Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Snylte på andres trådløse nett?


Anbefalte innlegg

jeg synes det er greit til småsurfing.

 

Så litt ekstreme eksempler: Hadde du brydd deg hvis noen hadde brutt seg inn hos deg og sovet på badegulvet ditt for derretter og gjøre alt som det var før han kom dit.

 

Nei det hadde du ikke fordi du ikke viste att han var der + att han ikke gjorde noen form for skade.

Og du har også gått glipp av et meget viktig poeng; din overnattingsgjest tok også og leste dine beskjeder på telefonsvareren, leste din email og skumleste gjennom brevene dine.

 

Er det fortsatt like greit?

 

EDIT: I hvertfall så lå alt dette på vidt gap tilgjengelig for ham der han hvilte ut på soveromsgolvet. Tror du han gjorde det eller ikke? Du kan ikke vite. Du vet bare at det var opp til han å faktisk snu seg bort fra informasjonen du faktisk trykker opp i synet på ham.

Ja, folk kan overvåke trafikken din på trådløse nett, og hva så? ISPen din kan overvåke trafikken din, alle mailservere kan lese mailen din (alle mailen din går igjennom ihvertfall). Det er jo akkurat det samme på ett "vanlig nett". Om du er nervøs så bruker du din egen kryptering. Det er brukerens ansvar. Hvis du har sensitiv informasjon, så roper du det ikke ut på en offentlig plass.

 

Angående tidligere innlegg om at det er ditt ansvar, så er jeg i tvil. Om jeg surfer barneporno, så får jo ikke ISPen min skylda. Om du ikke har logger så får du muligens ett forklaringsproblem. Men i utgangspunktet tror jeg ikke du har noen juridisk skyld.

 

AtW

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
jeg synes det er greit til småsurfing.

 

Så litt ekstreme eksempler: Hadde du brydd deg hvis noen hadde brutt seg inn hos deg og sovet på badegulvet ditt for derretter og gjøre alt som det var før han kom dit.

 

Nei det hadde du ikke fordi du ikke viste att han var der + att han ikke gjorde noen form for skade.

Og du har også gått glipp av et meget viktig poeng; din overnattingsgjest tok også og leste dine beskjeder på telefonsvareren, leste din email og skumleste gjennom brevene dine.

 

Er det fortsatt like greit?

 

EDIT: I hvertfall så lå alt dette på vidt gap tilgjengelig for ham der han hvilte ut på soveromsgolvet. Tror du han gjorde det eller ikke? Du kan ikke vite. Du vet bare at det var opp til han å faktisk snu seg bort fra informasjonen du faktisk trykker opp i synet på ham.

Dere glemmer et viktig poeng til: At ingen har brutt seg inn på eierens område, men at eieren har satt fra seg baderommet hjemme i stua hos alle i nabolaget og på offentlig eiendom i nabolaget. Eieren av badet eier ikke området som han plasserer badet på.

 

Det er ikke mer ansvarsløst enn å plassere bilen sin i garagen til naboen, med dørene på vidt gap og dagboka på vidt gap i førersetet. Naboen kan titte rett i dagboka uten å berøre eiendommen til eieren av dagboka og bilen. Hvordan i all verden kan dere sammenlignet dette med innbrudd og tyveri?

 

Er det ikke litt respektløst av eieren av dagboka å etterpå anklage naboen for å ha tittet i den? Hvorfor i all verden skal man bli anklaget for noe slikt helt uten beviser? Hvorfor i all verden la eieren dagboka ligge henselengt på naboens eiendom på den måten? Fordi han hadde dårlig tid og "ikke viste" at den lå vidåpen? Jaja.. også skal man skylde på naboen for at det er han som har gjort noe galt?

Lenke til kommentar

Hei! Jeg kjøpte meg en ganske kraftig uteantenne, peilet den nedover mot byen, og fikk inn et stabilt nettverk med 3,4 mbit internetthastighet, brukte det noen dager, helt til jeg fikk meg eget nett(4 mbit).. Hadde kommet til og gjort det samme om igjen for å si det sånn ;)

 

PS! Jeg deaktiverte all microsoft støtte for fildeling og nettverk, slik at ingen eventuelltskulle oppdage meg med et uhell.. :blush:

Endret av ZoLaMont
Lenke til kommentar

AtWindsor og Simen1, hvis dere leser det jeg skriver en gang til (vi har vært gjennom dette før), så adresserer jeg andres manglende viten om hva som faktisk skjer på det trådløse nettet de låner bort, ikke lovligheten eller ansvarsplasseringen. De låner ut fordi de mener de kan avse litt båndbredde. Noe jeg mener er horribelt hvis de ikke er klar over hvor lett tilgjengelig deres egen trafikk da blir.

