Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Son of a Gun (2014)

En ganske undervurdert film. Den var bra og underholdene hele veien.
Kort handla det om en gutt som kom i fengsel. Han har et godt hjerte og det kommer han godt på vei med. Han får kontakt med noen kriminelle i fengselet som holder sammen både inni og utenfor fengselet (Ihvertfall i starten).
Synd ikke den har blitt trekkt lengre fram, etter 4 mnd med 6k visninger på imdb er ikke å skryte av. Skal nok sees oftere fordi den var underholdene hele veien.
Kan gi den en god 5/6 eller 8/10 :)


PS: Nå som alle er hellsere osv her så er nok denne filmen litt forutsigbar i mange situasjoner. Noen kommer alikevel litt uventa vri på og den er ikke kjedelig en plass. Inneholdt litt av hvert og litt av alt. Endelig en film som falt godt i smak hos meg.

Endret av Chocolate-Monster
Lenke til kommentar

Seven ikke særlig bra? Hoihoi, du.

Var i tvil om jeg skulle gidde svare på slikt vås, men skal gjøre et unntak denne gangen. Nei, jeg synes ikke Seven var noe særlig bra. Den er ikke direkte dårlig, men ikke den klassikeren "alle" vil ha det til heller. Den gjør bare så fint lite annerledes enn det meste annet i samme sjanger. Har sett alt før utallige ganger. Hoihoi selv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

2ngxwqo.jpg

 

Foxcatcher (2014) av Bennett Miller

 

Bennett Miller er en type filmskaper som tar seg veldig god tid med filmene han lager, både i produksjon og på skjermen. Er som regel 5-6 år mellom hver film, også denne har han brukt lang tid på (8 år fra han startet på den til den ble vist for publikum). Alle hans filmer er preget av sakte tempo der karakterutvikling og skuespillerprestasjoner står i fokus, der skuespillerne transformeres til det ukjennelige. Kanskje mest minneverdig er Philip Seymour Hoffman som Truman Capote

 

"Everyone wants to be remembered. Respected. Honored. All achieved by a path to greatness, which could satisfy anyone's soul. Even corrupt it."

 

Filmen handler om den sanne historien om brødrene Mark og Dave Schultz, som begge vant OL-gull i 1984. Talentfulle brytere i verdensklasse med personligheter som ikke kunne vært mer forskjellig fra hverandre, men som brødre dypt forstår hverandre. Mark har på en måte stagnert etter han vant OL-gullet sitt og lever en ganske nitrist liv, når han da får en uventet telefon fra milliardæren John du Pont der han blir spurt om å trene og representerer Foxcatcher Farms og USA i mesterskapene som kommer takker han ja med en gang. Vist med dyktig realisme, ser vi Mark og John's hiv etter berømmelse, og de psykologiske kamper mellom dem som følger. Bakt inn i en fortelling som er både fullstendig fengslende og smertelig trist.

 

"Foxcatcher" er brutal, rolig, sjokkerende, og et mesterlig stykke amerikansk film. En film som losjer seg inn i hodene våre med sine intense skildringer av personer som strever etter suksess. En film som stoler fullt ut på sine skuespillere, der Miller tok en fantastisk "leap of faith" med Steve Carrol og igrunn Channing Tatum (Mark Ruffalo vet man er dyktig). En film som svever høyt og dypt inn i mørket av grådighet og begjær for å vinne, at den sitter langt inne etter den er ferdig.

 

Du vil ikke ta øynene bort fra denne vakre tragedien!

Lenke til kommentar

Jerry Seinfeld syntes Schindler list var morsom.

Nope. Han og dama hadde ikke sett hverandre på lenge, så de satt og klinte i kinosalen. Filmen var nok svært tilfeldig valgt. Det er ikke akkurat det samme.

