fun facts: Filmen skulle egentlig ha premiere i mai, for å være ute samtidig som Eurovision pågikk. Ferrell har vært i publikum på flere av Eurovision Song Contest's.

7,5 / 10.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
MrMarbles skrev (1 time siden):

Selvfølgelig stinker det her Will Ferrell lang lang lang lang vei. Så kan man ikke fordra fyren og humoren hans, så er det bare å gå videre.

Da går jeg videre, kanskje bare Jack Black jeg har mer i mot av såkalte komikere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sett noen western-filmer i det siste, ikke akkurat klassikere.
How the west was won (1962)
Med James Stewart, Gregory Peck, John Wayne, Debbie Reynolds og Caroll Baker i rollene bl. a.
Jeg har bare hørt om denne filmen men ble mildt sagt overrasket over denne.
Filmen er spilt inn i såkalt Cinerama (tre kamera samtidig) og passer best i et 180 graders lerret.  Nå har jeg sett noen slike filmer på tivoli på 80-tallet men da var det kun effekten av å henge på en bil eller helikopter som var spennende. En hel spillefilm i et slikt format fungerer SVÆRT dårlig.
Utenom det uvanlige formatet er jeg usikker på hvilken film dette er, er det en reklamefilm for USA? Er det beregnet for skoleelever som skolefjernsynet som vi hadde her på 70 og 80-tallet?  Vi får også noen musikknummer fra Debbie Reynolds som virker helt malplassert.
Får å ta noe positivt er det jo noen vakre landskapsbilder men helheten blir bare rør. Unngå denne!!!! 

Bandolero (1968)
James Stewart, Dean Martin, Raquel Welch og George Kennedy bl.a i rollene.
James Stewart igjen? Han passer dårlig til å spille western med sin spesielle diksjon og "akademiske"  fremtoning. Castingen her er jo litt rar, Dean Martin gjør det bra men passer ikke helt inn likevel. En 28 år gammel Raquel Welch er nydelig men får ikke så mye å spille på annet enn at hun er en "pyntedukke" . 
Tonen i filmen skifter etter en halvtime eller deromkring. Mye humor men så gravalvor. Dette trekker filmen veldig ned i mine øyne. 
Men alt i alt en film det er verdt å se,  det er mange kjente fjes og handlingen er ikke så verst. Welch trekker opp (!)
Jeg gir denne 7/10

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

The 13th Warrior (1999) av John McTiernan

Ei film jeg var litt i tvil på om man hadde sett, men joda, det hadde man, men da veldig lenge siden. Uansett, en arabisk mann (Antonio Banderas) blir grunnet sitt ulovlige kjærlighetsforhold til ei opptagen kvinne, straffet og sendt ut på ei farefull ferd med en gjeng ville og vantro nordmenn. Det tar ikke lange tiden før den lærde araber begynner å finne en viss respekt og forståelse for sine nye venner, og det virker å gå begge veier. Dessverre blir hjemferden til de kalde og nordiske fjell og skoger, et heller trist gjensyn, der en tilsynelatende uovervinnelig og ikke minst, umenneskelig fiende har slaktet hele landsbyer for fote, og nå har turen kommet mot byen og beboerne til de hjemvendte vikingene. 

Husker at den ble utsatt for mye negativt pepper i sin tid, ei box-office bombe osv, men av de få viking relaterte storfilmene fra Hollywood, så må jeg faktisk si at denne har vært en av de mer, vellykkede fra 90 og tidlig 00-tallet, uten at den helt store "konkurransen" noen gang lå der til å begynne med.

Stemningen og skuespillerne er det lite å utsette på, og jeg får litt Bone Tomahawk vibber av handlingen, særlig når vikingene med følge drar dypt innover i ei underjordisk hule eller verden, og det er mye brutale og nasty scener her, og spesielt slagscenene er stor underholdning.

Likevel, er ganske sikker på at det skal finnes et Directors Cut av denne filmen, for flere scener virker, hm, "forhastet", eller som om man gikk glipp av en lengre og potensiell viktig scene, og noen bare bestemte at "nei, her bare hopper vi fint videre, så ikke publikum kjeder seg for mye", og slikt setter ei liten demper på filmen i enkelte deler.