 

AtWindsor: hold deg litt på matta da. Lover og regler regulerer hva som er lov å lytte på fra ISPs side. Administratorer bør holde det for seg selv om de tjuvleser epostkontoer. Dette er en helt annen diskusjon.

Å ha uønskede inn på mitt nett fra første hopp er helt uakseptabelt og kan ikke på noen måte likestilles med hva en administrator gjør på en mailserver el.

Lenke til kommentar
Simen1, om jeg satt på en benk med en avis ved siden av meg, ville du bare tatt avisen uten å spørre om å få låne den?

 

Om bilen min stod parkert med nøklene i, ville du bare tatt den og kjørt en liten tur og parkert den på plassen sin etter at du var ferdig?

 

Selvfølgelig ville jeg blitt mere forbanna hvis noen tok bilen min, men det er pga. at den koster tusentals ganger mer enn min internettlinje.

 

Jeg mener det er tyveri, uansett hvordan du vender og vrir på det. Selv om internett er det rene anarki, betyr det ikke at det er en fri verden hvor alle kan tillate seg å gjøre hva som helst. Generelt sett hater vi idioter som driver med cracking og DoS.

 

Så hvorfor skal vi synes det er greit at andre stjeler båndbredde fra naboen?

 

Eneste grunnen til at vi låser bilen og huset er for at andre ikke respekterer at det som ikke tilhører de, ikke tilhører de! Det er fortsatt like ulovlig å ta andres eiendeler, uansett om de er låst eller ikke. Sykler som biler som hus som aviser som ... som ... som ...

 

_

johanf

Du låser f.eks. bilen, fordi du ikke vil at hvem som helst skal kjøre den.

 

Hvis folk har problemer med at andre bruker deres inernettlinje så får de enten låse sitt tråløse nettverk med kryptering eller gi beskjed,

 

Når nettet er tilgjengelig renfor eier sin eiendom/tomt, så kan en ikke bli sur hvir andre bruker det. Hvis naboen gjorde sin trampoline tilgjeneglig for meg med å enten plassere den i min hage eller på et offentlig sted som f.eks. en lekeplass, så hadde ikke jeg fått dårlig samvittighet av å bruke den. Det kommer jo selvsagt en på hva det er. En sykkel villjeg ikke at hvem som helst skal bruke fordi den er personlig, andre kan ødelegge eller skrape den eller som er det viktigste stikke av med dem og dermed stjele den.

 

Bredbånd betaler man jo samme pris for uansett hvor mye en bruker, det er bare kapasiteten det går kan gå utover. Men hvis en ikke har den aller største linja og vil ha den for seg selv eller ikke vil dele nettverket av samme grunn jeg ikke deler det, som er at jeg ikke vil gjøre maskinene i nettverket tilgjengelig for allmenheten kan en bare kryptere det.

 

Hvis "naboen" tar seg bryet med å sette opp nettverket, så tar han vel også bryet med å lese om wpa/wep eller iallefall tenke/lese seg frem til at kryptering kan være en passende ting til sitt nettverk og deretter ev.t oppsøke hjelp til å sikre det. Enten av fagfolk eller internett itself.

Lenke til kommentar
Kan vi ikke slutte med denne diskusjonen?

 

Det -er- umoralsk å snylte på andres trådløse nett. Du bruker noe en annen eier og har betalt for. Det er kansje ikke ulovelig, men da er det fordi ingen har tatt seg tid til å skrive lovene. EOD!

Et åpent nett er et åpent nett. Hvorfor det er åpent er jo opp til den som legger opp nettet. Hvis man ikke vil at andre skal bruke det er det jo bare å kryptere, skjule ssid og legge på passord.

Hvem vet - kanskje det er en julenisse som lar nettet være tilgjengelig for andre :p

Lenke til kommentar

Vær så snill å hold kjeft, ingen på denne siden sier noe som ikke er sagt 100 ganger før i denne tråden.

 

Dere klarer ikke å skille mellom lovlighet og ansvarsplassering og gulper opp enkle argumenter som er diskutert fram og tilbake til det ugjenkjennelige. Hvis dere er interessert, så les!!

 

x-ray-cat: det er ulovlig å stikke av med en ulåst bil. hva har det å gjøre med at det er eiers ansvar å sikre sine eiendeler?

