Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Da har jeg vært på kino og sett paranormal activity 3

Den er bra

 

Karakter

8.60/10

 

Er det blitt lagd en treer? O_o

 

Det er tydelig at lave produksjonskostnader og høyt salgstall blir for fristende for produsentene.

 

PA1 var søppel fra ende til annen, og jeg tviler på at #2 og 3 er noe bedre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Paranormal Activity filmene får glatt stryk hos meg. Det er så latterlig opplegg og så dårlig plot at jeg blir kvalm. "Dette er basert på ekte hendelser" my fucking ass. Dratt opp av et ekte rasshøl kan jeg gå med på. Hele konseptet blir for dumt i mine øyne. Jeg takler hjernedøde komedier og action filmer, men så lavt noen av disse skrekkfilmene går, spesielt PA, så klarer jeg det bare ikke. Generelt sett så suger de fleste skrekkfilmene. Ikke skjønner jeg hvordan de er skumle da plottene generelt er stutte og for mange dårlige klisjeer. Vanlige hendelser i skrekkfilmer er som oftest helt forjævlig forutsigbare. "Ånei, han putter hånden inn i et hull, hva kan skje? Jeg har ikke peiling, men jeg tror han bare kommer til å få regnbuestøv på fingrene" og der etter "ånei, han mister armen sin, det som som en diger bombe for meg".

 

Det eneste innen "skrekkfilm" jeg finner morsomt er zombie filmer. Ikke fordi de er spesielt skumle, men fordi det er morsomt å se en gjeng med folk denge seg gjennom en horde av zombier. Da er det zombie filmer som Shaun of the Dead som gjelder. Det er vel en av de filmene jeg setter høyest på min hylle da den inneholder to geniale skuespillere og en helt idiotisk morsom vri på en zombie apocalypse.

Lenke til kommentar

Og i hvilken sammenheng er det innlegget relevant?

 

typisk sånn "jeg er så voksen og dere som er under 19år/født for 1990 skal være så tøffe". Legg fra deg holdningen et annet sted.

Ikke noe vondt ment, hvis du ikke lar deg skremme av nesten ingen skrekkfilmer, eller leve inni de, da er du tøff.

 

Er født 90, er ikke helt sikker hva det har med saken å gjøre, ettersom jeg ser på gamle og nye skrekkfilmer.

Lenke til kommentar

 

Får bare en ekkel sarkastisk følelse over den uttalelsen. Og utifra den uttalelsen tolker jeg det som at du oppfører deg som en blærete idiot som mener man har mye mer peiling fordi man er eldre.

Hehe, ikke tolk den som sarkastisk, skulle formulert meg på en annen måte :)

Er som sagt "kun" 21 år, så er ikke noe eldre vet bedre kompleks her.

 

 

Indiana Jones and the Last Crusade

 

Kanskje min favoritt av alle 4 filmene, morsom, fint tempo og holder seg bra forsatt den dag i dag. Jeg så dvd versjonen, usikker på om dette er en lucas redigert versjon eller ikke, ingenting jeg la merke til iallefall.

 

Harrison Ford og Sean Connery passer sammen, meget gold valg som faren til Indy.

 

 

For å være et av de beste eventyrfilmene jeg har sett, så gir jeg den 9/10, anbefales.

 

Jeg vil påpeke at jeg syns ikke den fjerde filmen er så fæl som mange sier den er, den er helt klart på bunnen av alle filmene, men helt ålreit eventyrfilm, hadde vært grensen til fæl uten Indiana Jones, noe som kan være en dårlig unnskyldning for å ikke like filmen.

Endret av amir90 waits for alice
Lenke til kommentar

This Is Spinal Tap (1984)

 

Ein mockumentary om fiksjonsbandet Spinal Tap. Filmen er veldig kort, noko som forsåvidt er ganske greit med tanke på sjangeren. Under filmen er det ikkje slik at du sit og ler heile tida, men dei gongane ein ler - då ler ein. Filmen har nokre veldig artige situasjonar, men resten av filmen treff ikkje min humor. Føler filmen har meir potensial og at dei kunne ha laga den morosamare. Men no er eg veldig streng angåande komediar, så det er svært jeldan ein komedie får toppkarakter av meg. Men alt i alt - ein grei film.