Alt i alt, god underholdning, kanskje ingen "klassiker" akkurat, men underkant av 100 minutter med action, eventyr og ei viss dose spenning.

6,5/10

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar
dengelgen skrev (3 timer siden):

kanskje bare Jack Black jeg har mer i mot av såkalte komikere.

Jack Black likte jeg godt i School of Rock, men det er jo evigheter siden. Men Adam Sandler, David Spade, Rob Schneider og meste man har sett av de grusomme solo-filmene (oftest Sandler som står bakom som produsent) til Kevin James, nei, store rød varsellamper går øyeblikkelig i "domme-dags" modus når jeg ser navnene til den gjengen, spesielt samlet i hop.

Likevel, disse skrekk-animerte komediene (Hotel Transylvania) har hvert fall vært et hyggelig avbrekk, enn de gyselige Grown Ups filmene, der selv ikke Salma Hayek kunne redde dagen.

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (1 minutt siden):

Grown Ups

Aldri sett, men enig med deg angående disse såkalte komikerne. Skulle jo trodd de tok hintet og fant på noe annet, eller hyret inn flinke folk som skrev filmer for de. 
Bryllupssangeren med Adam Sandler er jo en veldig god film. Men den kom ut for 22 år siden (!)

Lenke til kommentar
Delvis skrev (7 minutter siden):

Sjakalen  som litt artige

Ja, den huskes nok ekstra godt, og et must for "fans" av Jack Black.

Han var med i en del kule action og thrillere på 90-tallet, før han selv ble ei større komedie-stjerne utover på 00-tallet.

Demolition Man (1993), Waterworld (1995), The Cable Guy (1996), The Fan (1996), Enemy of the State (1998) og sikkert flere, men dette var jo filmer som i fleste tilfeller er totalt overlegne hans egne senere utigvelser. Men, ja, musikk-kred-nazien i High Fidelity var også ei fin og meget minneverdig rolle.

Han er jo også kompis med Dave Grohl (og sikkert et mindre lass andre rockere) og dukket jo også opp i en del av Foo Fighters videoer på 90 og tidlig 00-tallet. 

Så litt frem til den R.L. Stine filmen (for et par år siden) men, tja, ble aldri helt det store for min del. Beste med den var at noen på gamle IMDb tipsa om ei lignende film, hvert fall deler, og The Midnight Hour (1985), ei tv-film om et forelsket ungt par, der ene er et spøkelse, og det var nok det beste med den Jack Black filmen, at jeg endte opp med The Midnight Hour en stund senere.

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar
dengelgen skrev (7 minutter siden):

Skulle jo trodd de tok hintet og fant på noe annet, eller hyret inn flinke folk som skrev filmer for de. 
Bryllupssangeren med Adam Sandler er jo en veldig god film. Men den kom ut for 22 år siden (!)

Så lenge pengene og suksessformelen går som smurt, er det nok liten sjanse for at det vil forandre seg. Men Sandler har jo bevist at han fra tid til annen takler både mørkere og langt mer seriøse roller, og gjør jo ei meget bra innsats sådan, bare så synd man-child "komediene" hans går igjen i dusinet.

 

Lenke til kommentar

Hadde en litt spesiell kveld i "din" regi.... et spesielt monster.... 

Frank.N.Steen

Det begynte vel med at jeg fikk et byggesett av min tante, som bodde i USA, i julepresang når jeg var liten - det var Frankensteins monster.

https://www.classic-monsters.com/aurora-monster-models/

Ble veldig fascinert, ønsket meg flere og samlet på meg de fleste av disse Auroa settene, noen av de hadde også selvlysende deler, fantastisk. Etter det var interessen for "monster" etablert ?

Uansett - begynte kvelden med å sprette plasten på "Monsters - The Essential Collection" boksen til Universal og sette på Frankenstein (1931), urgammelt selvsagt, 4:3 format, sort-hvitt og mono lyd. Kun 1 time og ti minutter lang film. Veldig artig å se, holder vel ikke mål i dag, men.. høydepunkt - når Dr. Frankenstein hyler "It's Aliiive

Men det er klart, Boris Karloff som monsteret stjeler showet, han er kul i hver scene.

