Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Det er grenser, om enn noe uklar, for hvilke svindelofre som får min sympati. Den deles ihvertfall ikke ut til utsatte for Nigeriabrev og The Asylums kopieringspåfunn. En enda mer usympatisk type er forresten Kenny Powers i Eastbound and Down (sesong 2), som blir min neste lille minianmeldelse.

 

Denne gangen er Kenny, en rolle Danny McBride ble skapt av Vår Herre for, i Mexico og det blir en kulturell opplevelse neddynket i horer, fyll, narkomisbruk og hanekamper. Sesongen ligger for min del cirkus likt antall i antall latterkuler, men den føles mer fokusert og klarere mot et mål. De nye tilskuddene til serien fungerer, blant annet en liten indisk kriminell dvergutgave av Joe Pesci, og de viser også noen nye sider av Kenny føkkings Powers. Ja et lite øyeblikk kunne jeg til og med skimte et lite glimt av genuin omtanke og medmenneskelighet i mannen som eier tidenes hår.

 

God humor, HBO. Sikkert enda morsommere i lag med en likesinnet kompanjong 4/5.

Endret av KjemikerJon
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tron: Legacy

Top notch! Virkelig en underholdende film, synd jeg ikke så den på kino.

 

Den har selvfølgelig sine feil. De første 20 er litt småtrege. Hovedpersonen er ikke kjempesympatisk, og er til tider litt arrogant for å være en gutt som strengt tatt ikke har gjort noe med livet sitt. CGIen på KLU er så dypt nede i Uncanny Vallet som man kommer seg - jeg er nesten litt overrasket over at Zemeckis ikke står bak filmen. De må ha merket det selv som filmet KLU bakfra 75% av tiden, som om vi ikke skal legge merke til det. Hva tar de oss for? Den siste set piecen er ikke knallgod, men det er de aldri - de skal alltid toppe alt som har skjedd tidligere i filmen, og da blir det ofte langdrygt og mindre spennende. Filmen er faktisk ganske lik 300, når jeg tenker meg om. Begge er filmer jeg satt utrolig pris på, og som var fantastisk engasjerende med en helt unik stil, men som hadde kanskje hatt godt av å bli klippet om. Kutt 20 minutter ut av hver film og du begynner å nærme deg en film jeg kan se tre-fire ganger for året.

 

Men nok om det negative - vi snakker heller om det positive. Den følelsen folk har nevnt når de så LotR og Avatar er den følelsen jeg fikk av denne filmen. Det er en sånn verden jeg vil leve i. The Shire og Pandora er kompis, men The Grid er faen meg imponerende. Nattklubbscenen med Michael Sheen og Daft Punk er noe av det, om ikke det kuleste jeg har sett i mitt liv. Jeg har alltid sett for meg at jeg ville selv være den perfekte kandidaten til rollen som Jesus de Sade hvis de noengang laget en Preacher-film, men jeg lurer på om jeg ikke skal gå med på at enten Gary Oldman eller Michael Sheen får rollen. Enkelte scener i filmen er langdryge, klisjé eller uinteressante, men de scenene som fungerer fungerer som _faen_. Det er ikke ofte jeg klapper når jeg ser film alene, men lightcycle filmen fikk meg til å gjøre nettopp det. Jeg var direkte engasjert.

 

Kommer det en oppfølger? Jeg håper det. Jeg kunne sett hundre sånne filmer. Tron kan bli det nye James Bond for min del, så får vi en ny en annethvert år. Så hva blir karakteren? Tja, enten 8 eller 10. 8 fordi den hadde feil, 10 fordi jeg koste meg mer enn jeg har gjort på lenge. Ikke at jeg forventer at andre skal bli like engasjert - det virker som folk flest setter mer pris på Pirates og Hobbits og Na'avi enn programs og users, og det er jo greit. Men for hundringens min er det lite som smaker like godt som Tron.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Full Metal Jacket er en brutal og original krigsfilm.

 

Dette var Stanley Kubricks nest siste film og viser hans syn på Vietnamkrigen. Det er annerledes og interessant hvor vi gjennom heltemodige, dumme og gale karakterer blir fortalt om en gjeng i Marinekorpset som får en hard trening og senere opplever akkurat hvor blodig krigen er. Filmen ble nominert til en Oscar. Og det for dens manus som Stanley Kubrick og Michael Herr skrev på grunnlag av Gustav Hasfords roman "The Short-Timers".