 

Karakter: 6/10

Lenke til kommentar
Eg har fjerna nokre innlegg her og der. I bunn og grunn er dette dykkar tråd, ikkje min. Om fleirtalet er interessert i tåplege diskusjonar rundt "min smak er betre enn din", så vær så god. Eg har ingen interesse av å sletta innlegg her inne etter kvart som desse diskusjonane dukkar opp. Det er trist for dei som faktisk brukar tråden som den er meint å bruka.

Kva som dukka opp under metadiskusjonen veit eg ikkje, men det mange av dykk har demonstrert dei siste dagane er ikkje akkurat noko å ropa hurra for. Ettter 36 500 innlegg i denne tråden er eg forundra over at den slags krangling framleis dukkar opp.
  • Liker 3
Lenke til kommentar

I henhold til retningslinjene §1. Innleggets Innhold, påpekes det at innlegget skal holdes i en høflig og saklig tone. Fokuser på sak, ikke person, og diskuter anstendig. Merk spesielt følgende, flaming og andre former for personangrep og Trolling er forbudt. I henhold til retningslinjene har innlegg blitt slettet fra tråden. Videre brudd på dette kan føre til reaksjoner i form av advarsler og/eller utestengelse fra forumet.

 

dette skal som vanlig ikke kommenteres i tråden men kan gjerne tas på Personlig Melding. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

Lenke til kommentar

Og i hvilken sammenheng er det innlegget relevant?

 

typisk sånn "jeg er så voksen og dere som er under 19år/født for 1990 skal være så tøffe". Legg fra deg holdningen et annet sted.

Ikke noe vondt ment, hvis du ikke lar deg skremme av nesten ingen skrekkfilmer, eller leve inni de, da er du tøff.

 

Er født 90, er ikke helt sikker hva det har med saken å gjøre, ettersom jeg ser på gamle og nye skrekkfilmer.

 

 

Jeg må si at jeg blir heller ikke skremmt av noen grøssere lenger, tror det må ha noe med alderen å gjøre, for da jeg var rundt 14-16 år ble jeg ofte skremmt av grøssere og var i tilegg mørkeredd, så det var ikke så greitt å se grøssere for så å gå hjem i mørket etterpå.

 

Selvsagt hender det at jeg kvekker av enkelte filmer, men blir ikke skremmt.

 

Men nå er ikke grøssere akkurat min favoritt sjanger heller da.

 

Ja de lagde mye bedre grøssere før i tiden, sånn som The shining osv...

Lenke til kommentar

The Collector ( 2009 )

 

post-38451-0-79794100-1319392827_thumb.png

 

En grei grøsser som går i kategorien "home invasion". Den hadde en interesant vri og jeg synes det var verdt titten. Den rette atmosfæren og spenningen var der og skuespillet var hverken spesielt dårlig eller bra men godt nok. Guffen og gory med relasjoner til folkene bak noen av Saw filmene om jeg ikke husker feil.

 

6/10.

 

 

EDIT:

It's written by Patrick Melton and Marcus Dunstan (who also directs), the writing team who penned the last three Saw films (including part VI).

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

the book of eli

 

herlig fra ende til annen. litt mer hollywood en the road, som filmen har en del likhetstrekk fra. jeg må trekke frem en herlig solara, en av karakterene i filmen. for det første er hun bare så digg. for det andre så trekker hun opp kvaliteten på filmen betraktelig.

 

godt skuespill. denzel har kanskje aldri gjort seg så godt på lerretet som nå. og en gary oldman har jeg ikke sett som skurk siden det femte element. han er en god skurk på så måte og nyanserer godt den dystre stemningen filmen lever i. en verden uten håp og mening, en verden hvor colacorker er valuta. en verden hvor alle en gang vil vandre alene...

 

det holdes også åpent for en videre historie etter filmens slutt. jeg håper på en oppfølger!

 

7/10

Lenke til kommentar

Rise of the Planet of the Apes (2011)

 

Denne har blitt anmeldt før i tråden, så jeg kan oppsummere min opplevelse av filmen temmelig kjapt:

 

1. Jeg liker selve historien og ideen i Planet of the Apes-serien, og synes det er en historie som er både tankevekkende, interessant, og som reiser mange interessante spørsmål.

 

2. Jeg liker ikke måten Hollywood forteller historier på.

 

Jeg ser færre og færre Hollywood-filmer, og de få jeg ser bekrefter bare mer og mer at jeg rett og slett ikke liker måten Hollywood lager film på. Men konseptet bak Planet of the Apes er veldig interessant.

Lenke til kommentar

Alps (2011) (BIFF)

 

"Don't you stop, it feels like heaven."