Så satte jeg på Kenneth Brannaghs Frankenstein (1994), nå har vi smalere kinoformat og surround, til tider veldig lekker å se på og med et ganske brukbart soundtrack. Satt å tenkte litt på at det var litt vel mye bar overkropp på Kenneth til tider - kanskje en kvinnelig regissør med sans for Kenneth eller noe? - så viste det seg at det var Kenneth selv som var regissør ? Her er det med mange gode skuespillere, Robert de Niro osv. Men synes filmen var veldig varierende, mye fungerte, mens en del kanskje ikke fungerte like bra.

Avsluttet kvelden med I, Frankenstein (2014) - her tar det fullstendig av, nå handler det plutselig om en verden med demoner og gargoyles ? men det er ganske greit. Kjøper hele greia, fra å tidligere involvere en del drama og tragedier -så går vi nå full popcorn ? I tillegg er filmen i 3D, det er en veldig mørk film, normalt gir dette dårlig 3D opplevelse, men de har tenkt på dette og lyssatt den nesten perfekt, i tillegg har de hatt 3D i tankene under filming og det gjør filmen til en ganske fantastisk opplevelse. Utrolig lekker å se på, jeg har fått en ny favoritt.

 

Endret av Mr_Spock
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (9 timer siden):

Det begynte vel med at jeg fikk et byggesett av min tante, som bodde i USA, i julepresang når jeg var liten - det var Frankensteins monster.

https://www.classic-monsters.com/aurora-monster-models/

Ble veldig fascinert, ønsket meg flere og samlet på meg de fleste av disse Auroa settene, noen av de hadde også selvlysende deler, fantastisk. Etter det var interessen for "monster" etablert ?

Misunner deg angående det settet der, og virket som et solid og kvalitetsbevisst byggesett. 

Må ha gått som varmt hvetebrød blant ungene på den tiden, og ikke så rart, for de så meget tøffe og imponerende ut.

Mr_Spock skrev (9 timer siden):

Uansett - begynte kvelden med å sprette plasten på "Monsters - The Essential Collection" boksen til Universal og sette på Frankenstein (1931), urgammelt selvsagt, 4:3 format, sort-hvitt og mono lyd. Kun 1 time og ti minutter lang film. Veldig artig å se, holder vel ikke mål i dag, men.. høydepunkt - når Dr. Frankenstein hyler "It's Aliiive

Den Monsters samlingnen, er det snakk om noe av det samme som tidligere filmbokser der Universal tar for seg sine klassiske filmmonstre? 

Har ei større DVD boks, der innehar samtlige av Frankenstein, Mummien, Dracula, Wolf Man, The Invisible Man, The Creature of the Black Lagoon osv, der også inkluderer 3 statuer av Boris Karloff, Lon Chaney Jr. og Bela Lugosi som da Frankstein, Wolf Man og Dracula. 

Hadde et meget hyggelig besøk med disse kjente filmmonstrene i høst 2017, og vurderer å dra de frem igjen utover kommende høst, for var liksom noe helt spesielt å se en eller to av de filmene før man la seg.

Når det kommer til Frankenstein filmene, så er jeg nok litt mer glad/svak i Hammer Horror sine med Peter Cushing som Baron Victor Frankenstein, og det er noe ekstra ondt og nærmest sadistisk over enkelte av disse senere britiske produksjonene, spesielt favoritten min Frankenstein Must Be Destroyed (1969) bærer preg av å være blant de mørkere kapitlene om Frankenstein og hans sinnsvake eksperimenter, og nei, Cushing er nok og forblir nok min favoritt Frankenstein.

