Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

​Death Note ​2017

Netflix' adapsjon av en av mine favorittmangaer noen sinne. En manga med masse spenning, en psykologisk triller som faktisk er smart. Filmen er IKKE dette. Som en adapsjon av mangaen er dette rett og slett horibelt. De som har laga denne har enten ikke forstått mangaen, eller gitt fullstendig beng og satsa på at navnet og et par kjerneelementer ville være nok. Det er det ikke. Denne filmen er som en adapsjon en stor skuffelse og burde egentlig ikke bli forbundet med mangaen. Annet enn kanskje at den får noen til å lese mangaen, eventuelt se anime-serien. Gjør heller det.

 

Men fungerer den som en egen film? Jeg må innrømme at det er vanskelig å ikke bedømme den uten å ha mangaen i bakhodet, men også filmen i seg selv, på egne bein, ikke klarer seg så godt. Hovedrollen fremstår som en totalt uinspirert person. Kjæresten virker ikke som har noen motivasjon heller, og hvis hun faktisk er bare er en "force of destruction" får de ikke det fram. Av skuespillerne som er med er det bare Wilhelm Defoe som gjør en god innsats, og det er som STEMMEN til Ryuk. Tempoet og fremdriften går for fort fram. Manuset er svakt. Skuespillerprestasjonene er ikke imponerende av de som teller (Shea Wigham gjør det greit som faren til hovedpersonen, men den parykken da..).

 

Det er mye mørke her. Det regner en del. Noen ganger er lydsporet og valg av låter ganske ålreite. Enkelte scener fungerer også fint.

 

Som adapsjon får filmen 2 av 10, som en film på egne ben får den litt mer - kanskje 4 av 10.

Les mangaen eller se animen (eller gjør begge deler). Ikke kast bort tiden med å se filmen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke akkurat en film, men jeg så Avatar: The Last Airbender-serien nå nettopp.

Ikke verst altså. Nå havner sikkert jeg litt utenfor aldersgruppa siden den gikk på Nickelodeon, men jeg fikk mye ut av den jeg.

Humoren ble noen ganger litt barnslig, og noen øyeblikk hvor man lurer på "hvorfor gjorde de ikke slik i stedet?", men overall en veldig bra serie.

 

9/10 fra meg.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-2spvYRBZtB

Logan Lucky (2017)

Helt grei underholdningsfilm. Liker heistfilmer på generell basis så tenkte denne var grei å se på kino med fruen. Mye klisjégreier og forutsigbart i handlingen ellers, så ikke noe nyskapende eller eksepsjonelt i mine øyne. Morro å se Craig i en annen rolle enn bare en sindig mann i dress, og alltid morro med kreative ransmetoder men ellers var det ikke noe spesielt. 6/10. Kanskje 7/10 av underholdingsverdiens skyld.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Tipper Kevin så Death Wish 3 før han fant på all jævelskapen i filmen Alene Hjemme , knegg knegg

 

Var jo litt Alene Hjemme på slutten av Skyfall også , disse fellene.....eller kanskje Bond er fan av MacGyver:p

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

War for the Planet of the Apes - 2/10

 

Det er ikke ofte man får behov for å bruke ordet "makkverk", men for denne filmen går det an å dra frem det ordet. Et meningsløst makkverk.

En av de dårligste filmene jeg har sett noensinne, og den dårligste oppfølgeren i en filmserie jeg noensinne har sett. Jeg er ikke en stor fan av serien, men de andre filmene var greie nok. Her virker det som de har tjent nok penger og bare ønsker å brenne av store mengder million på en film. De har samlet klisjeer fra en rekke andre filmer og laget et samlingsverk av klisjeer helt uten en overordnet plan.

 

Her er det Darwinistisk mental runkeporno på høyt nivå samlet i en film som ikke gir mening, alene eller som del av serien. Det var faktisk en flau film å se på. Går det an å lage så dårlige filmer? Ja. Jeg har kun sett 1 film som jeg med sikkerhet kan si var dårligere: "100 million BC". Det er tydelig at de som laget denne Planet of the Apes filmen, slet med å brenne av hele budsjettet, noe de løste med noen av de tåpeligste eksplosjonene og actionscenene jeg noensinne har sett i en film. Og jeg har sett mange actionfilmer i mitt liv, også mange dårlige.

 

Selv 2 øl i kinosalen (ikke i Norge) reddet meg ikke fra det uungåelige, nemlig å forlate kinosalen før filmen var over. Jeg brukte store deler av slutten av filmen på vurdering om jeg skulle forlate kinosalen nå eller vente litt. Filmen var så sabla lang, men etter over 2 timer med tortur måtte jeg rett og slett dra hjem. Da var det ikke noe mer øl igjen, noe som var det eneste som reddet meg under torturen denne filmen påførte meg.