 

Filmen er delt inn i to deler. Den første foregår i en treningsleir på øya Parris Island hvor en gjeng amerikanske Marinekorps rekrutter skal trenes opp til å bli drapsmenn. Hodene deres blir barbert og de møter instruktør Gunnery Sergeant Hartmann (R.Lee Ermey) som har i oppgave å manne dem opp og det med en rekke harde fornærmelser sammen med misbruk. Hovedpersonene kan vel man si er menige "Joker" (Matthew Modine) og "Cowboy" (Arliss Howard) som er med hele veien. Leonard Lawrence (Vincent D'Onofrio) er campens overvektige og klarer ikke helt å følge opp med de andre. Når han parer seg opp med "Joker" blir han gradvis bedre og særlig med geværet. Men når han overser en liten feil vrenges sinne til Hartmann hvor han bestemmer at alt Lawrence gjør feil skal gå ut over resten. Når hans dårlige resultat når sitt bristepunkt har resten av troppen fått nok å gir Lawrence en skikkelig omgang. Han skjerper seg derav og er prikkfri i sitt arbeid, men blir gal. Etter eksamen får de jobber i ulike felt og på deres siste natt i leiren går den forstyrrede Lawrence til et ustyrlig nivå. Andre del begynner og året er 1968. "Joker" er korporal og marine korrespondent i Vietnam med avisa "Stars and Stripes". Her lever soldatene et ganske organisert liv helt til vietnameserne prøver å overta basen. "Joker" og hans fotograf blir sendt ut i felten hvor den blodige virkeligheten kommer til liv.

 

Kubrick, som omtrent er like kjent for alle sine filmer, laget en annerledes krigsfilm. Halve historien er på en treningsleir og andre ute i krig. Det er litt spesielt å se hvordan forholdene mellom troppen og instruktør Hartmann utvikler seg over 45 minutter. Et av forholdene går så langt til å bli psykopatisk. Hartmann tærer seg inn i hodene på dem og utgjør rene marerittet. "Joker" og "Cowboy" er hovedrollene som vi både følger gjennom trening og krig. Første del er intens og krevende, mens andre del er heller forvirrende og ensformig. Jeg liker best trenings delen av filmen med den harde instruktøren. Hvordan alt ender opp der er ikke bare underholdene, men også en god avslutning på et kapittel. Det filmen formidler er hvordan de amerikanske soldatene opplevde den stygge Vietnamkrigen og hvor grundig treningen var på forhånd. Jeg liker den mest på grunn av karakterene Lawrence og Hartmann og stemningen de lager mellom seg hvor det siste oppgjøret ikke kunne sluttet bedre. Selvsagt manuset er velskrevet og historien både interessant og middelmådig. Det er også verdt å nevne Adam Baldwin som har en sentral rolle i krigssonen.

 

Dette er en god og sjelden krigsfilm. Den står som en særegen krigsfilm av Stanley Kubrick og er for meg en grei fortelling med ikoniske prestasjoner som bare tydeliggjør Amerikanernes provoserende syn på Vietnamkrigen.

7.6/10

http://www.youtube.com/watch?v=9M3sJOmqxEo

Endret av .........
Lenke til kommentar

Thor 3D

Blir fort kjedelig, spesielt i gudeverdenen. En del morsomheter når Thor ankommer jorda, og gode spesialeffekter, men ellers en søvnig affære. Forresten første og sannsynligvis siste 3D-film jeg ser på kino noensinne. Mørkt og uskarpt bilde, med en 3D-effekt som ga nada.

 

5/10

Endret av Soulwax
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Inception

 

Skuffende.

 

En helt OK actionfilm med gode spesialeffekter og godt skuespill av DiCaprio.

Filmen vakler derimot noe helt sinnsykt på plottet. Full av selvmotsigelser. Filmen setter opp et sett med regler, og går dermed videre med å bryte flesteparten av dem. Dette er ekstremt frustrerende, og drar fokus vekk fra effektene og skytingen. Dette er på ingen måte en smart eller dyptgående film, selv om den liker å utgi seg for å være det. Jeg siterer fra en anmeldelse fra IMDB:

 

"To say that something is profound simply because it is incomprehensible is the hallmark of an idiot"

 

Alt i alt en grei actionfilm som blir ødelagt av et lite gjennomtenkt plott.

 

6/10

Lenke til kommentar

Harry Potter: Den nyeste filmen ingen gidder huske navnet på

 

Her er konteksten helt borte. Hva faen er meningen med alt som skjer? Dette er nesten helt umulig å finne underholdende, dersom du ser filmen isolert. Men jeg har faktisk sett alle de andre Harry Potter-filmene, og FORTSATT er det vanskelig å få med seg hva som skjer.