Mr_Spock skrev (9 timer siden):

Så satte jeg på Kenneth Brannaghs Frankenstein (1994), nå har vi smalere kinoformat og surround, til tider veldig lekker å se på og med et ganske brukbart soundtrack. Satt å tenkte litt på at det var litt vel mye bar overkropp på Kenneth til tider - kanskje en kvinnelig regissør med sans for Kenneth eller noe? - så viste det seg at det var Kenneth selv som var regissør ? Her er det med mange gode skuespillere, Robert de Niro osv. Men synes filmen var veldig varierende, mye fungerte, mens en del kanskje ikke fungerte like bra.

Usikker på hva jeg nøyaktig endte opp med å gi den som rating, men det var nå hvert fall ikke noe særlig "positivt", det kan jeg nå si med en gang.

Filmen huskes som et gedigent og rørete kaos av nedtur, man så for første gang tilbake i sommer 2017, og en som aldri virket å finne seg helt til "rette", da med tanke på verken karakterer eller handling, og huskes mest som ei nasty og lite imponerende opplevelse.

Filmen kom jo i en tid der disse legendariske filmmonstrene var i ferd med å gjøre et storslagent comeback med svære navn foran og bakom kamera, og enorme budsjetter, og hvor Bram Stokers Dracula (1992) satte standarden (på godt og vondt) og hvor Wolf (1994) fulgte opp, men jeg hadde alltid hatt lyst til å se Mary Shelleys Frankenstein (1994), for storebroren til en i klassen hadde både ei enorm poster/plakat hengende på rommet sitt, samt ei kjempetøff VHS kassett, og, vel, ting ble som det ble, jeg fikk aldri sett filmen i sin helhet før flere tiår senere, og nei, kunne like gjerne latt det være, og gitt jobben til fantasien min, som nok ville ha kommet opp med ei langt bedre film.

Mr_Spock skrev (9 timer siden):

I, Frankenstein (2014)

Denne og Victor Frankenstein (den med "Harry Potter"), tja, skulle så gjerne hatt noe positivt å si om dem, men like greit å la være å si noe særlig mer, da de falt dessverre ikke spesielt i god smak hos meg, men ga de nå hvert fall ei sjanse for en tid tilbake, men ble helbom begge gangene. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (10 timer siden):

Uansett - begynte kvelden med å sprette plasten på "Monsters - The Essential Collection" boksen til Universal og sette på Frankenstein (1931), urgammelt selvsagt, 4:3 format, sort-hvitt og mono lyd. Kun 1 time og ti minutter lang film. Veldig artig å se, holder vel ikke mål i dag, men.. høydepunkt - når Dr. Frankenstein hyler "It's Aliiive

Det som overrasket meg mest positivt med flere av disse eldre filmene, var jo hvor underholdende og fartsfylt de virkelig var, og tror Bride of Frankenstein og Frankenstein Meets the Wolfman var to som faktisk falt bedre i smak enn førstefilmen, som jo også var meget god, men disse oppfølgerne hadde noe ekstra jeg bare falt pladask for.

Ellers er jo Bride of Frankenstein en som selvfølgelig satt litt ekstra godt, mye grunnet utallige repriser av Mel Brooks og hans herlige Young Frankenstein.

Endret av Frank.N.Steen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (1 time siden):

 

Den Monsters samlingnen, er det snakk om noe av det samme som tidligere filmbokser der Universal tar for seg sine klassiske filmmonstre? 

 

Er denne boksen:

https://www.platekompaniet.no/blu-ray/universal-classic-monsters-the-essential-collection-1/

Favoritten er nok Creature in the Black Lagoon - kul å se i 3D.

Jeg har noe gammelt/nytt av både Dracula & Wolf å se fremover, blir spennende.

Endret av Mr_Spock
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (2 minutter siden):

Favoritten er nok Creature in the Black Lagoon

Wow, det var jo ei meget hyggelig pris, for kan banne på at denne boksen/samleren har ligget til langt høyere pris, og ettersom man jo har alle fra før, har jeg vel holdt litt "avstand", men er nesten fristet til å kjøpe den på ny.

Ja, Creature from the Black Lagoon var ei meget vellagd og spennende film, og husker at tegneserie spesialen der medfulgte i en (eller flere) av Fantomet bladene på 90-tallet, skremte meg bra som guttunge, og moro når filmen faktisk viste seg å leve opp til forventningene. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...