Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Der Himmel über Berlin falt veldig godt i smak. Her klaffet det meste: Atmosfæren, skapt av de vakre bildene og soundtracket (Cave, fuck yeah). Filmens største styrke vil jeg likevel si var historien som virkelig traff blinkskudd. Herlig og filosofisk, just the way I like it. Den får en sterk 9/10

Lenke til kommentar

Fantastic Mr. Fox (2009)

 

Ah du flotte barndomsminner! Husker å ha lest denne da jeg var rundt 12. Skam koset meg, samtidig som jeg synes den var litt skummel.

 

Film versionen skuffer litt, helst pga George Clooney. Han burde ikke vært stemmen. Hvorfor er Clooney så forbanna Gloomy?? Han er døn kjedelig i alle filmer, og kan ikke skuespille for fem flate øre. Enaste han kan er å være en "smartass" kjekkas som prater folk i hjel og har alltid små kommentarer til alt. Han ikke huske å ha sett han i noen der han må vise intense følelser...(ser på imdb), nei ser at alle rollene er så å si det samme.

 

Jaja, over til filmen.

 

Animasjonen er virkelig flott. Figurene interesante og morsomme. Var aldri kjedelig (bortsett for Clooneys stemme).

Humoren er overraskende moden, og jeg tror at voksne vil sette mer pris på denne enn barn. Men det er likevel masse gøyale ting som skjer som vil underholde barn også.

 

Anbefales til de som liker å mate barnet i seg.

 

8/10

Lenke til kommentar

Shutter Island tok meg virkelig på senga. Forventet en tradisjonell detektivhistorie blandet med litt grøss, men der tok jeg gruelig feil. Uten å avsløre for mye, så er det en film som finner inspirasjon fra både Lynch og Tarkovskis verker. Drømmer og sjelelivet står altså svært sentralt i filmen. For min del er dette Scorseses beste på akkurat 20 år og ikke minst hans lekreste visuelt sett. Har et enormt potensiale og jeg gleder meg til å se den igjen 9/10

 

Håper andre har sett den, slik at vi evt. kan ha en spoiler-krig.

Endret av tjalla
Lenke til kommentar

Law abiding citizen (2009)

 

Gasnke apennende og actionfylt film, anbefales. Hadde egentlig ingen forventinger til denne så ble ganske overrasket da jeg så den.

 

Cube (1997)

 

Blood and gore ^^ så en anmledelse av den i denne tråden og ble ikke skuffet. Liker du saw filmene vil du garantert like denne.

 

Taken (2008)

 

Også en meget spennende film, var ganske trøtt når jeg så denne og ble mer og mer våken etterhvert. Tror ikke jeg har sett liam neeson i en sånn rolle før, men han gjorde det ganske bra

Lenke til kommentar

Ser ut som filmlysten har kommer delvis tilbake, blitt dog mye lett middelmådighet.

 

Das Experiment (2001)

Så vel denne som en ung mann og synes den var meget god back then. Nå derimot var den kun helt grei. Ble egentlig litt kjedelig og uinterresant i lengden. Men bortkastet tid var det ikke.

 

I Love You, Man (2009)

Uff dette var dårlige greier. Har sett dette her 1000 ganger før, utrolig forutsigbart. Hadde smått noen morsomme øyeblikk men bort ifra det så var det ingen god film.

 

The Informant! (2009)

Litt over middelmådig dette, veldig sær humor som funket helt greit. Damon var nesten ikke til å kjenne igjen, ikke iforhold til Bourne filmene ihvertfall. Ellers en film som ikke er totalt bortkastet tid, funker greit på en lørdagskveld.

 

(500) Days of Summer (2009)

En av de bedre jeg har sett i det siste. Ble litt overrasket over at jeg likte den så godt. Webb har antageligvis god smak både i musikk og film. Litt kult med "herming" av Bergman filmer, og litt snakk om The Graduate. Musikken i filmen var også meget god. Langt ifra verdens beste film, men søt var den da.

 

Funny People (2009)

Ikke at jeg forventet en bra film, men dette var dårlige greier. 2 timer og 20 minutter var altfor lenge for denne filmen. Alt ble bare ett stort smørje med rot. Som en kamerat sa, filmen visste ikke helt om den skulle være ren drama eller ren komedie. Adam Sandler spilte bare dårlig, fikk i medlidenhet med han i det hele tatt. Styr unna.

 

Finding Nemo (2003)

En av Pixar's beste filmer må jeg si. Filmen har en veldig god spenning igjennom hele greia, samt humoren er artig. Veldig pene bilder dem har kokt opp også.

 

In the Loop (2009)

Veldig fortgående komedie, minnet veldig mye på Dr Strangelove, ihvertfall på selve lagemåten. Til tider veldig morsom, hele situasjonen hysterisk. Må se den igjen da jeg var litt trøtt da den ble sett, var noe mye jeg ikke fikk helt med meg. Men ellers så er den å anbefale.