 

Helt enkle spørsmål som hvem, hva og hvorfor ting er som det er, unlates å besvares. Death eaters, det hvorfor er enkelte karakterer plutselig så viktige, uten at vi blir fortalt noe særlig om dem, og hvorfor oppfører de tre hovedpersonene seg som de egentlig ikke liker selskapet til hverandre, når de egentlig skal være bestevenner?

 

Det var bare noen spørsmål ut av det blå, som slå meg da jeg så denne gjespende kjedelige filmen. Men jeg kunne listet opp mange fler. Det er bare et stort tv-kaliber over denne filmen, og da mener jeg ikke av det gode slaget. Men mer som et såpeserie-preg, hvor løse ender og bakgrunnsinformasjon bare forsvinner i en gjørme av vage replikker.

 

Bare sammenlign tilbakeglimt-scenen om Deathly Hollows i denne filmen, med tilbakeglimtet til Gollums fortid i Ringenes Herre. Én er et sjangerledende og standardsettende verk for fantasisjangeren. Den andre er den dårlige kopien.

 

Det er lite som underholder her, men litt kule spesialeffekter, gjør ellers kjedelige scener litt mer artige å se på.

 

Terningkast 2

Endret av Ramius
Lenke til kommentar

Harry Potter: Den nyeste filmen ingen gidder huske navnet på

 

Her er konteksten helt borte. Hva faen er meningen med alt som skjer? Dette er nesten helt umulig å finne underholdende, dersom du ser filmen isolert. Men jeg har faktisk sett alle de andre Harry Potter-filmene, og FORTSATT er det vanskelig å få med seg hva som skjer.

 

Det er fordi det ikke skjer en dritt i hele filmen. Dette er bare første halvdel av boken, så de sparer alle godsakene til slutt. I teorien burde det bli bra, men jeg frykter at det kan gjøre neste film en en ren actionfest uten noe særlig mål og mening.

Lenke til kommentar

TRON: Legacy

 

Njaaooo.. det gikk vel brukbart an dette, men har litt vanskelig for å skjønne helt vitsen med filmen.

Sånn sett var den litt i slekt med Avatar. Det ble for mye av et virkelighetsfjernt "tullball"

 

Det blir ikke helt interessant uten at det har en viss relasjon til virkelighet og hva som kan skje i ytterste konsekvens. Som Avatar er dette mer av en leketøyfilm enn god Sci fi. En film som nok passer best for voksne barn og unge under 16. Men denne var hvertfall noe bedre.

 

Man merket seg at en del inspirasjon og elementer er hentet fra 2001 og Star Wars. Men slikt er man jo blitt så vant til.

 

Plusset var at den var rimelig underholdende. Men på ingen måte imponerende og blir ingen klassiker.

 

5,5/10

Lenke til kommentar

Inception

 

Skuffende.

 

En helt OK actionfilm med gode spesialeffekter og godt skuespill av DiCaprio.

Filmen vakler derimot noe helt sinnsykt på plottet. Full av selvmotsigelser. Filmen setter opp et sett med regler, og går dermed videre med å bryte flesteparten av dem. Dette er ekstremt frustrerende, og drar fokus vekk fra effektene og skytingen. Dette er på ingen måte en smart eller dyptgående film, selv om den liker å utgi seg for å være det. Jeg siterer fra en anmeldelse fra IMDB:

 

"To say that something is profound simply because it is incomprehensible is the hallmark of an idiot"

 

Alt i alt en grei actionfilm som blir ødelagt av et lite gjennomtenkt plott.

 

6/10

 

Helt enig med deg her. satt å irriterte meg igjennom mesteparten av filmen når det gjaldt dette. Full av selvmotsigelser. Filmen setter opp et sett med regler, og går dermed videre med å bryte flesteparten av dem.

F.eks i drømmene, når noe skjer der dem ligger å sover da skulle det ha innvirkning i drømmene også men det skjer kun når senene passer til det.

er lenge siden jeg så filmen nå men gir den 4/10

Lenke til kommentar
F.eks i drømmene, når noe skjer der dem ligger å sover da skulle det ha innvirkning i drømmene også men det skjer kun når senene passer til det.

 

Når skjer dette?

 

nå er det ganske lenge siden jeg så filmen men husker spesielt en hendelse da dem sov i den bilen, så drev han å kræsja slik at dem ble sendt rundt omkring dette gjorde slik at dem ble vektløse og det gikk rundt inne i drømmene, MEN dette skjedde ikke altid, kun når det passet seg slik i senene. andre ganger kunne dem bli slengt omkring i bilen men i drømmene var dem helt fin, andre ganger det skjedde gikk verden i drømmen rundt og dem kunne springe i taket osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...