 

Hellas er for tiden i en økonomisk krise, men dette ser ikke ut til å ha preget Yorgos Lanthimos' nye film Alps, som bortsett fra litt for hyppige forandringer av fokus på kamerasiden for min smak er et stødig arbeid. Dette er med andre ord ikke en skuffende "oppfølger" til Dogtooth (2009), selv om den kanskje ikke er like i-ditt-fjes kontroversiell.

 

Som regissøren Lanthimos selv sa, så handler Dogtooth om personer som prøver å flykte fra en fiktiv verden. Alps handler om det motsatte - personer som prøver å komme inn i en. På samme måte som Dogtooth var en studie av menneskesinnet er Alps en interessann opplevelse fordi man ikke blir fôrt med teskje hele tiden, og det mest spennende er det uforklarte. Dette er en bisarr verden der det fleste sosiale konvensjoner blir lekt med og der de fleste karakterene er ko-ko, men Lanthimos har såpass kontroll på filmens progresjon at man ikke blir forlatt i et uforklarlig kaos. Det er en salig blanding av rare situasjoner og blodig alvor - ispedd svart komi med høy grad av pinlighet.

 

Jeg kunne ikke tatt hvem som helst med for å se denne filmen, ettersom den holder seg stort sett rundt den berømte kanten i nitti minutter. Likte man ikke Dogtooth vil man trolig ikke like denne filmen. Jeg synes derimot at Lanthimos fortjener enda en stjerne i boken for Alps. 9/10

  • Liker 2
Lenke til kommentar

American Psycho

9/10 - Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har sett denne før

 

Tropa De Elite

8/10 - Litt treg i starten, men siste halvdelen er knall

 

Super 8

5/10 - Fikk en feelgood følelse av filmen, men noen irriterende personer og kjedelig "midtparti" trekker ned.

 

The Chaser

6/10 - Noen av personene gjør en del merkelige valg som trekker filmen ned, flere minneverdige scener trekker opp.

 

Hard Candy

8/10 - Sterke skuespillerprestasjoner og filmen vekket sterke følelser.

 

Captain America - The First Avenger

4/10 - Meh.. Tommy Lee Jones trekker opp!

Endret av VepsoO
Lenke til kommentar

Jeg så Tropa de Elite 1 og 2 på lørdag. Forfriskende filmer, enern var helt klart mest action-preget, mens toern gikk mere på personene vi ble kjent med i den første.

 

Interessant å se en militærpolitistyrke som bare opererer inne i byen, BOPE er dem som ringes når det vanlige politiet ikke er equipped. De har trening som er hardere enn kommandosoldater, fordi de har som hverdagsjobb å storme inn i slummene i Rio de Janeiro og buste/skyte narkobander. Politiet er oversvømmet av korrupte politifolk som hjelper narkobandene med våpen mot betaling i tillegg.

 

Og hovedpersonen, Captain Nascimento er den hardeste av dem alle, men har samtidig store problemer med familien, kona er gravid og han bruker 90% av tiden på jobb for å renske opp i narko-verdenen. Så han bestemmer seg for å finne en erstatter som kaptein, og de holder et rekrutteringskurs som er tøffere enn elitesoldater sin trening. Der utmerker to karer seg spesiellt, men Nascimento klarer ikke å bare legge jobben fra seg og slutte.

 

Hovedplottet i enern er å ta ned en narko-småkonge i et slumområde. Mye ekstrem vold og harde forhørsmetoder må til.

I toeren, som er satt 13 år senere, er Nascimento blitt politiker, og en av de fra forrige filmen, Andre Matias, er leder av BOPE-styrken. Det går mye mere på forholdet mellom disse, kona har flytta til en anna fyr med sønnen, som er helt fremmedgjort for faren sin gjennom så mange år. Matias mistror Nascimento sin evne til å gjøre noe fornuftig fra politikerplassen sin. Og korrupte politifolk og politikere blir et enda større problem, fienden er hovedsaklig på innsiden av systemet. Derav undertittelen Tropa de Elite 2: The Enemy Within.

 

Filmene baserer seg på den ekte historien til en tidligere BOPE-kommandør, og "alle" i Brasil visste hvem det egentlig var som vi får portrettert i filmene selv om navnene ikke er de samme. Alle omveltningene og gjennombruddene har faktisk skjedd i Rio.

 

Det er ikke en sånn "å se så flott byen er"-filmer, bare gritty og jævlig byslum-helvete, litt ala City of God.

Endret av Bytex
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...