 

The Hurt Locker (2008)

Som forventet så var dette veldig grei underholding, ikke noe mer enn det egentlig. Jeg likte hvordan dem kvittet seg med de "store" skuespillerene såpass fort egentlig, litt overraskende. Filmen fokuserte også ikke altfor mye på action heller, noen scener som var ren "avslapping". Sniper scenen for.eksempel, en av filmens store høydepunkt.

 

Aladdin (1992)

Ett gledelig gjensyn med en av barndommens favoritter. Tidløs klassiker IMO, synd at barna ikke vokser oppe med slik mer, nå går det bare i ræva 3D filmer (ikke Pixar) og andre hjernedøde saker.

 

Where the Wild Things Are (2009)

Vanskelig å si noe om denne filmen. Var veldig god egentlig, akuratt som forventet. Veldig fin visuell sett, musikken var god og skuespillet var flott. Imponerende kostymer dem hadde laget, og CGI'en i trynene funket perfekt. Ett alderles så liten frisk pust inn i filmverden.

 

Jurassic Park (1993)

Imponerende film, selv den dag idag. Tenker da mest på CGI'en, ser jo fortsatt bra ut. Spennende er den med en grei dose humor. Underholdt meg ihvertfall.

 

The Lion King (1994)

Enda en tidløs klassiker ifra Disney. Likte denne bedre enn Aladdin, noe som var helt omvendt før. Er vel pga sangene er mere "catchy". Må vel være en av de få filmene som funker svært godt med norsk tale også. Flott, flott.

Lenke til kommentar

Black Narcissus (1947)

 

CFD0058-Narcissus-S005.jpg

 

En ung nonne får ansvaret for å starte en ny liten menighet oppi fjellet i Himalaya (eller noe sånt, fikk sannelig ikke helt med meg hvor det var), i et gammelt palass som tidligere har vært fylt med en annen type kvinner, et harem. Gode intensjoner til tross, det rene vannet, den klare fjellufta og den lokale hunken forvirrer de dydige nonnene, gamle minner kryper til overflaten og fasadene slår sprekker.

 

Filmen ser helt vidunderlig ut på Blu-ray, bortsett fra jo-jo-tendenser i fargene. Nettopp filmingen og cinematografien er filmens store styrke, sammen med et godt manus. Jeg sliter imidlertid med en del av skuespillet, enkelte scener er ufrivillig komiske - spesielt David Farrar som den nevnte lokale hunken er helt ræva med sine innbitte old-school macho-fakter, jeg kniste som regel hysterisk hver gang det solbrune trynet hans (og den korte shortsen) forpestet skjermen.

 

Noen svakheter til tross, filmen er god og spennende nok til å fortjene en 7/10.

Lenke til kommentar
Cube (1997)

 

Blood and gore ^^ så en anmledelse av den i denne tråden og ble ikke skuffet. Liker du saw filmene vil du garantert like denne.

 

Var sikkert min du leste. Gjør deg selv en tjeneste og se "Cube 2: Hypercube" også. Mer av det samme, men likevel meget underholdende. Liker mystikken og psykologien i filmene utrolig godt!

Lenke til kommentar

Shutter Island tok meg virkelig på senga. Forventet en tradisjonell detektivhistorie blandet med litt grøss, men der tok jeg gruelig feil. Uten å avsløre for mye, så er det en film som finner inspirasjon fra både Lynch og Tarkovskis verker. Drømmer og sjelelivet står altså svært sentralt i filmen. For min del er dette Scorseses beste på akkurat 20 år og ikke minst hans lekreste visuelt sett. Har et enormt potensiale og jeg gleder meg til å se den igjen 9/10

 

Håper andre har sett den, slik at vi evt. kan ha en spoiler-krig.

 

Helt enig når du sier at den var Scorseses beste på 20 år og lekker visuelt sett. Jeg og gleder meg utrolig mye til å se den igjen. Det er virkelig en film som fortjener en plass i dvd-samlingen!

Hvis du ikke har lest boka, så kan jeg informere om at den er enda bedre.

Endret av .........
Lenke til kommentar

Into The Wild (2007)

 

En roadmovie om en skoleflink ung fyr fra en dysfunksjonell familie som satser alt og ingenting for å oppnå alt og ingenting, og ender opp med alt og ingenting. Underveis skildres fine mellommenneskelige relasjoner, bånd knyttes og brytes.

 

Jeg funderte en stund på om filmen kan kritiseres for å handle om for lite, at det egentlig bare er et slags snapshot, eller en skildring som utgir seg for å være mer enn den egentlig er, men jeg slo fra meg dette - det er irrelevant, på samme måte som et fotografi av en elv ikke kan kritiseres for å ikke ha en dypere mening, eller en bjørns drap på en elg ikke kan settes inn i en større sammenheng. Det er livet, tiden som går, historien som forgreiner seg inn i og forbi vår samtid, inn i fremtiden. Veien blir til mens man går, som det sies.

 

Into The Wild vil nok bli stående som en moderne klassiker. Den er blendende vakker, og få vil vel sitte igjen uberørt av det enkle, men samtidig dype menneskelige dramaet som utspiller seg. Karakter 9,5/10, uten at jeg egentlig vet hvorfor jeg trekker en halv karakter fra tieren (som er 100% perfeksjon).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...