 

Men nuvel:

 

Freddy vs Jason

 

Crossoveren som ikke burde fungere, men som gjør det likevel. Freddy dreper folk i drømmene. Jason sover aldri. Joda, å sette dem sammen gir jo fullstendig mening. :p Men ser vi bort fra det er det en rimelig bra film, men mange kjente ting fra begge seriene. Her har vi drømmene og alt det fra Freddy, og slasher-biten fra Jason. Det burde ikke fungere, men gjør det likevel så til de grader.

 

Eneste jeg misliker litt her er at Jason er alt for svak, og får for mye bank av Freddy alt for lenge. Det er også litt for lite 'direkte' koblinger til resten av serien. Hadde vært tøft om de tok tilbake folk fra hovedseriene, eller i det minste fikk flere områder osv vi kjenner fra før. Noen er det jo, men ikke nok. Men kanskje det bare jeg som er litt fanboy av begge seriene, og spesielt Friday 13th. ;)

 

Vurdering: 8/10

 

Kan jo også ta med at oppfølgeren "Freddy Vs Jason Vs Ash" fikk grønt lys og var klar til å spilles inn, men ble stoppet i siste liten. I stedet ble den gitt ut som en rimelig bra tegneserie. Den igjen har fått en oppfølger kalt "Freddy vs Jason vs Ash: Nightmare Warriors". Også den er rimelig bra. Anbefaler fans av filmen å lese begge to. :) (og ja, det er selvsagt Ash fra Evil Dead/Army of Darkness.)

Lenke til kommentar

 

 

Jeg er ikke enig i reduksjonen av mesterverket Schindler's List til en "god film."

 

Og hva så? Folk har lov til å ha forskjellige meninger. Kom heller med en egen anmeldelse i stedet for å prøve å skape litt krangling og få opp postcounten din.

Selvfølgelig skal vedkommende få ha den meininga om filmen. Jeg hadde ingen intensjon om å starte en krangel. Postcount? Jeg er ikke ute en større e-penis.

Lenke til kommentar

The Last Tomahawk (1965)

Versjon av "Den siste mohicaner" lagt til cowboytid med blåjakker og banditter.

Tysk produksjon med rimelig bra dubbet Engelsk, som framhever skuespillerne til et brukbart nivå faktisk.

 

Greit forseggjort og actionfylt handling i fine omgivelser og fine farger, gjør dette til en av de bedre versjonene

jeg har sett. Står ikke mye tilbake for 1992 versjonen.

 

7/10

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

THE WOLVERINE

 

Begynner bra, med Wolverine som drittlei av alt sammen og bor ute i ødemarken et sted. Logisk nok (det er jo X-men) drar han ned til et lokalt vertshus for å hevne drapet på en grizzlybjørn (hvorfor ikke...), men blir møtt av en dame som vil ha ham med til Japan, fordi en eller annen fjott Wolverine kjente under andre verdenskrig vil si adjø før han dør. So far, so good. Men etter dette begynner filmen raskt å falle i både tempo og stil, og går over i en kjedelig såpeopera. Noen actionscener er det jo selvsagt, men de er alt for lange (som scenen på toget som aldri slutter!), og de fleste er ikke spesielt bra laget heller. Som nevnte togscene. Når det endelig skjer noe i en actionfilm og jeg sitter og venter på at actionbiten skal bli over, vet man at noe er helt galt et sted.

 

Personlig mener jeg Hugh Jackman har spilt Wolverine for lenge, og/eller Fox har satset alt for mye på ham. Han var konge i de første X-;Men filmene, men det er grenser for hvor mange ganger man gidder se samme skuespiller i samme rolle om og om og om og om igjen. At dette i tillegg er X-Men vi snakker om gjør ikke saken bedre. De har bokstavelig talt hundrevis av karakterer å velge i, så å velge Wolverine hver eneste gang? Kunne de ikke i det minste ha valgt en av de "alternative" Wolverinene, som Lady Deathstrike, Sabertooth, X-23 osv? Da hadde vi fortsatt hatt "Wolverine", men med en annen skuespiller og karakter. Eller bare ta en helt annen mutant og bygg en franchise rundt ham eller henne. Heldgivs får både Deadpool og Gambit egne filmer snart, så forhåpentligvis er vi kvitt Wolverine snart. Med mindre Hugh Jackman får viljen sin og får spille Wolverine helt til han (Jackman) dør...