 

Her er det faktisk så ille at jeg nesten må vurdere å saksøke de som har laget filmen, for å ha sløst 2 timer av livet mitt på betalt tortur. Hvem er det som betaler for tortur? Jo, det er det som betaler for å dra å se War for the Planet of the Apes.

 

Best å unngå denne, selv om du liker de andre i serien.

Endret av zeebra
Lenke til kommentar

Filmsmak er ganske så individuelt, men War of the planet of the apes har 7,9 på imdb blant nesten 70.000 stemmer. Metascore ligger på 82.

 

Jeg nekter rett å slett å tro at filmen er så dårlig zeebra :)

 

Får se den selv en dag, har den på htpc'n.

Endret av Simkin
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Filmsmak er ganske så induviduelt, men War of the planet of the apes har 7,9 på imdb blant nesten 70.000 stemmer. Metascore ligger på 82.

 

Jeg nekter rett å slett å tro at filmen er så dårlig zeebra :)

 

Får se den selv en dag, har den på htpc'n.

 

Ja, jeg la merke til det før jeg skrev omtalen her. Jeg fant det merkelig at den ikke har blitt slaktet. Med andre filmer som jeg personlig synes er dårlige mens andre synes er grei eller bra kan jeg nesten alltid forså hvorfor de synes den er bra, men ikke i dette tilfellet. Eller jo, jeg kan forstå hvis noen synes den er bra, men ikke at folk generelt sett synes det.

 

Men, man får ikke svar på alt i livet uansett. Du får legge til din omtale når du har sett den ;)

Lenke til kommentar

Tenk å skrive så mye om at en film suger uten å egentlig gi en god forklaring på hvorfor den suger. Mange har jo sagt at dette er den beste i serien, så her velger jeg nok å høre på alle de som likte den i stedet for han ene som hata den.

Reagerte også på det. Han skrev jo ikke noen anmeldelse, det var bare en rant. Endret av Jakoozie
Lenke til kommentar

Death Note (2017)

 

Det er tydelig at mange fanboys ikke likte denne, da den i skrivende øyeblikk har 4.7 på IMDB. Det til tross for at de eneste dårlige kvalitene i filmen er de som lener seg for hardt på det japanske, og ikke passer inn.

 

Filmen burde ha vært amerikanisert mye mer. Men den klarer å underholde nogenlunde.

Alternativ tittel: Donny Darko for kids.

 

5/10

Endret av misanthrope
Lenke til kommentar

Som jeg skrev i min anmeldelse sliter jeg med å vite om jeg ikke liker filmen fordi den ikke er en god adapsjon av mangaen eller om det er en dårlig film i seg selv. Jeg står på at det er en ganske dårlig film i seg selv også med uinteresserte og dårlig utførte karakterer, dårlig manus og innlevelse av skuespillerne samt en ikke god pacing. De kunne faktisk "amerikanisert" den enda mer, fordi det er enkelte ting der som fungerer. Men gøy å se at folk som kanskje ikke har samme forholdet til mangaen (eller animeen) synes den er ok, det kan jo tyde på at de har gjort noe riktig.

 

Sjekk ut animeen hvis du ikke har, eventuelt les mangaen. Fungerer også om man ikke er så fan av dette i utgangspunktet

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Tenk å skrive så mye om at en film suger uten å egentlig gi en god forklaring på hvorfor den suger. Mange har jo sagt at dette er den beste i serien, så her velger jeg nok å høre på alle de som likte den i stedet for han ene som hata den.

Reagerte også på det. Han skrev jo ikke noen anmeldelse, det var bare en rant.

 

 

Jeg ga også grunner.

 

 

-De har samlet klisjeer fra en rekke andre filmer og laget et samlingsverk av klisjeer helt uten en overordnet plan

-en film som ikke gir mening, alene eller som del av serien.

-noen av de tåpeligste eksplosjonene og actionscenene jeg noensinne har sett i en film

-Filmen var så sabla lang

 

Det er mange filmer som er over 2 timer uten å føles "sabla lang"

Lenke til kommentar

Wonder Woman

 

En av de dårligste filmene jeg noensinne har sett. Forventet sånn midt på treet underholdning, men jeg ble rett og slett sjokkert over hvor ræva den var. Den har jo helt OK anmeldelser, så jeg tenkte den var verdt å se.

 

Kommer ikke på en eneste positiv ting å si, bortsett fra at Galdot er vakker.

 

Skal se IT i helgen, så håper min neste post blir bedre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...