 

BzzArt: En ulåst bil er som står med nøkkelen i er ikke tilgjengelig for hvermansen.

 

Dere sier ingenting som ikke er sagt nesten ordrett tidligere i tråden.

Lenke til kommentar
før hadde jeg trådløst nettverk for alle naboer, masse folk som kobla seg på, men det ble så mange at det ble nesten brukt opp etterhvert så da stengte jeg, kort tid etter har det dukket opp mange andre trådløse nettverk her :)

 

bare å ta hvis det står åpent mener jeg!

Si ifra når du stikker fra huset ditt ulåst da, så kan jeg stikke av med pc'n din :)

Lenke til kommentar
Ville du tatt en sykkel som stod ulåst utenfor butikken? Hvorfor ikke? Den er jo tilgjengelig for alle og ingenting hindrer deg i å stjele den.

 

Nei men dersom nokon putta ein sykkel inn i stova mi ville eg nok brukt den ja.

Evt epletre regelen. Dersom naboens epletre mister epla over hekken og inn i din hage ville du spist dei?

 

Ting som naboen legg i mitt hus/garasje utan å spør om lov brukar eg... Td naboen set ei snømåke i garasjen min fordi han ikkje har plass i sin egen. Greit, dersom han seier fra / spør om lov. Viss ikkje bruker eg snømåka inntil eg får beskjed om noko anna.

Lenke til kommentar

Vil nå si at sikkerheten feks. WEP ikke er aktivert som standar er et sikkerhetshull.

Microsoft har hatt det lenge på div. server prog. for en stund tilbake.(defalt passord o.l så gud og enhver kunne logge deg inn)

Da vil det være ulovlig å koble seg opp på et usikret nett(les mitt datasystem,min router,) bare for å surfe.

 

Datainnbrudd

http://www.okokrim.no/datakrim/datainnbrudd.html

 

Med datainnbrudd menes det å trenge seg inn i datasystemer for å skaffe seg tilgang til beskyttet informasjon. Innbruddet kan straffes når man har skaffet seg tilgang til dataene/programutrustningen. En slik handling er straffbar selv om man ikke har gjort seg kjent med informasjonen. Man kan skaffe seg uberettiget tilgang på mange forskjellige måter, for eksempel ved å misbruke passord eller utnytte sikkerhetshull.

 

 

Men om det blir definert som et sikkerhetshull er jo en annen diskusjon :p

 

Men jeg har ingen problemer selv med å "låne litt brebånd" selv..bare hendig det :w00t:

Endret av taz
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Si ifra når du stikker fra huset ditt ulåst da, så kan jeg stikke av med pc'n din :)
Du har også mistet poenget i tyveri/innbrudd/etc vs trådløst nett. Sånne ting kan ikke sammenlignes.

 

Tenk deg at du vasker bilen din, midt på veien ser du en rød bøtte. Denne kunne du tenke deg å bruke til vaskingen da du selv mangler sånt, men ser ingen som ser ut til å eie bøtta. Ville du da hentet den og vasket over bilen, eller ville du ringt på husene rundt for å spørre om du kunne låne den litt? Tross alt aner du ikke hvem som eier den, de har etterlatt den på et offentlig sted, viser ingen interesse for den, og du har god bruk for den. Akkurat som et trådløst nett :)

Endret av JimL
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-10579
Si ifra når du stikker fra huset ditt ulåst da, så kan jeg stikke av med pc'n din :)
Du har også mistet poenget i tyveri/innbrudd/etc vs trådløst nett. Sånne ting kan ikke sammenlignes.

 

Tenk deg at du vasker bilen din, midt på veien ser du en rød bøtte. Denne kunne du tenke deg å bruke til vaskingen da du selv mangler sånt, men ser ingen som ser ut til å eie bøtta. Ville du da hentet den og vasket over bilen, eller ville du ringt på husene rundt for å spørre om du kunne låne den litt? Tross alt aner du ikke hvem som eier den, de har etterlatt den på et offentlig sted, viser ingen interesse for den, og du har god bruk for den. Akkurat som et trådløst nett :)

Ok, så jeg får tilbake den båndbredden du har tatt når du er ferdig med surfingen din?

 

Dersom du først skal komme med sammenligninger, og slakter andre sine, bør du kanskje komme opp med et alternativ som ikke er komplett idiotisk.

 

Du snakker om å låne og levere tilbake, så vidt jeg vet, er det ingen her som vil levere tilbake båndbredden de har urettmessig tatt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...