 

Vurdering: 5/10

Lenke til kommentar

20100526225050avp.jpg

 

AvP: Aliens vs Predator

 

Sterkt undervurdert film. Jeg vet mange misliker denne, men jeg tror feilen mange gjør er at de forventer en bra Alien- eller Predator-film. Dette er ikke noen av delene, men det prøvde den heller aldri å være. Riktignok kommer begge monstrene fra Alien- eller Predator-filmene, men Aliens vs Predator har vært en egen franchise i flere tiår allerede. Faktisk kom den første tegneserien med Aliens vs Predator allerede i november 1989, et år før den kjente Alien-hodeskallen i Predator 2. Dermed må man se denne filmen som en Alien vs Predator, og ikke Alien eller Predator.

 

Historien er kanskje litt tynn her, men det gjør fint lite. Vi snakker pyramide begravd langt nede i isen i Antarktis, så noen tullinger drar dit for å undersøke. Dermed aktiverer de pyramiden ved et uhell, vekker en Alien-dronning og tilkaller Predatorene. Resultatet sier seg selv: "We're in the middle of a war. It's time to choose a side." Strengt tatt trenger vi vel ikke mer. Vi har faktisk hatt en drøss med rare crossovers i løpet av årene. Noen høydepunkter/lavmål (alt ettersom man ser det) er f.eks Ghostbusters(Ninja Turtles, X-Files/Transformers, Star Trek/X-Men, Punisher/Eminem og (selvsagt) Han Solo/Indiana Jones. Så hvorfor ikke Aliens og Predator? Vi har en drøss Aliens. Vi har noen Predators. De denger løs på hverandre. Trenger man mer? :)

 

En morsom ting her er at Aliens i starten er rimelig badass, så det er lett å få inntrykk at disse bør man holde seg LANGT unna. Faktisk sliter Predatorene også med dem, og det sier jo sitt. Men interessant nok blir Predatorene også rimelig badass etterhvert. Predators har altlid vært jegere og hatt et æresbegrep, så de dreper f.eks aldri skapninger de mener er uverdige. Dette gjør at det er lett å heie på dem som heltene her. Kanskje spesielt siden Aliens helt fra starten har vært regnet som de ultimate drapsmaskinene. De lever for å drepe, og de er ekstremt flinke til det. Dermed er de typiske hjernedøde monstre. Dermed kan de være totalt badass i starten, mens mot slutten blir Predators mer badass og er lette å heie på. Akkurat sånn det skal være. Menneskene er riktignok også innblandet her og der, men det er ikke så nøye. Hvem bryr seg om dem? :p

 

Filmen er dog ikke perfekt. En ting som irriterer meg er at det er rimelig mange Aliens mot slutten, men hvor kommer de ifra? Det er bare tre Predatorer her, og ikke så mange mennesker. Livssyklusen til Aliens gjør at de trenger en vert å legge egg i, men det er langt flere Aliens enn verter. Så igjen, hvor kommer alle fra? Videre har vi jo inkubasjonstiden. I den første Alien-filmen ligger en fyr med en facehugger på ansiktet ganske lenge (minst flere timer, kanskje dager), og han er i fin form lenge før Aliensen bryter seg ut. Deretter er det en knøtt liten Alien i lang tid. før den endelig vokser seg stor. Men i denne filmen skjer alt fra egget klekkes til Aliensen er fullvoksen over noen minutter? WTF?

 

Men ellers er det fint lite å utsette på denne. Ta det som en ren crossover, og nyt Aliens og Predator i full kamp med hverandre. Absolutt en film jeg kan anbefale. Da får det vel heller være at oppfølgeren stinker hesteballe, og nærmest ødela franchisen på egenhånd. Synd. Jeg kunne gjerne hatt en AvP 3 i stil med denne. Vi trenger bare flere Aliens og flere Predators. :)

 

Vurdering: 8.5/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...